- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Laja333 #23428 üzenetére
Mondjuk annyiban ez nem igaz,hogy ez a "cica harc" topick itt mindent lehet,ellenben más topickba/hírben ezért bünti jár amit a modik is meg tudnak erősíteni.Ez a topick olyan mint régen egy Hofi Géza est,itt lehet a gőzt kiengedni.
Amit itt megtanultam...
Az amd 3fps-el veri az nv-t akkor alázás,ha fordítva akkor szarul van optimalizálva.
Az amd jobb dx12 alatt.
A kis Vega megeszi a nagy 1080-at.
A buta Maxwell...stbstbstbNo comment
-
törölt tag
válasz
Laja333 #23428 üzenetére
Melyik ? Talán nem így van/volt ? Ezzel szemben az ő hsze szándékos fikázás (be is ismerte, itt a vs. topicban még el is menne) anélkül, hogy kipróbálná amiről véleményt mond, mert nV csak rossz lehet... Holott kép alapján kb. annyit ront a minőségen a kritizált (opcionális!) eljárás mint egy FXAA: ON/OFF miközben a teljesítmény sokat javul.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Laja333 #23138 üzenetére
MSI frankó, de elég drága még mindig. Átlag 100K... azért ez erős túlzás. Tekintve, hogy az olcsóbb de ugyan olyan jó 1070-ek, pl Giga, 132-135K már.... és már a stock 1070 is ráver minimum 50%-ot mindenhol a MSI 480-ra..,.de van ahol 70-80%(100%) difi is van.
Ezért max 70-80Kt adnék érte... nyilván ez bullshit, sose lesz ennyiért. Najó, lesz, de várhatjuk... addigra 1070 is filléres kártya lesz.
-
válasz
Laja333 #23138 üzenetére
Nyilván független, persze. Valószínűleg nem volt a legjobb választás a Nitro+, de elsőre nem is tűnt a legrosszabbak sem tesztek alapján. Az MSI biztos jobb, de jó drága is. Akkoriban a 470 gaming x 4GB drágább volt, mint a Giga 1060 WF2, ezért szóba sem jöhetett. Azóta csillapodott az ára, de még mindig sokkal drágább, mint a 470 Nitro+ volt másfél hónapja. Aztán mikor elment a 470, 1060-ból a legolcsóbbat vettem. De a 470-nel ennek ellenére nem a hűtése volt a gond, az élhtő volt. Sajnos a bugrengeteg miatt kellett mennie. Nálam állatorvosi ló volt, minden ismert hibát bemutatott. Vagy lefagyott magától, vagy nekem kellett valamiért újraindítani, mindezt óránként, annyira gyakran jött valami. Idegbajt kaptam már tőle. Pedig én is főleg amds voltam már évtizedek óta (bár azért hébe-hóba volt nv is). De most ezzel a kártyával az amd megrágott, és kiköpött. Majd legközelebb.
-
-
válasz
Laja333 #23130 üzenetére
Á dehogy, a giga wf2 1060-am összemérhetetlenül halkabb, mint a 470 nitro+-om volt. A gigának semmi hangja még koppra húzva sem, a 470 pedig még alap órajelen is hangos volt terhelve. Túlélhető, de hangos. De csak ezért nem cseréltem volna soha. De a cserével megszűnt minden driveres problémám. Nekem volt mindkettő hetekig, közvetlenül tudom összehasonlítani.
-
válasz
Laja333 #23130 üzenetére
Pont jónak példálódzol a Giga 1060-nal... Mivel nekem az van (az olcsóbb WF2), és ha egy ilyen csendes és problémamentes lenne az RX 480 is, akkor azt vettem volna.
Hidd el, sokáig olvastam, és amikor döntöttem, meghatározó volt, amit ott olvastam. Pedig júniusban úgy adtam el az R9 380-at, hogy abból bizony RX 480 lesz! Sajnos nem, de örömmel olvasom, hogy javul a helyzet szoftveres fronton.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Laja333 #23058 üzenetére
Inkább úgy mondanám, hogy a Radeonok felé van eltolódva a dolog, de nem sokkal.
Nem hiszem, hogy az embereket annyira foglalkoztatná a bányászat. Szerintem már tanultak a Bitcoin esetéből, ahol elég gyorsan kevés lett a GPU-k teljesítménye ahhoz, hogy hasznot is termeljen. -
válasz
Laja333 #23014 üzenetére
Így van, és nyilván nem azért, mert az Arkham Knighttal vetekedő minőségben jött ki, és a sok technológiai recska mellé beépítettek egy "keresztülfejelem a monitort" kategóriás effektet tettek a motor alapjává, amit vagy bekapcsolva hagysz, vagy az FPS meglátogatja a pincét. Namost miután ez volt az egyik első (első?) DX12-only játék, nyilván a technológiára is rányomta a bélyegét.
Szóval szerintem pont fordítva van - nem azért szidják a QB-et, mert DX12, hanem azért szidják a DX12-t, mert QB. -
törölt tag
válasz
Laja333 #23011 üzenetére
Quantum Break PC Crash Fix Requires Microsoft to Update Windows 10 First
Persze 3 hónap alatt sikerült fixálni a MS-nak amit az nVidia ~1 hét alatt megcsinált volna ha rajtuk múlik
(#23012) Ren Hoek: Szarul kezdett, Windows Store, UWP bugok, optimalizáció - ezek után meg hiába jó a játék, rányomta a bélyegét az egészre, hogy félkészen jött ki mint az AK...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laja333 #22720 üzenetére
A VEGA10 az szerverszinten 12 TFLOPS, mivel be kell férnie a 225 wattos iparági határba. Az asztali verzió ennél gyorsabb lesz, úgy 14 TFLOPS körül, mert nincsenek a szerverre vonatkozó limitek. Ez nem egy 8 TFLOPS-os lapka ellen megy, hanem a 11 TFLOPS-os Titan X ellen.
Sayinpety-nek úgy néz ki, hogy igaza volt. [link] -
válasz
Laja333 #22720 üzenetére
Mondanám, hogy de, csak egy kicsit túlzottnak érzem, hogy ennyire tényként kezelitek ezeket a számokat. De ja, valahol a Fury X környékén várhatók a kisebb cucc specei.
(#22718) stratova: lehet számítani a 6SE-re, az persze érdekes kérdés, hogy a kisebbik chipbe is beletesznek-e 6-ot. Én inkább a "nem"-re tippelnék.
-
-
keIdor
titán
válasz
Laja333 #22472 üzenetére
Engem a gyenge tartalom tart vissza a VR-tól. Meg az is, hogy gyerekcipőben jár és minden első generációs. Más gyártó már 200°-os készüléket is szeretne majd piacra dobni, de ha ezekhez mind más SDK kell majd, akkor továbbra sem lesz tartalom, meg széttagolt lesz az egész.
-
do3om
addikt
válasz
Laja333 #22304 üzenetére
Az utolsó pár tíz Mhz kinyeréséhez többet kell emelni a feszen mint aminnyit az egész ér. De itt már ezis mekkora újításnak számít.
Megjelenés előtt az AMD karik oc bajnokok, utána meg amikor nem megy akkor ez már az új ficsőr, és ezért kell dicsérni.
Az nem baj ha kihasználja a VGA teljes erejét, de az NV elmaradt kőkori megoldása mégis jobbnak tűnik erre. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laja333 #22288 üzenetére
Az OC potenciál egy nagyon faramuci dolog. Az NV-nél a mérnök nyilván látja, hogy mennyire szarul használták a Maxwell lapkákat, így azon javítani kellett, de ez csökkentette a lehetséges OC-t is. Még a Pascal esetében is fényévekre vannak az ideális frekvenciaskálázástól, vagyis a lapkák jelentős részében kénytelenek 10-15%-nyi teljesítményt hagyni, mert nem tudják megoldani, hogy minden körülmény között stabil maradjon a határra helyezett órajelekkel. Ezért létezik az is, hogy a maximálus boost termékenként változik. A Pascal esetében nem ez a legnagyobb baja az NV-nek, hanem az, hogy ha leveszel két tök ugyanolyan VGA-t a polcról, akkor van esély rá, hogy az egyik 15%-kal lassabb, mint a másik. Holott elvileg ugyanazt vetted. Ez már extrém variancia, amire majd a következő körben megoldást kell találni.
A variancia egyébként évek óta probléma a VGA-piacon, amióta bejöttek a boostok. Az első GPU Boost hozott nagyobb varianciát, de ez a Pascalig 10% alatt maradt. De például nem csak az NV küzdött vele, hanem az AMD is, mivel a Hawaii termékek varianciája 7% volt.
Lehet egyébként ezen a gondon dolgozni, mert az AMD a Polaris családdal 3% alá vitte a varianciát. Tehát megoldható úgy a boost, hogy ne legyen belőle extrém variancia a termékskálán. Általánosságban arra mennek a mérnökök, hogy a frekvencia-feszültség skálázása legyen hatékony, vagyis ne csak a legyártott lapkák egy kis része működhessen a határon, hanem lehetőség szerint az összes. Az más kérdés, hogy erre a jelenlegi tudásunk szerint a hagyományos DVFS rendszerek nem alkalmasak, tehát kalkulált konstrukció kell ahhoz, hogy a legyártott lapkák mindig a határon működhessenek. Már csak azért is, mert a tranzisztor "öregszik", tehát idővel romlik a teljesítménye, és ha ezt nem tudják valós kalkulációval kezelni, akkor a legrosszabb körülményhez kell betáplálni a skálázásra vonatkozó táblázatot, vagyis minden zsír új lapka már emiatt kap egy 2-3%-os teljesítménycsökkenést, ahhoz képest, mint amire az elején képes lenne. Félelmetesen bonyolult probléma ez, és sajnos a megoldása még bonyolultabb. Ezt mutatja, hogy az AMD-n kívül még senki más nem állt elő életképes AVFS rendszerrel (az AMD is inkább a processzorrészlegnek köszönheti ezt, mert a CPU-s AVFS-t portolták GPU-ra), pedig kutatják ám bőszen a mérnökök, hogy miképp lehetne abból a csomó legyártott lapkából a kényszerűen benne hagyott teljesítményt kihozni.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Laja333 #22288 üzenetére
Gyarilag van egy boost range, amit kb. garantalnak (base-t biztosan) pl.: Base:1650 / Boost: 1715. Ehhez képest hűtéstől és chiptől függően eleve fentebb megy a boost 6-8 lépcsőt, ekkor lesz pl. 1820, majd ezek után jön a user OC amivel 2000-2200 közé lehet lőni. Nem igazàn tudom ez miért is lenne 10-15% viszont azt igen, hogy az AMD-nél lefele fog menni a megadott gyari boost ertekrol es ha a user belenyul, akkor jobb esetben tudja azt tartani mindenhol es jon ra az 5-10% orajel emeles. Igaz, nem aranyos a gyorsulas, de igy is boven elmarad.
-
TTomax
félisten
válasz
Laja333 #22280 üzenetére
Mert nincs kompetens terméke.Hol volt a 970-980-980Tire a válasz?Hol a 1070-1080ra?Hol a kontra?Na hát ez a gond a kartellal,a 480ra volt válasz a 1060,miért is az nVn kellene bármit is levernem?Mert ők áraznak vastagon?Megteheti,és meg is teszi,épp úgy mint az intel...
(#22278) gyiku
Nem lényeg hogy neked megfelelt,másnak még egy 390X is elég volt 1440pre,de mi egy piacról beszélünk,nem egyéni igényekről.Amikor kijött a FuryX a 980Ti árán azonnal visszavettek ötven dolcsit.Értem én,hogy a FuryXet drága gyártani,de a franc se kért rá HBMet.Jó lett volna az bőven GDDR5el is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laja333 #22188 üzenetére
Nem. A fejlesztők többsége multiplatform játékot fejleszt. Ott pedig úgy nézik a piaci részesedést, hogy X1+PS4+PC target. És a két konzol az AMD részesedését durván az NV fölé tolja. Ha mondjuk a két konzolban se nem AMD, se nem NV hardver lenne, akkor mindkét cég speckó dolgait leszarnák. Szóval igazából az AMD dolgaival is csak és kizárólag azért foglalkoznak, mert konzolról PC-re copy-paste az egész.
-
keIdor
titán
válasz
Laja333 #22147 üzenetére
Mi van a RotTR-el?
Persze, csak sokan itt csodákat várnak az AGS4.0 meg shader instirics meg egyebektől, mert hallották Abutól és attól várják a csodát. Persze azt is csak Abu tudja, hogy ezek mit is csinálnak. (Kivétel gbors - szerk.)
Ugyanaz lesz mint eddig, régen is voltak AMD meg nV-s címek, attól függ megint ki vesz meg kit.
BF1-nél marad az, mint a BF4-nél volt. Papíron AMD-s játék, de nagyon szerette a GeForce-ot is. Én ezt is jósoltam. A Dice mindig jól optimalizált meg független is volt, csak papíron nem. -
vader108
tag
válasz
Laja333 #22073 üzenetére
Azt nem tudom, hogy az új driverrel már állítható-e NV Vezérlőpultból (még nem teszteltem éjszaka otthon).
De korábban az Nvidia Inspectorral Letöltő link kellett az első lépést megtenni.
Miután megnyitottad, a Vertical sync beállítás alatt ki kell választanod: 0x18888888
Ha ez megtörtént, akkor NV Vezérlőpultot ha megnyitod, a Vertical sync-nél Custom beállítást kell látnod. Ha ez így van, akkor aktív az NV Fast Sync.
Természetesen játékon belül A Vsync-et kikell kapcsolni.
-
törölt tag
válasz
Laja333 #22021 üzenetére
Be kell tartania, a 226W inkább egy kiugrás lehetett az átlagfogyasztás számít ahhoz lövik be a TDP-t is, na meg a GPU-Z sem a legpontosabb. A GPU Power szenzor amúgy nálam 190W-ig megy el HWINFO-ban, de többnyire 170,180 körül jár, órajelet tartja és perfcap reason sincs, ha leveszem 180W-ra akkor már visszalép 2-3 lépcsőt (Perfcap reason: Pwr) power limit miatt. A 110W ami a ref 480-nál van csak a GPU fogyasztása amúgy.
nVidiánál csak a teljes kártya fogyasztása amit a bioszban tudsz állítani + az egyes railek (Pcie, táp 12V) (a ref biosban is 151W van megadva a 145W-os kártyához) , ha annyit fogyasztana akkor a tápom sem maradna passzív, mert kb. 250W-tól mindenképp bekapcsol és ugye a kártyához még jön a többi komponens.Egyébként TPU tesztben 161W-ot fogyasztott a strix average, 163W-os bios érték mellett: [link]
-
Peat;)
veterán
válasz
Laja333 #21851 üzenetére
Én nem vetettem fel semmit, nem igazán értelek. Én az elméletet gyakorlati oldalról nem látom igazoltnak a topikot követve. Asus állítólag hibás a biossal, ez meg az azért mert tud melegedni, ki kell tolni tdp kereteket stb. Nem támadásnak írtam a fentit, tényszembesítésnek. Nem kell mindenen fennakadni
-
törölt tag
válasz
Laja333 #21837 üzenetére
Az RX470 és RX480 topikkal semmi, viszont a Polaris GCN4 nem kicsit az elvártak alatt teljesit a Powertune képességeit figyelembe véve is. Az elméleti részét Abu85 kifejtette, viszont gyakorlati értelemben a gyengébbre sikerül FinFet 14 nm wafer-ek miatt a chip-ek szivárgása nagyobb lett és a hűtésére nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni. Ez némely gyártó szerint két végletben jelentkezett. Asus Strix RX470 videókártyán alacsonyabb órajeleken van a kártya terhelés közben és agresszivebb órajel visszaváltásokkal egy biztonságosabb szinten tartják a kártya müködését, de ezzel a kártya teljesitményszintje van meglőve. Másik esetben a fent már emlitett módon az órajelekhez és hozzá igazitott feszültségértékekhez egy jobb teljesitményszintet probálnak elérni, mert a Polaris GPU-ban van potenciál. Viszont ilyenkor a fogyasztás és a kártya melegedése drasztikusan megnő. A feszültségek egy kissé túl is vannak állitva, hogy mindegyik GPU megfelejen a magasabb teljesitményre. Igy mindenképp nagy szórás van a kártyák minősége kapcsán. Én most a részletekbe nem mennék bele megint, mert itt-ott a témát már kitárgyaltam.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Laja333 #21837 üzenetére
Annyi, hogy ha ott próbál segíteni az ember vagy adott témával kapcsolatban pontosít-helyreigazít, akkor az már off. És ott off-nak nincs helye.
De hsz-t gyűjteni, havonta ugyan azt a kártyát linkelgetve és hoppá! olvastátok-láttátok hozzászólásokat írkálni azt lehet.
Ez az én saját tapasztalatom.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Laja333 #21720 üzenetére
Mindig is voltak és lesznek is ilyen játékok. Például a Project Cars-ban a 970-es, ami nem is csúcskártya kb. ennyi előnnyel előzi meg a FuryX-et. Vagy ott van a RoTR is, abban is jelentősen nagyobb a 980 TI előnye a FuryX-el szemben, mint itt a FuryX előnye.
Persze ott van az AMD-s Hitman, nem kérdéses hogy melyik kártyákon fut jobban.
Számolni kell egy átlagot, és nem lesz kérdéses, hogy melyik kártya "alázza" a másikat. -
daveoff
veterán
válasz
Laja333 #21259 üzenetére
Csak vicceltem, vagy mégsem...?!
Egyébként én pozitívumként tekintek erre, hogy végre az AMD-s játékot AMD-vel demózzák, mert ugye EA Play-en még 1080-akkal tolták...
Már csak az a kérdés, hogy most milyen AMD volt a gépekben. A monitorok ASUS MG278Q voltak, tehát 1440p, 144hz freesync. Ez alá azért kell vas, hogy jól menjen.
De a tearinget tényleg nem értem miért ennyire szembetűnő egy freesynces monitoron, vagy ez a stream miatt van? Nem értek hozzá...
guftabi: igen, az 1080-al is volt tearing
-
válasz
Laja333 #20700 üzenetére
Nem célom, de nem értem, hogy valaki úgy hőbörög a PH ellen, hogy közben 14 éve itt van és lenyomott 12k hozzászólást.
Mindegy, nekem nem kéne fennakadnom az ilyen figurákon.
Erdei88: A PH oldal szerver része a fórum. De persze, nem kell olvasni a cikkeket, ha valaki csak fórumozni akar, megteheti.
-
törölt tag
válasz
Laja333 #20629 üzenetére
Hát nem látod, hogy ez simán 770 szint?!
Na jó, persze minimálisan gyorsabb... úgy 44-60%-al, kiviteltől fűggően
De akkor is! Csak az idióta AMD fanatikusok nem látják, hogy az Nv majdnem ugyanezt tudta a 770 formájában már 3 évvel ezelőtt!!!négy
Igaz persze hogy 40-50W-al többet is fogyaszt, mint az RX470, de kit francot érdekel a fogyasztás amúgyis egy vidókártyánál?!
(#20631) wjbhbdux: Szerintem Neked kellene valami új állás után nézned. Pl. fantasy-regény írónak jó lehetnél...
De péknek pl. semmiképpen se menj... aki ennyi sületlenséget összehord az annak nem való... -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laja333 #20531 üzenetére
A legtöbb mai asztali GPU eleve nem tipikus IMR, hanem egy TBR-IMR keverék. Persze más mértékben. Az korábban is ismert volt, hogy az NV nagyobb teret ad a TBR-nek, és kisebbet az IMR-nek, mint mondjuk az AMD. Az Intel pedig nagyon a klasszikus IMR-hez közelít, de ott is van tiling optimalizálás.
A legutolsó klasszikus IMR dizájn az AMD-nél a Terascale, az Intelnél a Gen6, míg az NV-nél a Fermi volt.
Az oka ezeknek az átmeneteknek az, hogy a klasszikus TBR és IMR ma már nem kifizetődő, mert a klasszikus IMR eszi a sávszélt, míg a klasszikus TBR borzalmasan gyenge a háromszögek számának növekedése mellett. Ellenben persze a hibrid konstrukciók között nagy különbség is lehet, hiszen szabad utat ad a mérnököknek.
Ugyanígy az ultramobil piacon is egyre kevésbé divat a klasszikus TBR, és elkezdtek menni az IMR felé, mert elkezdtek számítani a háromszögek.Az előnyök és a hátrányok egyébként megmaradnak. Minél inkább a TBR felé megy egy dizájn, az annál inkább hátrányos lehet a rendkívül sok háromszög raszterizálásánál, lásd Hitman. De eközben minél inkább IMR felé megy egy dizáj, az annál inkább eszi a sávszélt. Lásd Fiji.
-
Loha
veterán
válasz
Laja333 #20531 üzenetére
Na akkor végül meglett a Maxwell hatékonyságának a kulcsa, a titkos szósz, ami "herélés" helyett a tile-based immediate mode rendering (TBIM) alkalmazása.
-
Petykemano
veterán
válasz
Laja333 #20516 üzenetére
Én ezt nem teljesen értem.
A polaris persze nem sikerült rosszul, de kiemelkedően jól se. Sokat adnak el belőle, az igaz, de másik oldalról meg azt hallani, azért nem többet, mint a gp104-ből. Annyi, hogy talán a polarisban van még potenciál (rev2)A vegáról men csak pletykák se nagyon vannak, csak hogy valamit ünnepeltek. A zenről sincsenek konrét infók még. Van valami prifesszionális téren, ami ígéretes? Én egyelőre nem látom, hogy az Amd valóban és tartós sikereket ért volna el a puszta életben maradáson túl. Mire föl a bizakodó árfolyamemelkedés? Spekuláció? -
Ren Hoek
veterán
válasz
Laja333 #19867 üzenetére
Ez ciki
még a végén lesz CUDA-s Radeonom : D
Egyébként lesz most egy próbálkozás, talán van is, hogy a CUDA kód 90%-ban átfordítható univerzális nyelvre.
AMD-nek most jött ki ez a Boltzmann Initiative, utánanéztém szerintem jó cucc. Talán compute, tudományos célokra is egyre inkább ezeket fogják használni, és nem a zárt CUDA-t. Ez megkönnyítheti majd a fejlesztők életét, köztes rétegként. Bármilyen CPU, GPU szóbajöhet... és nem kell tranzisztorra pontosan ismerni a hw-t. Ha még az eddigi CUDA kódok is átvihetők, az nagy win lenne. A teljes ma használt gépi tanulás szoftverválaszték CUDA-ra épül szinte.Ha ez igaz, akkor rendeltetek a céggel pár Vegát majd : D aztán bentmaradok éjszakára Dúmozni egy 4xCF Vega workstation-ön : D AMD nem korlátozza annyira a gamer VGA-k compute teljesítményét, mint NV. Főleg FP16-ot.
-
-
-
válasz
Laja333 #19636 üzenetére
De írta hogy az ára is lecsökkent... nem tudom mennyi volt előtte, csak tipp... a többi ~210GBP most, a 4GB-ra... most meg 199-re vitte le a Sapphire... ott írta fentebb.
Lehet akkor a többi is szépen visszaveszi majd a 480-ak árait.
Látod máris beindult az árverseny.
Nagy kár hogy feljebb semmi nincs ebből... -
válasz
Laja333 #19550 üzenetére
Az AMD-nél több olyan hiba is felmerült a GCN beköszönte óta, amik nem halálosak, de idegesítőek, és sehogy nem javulnak. Van, akinek ezek fel sem tűnnek, van, aki leszarja, és van, akit zavar - én a 3. kategória vagyok. Ha az emberek tudatosan vennének VGA-t, akkor elsősorban a saját prioritásaikat gondolnák végig, és csak utána menne a falrahányás, hogy melyik gyártó miért szar. Vagy utána már nem menne, mert felesleges lenne.
(#19551) imi123: 470-et
De vszleg veszek valami átmeneti kártyát addig.
-
válasz
Laja333 #19504 üzenetére
Na, én leszek a hibás, ha tönkremegy az AMD
Mégis mi a fenét kellene leírnom, ha az volt a tapasztalatom, hogy voltak szoftveres hibák, több driverrel, több OS-sel?
Amúgy most valószínűleg megint Radeonom lesz, úgyhogy tudom frissíteni az álláspontomat. Kíváncsi leszek...
-
Egon
nagyúr
válasz
Laja333 #19504 üzenetére
Egyrészt a mobil vonal nem igazán releváns az asztali gépek tekintetében (ott sok más probléma is játszik), másrészt a drivereket korrekt módon összehasonlítani vélhetőleg az tudja, akinek mindkettő van (vagy volt a közelmúltban).
Ergo valahogy jobban tudok hinni pl. gbors (vagy éppen Szaby) tapasztalatainak, mint az itteni vörös szemüvegesek jó részének, akinek ingyen sem kellene nV kártya, és a 10 méteres körzetében nem is fordult elő GeForce az utóbbi 5-10 évben, ergo semmiféle valós összehasonlítási alapjuk nincs, csak a fórumokból gyűjtik a muníciót... -
Egon
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest