- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
Új hozzászólás Aktív témák
-
xboxfreak
tag
1. hogy lehet root-olni a TM10-et? - Lehet
2. es file explorer-t feltelepítem a play-ből, OK
3. key map prog (van ilyen program, vagy könyvtár?) - van keylogger és utána te editálod a megfelelő fájlt----------------------------------------------------------------------------
keress rá, hogy "how to use mele F10 deluxe with android devices" ...
-
shtirley
tag
Nekem ugyanezt csinálta a TM10-es. Garanciális csere lett belőle.
Villog a kék led amikor nyomod neki a távot? Veszi a jelet? Mert nekem vette, de nem csinált semmit, aztán gondolt egyet és elindult. két perc mulva meg megint akadozott, de a leden látszott hogy akkor is veszi a táv jelét.Lehet hogy neked adták el az enyémet.
-
nimfas
addikt
válasz
xboxfreak #3393 üzenetére
Telefonon és tp-link routeren már garázdálkodtam, de ez így elég érthetetlen számomra
1. hogy lehet root-olni a TM10-et?
2. es file explorer-t feltelepítem a play-ből, OK
3. key map prog (van ilyen program, vagy könyvtár?)Maga a távirányító működik, a gombok is... fel-le-oldal... egér kattintás is, home gomb is....
A bajom az vele, hogy hol veszi az adást, hogy nem a TM10-es, mintha leterhelné valami, mint mikor a gépen akadozik a játék.... érted? Megnyomom az egér gombot rajta.... mozgatom a távot, mozog a kurzor aztán gondol egyet és megáll hiába mozgatom folyamatosan. Van olyan, hogy a mappában vagyok a KODI-n belül a filmeknél és nyomom a le gombot, nem megy.... 3x-ra elindul. -
xboxfreak
tag
Nem, erre :
Sikerült .. na a lényeg dióhélyban :
1. root
2. es file explorer
3. key map prog - itt megnézni melyik bomb miként hányas keycode és mit csinál ... spec a minix neo A2 baromságokat a középső 3 gombra
3. generic kl file-t lemásolni és plain text-ként megnyitni vagy a vendorID-s fájlt megnyitni, ez a minix neo A2-nél : Vendor_0c40_Product_7a18.kl
4. editálgatás ... mondjuk asszem a home a minixnél a 102-es tehát ide be kell írni, hogy HOME stb
5. mentés
6 copy/paste a system/usr/keylayout mappába... aztán hosszú katt a fájlnévre
7 properties és a permission-t átkattintgatni -rw-r-r -re
8 restart vagy kihúzni az usb-s bizbaszt és kész.
Tökmindegy milyen távirányító ... működni fog... legrosszabb esetben a generic.kl-t kell átírni ha nincs meg a vendor id bár némi google és azt sem bonyolult kiolvasni. -
nimfas
addikt
TM10-es felajánlott egy OTA frissítést: M10-TEST-OTA-20150808 (version 20150611)
Rányomtam, le is töltötte, majd mikor a frissítésre nyomok akkor kiírja, hogy majd utána újraindítja.... meg hogy pill. másol, de nem történik semmi....
Ilyenkor mi a szitu?
Továbbá az ajánlott Mele F10 Deluxe táv vmiért nem igazán szuperál vele, egér mód megy kb 5 mp-ig aztán megáll.... gombot is hol veszi hol nem. Rádugtam a PC-re is, ott szuperül megy, tehát nem a távval van a gond, hanem a TM10 nem passzol vele. Így viszont nem is igazán használható vele, a gyári táv meg hát elég fapados
Szerk:
Openelec: ha ezt követem, akkor sd-ről futtatható az Openelec és a flash-en marad a droid ha jól értem, tehát nem baszom el a cuccot vele? Bocs, csak drága 30eFt-os tégla lenne....
https://github.com/kszaq/OpenELEC.tv/releases
"SD card:
Download img.gz file from SD release folder.
Unpack image to you hard drive and burn it to SD card. As a result, you should have 5 files on your SD card. You can read how to do it here: http://wiki.openelec.tv/index.php/HOW-TO:Installing_OpenELEC/Writing_The_Disk_Image
To boot the system for the first time you have to use "toothpick" method. You have to do this only once or after Android update.
You can't downgrade SD card installation to anything released before 2015.06.28!"Na meg persze... melyiket szedjem le?
DIR Parent Directory
05-Aug-2015 20:55 106M OpenELEC-Amlogic.HD18Q.arm-5.0.8.19.img.gz
05-Aug-2015 20:57 108M OpenELEC-Amlogic.MK808B.Plus.arm-5.0.8.19.img.gz
05-Aug-2015 20:53 108M OpenELEC-Amlogic.MXQ.arm-5.0.8.19.img.gz
05-Aug-2015 20:59 108M OpenELEC-Amlogic.TV110.arm-5.0.8.19.img.gz -
törölt tag
Szerintem mindegyikre meg lehetne, talán még jobban, mint a Rockchipre, a Linuxium előtti időkben. Az S802 (sztem a többi S8xx is) úgy van kitalálva, hogy először a mikroSD -n, aztán a belső táron keres recovery -t. Én Finless -t használok. Ezzel két recovery -m van. Ha a külsős helyett töltődne be a Linux kernel, amiben a mikroSD elérési útjai lennének az Open Elec betöltéshez definiálva, akkor működnie kéne. Pont úgy, mint anno, RK3066 -on a Picuntu. Csak, ott ezért be kellett áldozni az Androidos recovery -t. Itt viszont, csak ki kellene húzni a mikroSD -t Linuxostul, recovery -stől, és utána kiadva a reboot recovery parancsot, az Open Elec helyett, az Android recovery indulna a belső tárról. De, ehhez át kellene faragni az Open Elec eléréseit a mikroSD -s telepítéshez.
-
htom127
aktív tag
Üdv
Ugyanezt szeretném, mint tjnet kettővel felettem, csak mk808b+ kütyün.
Jól értelmezem, hogy ha eme leírás SD kártya résznél leírtak szerint járok el(5 fájl az sd-n), akkor csak az sd kártyára települ az openelec?
Utána a fogpiszkás frissítésnél békénhagyja az androidot?
S ezután ha sd kint akkor droid, ha bent akkor openelec?
Jól értelmezem? -
xboxfreak
tag
Na vajon a kedvenc TM10esemnej miért nincs hangja?
-
an0ny
tag
válasz
akika2011 #3374 üzenetére
Xbmc = Kodi, csak névváltozás volt. Xbmc kezdőknek.
-
zozek
tag
A fentebb taglalt openelec-ből esetleg valamelyik CS918g plus készülékhez? S805 van benne 1gb-vel
-
akika2011
csendes tag
Sziasztok!
Megvvvaaaan a cucc! Megérkezett a TM 10-est végre.
Első benyomások:
Nekem bejön a távirányító, teljesen használható, bár a légegér funkció vicc mint használható. Viszont én rákötöttem egy vezetékes egeret átmenetileg (ez volt otthon hirtelen), és ezzel a két irányítással tökéletesen tudom irányítani.
nagyon baró, a rádió is szuper funkció, hogy minden jön tök gyors stabil, filmeket viszi, képeket minden akadás nélkül viszi, még a nagyobbakat is (20-30Mb-ost is). Nem is tudtam, hogy van benne DLNA, meg kék fog, ez is meglepi volt...
A képernyő kímélőt hogyan lehet lecserélni a kedves DLNA és miracast oktatóanyag helyett egy általam választottra?
Az első bekapcsolásoknál az óra a kikapcsolást követően is ment folyamatosan, majd áramtalanítottam, és az ezt követő kikapcsolásnál már nem maradt.
Pedig jó lenne...
A kezdőfelületet hogy lehet módosítani? mármint a nagy ikonokat? az alsó sort kitaláltam, csak nagyokat nem, és nem a legjobban. Érdemes szerintetek az FW-t lecserélni "főzöttre" ?? ha lecserélem, akkor vissza lehet tenni a gyárit rá később?
A távirányítón a felső gombokat hogyan tudom programozni? mert két power van, a bal oké, de a jobb mire szolgál? (ami villog ha nyomok egy gombot)
A kodi használatáról van valahol leírás, vagy oktatóanyag? Olyan mint az XBMC, vagy az is, nem tudom, de szeretném majd katalogizálni a cuccaimat a winyón, és a kezdő lépések nehezek, bár sokat nem is foglalkoztam még vele.
Egyenlőre nagyon meg vagyok vele elégedve, ja, és nem tudom, hogy kinél hogy van, de ha bekapcsolom, akkor a TV-t is bekapcsolja. Király...
Bocs a sok kérdésért, de hirtelen az újdonság hatása alatt ezek jutottak eszembe.
Köszi!
-
GuMiSZu
tag
Sziasztok,
Lifeforce, melyik a legfrisebb FW-d? Szeretném felrakni, ha lehetséges.
Nekem még valami februári van.
Az eszköz egy X8-H plus.nagyon köszi
Udv
gumi -
törölt tag
válasz
Lifeforce #3361 üzenetére
Ez tény. De hiába jön ki új cucc. Hogy lesznek rá kompatibilisek a málnás kiegészítők? Hogyan lesznek rajta az analóg és digitális ki/bemenetek (nem a médiásokra gondolok)? Soros port? Nálam az ilyesmiktől lesz vmi valóban MiniPC, nem a 24p, meg a 4k lejátszástól. Azok nem miniPC -s, hanem médialejátszós feladatok. Az egyik egy univerzálisan bevethető eszköz, a másik pedig egy célhardver.
-
törölt tag
Egy kis érdekesség. Odroid-C1+ AML S805 alapra.
-
2007ath
aktív tag
válasz
junkpod #3350 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy minden letöltött (nem a kütyüvel szállított) verziónál jelentkezik a hiba (ahol nincs kikapcsolva az amlogic hardveres gyorsítás). Én a 14.2, 15.0, 15.1 és a 16.0 (fejlesztőinek nevezett) verzióval próbáltam. Jelenleg a 15.1 verzió működik a TM10-en.
-
2007ath
aktív tag
válasz
#79335424 #3346 üzenetére
Az érdekes az, hogy a készülékkel szállított Kodin (ver. 14.2) nálam is be volt kapcsolva ez az opció, és működött. A Play áruházból letöltött - elvileg - ugyanezen verzió pedig már csak így működik helyesen.
Mindkét esetben úgy is próbáltam, hogy az android beállításoknál (Alkalmazások) töröltem az alkalmazás adatait, tehát teljesen "lecsupaszítva", alap beállításokkal futtattam a programokat.
-
2007ath
aktív tag
válasz
xboxfreak #3342 üzenetére
"csak a kép bal felső negyede jelenik meg."
Megtaláltam a megoldást. [link]
A lényeg: Profi beállítási szint után a Rendszer -> Videó -> Gyorsítás menüben az Amcodec hardveres gyorsítást OFF-ra kell állítani. Kipróbáltam a 14.2, a 15.0 és a 15.1 verziókkal. Mindegyiknél működik.
-
2007ath
aktív tag
válasz
xboxfreak #3342 üzenetére
Azóta is gondolkodom a megoldáson. Egyre inkább hajlok arra, hogy a képernyő felbontással, pontosabban annak be nem állíthatóságával kapcsolatos a probléma. A windows-os Kodin ez simán állítható (ablak mód vagy teljes képernyő, ez utóbbinál a felbontás állítható), az androidoson viszont - ahogy korábban is írtam: verziótól függően - vagy megjelenik ez a beállítás, de inaktív, tehát nem változtatható, vagy meg sem jelenik.
Szerk:
Hogy még egyértelműbben fogalmazzak. Úgy érzem, hogy a Play áruházból letöltött verziók valamilyen okból fixen 1920x1080-as képernyőfelbontást észlelnek.
-
2007ath
aktív tag
válasz
xboxfreak #3337 üzenetére
"Ugyanez a problémám"
Ez a Kodi beállításainak elfelejtésére vagy a 2015.08.08-as OTA update-re vonatkozik?
A vertical sync-et ki fogom majd kapcsolni. (Köszönöm az ötletet.) Most egyelőre a "gyári" Kodi van fent. Minden beállítást újra elvégeztem, Ha megunom a backup visszatöltögetéseket, akkor ismét próbálkozom majd a Play áruházas verziókkal.
-
2007ath
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #3338 üzenetére
Köszönöm. Ezt meg fogom tenni
-
tibcsi0407
félisten
Próbáljátok meg feltelepíteni a backup nevű Kodi addont. Azzal lehet biztonsági mentéseket csinálni és visszaállítani is a konfigról. Akár hálózati meghajtóra is. Nekem a Zidoo X1-en be van lőve, teszi a dolgát.
Persze a problémát nem oldja meg, de legalább ha el is felejti a beállítást, akkor könnyen vissza lehet állítani. -
2007ath
aktív tag
TM10-en, Kodival kapcsolatban az alábbi jelenséget tapasztaltam. Tud valaki magyarázatot rá?
Az alap fw-rel kapott Kodi (ver. 14.2,fw: M10-ota-20150713) - viszonylag ritkán - elfelejti a beállításokat és a telepített plugin-eket, majd alapállapotba áll vissza. A megjelenített kép viszont mind az AV-kimeneten, mind a HDMI-n keresztül hibátlan. Emiatt azt találtam ki, hogy az androidos beállításoknál (Alkalmazások) uninstall, majd a Play áruházból újra telepítés. Több verzióval is próbálkoztam (14.2, 15.0,16.0), de mindkét kimenetnél csak a kép bal felső negyede jelenik meg. (Próbáltam TV-n - egy régi CRT-n - és monitoron is.) A képernyő kalibrálása sem hozott eredményt.
A Rendszer - Beállítások - Képkimenet menüben a felbontást nem lehet állítani. Veziótól függően a lehetőség vagy meg sem jelenik, vagy 1920-ra van állítva, de inaktív, nem módosítható.
A probléma egyértelműen a Kodival kapcsolatos, mert más szoftverekkel jó a megjelenítés.
Ha a készüléken rendszer visszaállítást csinálok, visszajön az eredeti verzió (14.2), és akkor újra jó a kép. Érdekes, ha ugyanezt a verziót a Play áruházból telepítem, ismét elromlik.
Más: az OTA update-nél látom, hogy van 2015.08.08 dátummal frissítés. Érdemes ezzel foglalkozni?
-
tjnet
aktív tag
M8s Amlogic s812-re lehet-e OPENELEC oprenszert varázsolni.Magyarul lecserélni az androidot
-
junkpod
veterán
válasz
facsi2945 #3331 üzenetére
Pedig igen. Persze azt neked kell megcsinalni, hogy a fájl nevek-mappanevek megfeleljenek a szabályoknak.
Ha végképp nem talál valamit akkor PC-ről app segítségével kézzel is szerkeszthető a jukebox fájlokat (yams és társai, gugliz rá az Xbox juke box editor kifejezesre) van legalább 10 ilyen program. -
facsi2945
csendes tag
Meg lehet azt oldani, hogy a Kodi poszternézettel jelenítse meg alapból a filmeket? Realtek chipnél működő megoldásra gondolok, ahol ha a videofájl nevével megegyező jpg fájlt mentesz a film mellé, akkor az jelenik meg a képernyőn a listában. Gyerekek miatt fontos, ők így választanak mesét, nem szeretném mindig felolvasni a listát...
-
Yutani
nagyúr
Sziasztok!
MK808B Plus kütyüvel volt valakinek olyan tapasztalata, hogy BT-s tapipados billentyűzetet néhány perc után elveszített? A beledugott USB vevős egér mindig megbízhatóan megy. Ilyen billentyűzetről van szó.
-
Lifeforce
őstag
Egy gyors kérdés, melyik progival lehet állítani a hangkimenetet Male F10 pro esetén?
Mert a távkapcson jön a hang, és nem az eszközön.
Update: Soundabout
Megtaláltam -
Potzee
addikt
Jól gondolom, hogy ez a deal jónak számít?
MINIX NEO X8-H Plus
110 $
Coolicool EU warehouse
Free shipping, 2-5 Days Delivery&No tariff -
tjnet
aktív tag
Sziasztok!
Egy M8S Amlogic S812 andoidos boxot akarok venni. A rajta lévő kodi támogatja-e 24P-s lejátszást.
A HTPC-m Openelec oprendszer alatt tudja ezt. -
törölt tag
válasz
facsi2945 #3313 üzenetére
Ez nem feltétlenül szivatás. Gondolom, hogy nem három monitoros videószerkesztő állomást szeretnél csinálni. Ha reálisak az elképzeléseid, akkor úgyis megtartod, ha bejön. Ha nem jön be, arról meg a kereskedő is tehet. Szted miért a 220V -t ajánlgatjuk? Azért, mert Lifeforce supportja nélkül szart sem érne az egész. Mindegyiknek van vmi nyavalyája. Szóval, vagy heggesztem, vagy visszaküldöm, hogy kenje a kereskedő a hajára ezt a szart. Aztán rendelek egy másikat, amit vagy heggesztek, vagy...... szóval heggesztem, mert nincs más lehetőség (ennyiért).
-
törölt tag
válasz
facsi2945 #3311 üzenetére
Bárhol van rá lehetőség. Megrendeled hazai shop -ból, magánszemélyként, interneten, kiszállítással és így 15 napon belül, indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól.
nimfas:
Ezt ismerem. A 4 nálam is hamar elfogyott. Vettem egy 8 portos, gigás switchet. Persze, nem POE -s és ez így, utólag fáj egy kicsit. De, majd megpróbálom másképpen okosítani. Nagyon érik már egy málna, vagy vmi hasonló.Próbálkoztam az okosrouterem topikjában ilyennel, de elég pilótavizsgás mutatvány lenne.
-
facsi2945
csendes tag
Sziasztok, Zidoo X9-et szeretném kipróbálni vásárlás előtt. Budapesten van erre lehetőség?
-
nimfas
addikt
válasz
#79335424 #3308 üzenetére
Bluetooth ki van kapcsolva... USB porton csak ez a kütyü van. Wifit nem tudom kikapcsolni mert arról mennek a filmek Samba-n keresztül. Sajnos csak 4 lan port van a routeren ☺
Még azt megprobalom hogy a nyomtatót USB-n dugom a gépre és akkor lesz egy szabad lan port a TM10-nek.Távolság kb 2,5 m... Ennél közelebb nem tudok menni 😇
-
nimfas
addikt
Hali!
Rendeltem egy ilyen távot, az itteni ajánlás alapján:
A gondom annyi, hogy olyat csinál, hogy megnyomom az egér gombot rajta, megy is a "légegér" majd megakad és újra meg kell nyomni a gombot rajta..... aztán ha a filmek közt lépkednék akkor hol érzékelni, hol nem.... most nem tudom hogy ez a táv hibája-e vagy a TM10-es lejátszóé, de ez így nagyon nem jó.
Be kell még valamit állítani, hogy összhangban legyenek egymással azon kívül, hogy a kis usb-s pöcköt bedugom a készülékbe????
Továbbá ha kikapcsolom a lejátszót, hogy csak a led világít az óra nem akkor csak a gyári távval lehet bekapcsolni, mert erre nem reagál!!!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
akika2011
csendes tag
válasz
xboxfreak #3303 üzenetére
Ez nagyon jo leírás! Bár most még egy mukkot sem értek belőle, de ha meglesz a szajré, akkor nekiugrok, es jol beallitgatok.
Ma voltam a westend ben, érdeklődtem, de a kissrác nem tudom, hogy gyakornok volt-e, de nagyon gáz volt, azt sem értette mit akarok. Na megrendeltem meten. Kíváncsi vagyok,mikorra ér ide...
Köszi a szupi leírást Mégegyszer! Ha megjön a cucc, irok én is konklúziót.:-)
-
shtirley
tag
válasz
xboxfreak #3303 üzenetére
Én maradtam a gyári távnál egyelőre. Ez a keymap elég volt hogy kicsit használhatóbbá tegye. A számgombokra ráraktam a play/pause, stop, fw, ffw, rw, frw, lang, sub funkciókat, és a lényeg számomra megvan. Csodát nem várok egy ilyen Androidos doboztól, nekem úgy is csak Kodira kell NASról való lejátszásra és azt most remekül viszi. 100 dollár körül ettől jobbat nem nagyon kapni itthon távirányítóval, garanciával.
-
xboxfreak
tag
válasz
akika2011 #3301 üzenetére
Sikerült .. na a lényeg dióhélyban :
1. root
2. es file explorer
3. key map prog - itt megnézni melyik bomb miként hányas keycode és mit csinál ... spec a minix neo A2 baromságokat a középső 3 gombra
3. generic kl file-t lemásolni és plain text-ként megnyitni vagy a vendorID-s fájlt megnyitni, ez a minix neo A2-nél : Vendor_0c40_Product_7a18.kl
4. editálgatás ... mondjuk asszem a home a minixnél a 102-es tehát ide be kell írni, hogy HOME stb
5. mentés
6 copy/paste a system/usr/keylayout mappába... aztán hosszú katt a fájlnévre
7 properties és a permission-t átkattintgatni -rw-r-r -re
8 restart vagy kihúzni az usb-s bizbaszt és kész.Tökmindegy milyen távirányító ... működni fog... legrosszabb esetben a generic.kl-t kell átírni ha nincs meg a vendor id bár némi google és azt sem bonyolult kiolvasni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Játékra és melóra egyaránt -kimeríthetetlen memóriával- Ryzen 9 + RTX 3060 Ti+ 128 GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI +Intel Core i7-12700K 3.6GHz+ajándék hozzá vizhütés
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest