- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
GZoli7
senior tag
Sziasztok.
Létezik a Weteken kívül még olyan készülék amiben van DVB/C tuner?
Esetleg hely merevlemeznek?
Köszi -
Janaboy
veterán
válasz
Lifeforce #4196 üzenetére
Egy tesztet lökhetnél róla
Kíváncsi lennék a működésre, pl hogy mit játszik Kodiból és mit a külső playerrel..Amúgy a Futeko weboldalán ezt írtják:
"IMPORTANT! THIS FIRMWARE IS FOR EUROPEAN Q5 4K3D (MANUFACTURED AFTER NOVEMBER 2014) ONLY. DO NOT TRY AND FLASH IT TO OTHER REGION Q5 4K3D."Tehát valószínűleg az összes 2014 november utánira jó
-
Lifeforce
őstag
válasz
Lifeforce #4195 üzenetére
Ez ciki
Szóval, a futeko féle rom = érintetlen Q5 rom.
Most raktam fel a futeko félét, felment, és halálpontosan ugyan az mint a gyári.
Szétcsomiztam mindkét romot, és kicsomagolva pontosan ugyan az a mérete
No ennyit erről.
Máskor ne ijesztgessetek
Különben kontakt szokott szólni ha valami gáz van, és most nem szólt semmit. -
Lifeforce
őstag
No, pontosan úgy van ahogy gondoltam
Semmi különbség a két készülék között, annyi történt, hogy fizikailag eltávolították a futekos készülékekről a kínai feliratokat.
Megnéztem a futekos romot, és azt is ami a miénken van, egy és ugyan az, csak a kínai alkalmazások el vannak távolítva. (még a verzió szám is teljesen azonos).
Pont ugyan úgy működik az egész mint az s8XX, tehát a varázsló és a launcher) nem tud csak 3-4 nyelven (köztük angol), de belenavigálva a szokásos android beállításokba, átállíthatod Magyarra.
Benne van az összes google alkalmazás, Play is.
Tovább faggatva a gyártót, a következő választ kaptam.
Valóban két verzió volt, a teszt verziókban más fajta memoria chippet használtak, teljesen más volt a partició elhelyezkedése is.
Ebből most adódott egy kis probléma, mert a teszt verziókat nem fejlesztik már, és a gyári firmware sem megy fel rájuk.
Tehát ennyi, a Futeko féle brandról eltávolították a kínai feliratokat, és kiszedték a kínai alkalmazásokat a romból (ezt egy root után te is megteheted, de szerintem mindjárt csinálok én is egyet gyorsan).
-
Janaboy
veterán
válasz
Lifeforce #4170 üzenetére
H8-ban ugyanaz a Rockchip van mint a Zidoo X6 Proban, egyenlőre egy hangyányival járnak előrébb amennyire tudom a Zidoo előtt (a HiMedia native lejátszójával megy a 3D ISO framepacking lejátszás). Amúgy kb ugyanúgy szenvedek mint a Zidoo..még van egy új lejátszó, ami eleve élvez egy alap Kodi támogatást, az új Wetek (azt hiszem Core), de állítólag az is komoly béta állapotban van!
Nem tudom, hogy mennyire okoz gondot ez a link, de itt van egy összehasonlítás a különböző playerekről és azok tudásáról (első hozzászólás):
[link] -
Tulku
veterán
Időközben meglett a válasz..ez egy f.s app...majd minden készüléket root-oltnak jelez...örülök neki...újabb szeg a t-birodalom koporsójába részemről...
-
Tulku
veterán
-
Puro
aktív tag
Üdv!
M8C-re van valami új rom? Most a Lifeforce-féle 2015.02.13.-as preroot van rajta. -
Tulku
veterán
Segítséget kérnék!
Van egy Zidoo X9-es készülékem és mikor elindítom a tv go lejátszástazt írja hogy rootolt a készülék és nem támogatja a lejátszást a szoftver...mi ez...illetve lehet-e rajta segíteni...nagyon szomorú lennék ha nem menne rajta, a mobilomon (LG G4) szó nélkül elindul...
Minden segítséget előre is köszönök!
-
törölt tag
-
Dalion
tag
válasz
Lifeforce #4179 üzenetére
Szimplán kíváncsi vagyok... Az a baj, nem vagyok akkora mágus, hogy rootolgassak meg hasonlók mobilon sem csináltam még soha. Support szempontjából pedig egyszerűbb lenne ha az elérhető forrásokat lehetne használni, nyilván nem kuncsoroghatok Hozzád bármikor van valami, jobb szeretem a plug and play variációt, de előre is köszönöm az információt.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Egy androidos tv box vásárlásán gondolkodom, de a mostani best-buy-t szeretném.
Melyik típus lenne az? -
Dalion
tag
válasz
headhunter #4171 üzenetére
Annyit olvastam róla, hogy még foltozgatják a firmwaret, nem olyan stabil mint pl a Q5, ha tudsz angolul ajánlom Neked az alábbi fórumot:
[link] -
-
Lifeforce
őstag
Nah...
Megkérdeztem hogy is van ez.
Nem EU és CH verzióról van szó, hanem a Futeko brandelte a készüléket 5000db-al, saját firmwareval.
Tehát akinek ez a verzió kell, annak irány a futeko honlapja.
Azért nem tünt fel nekem semmi, mert amikor teszteltem, angol nyelven tettem azt, és volt benne magyar is.
A távkapcsot nem néztem meg (egérrel kezeltem).
Viszont hátrány nem ér senkit, mert ha valami nagyon elüt, simán átültetem a futeko féle firmwaret. -
vlevi
nagyúr
válasz
Lifeforce #4173 üzenetére
Nekem M8N gépem van, az azért eléggé megszenved még a FullHD-s, de H265 kódolású filmekkel. A szoftveres dekódolás miatt diavetítésközeli az élmény
A 265-öt viszont nem tudom értékelni. Sajnos túlságosan agyontömörítenek vele mindent, így hiába lesz egy videó felbontása FullHD, sok esetben alig éri el egy átlagosan tömörített 720p videó minőségét. Ugyanígy a 4K-val is, amikor a H265-ös, 4K videót néztem a PC-n, látszott, hogy jóval kockásabb, mint a FullHD (neadjisten eredeti Bluray) anyag. Értem én, hogy a H265 előnye a kisebb fileméret, elvileg képmiőségromlás nélkül, de nem kellene túlzásba vinni. -
clava01
csendes tag
Még csak most jött meg a 802- es MxIII- am erre jönnek ezek a H. 265 os filmek remélem nem fognak nagyon el terjedni... Vagy már adhatom is el....
-
Dalion
tag
válasz
Lifeforce #4166 üzenetére
Én már utánanéztem, a kínai verzió dobozán értelemszerűen kínai írásjelek (is) vannak, a távirányító és az UI is kínai. Erre a verzióra nem lehet angol firmwaret telepíteni sehogy sem.
Leírás (fórum)
[link]ez a kínai külseje:
[link]doboz:
[link]ez pedig az európai:
[link]doboz:
[link]Kérlek nézd meg Nálatok melyikből van, mert van egy visszaigazolt rendelésem... és pénteken venném át persze csak ha európai a típus.
-
Lifeforce
őstag
válasz
headhunter #4164 üzenetére
Ez egy jó kérdés, majd megnézem.
Viszont utána olvasva ugyan az a hardver, csak az eu firmwaret nem tudod feltenni a kínaira. (ott nem engedélyezik a google és youtube szoftvereket.
Viszont rootolod az eszközt, átírod a szoftver verzióját europaira, és már is feltolhatod az eu romot. -
Dalion
tag
válasz
headhunter #4164 üzenetére
Ez engem is felettébb érdekelne, mert ma rendeltem egyet a webshopból.
Jó lenne tudni Mo-ra melyik verzióból hoztak.
-
headhunter
addikt
válasz
Lifeforce #4157 üzenetére
Ebből csak egy "verzió" létezik? (Himedia Q5, Himedia Q5 4K3D?)
"Please note! There are firmware incompatible Chinese and European versions of the Q5 4K3D. Ours is the European version with firmware suitable for the UK / Europe. The Chinese version has completely different firmware designed for Chinese streaming TV. It is unusable outside China. European firmware cannot be flashed to Chinese hardware. From 18-SEP onwards we ship all Q5 4K3D with European firmware 3.0.1.1 (SEP-2015) including Kodi 15.0, Chrome browser, Skype, Facebook, Youtube, Netflix, Dolby ATMOS, Miracast and 1080p 23.976 native support."
-
kymco
veterán
Köszönöm a sok segítséget
-
2007ath
aktív tag
válasz
parijani #4109 üzenetére
Ha az XBMC helyett a Kodi (mint XBMC utód) is megfelel, akkor én tudom ajánlani a TM10-et. ( [link] ).
A Lifeforce féle fw-rel minden hókuszpókusz nélkül megy a TVGO. Több hónapja használom. Semmi gond.
Szerk.: Én AV kábelt nem is kerestem hozzá Magyarországon. Ebay-en vettem fillérekért.
-
Lifeforce
őstag
válasz
headhunter #4156 üzenetére
39990
-
Lifeforce
őstag
válasz
headhunter #4153 üzenetére
Igen
Csináltam egy gyors tesztet, irtó jó cucc.
És anyag is van benne, nem kicsi a súlya. -
tjnet
aktív tag
Egy új információ a M8S-hez. Kipróbáltam USB apa-apa kábellel tápláltam a tv-m SAMSUNG 40D6500 USB portjából. Működött az openelec alatt a youtube lejátszás is 720P. Tehát még táp sem kell hozzá. Természetesen a tv távirányítóját használtam.
-
kymco
veterán
Megrendeltem az m8s-t...
-
törölt tag
Láttam Gigás vezérlőhöz custom ROM -ot a freaktabon, de én biztos nem vennék ezért még egy kütyüt. Sztem a lehetséges és értelmes alternatíva az RK3368 -as lehet (2.0 -ás HDMI, Linux támogatás Kodin kívül is), de még nincs velük sok tapasztalat és az RK -nál ugyebár bármilyen ármány előfordulhat. Ha nem a médialejátszás a fő csapásirány, akkor pedig az új Radxa Rock boardok lehetnek érdekesek.
-
kymco
veterán
Geekbuyingon most akciós MXIIIPRO. Megéri m8s alternatívájaként, tudtok rá custom rom-ot?
-
Lifeforce
őstag
válasz
parijani #4134 üzenetére
Mi forgalmazzuk az MXIII-G típust, 24990-ért.
Tegnap jött raktárra, de még nincs kint a webshopunkon (ma kerül ki)
De ha dobsz az infora levelet megrendelésről, vagy bemész a Béke téri boltba, akkor azonnal ki tudják szolgálni.
És nem hozok M8S-t, mert az M8S+ sokkal drágább mint az MXIII-G, és utóbbi sokkal jobban támogatott. -
Mittu88
senior tag
Az volt a probléma, hogy be volt kapcsolva beállításoknál a CEC switch on/off.
Most tényleg megy, ha kikapcsolom a tv-t.Más: kicsit messze van a routertől a kis box, de gyalázatos a sebessége. 120KB/sec körül van a csúcs. Emiatt egy rendes youtube videót se lehet nézni.
A telefonom ugyanerről a távolságról simán max sebességgel tölt (1,2Mb/sec).Miért? Ennyivel gyengébb a wifi modul?
-
parijani
tag
válasz
Lifeforce #4111 üzenetére
hol tudok ilyen eszközt beszerezni (itt Mo-n), illetve hozzá akkor megfelelő ROM-ot? kadencia helyesség nem érdekes, mert az xbmc másodlagos funkció lesz rajta, és leginkább mese nézésre lesz használva, nem valószínű, hogy a gyereket érdekli, hogy 24 Hz-en megy vagy 60-on
Igazából ha lenne az OpenElec vagy OSMC alá TV GO plugin akkor nem lenne probléma, mert RPi az van otthon.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #4126 üzenetére
Értem, hogy mit mondasz, de milyen disztrót és milyen formában kellene tennem az SD kártyára, hogy bebootoljon róla a linux? Egy MK809III-asra tudtam linuxot tenni, de ugyanaz a metódus biztos nem működne az M8S-en.
Amúgy számomra nem szükséges a dual boot (rendeltem az MK808B Plus mellé egy M8S-t, de természetesen nem egy helyen lesznek: ahol az MK808B Plus van, oda nem kell az android, ahová az M8S kerül, androiddal, oda meg a kadenciahelyes lejátszás felesleges), csak elméletben írtam, hogy jó lenne.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #4125 üzenetére
De felesleges, mert az aml-ek úgy vannak megoldva, hogy recovery gomb esetén az sd-n keresi először.
Így aztán csak át kell állítani a recoveryt, hogy sd kártyáról bootolja a rendszert, amin mondjuk linux van.
Tehát ha megnyomod a recoveryt linux bootol, ha nem akkor android. -
tjnet
aktív tag
válasz
Janaboy #4115 üzenetére
Nekem a M8S android alatt nem tudta a kadencia helyes filmlejátszást, hiába tettem át a képet 1920*1080/24Hz módba. Meg meg akadt a lejátszás. A 1920*1080/50Hz filmnél sajna ugyanaz volt a jelenség.
E miatt került az M8S-re OPENELEC. E miatt lenne jó egy dual boot rendszer. Magyarul a belső tárról indulna az android, az SD-ről lenne jó ha indulna az OPENELEC. -
Janaboy
veterán
válasz
interstate76 #4120 üzenetére
Igen, jol gondoltam, en most hasznalok egy masik SoCos android boxot, de az android alatt futtatott Kodi tudja az a 24pre valtast..es asszem a hedia q5 4k3d is tudja.
-
interstate76
addikt
válasz
Janaboy #4115 üzenetére
Azt, hogy a lejátszó (és a megjelenítő) képes arra, hogy a filmeket az eredeti képsor ritmusát és sebességét megtartva jeleníti meg. Az android erre 24p-s anyag esetén nem képes (ha jól tudom, akkor 50 vagy 60 Hz-et tud), szóval ha 24p-s egy film, androidos lejátszóval ezt akkor sem fogod tudni az eredeti ritmusban és sebességgel lejátszani, ha a TV-d tudja a 24p-t. Van, aki észreveszi ezt, van, aki nem. Bizonyos típusú jeleneteknél nem nehéz észrevenni, ezért preferáljuk sokan médialejátszás esetén az OpenELEC-et (már persze ha mini pécét használ valaki médiaplayerként, de sztem ez a Kodi elterjedésével egyre gyakoribb).
-
-
Lifeforce
őstag
válasz
parijani #4109 üzenetére
Látom senki nem akar válaszolni, akkor megteszem én
Ilyen androidos kütyü csak egy van a piacon: Samsung Home Sync a neve.
Nem egy olcsó mulatság, és bár nem miniPC, de androidos.
Vagy, kinézel egy MXIII-G-t, vagy egy M8S készüléket, azonnal romot frissítesz rajta, és némi kompromisszummal használhatod mindenre. -
parijani
tag
Sziasztok!
Olyan androidos kütyüt keresek, amely tudja az alábbiakat:
- xbmc
- youtube
- tv go
Nem akarok vele sok időt eltölteni, sok olyat olvastam, hogy a tv go nem megy root jog stb miatt, na ezek nem hiányoznak, ha stabilan megy, akkor nem akarom frissítgetni, stb...Köszi!
-
Mittu88
senior tag
Még egy kérdés: az megoldható, hogy a készülék úgy is menjen, hogy a tv ki van kapcsolva?
Jó lenne, ha napközben tudna a torrent futni, de plazma tv-m van, ami sokat fogyaszt (meg kicsit félek a képbeégéstől is) és jó lenne, ha nem menne 0-24-ben.
-
kymco
veterán
Magyarországon hol lehet venni ezekhez AV kábelt?
-
interstate76
addikt
válasz
Mittu88 #4096 üzenetére
Örülök, hogy tetszik! Én nem igazán tudom, hogy milyen, mert az MK808B Plus-hoz használtam, de csak addig, amíg nem került rá OpenELEC. Azóta a Yatse és a Kore nevű progikat nyúzom, amiket synar is linkelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest