- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Busterftw #46884 üzenetére
Valamikor a bányászláz idején, egy b-vel való vitámban már kifejtettem, hogy az AMD kártyák eleve olyan alacsony hashrate-tel jöttek, mint a korlátozott NV kártyák. Ezen már tovább korlátozni bármit felesleges lett volna, ha egyáltalán lehetett volna a gaming teljesítményre negatív hatás nélkül.
De nézheted úgy is, hogy az AMD eleve feloldhatatlan LHR-es kártyákkal jöttek, mert ők bizony love gamers!
-
válasz
Mondjuk naív elképzelés volt, hogy ezt lehet korlátozni, legyünk őszinték. A csúcson pár hónap alatt nullán voltál egy kártyával ha bányásztál, már akkor kerestél egy vagyont.
még azokon az árakon is.
Inkább a saját piacuk összeomlása, a hatalmas mennyiségű használt kártya és a gamer piac "megnyugtatása" hogy mi próbálkozunk,de..." felkiáltással volt a cél.Valójában bekövetkezett, amitől tartottak.
Most olyan árakon vannak a használt és Garis Ampere kártyák a piacon, hogy az van most Nvidia fronton, mint volt anno a Vega-RX korszakos bányászláz végén. 80 ezer körül garis 3060 Ti,100ezer forint fölött kicsivel garis 3070 meg egy 4060 Ti árán garis 3080 kártyákat tudsz venni. 210 ezerért ment múlt héten 3090 kártya itt. egyszerűen elöntötte a piacot 1-2 hónapja a kártyaáradat. Ebayen most licitálok egy 3090 EVGA-ra garis-dobozos, 4 hónapot bányászott,400 uroval eddig én vagyok a befutó. és mindjárt lejár a licit.( Elötte 435 euroval ment el egy ugyan ilyen)
Szóval ez van.Már nem is érdekel mennyiért megy a mostani gen bármelyik oldalon,
még Táp cserével is jobban járok most ,mint hogy Ada-t vagy 7000 RX -et vegyek. -
Petykemano
veterán
válasz
Az Nvidia próbálkozásának célja valójában nem annyira a gamer piac kímélése volt, hanem hogy a lapkákat úgy értékesíthesse a nyilvánvalóan túlkeresletet eredményező bányászat felé, hogy amikor a bánya beomlik, a kiáramló nagy mennyiségű használt kártya ne döntse be az új - akkor esetleg már újgenerációs lapkákra épített - kártyák piacát.
Ezt a célt szolgálta a dedikált kártya, amin nincs display kimenet és némiképp tweakelve volt a BIOS. De miért venné ezt az újraértékesíthetetlen kártyát a bányász a gamer kártya helyett? Na ezt a kérdést volt hivatott megválaszolni a gamer kártyákra kitalált korlátozás.
Nem tudom pontosan, hogy a lapka, vagy' a dram vagy egyéb alkatrészek jelenthették-e a szűk keresztmetszetet, de abban az időben valószínűleg mindent eladtak, amit le tudtak gyártani. Nincs okunk azt feltételezni, hogy a szűk keresztmetszetet a display kimenetek jelentették volna, ennélfogva biztosak lehetünk benne, hogy a miner kártyák nem valamiféle "kvóta feletti" mennyiségként jelentek meg a piacon.
Az, hogy az nvidia legalább próbálkozott valamivel, valójában egy zöldszemüveges mítosz (kábé olyan, mint hogy az eredményes kormányzati intézkedések hatására csökken az infláció)
Az nvidia ezzel nem a gamer piacot, a gamereket akarta megmenteni, hanem saját magát a később beomló áraktól és eladási mennyiségektől. Ebben nincs mit számonkérni az AMD-n. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
vagy lehet az AMD annyira nem reklamozza. a cryptolaz elmultaval ( ezzel a driverrel ) komolyat gyogyult a folding@home teljesitmenye , meg a hashcat is ugrott egy aprot ( hashtol fuggoen, md5 pl. ugy ~15% -ot javult. ) ugye ezek opencl -t hasznalnak, pont mint a cryptominerek.
-
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46873 üzenetére
"Illetve az Nvidia direkt kihozott crypto only cuccot, ami nyilván sokat nem ért, de legalább próbálkoztak."
Mivel próbálkoztak? Elárulom, több hasznot termelni maguknak a GF-okon tiltással, majd szállítva emelt áron a "megoldást" a saját tiltásukra, amit ráadásul nem lehetett gémereknek olcsón eladni később (hint: mégtöbb gamer eladás). -
Gyuri27
félisten
válasz
Busterftw #46873 üzenetére
Több vgat adtak a bányászoknak bizonyitottan. Az árakat a mai napig az egekben tartják. Cseréve kapod az okositást, hogy ezért az árért fasza a 8 giga ram. Amdnél azt se felejtsük el, hogy konzolokhoz is kell kapacitás. Ami a bányászat, covid alatt dübörgött. Az amdböl is volt mining változat.
-
Callisto
őstag
válasz
Busterftw #46802 üzenetére
Az nem bizonyíték. Szokj hozzá!
A "józan ész" nem bizonyíték, ahogy a "trust me bro" sem az. (Én pedig nem hiszem, hogy beletartozok a nektekbe.) Tehát ismét Ismét bizonyítod, hogy mennyire sikeres vagy félremagyarázásban és fogalomzavarban. Valóban ezek számodra bizonyítékok?OMG. Leesek a székről
Ez amiről itt, mint bizonyíték beszélsz csak feltételezés vagy következtetés. Bizonyíték az lesz, ha pl. kikerülnek hiteles belső szerződések vagy emailek erről vagy bármely fél elismeri. (Bár utóbbi akár trollkodás is lehetne)
-
válasz
Busterftw #46773 üzenetére
Khm.. DLSS fut nV-n kivul mason? Tudtommal nem...
FSR fut mason is AMD-n kivul? Tudtommal igen...
Ha csak FSR van implementalva, akkor az minden gyarto termeket birtoklo user tudja futtatni? Tudtommal igen...Akkor milyen kizarasrol is beszelsz? Ertem, hogy verfan vagy, de azert nah...
Bezzeg az olyan eseteknel, amikor csak DLSS only a jatek, ami valoban kizar az nV usereken kivul mindenki mast.... aaaaz rendben van
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Busterftw #46745 üzenetére
Igaz en nem programozok/fejlesztek...vezeto beosztasban dolgozom, de max csak javasolhatok, a mindenttudo feletteseim meg eldontik mi lesz..tobbnyire nem az amit javasolok..utanna meg jon a siras rivas...es ez eddig minden munkahelyemen igy volt..multinal is, es maszeknal is...a multinal legalabb lattam a rendszerben kik dontenek, a projektben..minden szakmai hozzaertes nelkul..
-
-
-
-
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #46633 üzenetére
És az sem, hogy "More memory matters" - élt kb. 1 hónapot
RTX 4070 launch-nál fontos volt a több VRAM, most már nem az. -
paprobert
őstag
válasz
Busterftw #46398 üzenetére
Az a helyzet, hogy a technológia nagyot fejlődött, főleg a Samsungos kitérő után, csak ebből kevés tapasztalható vásárlóként.
Mert a két cégnek nem elég, ha a gyorsabb termék vásárlásra sarkall téged az új generációban.
Az is kell nekik, hogy ugyanazt a kaliberű terméket sokkal drágábban vedd, vagy ugyanazért az összegért mint amennyit eddig költöttél, herélt sz*rt vigyél haza.Szabad piac és customer freedom a javából.
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46398 üzenetére
"duplaszeles busz es hasonlok teljesen irrelevansok"
Nagyon is, hogy relevánsak. Ezek amiket írtam határozzák meg az előállítási költséget, így végeredményben ebből lehet sejteni, mennyire van lehúzva a vásárló....
Nem véletlen húzza a száját a mostani árazásokon kb. minden jóérzésű techportál.A 3070-hez képesti gyorsulás örvendetes, a gond, hogy közben az ár 500$ helyett bő 800$ lett vagy ha úgy tetszik, 60%-al magasabb...
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46393 üzenetére
Pici VRM, pici RAM, pici GPU, ezek régebben szintén a 60-as széria jellemzői voltak. Ami itt nem jött át, az a korábbi 60-as széria ára. Eközben annyiért adják, mint a korábbi generáció duplaszéles buszával és duplaakkora GPU-jával komolyabb VRM-jével szerelt azonos memóriafajtájú és memóriaméretű modelljét.
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46316 üzenetére
Arra akartam utalni, hogy szvsz Abu a driver alatt a drivert érthette abban az értelemben, ami működteti a videókártyát, míg az általad említett kontextusban a driver a szoftvercsomag, ami áll magából a driverből és annak telepítőjéből.
Az általad hivatkozott anyagból is ez derül ki, a probléma a telepítési folyamat során alakulhat ki. Egyébként érdekesség, hogy elvileg akkor csinálja, ha egyidejűleg megy a windows update is. Jó kis összeakadás lehet...
Ezek egyébként a legaljasabb bugok, amik csak bizonyos csillag-együttállásokkor jönnek elő.... QA legyen a talpán, aki az ilyenek megfogja.
Nyilván a fix ebben az esetben, hogy kiadják a drivert újra egy javított telepítővel.
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46251 üzenetére
Logisztika... Rendkívül apró és könnyű dolgokról beszélünk, amiknek a szállítása így énszerintem eléggé környezetbarát. Ezzel szemben az előállításuk rendkívül energia és nyersanyag igényes legjobb tudomásom szerint. Így naívan azt gondolnám, pl. az AMD megközelítése, hogy igen magas kihozatallal gyárt picike CCD-ket friss gyártástechnológián és hozzá egy már nagyon erősen bejáratott technológián szintén magas kihozatallal IOD-t, nekem éppen rendkívül környezetbarátnak és költséghatékonynak tűnik.
Ezért is lennék kíváncsi, hogyan jutottak erre a konklúzióra. -
Petykemano
veterán
válasz
Busterftw #46192 üzenetére
> miert lenne ez az Nvidia sara?
Ha Nvidia kártyával tapasztalunk valamilyen problémát, az a MS hibája, az api hibája, az optimalizálatlan szoftver hibája, a third party szoftver hibája.
Ha AMD kártyával tapasztalunk valamilyen problémát az az AMD driver hibája.> AMD-nel ha nem dupla annyi volt az entry, de sokkal tobb.
Én nem állítottam, hogy melyik cégnél van több vagy kevesebb.
Még csak azt sem, hogy mondanám, hogy a hibák mennyiségének 20-30-50%-kal magasabb mennyisége ne jelenthetne ez ennél lényegesen nagyobb eltérést a vásárlási hajlandóságban.Csak azt a kérdést feszegetem, hogy miért van az, hogy az emlékezetben az marad meg, hogy az Nvidia hibátlan, az AMD driver meg bughalmaz?
És hogy vajon ennek oka lehet-e az, hogy például az AMD találgatósba, vagy a redditre mindig eltalál valaki valami AMD-vel összefüggő problémáról hangoskodni, az NVidia találgatósba meg nem. -
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46182 üzenetére
"csucsot csuccsal illik osszehasonlitani"
Szerintem azonos árkategóriát van értelme összehasonlítani, márpedig a 7900XTX a RTX4080 árán van, egészen pontosan többnyire picivel alatta. A 4090 lényegesen drágább ezeknél."Illetve mi ertelme beerni az Nvidiat, ha ilyen orbitalis bugok vannak jatekokban?"
Nincsenek orbitális bugok. BFV-ben tapasztaltam a 6800XT-vel azt az RT-s bugot, ami eléggé hasonlónak tűnik ehhez a másikhoz. Tehát igen, van egy vagy két bug, amiről tudunk. Ezen kívül nálam teljesen rendben van a 6800XT."...hogy kb mindenki Radeonon fejleszt."
A kulcsszó: fejleszt. Én tesztelésről beszéltem, ha úgy tetszik QA [link] . -
-
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46175 üzenetére
Megint képzavar...
Az, hogy a Radeonon profilozod a kódot, és a Radeonon megtalálod a teljesítmény szempontjából problémás részeket, az utána jó eséllyel Nv-n is jobban futó, problémamentesebb kódot fog adni. Ha ez nem lenne, keresgélhetné a fejlesztő Nv-n vakon, miért fut lassan a kódja...
Ha jól emlékszem, az egyik UE fejlesztő örült nagyon twitteren, hogy egyből találtak a profilozóval egy kódrészletet a motorban, ami feleslegesen zabált erőforrást, és amiről addig senki nem tudott, mert nem volt eszköz, amivel láthatóvá vált volna.
Az, hogy bizonyos játékokkal előfordulnak bugok, az nem ezzel áll összefüggésben. -
HSM
félisten
válasz
Busterftw #46172 üzenetére
"az AMD elvileg csinalt egy ubertechnika debuggert es profilozot"
Ami abban segít, hogy jobb kód szülessen, ami utána akármilyen hardveren jobban és problémamentesebben fog futni.
Tehát arról van szó, hogy ez ismét egy olyan AMD fejlesztés, ami összességében minden gamer számára jó.#46173 PuMbA: Ha meggyőzött volna kellően a 3060, akkor adtam volna el a 6800XT-t is, és jött volna helyette egy 3080 vagy 3090. Mondjuk a 3090 helyett már inkább kicsit többért egy 7900XT, azt még lehet idővel meg is lépem.
Persze, vonzó opció lett volna az is, ha az 'olcsó' 3060 a 'szuper' DLSS-el hozza a 6800XT natív RT tempóját, de messze volt a DLSS-es képminőség a számomra elfogadhatótól. -
Devid_81
félisten
-
Gyuri27
félisten
-
huskydog17
addikt
válasz
Busterftw #45728 üzenetére
Ezen is már sokat gondolkodtam, de végül elvetettem ezt a tervet, mert egyrészt a 10 éves alaplapot is próbálom kímélni (ilyen korban minden üzemképes nap ajándék), másrészt jövő évben úgyis teljesen új, komplett gépet akarok építeni (10-11 év után ideje lesz
), ezt a bő fél évet simán kihúzom a 3470-el, főleg, hogy még sok olyan játék van a bakancslistán, amelyhez bőven elegendő a 3470. Az utolsó fejlesztést néhány héttel ezelőtt eszközöltem amikor 8-ról 16 GB-ra emeltem a RAM mennyiséget (ESO-hoz kevés a 8 GB). Most legalább mind a 4 DIMM foglalat használatban van, kettő üresen állt 10 évig.
A 3770 nem hozna annyit sebességben, hogy megérje most 20k-t kiadni érte úgy, hogy jövőre új gépet veszek. -
-
Raggie
őstag
válasz
Busterftw #45527 üzenetére
A következő két mondatot is illesszük már be akkor, mert szerintem annyira nem gáz az egész táblázat, csak a főcím és a GTX 1050Ti szerepeltetése.
"At least the GPU prices AMD lists look reasonably accurate (other than the inclusion of the GTX 1050 Ti), and if you omit ray tracing games the performance isn't too far off our own results either.
For example, the RX 6950 XT averaged 115.4 fps at 1440p ultra in our tests, while the RTX 3090 averaged 106.5 fps. That matches the 8% performance difference AMD shows in the slide(...)"
-
gejala
őstag
válasz
Busterftw #45242 üzenetére
Turing ki volt söpörve 2020 szeptember/októberben. Jóféle 2070S 190k, 2080S 220k volt akkoriban. Csak mindenki rá volt gerjedve Ampere-re, hogy hú meg ha. Aztán kiderült, hogy aki nem 3080/3090-ben gondolkodott, annak semmi extrát nem tud nyújtani a Turinggal szemben. De addigra már elszálltak az árak és sokan hoppon maradtak.
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #44567 üzenetére
"Előre kellett volna gondolkozni és kinyitni a tárcát."
Azért az Apple-nek itt elég komoly előnye van. Pl. az érdekeltség az M1-ek sikeres bevezetése mellett, a szoftveres és egyéb hasznok a gépekből. Szvsz az AMD ilyen pénzügyi helyzet ellenében nehezen nyerhetett volna a kapacitásokért folyó liciten. -
awexco
őstag
válasz
Busterftw #44563 üzenetére
Samunál ha ő lehet aki akkora prioritást kap mint az Apple a tsmc-nél akkor tuti biznic ...
Megkapja a legfrissebb gyártó sor áltata igényelt részét akkor tuti deal . Belépő szintű cucokat eggyel régebbi gyártósoron gyártat. Top prioritású termékek meg mennek a legfejlettebb gyártó sorra. -
-
Raymond
titán
válasz
Busterftw #44263 üzenetére
Transistor density:
TSMC 7nm = Intel 10nmGate width
TSMC 7nm = Intel 14nm++++++++++Szerk: egyebjkent mar eve ota megy a vita hogy picit elszaladt a lo a TSMC-nel es a Samsung-nal ami a megnevezeseket illeti. Az Intel-nek mostanra ebbol vegkepp elege lett es atnevezi a sajat node-jait ugy hogy a konkurencia surusege alapjan hasonlo neve legyen [link]
-
hokuszpk
nagyúr
-
Alpi.
addikt
válasz
Busterftw #44160 üzenetére
Ez most nem kifejezetten Neked megy, a témával kapcsolatos előzményekre reagálok.
Látjátok, pont emiatt lenne jó, ha értelmes módon, a valós hibáról beszélnének és nem ilyen ostoba, "melyik játékoknál lesz a legnagyobb veszteség" stílusba tolnák....
Persze, meg lehet magyarázni, hogy igaz és nem írnak hülyeséget, ami megintcsak igaz,csak épp semmire nem jó az az információ. Ha meg lenne említve a valós probléma, ami egyébként nem egy bonyolult dolog, akkor egyből tiszta lenne minden más helyzet is... De úgy látom erre HSM és rajtam kívül nincs másnak igénye...
Az AMD már a Win 10-nél is késztett egy "javítást". Mivel a Win 10 ütemezővel nem sikerült megoldani azt, hogy az AMD CPPC rendszerét alapul véve felállítson egy, a CCX/CCD felépítéshez jobban passzoló mag hierarchiát, ezért az AMD segítségképp csinált egy úgynevezett CPPC2 maszkot, amivel már működött a story.
Én úgy értelmezem, hogy ezt fogják most kivenni, majd átálni teljesen OS szintű ütemezésre. Emiatt van, hogy eddig jól ment, de majd jön egy patch, ahonnan egy ideig nem így lesz.
Goondolom én...
Viszont legalább tudjuk, hogy melyik játékoknál várható a legnagyobb visszaesés... -
AsakuraDave
őstag
válasz
Busterftw #44164 üzenetére
1. a dedikált vram és a bekért vram FC6 alatt kb azonos
2. ha megnézed a videót látod, hogy a 3080-ason nem tölt be a textúra mert "elfogy" a vram hozzá PEDIG ott lenne még 1.5GB vram a játéknak csak xarik rá
3. a benchmark is úgy kezeli a kártyát mintha csak 9GB-os lenne (3080 esetében pl)
4. 3080 Ti-al nem tudom 10GB vram használat fölé vinni míg egy 6800XT-vel valahogy KÉPES 11-11.5GB Vramot elkérni*szerk:
[link] hivatalos oldalon 16GB VRAM-ot írnak elő HD texturához míg a telepítésnél már csak 11GB-ot ír kiDe ez tök mind1 egyszerűen tény, hogy nV kártyán -1-2GB Vramot kezel csak mint amennyi elérhető lenne
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #43712 üzenetére
Én nem csodálkoztam. Csak reflektáltam a lehetséges okokra.
És persze az sem segített, hogy a nagy GPU után elég sokára jelent csak meg a kisebb, nagyobb mennyiségben gyártható 6700 és főleg a 6600, és még utóbbi sem éppen pénztárcabarát (100-300 dollár ársáv) ajánlat. Az Nv ilyen szempontból nagyon jól rakta össze az RTX3060-at 330 dolláros MSRP-vel.
Hiába jó szerintem az AMD nagyvadak (*MSRP) ár/érték aránya, ha a tömegeknek érthető okokból az olcsóbb GPU-k kellenek, azzal lehet piaci részesedést megalapozni.
-
válasz
Busterftw #43712 üzenetére
Nincs 'és' kapcsolat az AMD csökkenő market share-je és az elégedetlen népek között. Nem tud eleget gyártani az AMD, közben az NV meg igen (illetve sokkal többet, de továbbra sem eleget), a népek pedig a globális szituáció miatt elégedetlenek, azaz a korlátozott elérhetőség és az emiatt buzi magas árak okán.
-
HSM
félisten
válasz
Busterftw #43710 üzenetére
Az a gond, hogy ha meg az elején beállítod a "bányászláz" kereslethez a gyártást, és lemegy a buli, majd ellepik az aprót a használt bányász kártyák, akkor viszont roskadni fognak a raktáraid az eladhatatlan GPU-któl. És amúgy normál kereslet mellett azért olyan pokoli sok 600 dollártól kezdődő nagy Navi-t azért nem visznek az emberek.
Szóval üzleti oldalról szvsz erős öngól lett volna ezekhez allokálni extra kapacitást, amikor CPU-ból sem tudnak eleget gyártani, és azt is vitték, mint a cukrot. -
HSM
félisten
válasz
Busterftw #43705 üzenetére
Egyfelől nem vagyok biztos benne, hogy "csak úgy" át tudták volna allokálni komoly plusz költségek nélkül, másfelől azért nézzük a profitot is, egy Navi21 RDNA2 lapka 520 mm², és 650 USD az MSRP, amiben benne van egy drága VRM, PCB, hűtés, és 16GB GDDR6. Ehhez képest egy Zen3 CCD ~81mm², és ezt minimális körítéssel 300 dollárért adhatod a legolcsóbb 5600X CPU-val is. Nagyon nem mindegy, és szervereknél még durvább lenne a difi. Én örülök, hogy egyáltalán ennyi volt a polcokon....
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #43575 üzenetére
A TSMC-nek csak baja lenne az AMD-ből. A TSMC üzleti modellje épül arra, hogy mindenkinek ugyanannyi esélye van gyártókapacitást szerezni. Aki többet fizet érte, az viszi. Ha megvennék az AMD-t, akkor a TSMC az ügyfelei konkurense lenne. Az egész üzleti modelljük felborulna azzal, hogy maguk versenyeznének a partnereikkel. Ezen sokkal többet veszíthetnek, mint amennyit nyerhetnek. Ráadásul tényleg marha sok pénzbe kerülne az AMD és a Xilinx együtt. Én nem hiszem, hogy 200 milliárd dollár alatti ajánlatot meghallgatnának.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Busterftw #43533 üzenetére
Én arra hoztam fel, hogy Boris elkezdte nyomni politikai szinten a kritikus infrastruktúra védelmét. Egyszerűen túl sebezhetővé vált politikailag az ellenfelei által a korábbi üzletek révén, és erre minden politikus reagál valahogy. Ráadásul egyre inkább értékek az IT szabadalmak. Nem egy választónak imponálhat, hogy nem akarja az USA-nak adni az ARM-ot. Persze az okosabban át fognak látni rajta, de ilyen ez a politika.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Busterftw #43514 üzenetére
Azert kivancsi leszek hany ember illetve hany OEM fog barmit epiteni a Raptor Lake-re. Akkora sikere lesz mint az ocska Rocket Lake-nek, amire a legnagyobb OEM-ek is fel evvel a kiadas utan reagaltak, pl HP-nal (de leeht a DELL-nel sem) meg mindig nem lehet kapni 11. genes gepet. Teguk fel a 2022Q1ben par teljes palettaval rendelkezo gepeket lereagaljak az OEM-ek 2022Q2-Q3-ra. Akkor hova fog jonni a Raptor Lake, ha 2023 Q2-ben biztos jon a Meteor lake 7nm-en.
Amit mondani akarok: nem lesz piaca a raptor lakenek, annyira osszetorlodnak a dolgok es annyira nem ad sokat az Alderhez kepest, mikozben varhatoan a meteortol meg jocskan le lesz maradva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Microsoft Edge
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged