- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
MiklosSaS #43138 üzenetére
Készülhetsz a közös cellaéletünkre..
..milyen jó szag volt az istállóban..
-
válasz
MiklosSaS #43133 üzenetére
Meg trollkodásért mehet a ban...
Nem tudom mit értetlenkedtek... szerintem ezen magas eszmei vitákra amit itt szoktatok művelni bőven elég egy topic is, főleg hogy mindhárom gyártónak van CPU és GPU megoldása is.
Vagy esetleg az a baj, hogy nem tudsz követni egy egy párbeszédet ha nincs számodra elkülönítve és kiemelve a fonal? Fogjam a kezed? Írassalak suliba?
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #33617 üzenetére
De arra sincs hogy nem
Kellene latni a tenyleges tenyeket, ilyen vehemenciaval lehetne akar a youtube-os arcokat is kerdore vonni, nem latom hogy barmilyen forum tars hasonló lelkesedessel esne nekik
Ha szemelyeskedes nelkul nem megy, hagyni kellene, nem neked szol (csak) hanem mindenkinek akit erint. Peace
Abu Mester tevedhetetlen, hajra AMD!
-
Televan74
nagyúr
válasz
MiklosSaS #31609 üzenetére
elVeszett!
AMD -s létemre, nem rossz kártya ez a Zotac GTX1070 Mini.Berakom és megy. Újrapasztázhatom bármikor,sőt elgondolkodtam,hogy felrakok rá egy Arctic Accelero Twin Turbo III -t. És várom vele a Final Fantasy XV -t,remélem azért High/Very High grafikával hasítani fog a kártyámon.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MiklosSaS #31591 üzenetére
Perpill várakozok,mert van egy döglött 980ti-m ami gari alatt van.Csere,levásárlás,javítás...még nincs tisztázva,így most nem merek lépni semerre se,nem szeretnék két szék közé ülni.Reményeim szerint vagy rádobok a 210k-s árra és jön egy 1080ti vagy kapok valami kártyát amit elpasszolok és jön a vizes.
Mondjuk 3 hete adtam le a karit,de egy deka hír sincs róla.... -
TTomax
félisten
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MiklosSaS #31282 üzenetére
Nekem is mesélhetsz majd.Már van 144hz FreeSync,de kíváncs vagyok elég érv e pusztán az FS megléte a Vegára.Eddig csak NV-vel használtam a monitort,V-Sync+driveres magic segítségével,de így is fülig ért a szám a sima 60hz-hez képest.Nálam is a ti-vel lenne a verseny,kíváncsi lennék az új monitorral melyik adja a nagyobb élményt (nyers erő vs free-sync)
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #31275 üzenetére
Nekem ez tetszik, a G-Sync-es valtozata is szuper volt, van a HUA, ami zero frame-s mint az XB271HU, jobb a beepitett hangszoroja. VA-sal (LG van neki nem a Samu, 32") kapcsolatban keresd meg TescoZsomle-t, O nagyon szereti. Acer jo paneleket csinal, keves a bleeding, de azert van. Ha lehet probald ki valahol.
HDR-el en megvarom a 144Hz-eseket 4K felbontassal, a Samsung HDR monitorai elegge problemasak, azt felejtsd el.
-
do3om
addikt
válasz
MiklosSaS #31259 üzenetére
Én meg megkérdeztem tőle hol a [costom Vega ami biztos forráskén jött nála] (talán az óvónéni mesélte neki egy teadélutánon
)
Na ez volt valahogy szept. végén azota lassan nov közepe, ezért most az egyszer én is már felbasztam magam, és kértem a moderátor elleni intézkedést mivel csak a valótlan állításokat szabad írni ami kedvező az ájemdére nézve de az nem baj hogy az hazugságt. Ezek kétségbe vonása meg kitiltassál van jutalmazva. Kb 2 perc alatt ki lettem tiltva, miközben a valós tényeket írtam meg, azaz sokáig nem lesz gyártói vega ezt írtam két hónapja és..... van?
De nem baj most legalább azóta is röhögök az akkor istenként várt costum karik jövetelén, meg a sok biztos forrásként írt hülyeségeken, hitesek emberek nálam mind -
-
Ribi
nagyúr
-
FLATRONW
őstag
válasz
MiklosSaS #29945 üzenetére
Igazából ez nem is nézőpont kérdése. A Vegát csak egyféleképpen lehet nézni.
Generációs előnye van a Pascallal szemben, de a teljesítménye jóval elmarad tőle.
Mit lehet ezen másféleképpen nézni? Legjobb esetben az idő múlásával talán beéri az 1080 Ti-t (ennek szinte nulla az esélye). Még csak árban sem tudnak versenyezni. Egyszerűen egy rossz termék lett. -
Callisto
őstag
válasz
MiklosSaS #28167 üzenetére
És? Ne haragudj Te hibád. Miért is veszed készpénznek? Senki sem jövőbelátó és sokan mások is úgy jósolgatnak vagy feltételezgetnk, ahogy Abu is teszi: a lehetséges jövőképeket, lehetpségeket a jelenben fellelhető információk alapján próbálják leírni. Tulajdonképpen mindenki. Aztén sokminden változik és már is lehet újragondolni a dolgokat. Elmélkedés folyik, nem jövőírás.
Még is Abu-t vagy másokat kell hibáztatni azért, mert naiv gyerekként gondolkodtok? Hány évesek vagytok tulajdonképpen?
(Csodálom Abu tiszteletreméltó türelmét.) -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #27984 üzenetére
aha, figyelek:
1. Évente jelenik meg Ti kártya. Nincs nagy hájpja, mégis két ével ezelõtt sorrban álltak érte a scanél...esõben. : egeszsegukre, megjelenes pillanataban OCUK mar ingyen postazta, csak gratulalni tudok a Scan vasarlo bazisanak...
2. Tobb elemzes szerint minden idok legjobb es legnepszerubb CPU rajtja volt, koszi
3. Az utobbi idoben azert jonnek a hotfix-ek hotfixei mert olyan tokeletes minden, ja nem? Az korabbi driverekre valo visszaallasrol mar ne is beszeljunk, meg Mordorban is lattam erdekes hozzaszolasokat... Ettol meg jo a szoftveres tamogatas csak mar nem a regi, szoval ja. 1080-t rajtja ota hasznalom, tobb szoftveres gondom volt vele mint a Fury X idejen AMD szoftverekkel, a hardver maga szuper.
4. Ez nem csak a Ti-k sajatossaga, minden ujjonan megjeleno hardvere, szoval ja, meselj meg kerlek.
Ma ujra megtanultam hogy nem kell minden elhinni nektek, sok a csusztatas
Abu meg a mester, minden szava kincs
hullo
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #27975 üzenetére
Hogy teged meg minden nap kiengednek... Nezzel mar szet a frissen megjelent 1080Ti frontjan, miota megjelent akciozzak, akkor ez is szar?
Olyan bamulatos logikaval rendelkezel hogy meg minden adando alkalommal beleakadsz a sajat ervelesedbe.
Segitek, nem a termekek szarok, hanem egy magasabb arrol indulva szepen beall idovel az ara igazodva kulonbozo ervekhez, de gondolom akik evek ota azoknal a cegeknel dolgoznak nem ertenek hozza, csak akkor mit keresnek ott?
-
Petykemano
veterán
válasz
MiklosSaS #27975 üzenetére
Ugyanazon az oldalon a Stock és akciózás mértéke alapján az intelt se veszik. Ugyanúgy akciós és fullra töltött árukészletet jelez.
Legalább annyira megbízható Bennfenntes info a mindfactory.de forgalmáról is van: spreadsheet
A legutolsó adat 5. 16.Másodszor mondom el neked, hogy nem volt igaz, bármennyire szerette volna Abumester állítása, hogy senki nem fog intelt venni, ami nyilvánvaló volt, hiszen még akkor se lehet a régi beidegződéseket, márkahűséget egyik napról a másikra lebontani, ha tényleg minden vobatkozásban jobb lett volna a ryzen. Azonkívül raktárkészlet miatt a Nagykerek, kiskerek, webáruházak érdekeltek lehetnek abban, hogy a fogyasztók előbb a felhalmozott raktárkészletet vigyék el, mielőtt ráugranak az újra, jobbra. Tavaly az nvidia pont ezért fizetett vissza pénzt a disztibútoroknak, mert a pascal felkészületlenül érte őket és a készleten levő termékeket csak veszteséggel tudták volna értékesíteni.
De az se igaz, hogy senki nem vesz ryzent. A mindfactory.Dr adatai szerint a vizsgált árszegmensben az eladások 45%-át a ryzen teszi ki. Az intelnél persze toronymagas az i7 7700k és i5 7600k
-
-
Petykemano
veterán
válasz
MiklosSaS #22346 üzenetére
Olvass a sorok között anélkül, hogy igyekeznél mindenképp cáfolni Abu mondanivalójának saját interpretációját.
Amit abu technohalandzsázik fényezve az AMD frekvencia-feszültség stabilizációs és modulációs képeségeit, valójában nem mást jelent, mint azt, hogy az nvidia chipek valójában sokkal jobbak, csak a variancia miatt kénytelenek a leggyengébbhez készíteni a specifikációt. De valójában sokkal jobbak, mint amiylennek látszanak.
Az AMD chipjei pedig a technobűvészkedéssel sokkal jobbnak igyekeznek látszani, mint amilyenek lennének technobűvészkedés nélkül.Fordítva tehát úgy nézne ki, hogy pl a Polaris jóval alacsonyabb órajelre lenne specifikálva, mert sokkal kisebb arányban érnék el a chipek azt az órajelet, amit most. De pl egy 980ti a jelenlegi órajelek helyett megkaphatta volna 1400-1500Mhz-et is a specifikációban. Tehát igen, ezzel a technológiával a 980Ti pont olyan erős lenne névlegesen is, mint amit most csak OC-vel lehet elérni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS #22323 üzenetére
Igen, csak gondolj bele mi lett volna, ha kifogod a bottom 5% kártyát a 980TIből mert arra is lett volna esélyed. Emiatt mondtam, hogy egy pillanatra cserélj sapkát.
Jó, gamerként alap, hogy az ember örül a +20%nak, ezt aláírom.
Egyébként én is gamerként szoktam fejleszteni a jelenre.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS #22312 üzenetére
Olvasd el még egyszer amit írt, és gondold végig. Ne gamer hanem mondjuk mérnöki szemmel.
A Maxwell és Kepler nem azért szar (adott esetben), mert van bennük 15-35% OC potencia, hanem azért, mert az alapján amit Abu leírt a 95%ban van 15% OC potencia, mondjuk a 5%ukban pedig 35%. Tehát leveszel két kártyát a polcról amiknek tegyük fel az egyszerűség kedvéért hogy van 1000res alapórajele, és nem tudod, hogy 1150 vagy 1350, esetleg 1050 lesz a vége. Gyártói szempontból ez azért szívás, mert választhatsz, hogy eladod az összeset 1050en, 95%ot 1150en, esetleg 5%ot 1350en. Esetleg befektetsz es előre bineled a chippeket mint az EVGA, de az is járulékos költség.
Zárójelben: És akkor binelhetsz, de ott meg előjön az a vicces helyzet, hogy 970 és 970 között nagyobb variancia volt teljesítményben (OCvel is!), mint a ref 970 és 980 között.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy a Hawaii és a Fury is eléggé a határára volt órajelezve.
gbors: Intelnél nézd végig, hogy hogy ment az OC a Core2 generációtól a jelenkorig.
Core2nél iszonyatos variancia volt, főleg a legalsó bines q6600nál (9x266, <1.200 és 1350 közötti gyári Vcpu). Nagyon sokunknak volt a topikban szóval bőven volt minta. Az alapján kb az látszott, hogy 100ból kb volt kettő ami nem volt stabil 333as órajel mellett (ami a következő fsb lépcső lett volna) és százból kb 50 vitte a 400as FSBt (megfelelő léghűtés mellett), százból kettő pedig vitte a 9x400at 95Wos TDPn.
A fogyasztás és feszültségi görbe szintén iszonyatosan szórt, a sajátomnak volt 1.285ös gyári alapfesze, 1.008on már stabil volt (fele fogyasztás!) és befér a 45Wos TDPosztályba, viszont 3.6hoz kellett neki 1.46V és ott behúzott 175Wot. Ja igen, akik próbálták, azoknak kb az volt a tapasztalata, hogy az esetek 95%ban hatalmas ráhagyás volt a feszekre.
Ha megnézed a mostani intel procikat, van bennük max 10-15% OC (a 35-60 helyett) és olyat se fogsz sűrűn látni, hogy 25% ráhagyás van a feszen. Az, hogy ez jó vagy rossz, azt rádhagyom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS #22312 üzenetére
Szándékosan nem említettem gyártót, mert azt akartam, hogy az alapproblémával legyetek tisztában és ne kössétek a gondokat gyártókhoz.
Itt nem arról van szó, hogy mi szar, vagy mi nem. Mérnöki szemmel az a cél, hogy ne hagyjanak ennyi tartalékot a lapkákban. De mivel nincs meg a megfelelő módszer arra, hogy a határra helyezve is stabil maradjon a lapkák zöme, ezért muszáj bennük hagyni a tartalékot. Nem azért, mert olyan jó dolog 15%-os varianciát hagyni ugyanolyan terméken, vagy ekkora tuningot hagyni a felhasználónak, hanem azért, mert nincs más választásuk. De annyi biztos, hogy gőzerővel azon dolgozik minden cégnél minden mérnök, hogy az alapórajel közel legyen a boosthoz, ne maradjon túl sok OC potenciál a GPU-kban, és ne legyen extrém a variancia, mert az azt jelenti, hogy a frekvencia-feszültség skálázásra fejlesztett rendszerük jól működik.
(#22313) gbors: Ahogy írtam szándékosan nem említettem gyártót, hanem egy teoretikus lapkát vázoltam fel. Ha ebből nem jön át, hogy miért dolgozik ma minden cég AVFS-szerű konstrukció fejlesztésén, akkor az azt hiszem, hogy nem rajtam múlott.
Mondjuk azon meglepődtem, hogy pont te nem érted mi a megfelelő skálázás lényege, de szerintem érted te, csak trollkodsz egy kicsit a hétvégén.
-
keIdor
titán
válasz
MiklosSaS #22240 üzenetére
Nálam itt pattant el a cérna. Volt egy VTX és egy Asus 7970-esen. Egyesével, kettesével, váltogatva is képes volt ezt csinálni.
Egyik kártya sem volt hibás, mindkettővel csinálta.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS #21979 üzenetére
Anno 1120-on néztem tesztet a non-xszel, de ahhoz is már plusz fesz kellett és rendszeresen rosszabb eredményt dobott a 3DMark mint 1050@1.187V (-63 mV). Szóval szerintem nálad az OC volt a gond, stock feszen/órajelen is volt, hogy néha nem fért bele a gyári TDP limitbe ez sem ( nem csinált ilyen "piramisokat" mint nálad, de visszavett egy keveset)...
A "kedvenc" AOTS is ugyanannyi vagy több FPS-t dobott 1050@1.187-en mint stock 1103@1.25V-on (ez se volt am. stabil, de az AOTS lefutott).
Am. szerintem akkor is mondtuk, hogy egy jófajta custom 980 Ti-ről nem nagyon éri meg váltani (sőt, inkább downgrade)... -
Peat;)
veterán
válasz
MiklosSaS #21548 üzenetére
Mivel a levest továbbra is főzi és a 480-asnál is információt csúsztatott, visszakövethetően, pl a fogyasztásról, 970-es képest teljesítményéről, így igazából nem értem miért vetődne fel hogy bármiért is sajnálni kellene. Ő biztos hogy nem bánt meg semmit mert nem változtatott semmit a hozzáállásán az elmúlt sok évben, maximum ügyesebben fogalmaz hogy ne kijelentéseket tegyen csak sejtelmes utalásokat. Szerintem csak mosolyog ezen az egészen...
baromira nem érdekli ki mit gondol róla szvsz. Van egy szimpátiája, egy meglátása, sok utánajárást eszközöl és leírja, az oldal ezt úgy gondolja szakmai, mi meg megszoktuk, lehet tovább lépni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
MiklosSaS #21410 üzenetére
ez nekem kifogyott memóriának tűnik vagy tulmelegedett a memoria a kartyan (nincs ott a textura es rikit, hogy a dev konnyebben ki tudja szurni).
cain69: deus ex elvileg elozo honap vegen aranylemezre ment. DX12 hianya miatt en egy pillanatra elgondolkodtam, hogy ebbol CEt akarok (hamar az elozorol lemaradtam / akkor meg dragallottam), aztan max az lesz, hogy varok vele ket hetet.
-
válasz
MiklosSaS #21418 üzenetére
Legalább lesz nekünk valaki aki teszteli... remélem gyiku is vesz egyet. Jól jön majd a minél több tapasztalat.
Énis gondolkodom rajta... (komolyan).
De addig nem váltok amíg nincs róla tiszta kép.NV-nél most ezt a kört kihagyom, megvárom az optimalizált 16 nanos kártyáikat, ha az a Volta lesz, akkor azt.
De a 490X még lehet jó is.
-
-
Laja333
őstag
válasz
MiklosSaS #21402 üzenetére
Úúúú. Az nem néz ki jól...
Nálam most a Polarissal is vannak driver anomáliák, amiben még csak logikát se látok.
Gyári órajel Fire Strike 13300 GS, 74C, 1900RPM
Gyári órajel, emelt tdp, 12700 GS, 69C, 2300RPM
Emelt órajel, alap tdp, 11900 GS, 80C, 2500RPM
Emelt órajel, emelt tdp, 14200 GS, 76C, 2100RPM
Szóval jah, érik egy Pascal. -
TTomax
félisten
válasz
MiklosSaS #16992 üzenetére
Nem tudok róla nyilatkozni,nem volt Fury Xem,de bizony van egy-két játék ahol kikap a 980tól is,meg van ahol a Titan Xet megveri,mert rendkívül hullámzó a teljesítménye.Ha te éppen azzal az X számú játékkal játszol ami fekszik neki akkor akár még lassulást sem tapasztalhattál,de a videó nem is erről szól...
(#16994) Petykemano
Azért fizeted,hogy azonnal kaphass.Gyakorlatilag ez egy +100dolcsis vám amit rá mernek rakni mert így is el fogják adni ami elkészült.Majd ha nem,akkor szépen 100dolcsival lemegy az ára... -
FLATRONW
őstag
válasz
MiklosSaS #15752 üzenetére
Felbontás: 2720x1536 - egy 1360x768 felbontású tévére van kötve a régi PC-m, ezért itt a DSR segítségével értem el a magasabb felbontást.
A CPU egy Core2 Quad 9550 volt tuning nélkül.
Minden grafikai beállítást mediumra tettem.70-85 fps között mozgott a sebesség 100 százalékos GPU kihasználtság mellett.
Az átvezető részeknél (a fáról csüngő halott és a hajó roncsánál) 55-60 fps volt.
Nagyobb harcok között lesett 45-50 közé, de ilyenkor a GPU kihasználtság is leesett 70-75 százalékra.
A harc közbeni fps volt a legalacsonyabb, nem voltak hirtelen fps zuhanások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest