- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
Igen, mikor belinkeltem az rx 480 itteni fórumába kitiltottak abból a topicból pár napra, pedig csak az igazat mutattam meg, a kormos pci slot bizony nem játék.
Utoljára egy dupla magos nv kariról láttam youtubeon hogy elfüstöl furmark alatt , de azt is oc módban, meg megkerülték a szoftveres túltelhelés elleni védelmet, azóta sem láttam ilyet nv fronton.
(#24696) Egon A gtx 1606 valami über jó vga lehet kettőt kérnék most!
-
vader108
tag
Azért az is durva, hogy a 2016 q3 pénzügyi beszámolójuk után a részvénypiacon is elég komoly pályát futottak be...
67.7dollárról felugrott 87.9dollárra a részvényük dbja
Aki májusban 35dollárért vásárolt a pascal bejelentésekor, az most közel 84 dollárért adhatja el dbját
-
füles_
őstag
Ha már megemlítetted az 1440p-t akkor belinkelem a többi felbontást is
Egy kis OC-val,meg grafikai beállítás mókolással meg lenne RX 480-nal is az 1440p/60 FPS,persze biztos hogy nem olyan stabilan mint az 1070-nek
(#23766) Yutani
Ahogy múlik az idő úgy fog az RX 470 a GTX 970-től egyre elhúzni.Ezt a GCN architektúránál már megszokhattuk -
-
Ren Hoek
veterán
Pug leírta, de ezt egyszerű érettségivel is lehet értelmezni szerintem, nemkell sztochasztikus folyamatok tizenhatra járni az ELTE matekon. (Bár szerintem az érettségi nevetséges fing ehhez)
a lényeg, nagyon közérthetően, az óriási ismeretlen együttfutási tényezők.
Hasonlat, mintha egy Golf Country Club tagjait kérdeznél meg random, milyen autójuk van. Reprezentatív? Nem...
Induljunk ki abból, hogy a PC gamerek nagyon nagyrésze torrentezik, esetleg van Steam-je, de sohasem vett semmit, max pár eurós játékokat. Ami eleve egy olyan bankkártyát feltételez amivel lehet fizetni. Az én BB bank Maestrojával nem tudtam pl játékot venni. Paypal kell...
Ez már igen is brutálisan torzít, hiszen feltételezel egy kereső, bankkártyával és pénzzel rendelkező, réteget. Az ellenkézőjét és ezt sem tudod bizonyítani, de nyilvánvaló, hogy a pénzesebb játékvásárló tulajok megengedhetnek 1070/1080 szintű kártyákat is... és a data sharing korreláció még nincs is benne a képben. Mivel pénzes emberként nem tudsz drága AMD kártyát venni, mert nincs,.ezért NVt fogsz.Bumm. Csóró torrentezőként meg 380/470/480de ez csak.egy askeptusa, miért nem számít baromira ezesetben az elemszám. Lehet 10 millió is, a Steam acc léte már megpecsételi az egészet, és akár egy jól összerakott n=1000 is hitelesebb ennél'.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez viszont nem menti fel őket attól, hogy a minta mennyiségét közöljék, ahogy a JPR is állandóan közli, noha nem mindig teszik lehetővé azt, hogy ezt az információt publikusan beleírjuk a hírbe. Ugyanakkor a Steamnek nincs egy fizetős része, ahol ezt az információt elérhetővé teszik. Ha pedig magyaráznunk kell, hogy miért bújnak ki a statisztikára vonatkozó szabályok alól, akkor az már rossz. De ezt pontosan tudnod kell, ebből érettségiztél.
(#23173) schawo: Honnan tudjuk? Ki mondta? Sehol nem közlik a minta méretét.
Hamisítani biztos nem hamisítanak. Egyszerűen csak hiányos az egész, alapvető információk hiányában. De a Steam ezt publikus formában egy marketingeszközként használja, nem tájékoztatásra.
-
-
sayinpety
tag
Codepath problem
Nvidia D3D12 manual: "Place constants, CBVs, SRVs and UAVs directly into the root signature if possible on NVIDIA Hardware." CBVket elhelyezve sokat gyorsul, am scaling csokken. Tobb content track, tobb CPU usage! Sok optimalizalas kell, hogy Nvidia high-end hardware ugyanugy skalazodjon, mint AMD high-end hardware binned CBVvel. Am binned CBV Nvidian rosszabb. Azt igertek a Volta jol fog mukodni. -
Known DirectX 12 issue:
- There is a known bug that causes some very high end cards to regress relative to DirectX 11. This bug is being addressed by the development team.
1070en bekapcsolva maradt a földalatti óceán tesszellálgatásán lassító algoritmus gyorsító fokozata. fix incoming, stay tuned. -
imi123
őstag
Hála égnek vannak még objektív emberkék is.
Na Ők megérdemelnék hogy végre kapjanak is valamit a nagy ígérgetésekből AMD-től.Én is tettem egy próbát 1060 után RX480-al is.
A kártya ugyan attól a gyártótól van.(MSI GAMING X).
Ahogy tesztekben is látható egy ide egy oda.
De végül is nekem a Battlefield 4 a lényeg. Azt viszi gyönyörűen tükörsimán. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Most is kisajtolnak minden egyes teljesítményt, csak amíg az AMD ezt meg tudja oldani úgy, hogy 3% alatti a variancia, addig az NV-nek ehhez 15%-os eltérés kell. Vagyis simán benne van a pakliban, hogy ha leemelsz a polcról egy tesztekben szereplő, válogatott VGA-nál 10-15%-kal lassabb GeForce-ot. Ez a probléma ezzel a megoldással és nem az, hogy nem tudják az egyes lapkákat a csúcsra járatni. Pont a csúcsra járatás hozza ki ezt a jelentős eltérést két ugyanolyan termék között, mert a lapkák kis részét magas órajelre turbózzák, míg a többséggel ezt csak a garantált órajelig tudják megtenni. Mérnöki szemmel is ez a probléma vele, nem az, hogy a tesztekbe nem tudják elküldeni a legjobban sikerült modelleket.
(#22321) Egon: A procik esetében a helyzet jóval könnyebben kezelhető. Ezért került minden egyes DVFA/AVFS konstrukció először prociban bevetésre. Emellett prociban ez a probléma leginkább a 20-30 watt alatti TDP mellett jelent gondot. Felette nem olyan lényeges, mert persze elvben lehetőséget adna az 5-6 GHz-es órajelre, csakhát a fizika törvényei közbeszólnak, így ez egy nagyon elméleti előnye a hardveres DVFS/AVFS-nek. Az Intel ezért sem vizsgálja nagyobb erőkkel az AVFS-t, mert igazából a rendszer segítene a 10 watt alatt fogyasztó lapkáikon és kész. Az Intelnek egyébként eléggé speciális DVFS-e, ami többszintű skálázást tesz lehetővé (több táblázatot táplálnak be, így a környezetre valamennyire tudnak reagálni). Az AMD ezt a lépcsőt kihagyta, így rögtön mentek az AVFS-re, ez nekik a 15 wattos határig segített igazán. Itt is inkább a második generációs implementáció, mert a Carrizo APU-ba épített első rendszer eléggé biztonságosra volt tervezve. Viszont a második generációs megoldással, ugyanazon a gyártástechnológián, ugyanazon a 15 wattos TDP kereten belül majdnem 1 GHz-cel nőtt a beállítható alap és turbó órajel csak az AVFS továbbfejlesztése miatt. 35 watton ez a rendszer már "csak" 200-300 MHz-es extra órajelet ér, fölötte ennél is kevesebbet. Ide elég lenne ha maradna a hardveres DVFS, de felesleges két megoldást tervezni és validálni az egyes lapkákba, így a nagyobb TDP keretbe rakott lapkák is azt használják, amit eredetileg fejlesztettek beléjük. A legújabb lapkákkal Intelnél ez a többtáblás DVFS-t, míg az AMD-nél az AVFS-t. A GPU jelentősen eltérően működik, mint a CPU, így itt az AVFS a teljes fogyasztási tartományon kb. ugynannyit ér. Itt jelentősen hozzájárul a sikerhez az, hogy még mindig eléggé "alacsony" a GPU-k órajele.
Többieknek: Még mindig nem nagyon értitek a problémát. Nem akartam gyártókat felhozni, és senki se vegye ezt most a szívére. A lényeg az, hogy ha az NV-nek olyan AVFS megoldása lenne, mínt az AMD-nek, akkor most a GeForce GTX 1080 órajele ~2 GHz alap és ~2,1 GHz boost lenne. És ha mondjuk az AMD-nek egy szoftveres DVFS-e lenne, mint az NV-nek, akkor a Radeon RX 480 alapórajele valahol ~700-750 MHz körül lenne, ~1 GHz-es alap boosttal, illetve ~1,2 GHz-ig binnelt de nem specifikált boosttal. És a variancia a GTX 1080-nak lenne 3%-os, míg az AMD-nek 10+%-os, mert levehetsz a polcról olyan RX 480-at, ami 1 GHz-ig boostol, de olyat is, ami 1,2 GHz-ig. Remélem ebből érthetőbb lesz végre.
És mérnöki szemmel nyilvánvaló, hogy az a jó, amikor már gyárilag kiszeded a lapkából a teljesítményt, amit garantálni tudsz. OC szempontjából pedig így az AMD megoldása lenne a jobb, mert a magórajelét fel lehetne nyomni 1 GHz közelébe, míg az NV megoldását nem igazán lehetne 5%-nál jobban húzni. Csak az a baj, hogy ez egyáltalán nem jó a gyártó számára. Marketingben nyomathatnák, hogy OC-zd meg azt a kis szemetet, de akkor is látnák, hogy mennyi teljesítményt nem tudnak belőle kiszedni garantált körülmények mellett. Egy OC iránt érdeklődő user egyébként mindig kevésbé hatékony megoldást választaná. De nem azért, mert ezzel járna jól, hanem azért, mert a marketing nem magyarázná el neki, hogy a másik opcióval már gyárilag magasabb lenne az órajel, mint amennyit OC-vel valaha is ki tud szedni szoftveres DVFS-sel. Ezért a hardveres DVFS vagy az AVFS a nyerő mérnöki szemmel, mert a mérnök átlátja a problémát. -
proci985
MODERÁTOR
Intel procik is a terhelés függvényében állítják az órajeleket. Ezt az alaplapgyártók egy része overrideolja, de pl a sokmagos szerverprociknál eléggé szembetűnő különbség van az egymagos max boost és az összes magos max órajel között.
Plusz dinamikus fesz és órajelállítás szintén van intel fronton is, ld statek. Ez is fejlődött, ld a C2Qnak volt két stateje, a jelenlegi SB-E I7emnek pedig elég sok.
De itt még egyszer két különböző dologról beszélünk, az AVFS implementáció lehet jó az AMDn még úgy is, hogy alapból kb határon járó chipeket adnak ki hogy kompetetívek maradjanak (Hawaii über / Fury X downclockokra más magyarázat nem nagyon van szvsz).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mellé tettem a véleményem.
Minden piac így indul be, kell a killer app.
Nagyon sok függ a programtól a rosszullét tekintetében. A gyártók csak a lehetőséget tudják felkínálni ezek enyhítésére, de a programba kell őket beépíteni. A PC-n a töredezettség a minőségellenőrzést nagyon bonyoluttá tesz, így rövidebb távon valószínűleg eléggé korlátozott lesz az a PC-s felhasználóbázis, akiket a VR meg tud szolítani. Közöttük is többségben lesznek a VR hátizsákot vásárlók.
Valószínűleg a legnagyobb piacot a mobil és az AIO VR szerzi meg, illetve a PlayStation VR.(#20819) miklosss2012: Vannak bizonyos géptípusaikban beágyazott AMD cuccok. Az Airbusban A380-ban is. De ezek nem a repülésért felelnek, hanem a fedélzet szórakoztatásáért.
-
Venyera7
senior tag
Inkább úgy fogalmaznék, hogy sokat kell fejlődnie, ha ez elmarad akkor biztos nem lesz tömegtermék. Szimulátorban még oké pl. dogfight-ban igen haszos, hogy körbe lehet nézni. Egyébként bármilyen fps-ben szerintem kell a saját mozgás, nincs értelme csak körbenézni, hülyeség. Pl. ilyen csak vr szemüveggel.
#20818 Egon: Nincs ezzel semmi gond.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valószínűleg egyik sem. A VR-rel igazából nincs probléma, ahogy a hardverekkel sem. A gond a nagyfokú töredezettség. De ez a gond igazából csak az Early Access címeknél gond, mert mire egy program végleges lesz, addigra mindenre szokott lenni támogatás. Relatíve kevés szopással jár az Rift, mert ott az Oculus a saját áruházát nagyon erősen ellenőrzi, így nem engedik meg, hogy az általuk megszabott minimum követelmények alatt felkerüljön egy program. A Steam ebből a szempontból sokkal megengedőbb, de nekik muszáj is, mert az Early Access címeknél nem várhatják el, hogy működjön. Egyszerűen ha működő Early Accesst tudna egy fejlesztő felrakni, akkor nem lenne szükség az Early Access-re.
-
-
Habugi
addikt
Kevésbé legyél átgondolatlanul arrogáns és akkor nem kapsz majd ilyen megjegyzéseket. Egyébiránt onnantól hogy tüntetőleg kijelentetted Te nem fizetsz a PH-nak, közhírré tetted, simán adja magát hogy valaki rákérdezzen az ADBlockra is, kvázi a Pócsi szűzmária stílust utólag teljesen feleslegesen erőlteted, hova-tovább nem is áll jól neked.
-
-
Malibutomi
nagyúr
-
asaca
tag
Látom nem értettél meg. Mondjuk nem is vártam. Lehet hogy túl reagálod! Én azt próbálom megértetni hogy most nagyon szép és jó az 1060!De 1 év múlva? Nem most év végén. Már gondok lesznek vele mert csak 6 GB ram van rajta. A techpowerup is korrektül letesztelte
Mindig ez van 60-ra végződő kártyákkal. Egyszerűen irritál hogy szénné szívatják a népet. A 2gb-os 960 volt a csúcs. Most nem tudom mi lesz a sorsa de mint az elmúlt években volt, most miért lenne másképp?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A COD csak az utolsó két rész óta megy ilyen jól AMD-n. Onnan a váltás, hogy az Activision megszüntette a kapcsolatot a gyártókkal, így lecsípik a kiadásnál a PC-s optimalizálást. Innentől kezdve csak GCN-re fejleszt a csapat, ami nyilván egyáltalán nem jó a többi architektúrának.
-
-
Laja333
őstag
Nagyon egyszerű, vegyük pl a GTA5 értékeit.
Guru3D 1440p-ben mért értéke 59 FPS 2xMSAA-val, szemben a linkelt képen 1080p-ben 4xMSAA-val csak 45 fps.
Figyelembe véve, hogy Nvidia szerint a 2xMsaa és a 4xMsaa között nem sok különbség van teljesítményben, így látható, hogy a fake képen 1080p-ként feltüntetett FPS még 1440p-nek is épp hogy elég lenne valós körülmények között.
Többit is átnézheted, vannak érdekes éredmények. PL van olyan érték -ugyancsak NV felé pozitív irányba- GTX 960 eredményénél, ahol a 4msaa+16AF fps értéke megegyezik "hitelesebb oldalak" 2msaa+8AF értékeivel.
Ez a kép AMD-t nagyon lehúzza, NV-t pedig fel. -
huskydog17
addikt
A Diamond Multimedia a mai napig létezik és gyárt is VGA-kat, csak mára ők kizárólag AMD alapú kártyákat készítenek. Ha jól tudom ők voltak az egyetlen AMD partner ahol - ugyan korlátozott ideig - 5 év garanciával adták a VGA-kat.
Régen az ATI oldalon a HIS termékeket istenítették nagyon sokan, azok akkoriban jó nagy felárral is kerültek a boltokba, de az akkori IceQ hűtők brutálisak is voltak. Tudok olyan szervizt, ahol a mai napig a HIS-t tartják a legjobb AMD partnernek. Nem tudom mennyi valóságalapja van.
Aztán ott volt még a GeCube is, akik régen szintén sok termékkel álltak elő, aztán mára mondhatni teljesen eltűntek, pedig néhány éve még egy 7750-est is csináltak.
A HIS is nagyon csöndben van.
-
Hát az itthoni árak tényleg embertelenek...
Ha a 470-es ár/teljesítmény arányát eltalálják, akkor azzal valóban tudnak akasztani. Csak ugye az nV lazán megteheti, hogy oda dob egy kártyát csonkított chip-pel, akkár profit nélküli áron, ha minden képpen meg akarja akadályozni az AMD esetleges "térhódítását".
Mondjuk a usernek az árverseny az elsődleges. Eddig nem nagyon volt az utóbbi pár évben.
Persze a greater good érdekében az AMD megerősödése se lenne rossz, hiszen egy kiegyenlítettebb kétszereplős piacon mindkét fél jobban rá lenne kényszerítve a mérsékeltebb árazásra. De hát ez szerintem csak vágyálom. Abból a 20%-ból szerintem nem nagyon fog feltörni az AMD. -
nubreed
veterán
Nem baj, csak nőljön az AMD piaci részesedése. És nem azért mert AMD fan volnék, sosem voltam az, ha kell őket is szidom ahogy kell, mint a másik oldalt is, hanem azért, mert az nagyon rossz lenne mindenkinek ha egy szereplőssé korcsosulna a piac. Mindegy melyik lesz a népkártya, csak már tényleg azt látnánk, hogy az AMD rekordokat döntöget.
-
az amdnél ez mostanában trend lesz, hogy kivezetik a dvi portot. a dp többet tud, és bármikor vissza lehet alakítani dvi-ra. nv is elkezdte lebutítani, analóg jel már nincs benne.
a tpu korrekt, a kifogások egy része részben más megfogalmazásban, de szerepel a ref 1080 és 1070 tesztekben is. felteszem akkor meg az amd pénzelte őket, igaz?
@t72killer: custom nyákosat kell majd venni. ez a blower megint nem jött be hangra, szóval én egyébként sem venném meg a refet.
-
-
Egon
nagyúr
Kifutottam az időből.
Méghogy hiány van 1080-ból:
Egyesek abban fetrengenek... -
stratova
veterán
Hmm az NV beugrana a konzol bizniszbe? Érdekes fordulat lenne. Alienware-t tudnám még partnerként elképzelni, nekik volt még viszonylag nagy teljesítményű kompakt játékos gépük. Vagy Steambox erőgép is lehetne, csak az még elég döcögős platform, ha jól rémlik.
-
Loha
veterán
Ráadásul a megjelent Total War: Warhammer játékban nincs beépített benchmark, tehát a DX11-es eredmények valós ingame mérések, míg az AMD által rendelkezésre bocsájtott DX12-es preview build meg a játékot nem tartalmazza, csak egy benchmark, tehát a DX11-es és DX12-es eredmények össze sem vethetőek.
-
füles_
őstag
Miben is fejlődött olyan sokat?
Tulajdonképpen fogták a Maxwell-t át "shrinkelték" 16nm FinFetre kapott GCN1 szintű DX12 tudást,finomszemcsés preempciót jobb compute képességeket és majdnem ennyi,emellett még az IPC is jelentősen csökkent...
Ha nem hiszed fogd a GP104 blokkdiagramját és tedd mellé a GM204-ét
Szóval nyugodtan lehet Pascwell-nek nevezni,sőt még Pa$cwell-nek is -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem azt mondtam, hogy nem lesz, hanem azt, hogy az árnyékolás problémája miatt nagyon nehéz lesz a névleges órajeleket hozni. Ez így is lett, mert 14 GHz-re hitelesített lapkákból 10 GHz-et sikerült kinyerni. Ez teljesen általános probléma a GDDR5X esetében. Hiába az elméleti hitelesítés, azt szinte képtelenség elérni.
-
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest