- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #17913 üzenetére
A hátrány annyi, hogy nem éred el azokat a funkciókat, amiket az tartalmaz, de ha nem kell, akkor nyilván nem muszáj telepíteni. A driver anélkül teljesen üzemképes, az app csak egy külön extra program.
-
válasz
TESCO-Zsömle #17909 üzenetére
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #17909 üzenetére
Ahogy fentebb írták az AMD settingset kell felrakni. Ennyi.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #17762 üzenetére
Az totalisan mindegy 2016 szempotjabol hogy mennyi penzuk van iden kutatasra es fejlesztesre, azokat a chipeket mar azelott megterveztek hogy a 970-980 megjelent volna.
-
Televan74
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #17742 üzenetére
Rudolf a piros orrú nagyon kemény ám!!!
Mikulás is Radeon párti!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #17466 üzenetére
Hát a VR-ben látszik potenciál, tehát a Silver Lake érdeklődése reális lehet eziránt, és tényleg nincs más cég, aki képes hardvert és szoftverréteget szállítani a VR alá. A legfőbb kérdés szerintem az, hogy a VR tényleg befut-e az oktatásban és az orvostudományban, vagy nem. Az ugye egy dolog, hogy durrogtatnak itt éves szinten 189 milliárd dollárt, de ez csak elmélet. Látszik az érdeklődés iránta, de igazából melyik új technológia iránt nincs érdeklődés...
Ha befut a VR, akkor az nyilván az AMD-nek nagyon jó, mert minden VR-hez kapcsolódó üzleti pályázatot alapból megnyernek a csomagjukkal addig, amíg egy szabványt ki nem alakítanak az iparágon belül. És ugye a szabvány után is csak kihívókat kapnak, tehát ott még simán lehet versenyezni. Ha nem fut be a VR, akkor a Silver Lake számára egy komolyabb befektetés gyakorlatilag pénzkidobás lenne. -
válasz
TESCO-Zsömle #17398 üzenetére
Köszi!
Az azért meglepett, hogy a TPU nem üti meg az olvasottsági minimumot. -
do3om
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #17301 üzenetére
Az AMD már jó ideje nem találja a szent grált.
Malibutomi
Akkor zárható a Furys topik is, nem igen van benne érdemi hsz, és gyanús hogy a nagyszájú Nano vevőktől sem lesz 9.10. után beszámoló a vga-ról.
Most is csend van ott, mért nem fojtatják hogy mennyire megveszik, már a pénz is elvan nekik rakva (írták) csak egy gyenge 100e kel megtoldani, annyira álomvilágban létező árra számítottak.
Amúgy nehogy magadra vedd, a valamennyire reálisan gondolkozók közé tartozol.Volt sok AMD konfigom (k7 időkben léptem rá, most is AMD van, vga-ra meg x800-nál azóta szintén z az oldal megy) Szóval nem kéne az hogy mit foglalkozok vele. De hogy most hogy gondolkoznak a cégnél az nekem rejtély. Vagy bejön még ez a dx12 mese amit nyomnak, vagy nem tudom mi lesz igy. Jó lenne ha kedvem lesz fejleszteni maradhatna ez az oldal.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #17294 üzenetére
Jó fizuért bizton elvállalom és azt az ősszeget a Nano-ra szánom.
-
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #17249 üzenetére
AMD shortom van, ha már itt tartunk
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #17180 üzenetére
Kivancsi vagyok, nagyon milyen lesz...hang, melegedes, teljesitmeny....arcedula...
Nem tudjatok mikor varhato a Fury X2 megjelenese ?
-
válasz
TESCO-Zsömle #17157 üzenetére
Ezzel csak annyi a baj hogy az AMD 2006-ban vette meg az ATI-t, az nvidia meg 2008-ban az Ageiat... szóval nem tudom mit halucináltál itt be ATI kiszorításáról meg ilyesmi de kb semmi köze hozzá.
Az volt a baj akkor, hogy az nvidia GPGPU-ban gondolkodott már, és ezért tolta a GPGPU szekerét, cuda, c on GPU, PhysX stb stb. Mind arra volt hogy használjuk már végre a GPU erejét másra is mint grafika.
Ekkor az ATI/AMD még nagyban vliw-ezett meg a GPGPU fasorba sem volt...
Mint írtam az volt a baj hogy az nVidia nem tette ingyen elérhetővé ezeket, licenc és bevétel volt elvárva belőle.
És itt ez a lényeg, ezért nem terjedt el.Ha azt akarták volna amit te írsz, akkor szépen kinyitják/ingyen adják és ezáltal tudták volna épp saját ízük szerint alakítani a dolgokat.
(kicsit úgy mint a mantle - DX/Vulkan történt)
Azóta lehet hogy már megbánták, de bevallani már sosem fogják.
Annyi lesz hogy mostmár gameworks és physx is együtt fog járni és aki lepaktál velük ott ez egy plussz lesz ami csak Geforce kártyákon lesz elérhető, mint eddig is.Ha az AMD ugyanazt tette volna a mantle-val, mint amit az nVida a PhysX és stb vonalon, akkor ma még valszeg mindig azon menne a vita hogy miért szar a DX11 és az AMD kezében hiába ott az ütőkártya nem tud vele semmit kezdeni, mint ahogy sohasem tudott. Valószínűleg most volt ott egy okosabb ember aki tanult a múltból (Truform és tsai) és azt mondta nyissuk meg adjuk oda és a piac felkarolja és "letolja" mindenki torkán. És így is lett.
-
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #17159 üzenetére
"Hol írtam én olyat, hogy nem volt jó a CUDA arra, amire használni lehetett?"
Mindenre lehet használni, ami gpgpu-val hatékonyabban megoldható.Physx-es bemutatókat meg nézegessél, nem csak eyecandy az, hanem részecskefizika(lötyögő vizen úszó dolgok, vagy kiöntött trutyi ami elsodorja a tárgyakat), szilárdtest is van benne. Csak a 18% miatt nem használják. (Only procin ezek igen rosszul futnak)
Egy gyenge példa 2011-ből:
https://www.youtube.com/watch?v=uD1OO65EuSAMegy egy 2014-ből:
https://www.youtube.com/watch?v=efA0HsK92Tc -
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #17157 üzenetére
Meg kéne kérdezni egy gpgpu-val foglalkozó szakembert hogy mennyire nem jött be a cuda. Mert perpill az ilyen appok kb 5:3 arányban only cuda-sok még mindig x év után is. Hogy neked nem jött be az egy dolog, az ipar köszöni szépen jól elvan vele közel tíz éve.
AMD például csak most kezdett foglalkozni érdemben a gpu gyorsított raytracingel, amire nv 2007-ben, intel meg 2011-ben adta ki az apiját.
Gpu gyorsított fizikát még mindig nem tudsz mondani másik legalább annyit tudót, mint a physx. (vagy egyáltalán bármi komplexebbet, ami nem csak pl. hajat szimulál)
AGEIA nemtom milyen hardverrel futott, de biztos volt munka átírni cuda-ra. Meg azóta nem kicsit fejlődött az api. -
válasz
TESCO-Zsömle #17144 üzenetére
Ez csak azért van, mert az nVidia kapitalista cég és nem dobta oda ingyen a kutatásait meg felvásárolt tudását.
Amugy rossz az analógia is...
Mert pl a PhysX mellett semmi más hasonló fizikai dolog nem terjed el, ami leválthatta volna... ellenben a DX12 amolyan kötelezően elterjedt API lett a Mantle után...
Nyilván ha lett volna egy hasonló nyílt fizikai API ami kötelezően elterjed, pl az MS komolyan vette volna a DX-et és lenne DX fizikai API is... máris előrébb lettünk volna.
Szóval míg a Mantle és a DX12 egy normál közös fejlődési terület lett, a fizika jelenleg egy plussz valami amit csak az egyik oldal csinál.
És az a baj, hogy még mindig fasorban sem látszik semmi hasonló, marad a buta CPU fizika még DX12 mellett is valszeg évekig. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #17144 üzenetére
Így van, és ha szabad még picit továbbvinni a gondolatot: csakis azért létezik még a CUDA/PhysX mert elbuktak. Ha sikerült volna elérni a célt, azaz beépíteni a funkcióikat egy fejlettebb, mindenki által támogatott API-ba (DX11 vagy bármi más), akkor NV-nek már nem kellene támogatnia a CUDA-t és megszűnt volna. Ami az NV-nek 8 év kínlódással sem sikerült, azt az AMD megcsinálta zökkenőmentesen 1 év alatt. A kérdés csak az, hogy ezt a sikert kamatoztatni tudják-e az eladásokban is.
Sajnos ez emberek többsége birka és nagyon fogékony az NV agresszív agymosására és PR-jára, ezért ilyen sok a habzó szájú NV-fan és ezért lesz nehéz megtörni a lendületüket.(#17145) janos666: ez mind igaz amit írsz, de csak alátámasztja azt amit mi is írunk
Ja és azt azért ne felejtsd el, hogy ATI/NV két jelentősen eltérő architektúrát használnak. Valószínűleg abban kell keresni az okát annak miért terheli jobban a CPU-t az AMD, hogy nehezebb az ő hardverükhöz megírni nem CPU-igényesre a drivert, figyelembe véve a korábbi DX-ek erős limitációit is. És nem azért mert balf@szok a programozóik. Ezt bizonyította be a Mantle, és ennek hála hogy úgy néz ez a probléma és a különbség a két gyártó közt már a múlté. -
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #17059 üzenetére
Azt hittem lesz valami külön kis benchmark progi, mintha erről lett volna szó. Végülis mind1, úgyis az jön ki belőle majd, hogy ez még béta és mennyit fog gyorsulni a furykon, blablabla...
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #17047 üzenetére
Az 5 hüvelykes érintőképernyő nagyon kicsi, Vita is abba bukott bele
De azért elképesztő mennyi mindenbe gyárt már AMD GPU-t, Appleba a 285 meg most majd a Fury-t
Az Xboxba, van még egy konzol aminek nem jut eszembe a neve, szállítja a fészbúk arcnak a VR es gépeket,
ha lesz VR konzol az is tuti az övék.Tulajdonképpen a PC lehet nem is érdekli őket nagyon.
De ennek egy hatalmas haszna van GCN arhitektúrák között a portolás nagyon könnyű, így aki ír programot nem a 20% AMD kártyára írja hanem rengeteg eszközre. -
ÉNERGIE
tag
válasz
TESCO-Zsömle #16998 üzenetére
valóban rossz helyen tettem fel a kérdést, ettől függetlenül felraktam újra és ugyanúgy szar, beállítás nem tudom hogy mászhatott volna el ha a keverőpultnál a zöld jel fel le ugrál még a media playert is jelzi hogy megy...hang meg nincs, talán a windows betöltésénél (win7) azt a hülye betöltő hangot még adta asszem.
megoldva, köszi azért.
-
Televan74
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #16954 üzenetére
Én másra gondoltam.
Akkor csak nálunk ilyen csokis a helyzet.
-
Crytek
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #16950 üzenetére
Nem külföldi vagyok így nem érdekel.
GTX 980TI is van külföldön 18x ezerért nálunk meg 225k alatt nem igen láttam még. -
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #16939 üzenetére
Nem is kellene nekik nagy verés, elég lenne egy közeli döntetlen, olcsóbban kiadva. Erre az utóbbi 5 évben nem volt példe se gpu, se cpu terén. (nem fél évvel később, drágábbat, ami szarabbul megy de a világ nyolcadik csodájának van beállítva már 1 éve)
Ne modnja nekem senki, hogy ne tudnának 10%-alalámenni az intelnek/nvnek és ne lenne annyival nagyobb eladásuk és hasznuk, hogy megérje. -
válasz
TESCO-Zsömle #16936 üzenetére
Le vannak maradva gyártástechnológiával 2 évvel, az egy dolog. A gond az, hogy a 4-5 évvel ezelőtti intel procik is jobbak az új AMD-knél. Ez nem a gyártástechnológia, hanem a bulldozeres vakvágány eredménye. Nagyobb vakvágány, mint a netburst volt annó, mert annak csak a végén jött ki a hátránya, ez meg már az első perctől ismert volt, hogy egy kalap szart se ér.
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #16936 üzenetére
Én nem várok semmit, legalábbis az apu/cpu vonala nem érdekel az AMD-nek. Nyilvánvaló, hogy sokkal kevesebb pénzből gazdálkodnak így mindenre kevesebb jut, de az piacot ez nem érdekli. Vagy letesznek valami komolyat az asztalra (és mondjuk felvásároltatják magukat pl a Samunggal, vagy bárki mással akinek érdekében áll) vagy mennek a levesbe.
-
HSM
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #16819 üzenetére
Attól függ, milyen távolságból nézed.
Monitoroknál ez viszonylag fix, 1m körüli távolság.
(#16820) asdxv: Akkor túl közelről nézed.
Gondolom, a nappaliban játéknak nem az a lényege, hogy belebújunk a TV-be, hanem elfekszünk a fotelben, mint TV-nézéskor.
(#16821) Yllgrim: Tisztában vagyok a felbontások közötti különbségekkel. Nyilván, ha egy méterről nézed a 32"-os monitort, ami az adatlapodon van, akkor ramatyul fog kinézni FHD-ben, de ha normál TV-nézési távolságból nézed a TV-t, akkor ott nem lesz ilyen drasztikus difi, mint 1m-ről, az ahhoz képest óriási monitornál.
Ha gondolod, próbáld ki, hogy 1,5-2 méter távolságból megnézed FHD-ben a monitorod... Máris nem fog olyan borzalmasan kinézni.
Nekem ez amúgy egy teljesen értelmes felhasználásnak tűnik, hogy 4K-ban filmezek, FHD-ben meg játszom a TV-n. Pláne, ha már előkerült, hogy a sebesség is fontos, nem felezem el magamnak.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #16682 üzenetére
Köszike!
Mostani árfolyamok mellett már lehet tudni hová pozicionálják kb.? (ismerve a fury x hazai árait) -
h1mpi
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #16254 üzenetére
nem sajnos ott kivágnak full hp-ról
-
westlake
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #15508 üzenetére
Ezt a tényt hiába is vitatnám.
Viszont én most valami egészen más finomság(ok) miatt várom a DHL-es futárt. -
Turbolada II
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #14963 üzenetére
A kicsik tesztje megvolt.
-
zoli7903
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #14622 üzenetére
Egy igen érdekes kép a tegnapi Project Quantum videóból. [link]Pár helyen azt írták, hogy az egy ASRock Z97E-ITX alaplap kicsit lecsupaszítva
-
válasz
TESCO-Zsömle #14468 üzenetére
Az SC ugye tudjuk hogy folyamatosan fog jönni még szerintem 2-3-4 év múlva is. Sosem lesz "kész"
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #13471 üzenetére
Az nVidia a GTX960/970/980-al kereste és keresi magát halálra és most a 980 Ti-vel - azaz új kártyákkal, minden eddiginél alacsonyabb áron debütált a 970/980 is.
Kíváncsi lennék mit kapott volna az nV ha tavaly szeptemberben kihozza csak a TX-et és a 980 Ti-t horror áron, a többi meg Kepler rebrand lett volna - mert AMD oldalon ez lesz most a FIJI-vel és a Rebrand 300-al... -
Xmister
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #13434 üzenetére
Én vágom, csak azért írtam, mert szerintem merész leírni, hogy a pletykák általában igazak. Főleg, ha egymásnak ellentmondóak jönnek.
-
válasz
TESCO-Zsömle #13382 üzenetére
és ugye a TDP az, amennyinél több hőt nem termel, de ezt is csak elméleti terhelés mellett termeli, nem játékok során. Tehát elméletben a TDP egy kicsit kisebb mint a maximális fogyasztás, de játékok alatt mindkettő alatt van, még akkor is ha 100%-on pörög a kártya.
-
Crytek
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #13321 üzenetére
Valamihez hasonlítani kell az új kártyákat akkor miért baj?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #13315 üzenetére
Amd nem sporolt most semmin. Gentle Typhoon a venti allitolag.
Egy dolog jo lett volna, gyorscsati, hogy aki akarja teljes vizbe kotni egyszeruen csatlakoztassa. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #13014 üzenetére
"Sima átnevezésnél nem kapnak új nevet a chip-ek"
Persze, mint a Pitcairn -> Curacao "felújításnál" is rengeteg dolog változott (nem)...
-
válasz
TESCO-Zsömle #13006 üzenetére
Azért a 380 nem igazán felső kategória. Mezei 1375-ös ram lesz csak rajta 2-4GB. A mostani 750Ti-n is ugyanilyen RAM van, kábé 10-20W/2GB (ha a GPU power targetből indulok ki). Talán a 256 bites vezérlő kicsit többet eszik, mint a kis Maxi 128-asa. Az 1750MHz-es Titan X RAM nyilván sokat zabál, az felső kategória, ott simán el tudom képzelni az Abu-féle számokat.
-
válasz
TESCO-Zsömle #13006 üzenetére
Én nem abutól hallottam, hanem egy videós interjúban valakitől (nem tudom mi a munkája, de vele beszélgettek a hbm-ről). ő is 40-70 wattot mondott mennyiségtől függően a fogyasztásra, ebből pedig jöhet 30-60 watt differencia.
persze a több mag meg többet kér. ezért maradhat a tdp szinten -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #12949 üzenetére
"Eléggé pofán tudnák verni vele az Intel-t." Mitől lenne jobb az amd proci? Vagy Samsung mérnökei ezt nèzik?
-
válasz
TESCO-Zsömle #12936 üzenetére
szerintem perpill gyártani nem az. Majd ha felfut, akkor igen, olcsóbb lesz, de most még kétlem hogy lavorszámra tudnák gyártani. Amit pedig kis mennyiségben lehet gyártani, az eredendően drágább mint az, amiből van szarásig.
-
zoli7903
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #12922 üzenetére
Így már sokkal hihetőbb
.
-
rocket
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #12922 üzenetére
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #12720 üzenetére
A Fiji egy ~50%-al gyorsabb GPU és dupla annyi sávszéllel rendelkezik mint a 290X oda tényleg elkéne...
"Napokon keresztül ömlött belőled, hogy miért volt kevés a 4GB már a 290X-re is"
Tegnap linkelték, hogy 1 ismétlem 1 játékban gyorsult +4 GB-vel, nyilván 1-2 játékban kimutatható, de 130k-t akkor sem adnék ki érte ha másban meg egy 100k-s is gyorsabb...
Előny a +4 GB VRAM, de nem több. Jöjjön a mostani 290X 4 GB-s árában (ahogy egy rebrandnak illene), vagy legyen legalább gyorsabb/valamiben fejlettebb a GPU. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #12657 üzenetére
Ellenkező oldalnak meg egy laza és kötetlen nyári ankét a tömegpszichózis, szuggesztió témakörben...
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12664 üzenetére
Mondjuk ha ez tényleg így lesz és ezek a számok valósnak bizonyulnak akkor az AMD a 390x -el tényleg öntökönszúrást csinál úgy, hogy elad egy 290x -et (390x néven) +5-7% teljesítményel meg 2x annyi rammal 35-40%-al drágábban? Vagy ennél azért olcsóbb lesz a 290x-hez képest? Most amik árak már itt is posztolva lettek azok véglegesnek tekinthetők vagy az is csak találgatás?
-
válasz
TESCO-Zsömle #12629 üzenetére
A 290X a rossz termékpozícionálás mintapéldája volt. Gyorsabb volt az összes konkurenciánál (az 1000 dolláros Titannál is), és az nVidia visszavágásként úgy tudott kihozott egy pár %-kal gyorsabb kártyát 20%-kal drágábban, hogy az akkori architektúrájának a fogyasztásbeli előnyét kénytelen volt teljesen feladni. És min ment el a sztori? Spóroltak 20-30 dollárt a hűtésen, és a többit tudjuk.
A jobb custom hűtésekkel a 290-ek és a 290X-ek a mai napig teljesen jó kártyák, mégsem rúgnak labdába a 970 és a 980 mellett. Hogy miért? Pont Te írtad kicsit feljebb, hogy az emberek nagyobbrészt nem racionális, hanem érzelmi alapokon döntenek (amivel amúgy egyet is értek). A műszaki blabla helyett inkább azt kellene kitalálni, hogyan lehet megszólítani ezt a közönséget. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #12639 üzenetére
Mármint,hogy én lennék troll? Hamar eljutottunk eddig a megállapításig.
Pedig nálam a folyamat ábra rém földhözragadt volt.Sokáig használtam AMD procit ( hittem a jövőben ),aztán egy nap vettem egy i7 et és rájöttem,hogy sokkal jobb termék.Volt 280X em,vettem utána 290x et ( megint hit a jövőben ),de egy szürke hétköznap kedden megfőtt/elhalálozott.A cseredarabnál ( újfent hittem ) a Mantle erejében.Nekem nem hozott semmit..Kicseréltem hát a zöld oldalra a kártyát és most abban hiszek ,ami a jelenben van.Én most akarom fejbe lőni lag mentesen BF4 ben a szomszédot és nem a jövőben ( addigra lehet elköltözne és már nem haragudnék rá,mert beáll a helyemre a parkolóban.
Szóval nem kell tömegpszichózis a vásárló elpártolásához,elegek a 'szakmaiatlan és egyszerű ok-okozati összefüggések.
-
Asbee
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12636 üzenetére
Tehát nem az dönt érzelmi alapon, aki oda vissza van az amd csoda lehetőségeitől amivel évek óta nem tud mit kezdeni gyakorlatban a mai napig és most is csak nagy szavak vannak, hanem az aki kipróbálja mindkét oldalt, ezt felismeri és inkább a másik oldalt választja. Ami ugyan nem biztos, hogy teljes mértékben a játékosok és játékok jövőjét tartja szem előtt, de jobb teljesítményt, támogatást kap a jelenben és a gyakorlatba ami lényeges.
Na én fejeztem be. Értelmetlenségekkel nem tudok mit kezdeni.(#12637) szunya1: Ilyen nem létezhet, mert köcsög nvidia. Hát nem érted?
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #12634 üzenetére
És az kizárt,hogy nagyívű összeesküvés elméletek és a vásárló rétegek mentális analitikája helyett,csak azon egyszerű és mezei lehetőséget kellene számításba venni,hogy jobb az adott gyártó terméke,mint a másiké? Slussz passz és történet véget is érhetne ezzel.konfliktus mentesen méghozzá
-
Asbee
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12634 üzenetére
Ez így ebben a formában egy nagy hülyeség.
-
Asbee
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12631 üzenetére
Dehogynem. Amikor a maxwell sehol nem volt már akkor, gond volt, hogy hangos és meleg. Nincs itt semmi kettős mérce részemről.
(#12632) szunya1: Ne lepődj meg. Újabban ez a divat. Szívasd magad, mert köcsög NV. De tényleg ne itt, ott az amd vs nv.
-
törölt tag
válasz
Tehát nincs racionális magyarázat arra,hogy a vásárlók öntökön rúgás mellett is miért inkább a zöldeket választják?Lehet ez az univerzum ősrobbanás után kialakult alapvető fizikai alapértelmezése,ami ellen kár és nem is lehet mit tenni.Ez van, be kell nyelni.
-
Asbee
veterán
válasz
Már ha együtt tudott vele élni aki nem tri-x-et vagy vapor X-et vett.
Nem azért kapja a köpködést mert lassú. Bár a újabb játékokban meg lehet nézni milyen, egy project carsal mai napig játszhatatlan komolyabb szinten. Lehet örülni, hogy a witcher kicsit indulásnál el lett cseszve Keplerre, mert akkor még azt sem lehet ellenpéldának felhozni.
Ki kell próbálni, nem csak olvasni róla.De ezt ne itt folytassuk, van rá topik.
-
Asbee
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12627 üzenetére
Elég régen volt már mikor jobb teljesítményt ad féláron. 2 éve ígérgetések mennek, amik gyakorlatban sorra buktak meg. Nem hiába veszítettek ekkora bázist. Majd most 1-2 éven belül kiderül kihúzza-e őket a gödörből az új api. A mi szemünkbe is dobtak Mantlet a 290 megjelenésével, rá is haraptam első napos vétellel. Kamatoztam belőle bármit? Majd talán 1-2 év múlva...
-
daveoff
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12623 üzenetére
Miért, ez már biztos, hogy új neve lesz a chip-eknek? Én még mindig úgy gondolom, hogy nem lesz semmi komoly változás, csak a plusz ram(aminek semmi értelme), és pár MHz órajel emelés(amit a Hawaii enged)....de hamarosan kiderül. Őrülnék, ha nem így lenne.....
-
Asbee
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12623 üzenetére
AMD-t akkor vesz valaki, ha az adott kártya letesz vmit az asztalra.
Elméletben és jövőben.
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12493 üzenetére
Akkor az nVidia miért tudja hozni a szintet? Az AMD miért csak a Furyban? Ez inkább üzleti döntés az AMD részéről szvsz, ezzel akarják a népet a jóval drágább Fury irányába tolni.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #12493 üzenetére
Ott is várható valamilyen hasonló felosztás, a 12_1-es dolgok pl. pont OpenGL-ből lettek áthozva...
Az AMD-nek meg DX12-vel pont, hogy előnye volt az MS-nél már csak az XO miatt is. -
Ren Hoek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12325 üzenetére
Na erről beszéltem korábban, hogy sokkal logikusabb lenne... Jó lenne ha igaz lenne a hír...
-
wjbhbdux
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12225 üzenetére
star citizenből sose lesz egy összefüggő teljes játék, random crysis modokkal etetik a népet hogy fizessenek, imádom olvasni a kis szpész rajongókat akik bedőltek ennek
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #12225 üzenetére
Utána néztem hidd el, mert érdekel a téma ( ellenben a dogfight teljesen hidegen hagy),mert nem egy eszetlen lövölde rész, ami ebben a grandiózus játékban számítana,hanem ez eddig meg nem jelent összes többi komponens.Mondom, én első napos vásárló vagyok/leszek,ha a fentiekből megvalósul valami.Én nem tudok örülni a 2016-2010 es dátumoknak,de nem savazom azt a réteget sem,akinek ez így és ilyen formában jó/megfelel.Cserébe ugyanezt az udvariasságot várom el.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #12220 üzenetére
Nem bántom a Star Citizent,de pár határidőt, mintha már csúsztak volna,senki nem nyom revolvert a fejlesztők halántékára 15 kilopond nyomással,hogy kamu dátumokat jelentgessenek be.
Épp tegnap néztem rá a topikra, meg a weboldalukra és azonnal csengetném is a lét érte,ha lenne már valami kézzel fogható előrelépés ( sajnos nekem a concept artok nem számítanak,mert nem a nappalimat akarom díszíteni,hanem játszani szeretnék )
De félreértés ne essék,engem nem zavar ha van egy topik, ahol van huszonXezer hsz. a semmiről,de mások vagyunk,van akinek számít a konkrétum.
-
Geresics
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #12166 üzenetére
Ne azt nézd, hogy az nettó, hanem azt, hogy a GTX 960 is 200$. Gondolom nem kell linkelnem, hogy mennyiért adják!
-
Asbee
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #12072 üzenetére
Amihez el kell adni a lakást olyan ára lesz. És nem is teljesen biztos, hogy össze adható
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #11976 üzenetére
Még mindig értelmesebben szóltam hozzá mint te, ezzel az "építő jellegű" hozzászólással...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #11949 üzenetére
A 980kartyak egy reszen is 2x8 pin van, szoval egyelore nem jelent semmit, de nem hiszem hogy sokkal 300 alatt lenne alapbol.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #11949 üzenetére
290x lightning karin is 3 csati van ha jól tudom.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #11946 üzenetére
Jah..siman lehet hogy tuninggal fole engedik...
-
válasz
TESCO-Zsömle #11876 üzenetére
De miért nem kapcsolja ki azt a béna haj himbilimbit? Aztán ha mégis kell neki egy ilyen béna effekt, akkor a másik himbilimbi még egy kicsit kevésbé is béna.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #11852 üzenetére
Azért mert jött mellette egy GTX 260, 275, 280, 285 is és volt választék új GPU-s kártyákkal ? De egyébként leginkább AMD ekézés ment, hogy az nV megint átnevez bezzeg az AMD soha sem csinál ilyet...
Itt meg 2 év után kijön az "új" széria és felfuttatnak megint egy rebrand lineupot ugyanúgy pozicionálva mint az előző gen termékeit..."Ha a 20nm nem ből be..."
"Ha" ennyi a lényeg, erre feltenni az egész lineup jövőjét felelősségteljes megoldás lehetett, főleg, hogy a konkurencia már 1 éve kijött a 750/Ti-vel, és azóta jött még 2+1 új GPU...
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #11847 üzenetére
Pont az AMD-sek mutogattak akkor is az nV-re.
Úgyhogy én is kérdezhetném most nem baj ?Egyébként a G92 rebrandoknál volt egy 65->55nm gyártástech váltás is (alacsonyabb fogyasztás/hőmérséklet, magasabb órajelek) ha itt is az lenne, hogy az AMD 14nm-en egy kicsit upgradelve hozza ki a Bonaire, Pitcarn magokat nem szólnánk egy szót se, sebaj majd jövőre
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #11813 üzenetére
Vagyis ? A gyártó van a vásárlóért nem pedig fordítva. Ha most ez az igény akkor ezt kell teljesíteni, illetve nem kell csak ajánlott...
A játékosok körében a számítási teljesítmény mindig is másodlagos volt + megvan a saját piaca ennek az oda való speciális kártyákkal... -
válasz
TESCO-Zsömle #11811 üzenetére
Ha erő kell, akkor nincs gond. GPGPU téren a friss TX teljesítmény/fogyi mutatója kb. azonos a másfél éves "kazán" 290X-szel, aminek 27%-kal kisebb a lapka területe.
Igaz, ez a játékokon nem segít, és az egyszerűbb számítások sebességén sem (pl. computemark). -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #11790 üzenetére
Szerintem az AMD már jóval előrébb tudta, hogy az befuccsol és valószínűleg az nV is ezért választotta az architektúra módosítását mert tudták, hogy 28 nm-en kell kiadniuk...
Az viszont nem magyarázat a gyártástechnológia bajra, hogy a csúcskategórián kívül máshová nem fejlesztettek új GPU-t. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #11786 üzenetére
Nem rossz összehasonlítás, ugyanazon a csíkszélességen lettek kiadva, ráadásul ellenfél híján mivel kellene hasonlítani ?
De ok, akkor nézzük a következő AMD gent ott lesz változás ? A 380-as valószínűleg egy Tonga lesz, a 285 jelenleg kb. a 960-al van egy szinten TDP-je 190W ha lesz teljes értékű Tonga akkor ez valamivel afölött lesz, tehát a fogyasztás/teljesítmény mutatója továbbra sem lesz sokkal jobb és lehet, hogy a teljesítménye sem. Arról nem is beszélve hogy ha indokolt az nV simán bedobhat egy árcsökkentést így ~10 hónap után és még mindig versenyképesek maradnak.
Az a kérdés, hogy bevállalják e a nagy hézagot a Fiji és a HawaiiXTX között mert ha igen akkor várhatóan minden drágábban kezd, ha nem akkor viszont a Tonga jó lehet a középkategóriában. -
Geresics
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #11774 üzenetére
Szerintem félreértettél: az utolsó nVidia kártyám a Geforce 2 MX 400 volt!
Már jó ideje szeretnék újra nVidia kártyát, de egyszerűen adott pénzért kevesebbet kapok, mint AMD oldalon. Persze ez az általam preferált 40-60eFt-os kategóriára igaz. Lehet, hogy ez nem minden időpillanatban van így, de az elmúlt időszakban, ha valaki kérte a segítségem, hogy milyet vegyen, akkor igaz volt, és ha ma akarnék venni VGA-t, akkor a GTX960 (>60eFt, 2GB) és az R9 280 (<60eFt, 3GB) között vacillálnék, és bizony az utóbbi nyerne nálam.Amiben én reménykedem az R9 3xx szériában az az, hogy <60eFt-ért kapok egy legalább olyan jó kártyát, mint az R9 280, legalább annyi memóriával. Ha ez nem sikerül, még mindig megvehetem a 280-at, vagy ha az új VGA-k lenyomják a 960 árát, akkor talán azt...
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #11774 üzenetére
A 970-et a 290X-hez hasonló teljesítménnyel kb. 40$-al alább árazta be az nV.
Újabb, teljesítmény hasonló, kevesebbet fogyaszt, nem melegszik annyira - nem lehetetlen elvárások ezek, de egy átnevezéssel tény és való nem oldható meg...Amúgy értelmes 290/X most 115k körül van, a 380/X-nek ugye ezt a szintet kéne hoznia teljesítményeben és árban is, a tuningolt Hawaii - 390/X meg legyen mondjuk 140k, akkor a gyakorlatilag egyetlen értelmes újdonság Fiji PRO/XT hova lesz árazva ?
-
Geresics
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #11732 üzenetére
Többször elolvastam amit nekem írtál, de esküszöm nem értem mit szeretnél mondani!
- gyorsabb legyen: nyilván nem veszek lassabbat.
- újabb legyen: 2015-ben nem szívesen vennék 2012-es technológiát.
- jobb legyen: hát rosszabb semmiképp!
- még kevesebbe is kerüljön frissen, mint az öreg most: nyilván megjelenéskor valamivel magasabb az ára, mint 1 hónappal később, de azért a lényeg az ár/teljesítmény index... -
CsonkaImo
addikt
válasz
Megtehetném én is, hogy váltok. De nem vagyok híve a felesleges pénzköltésnek, legyen szó Radeon-ról vagy Geforce-ról.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Ha olcsobb lesz, mint az eddigiek, akkor vihetik ezt is, mint a cukrot. De legvaloszinubbnek az tunik, hogy mindegyik picit gyorsabb lesz picit mint a 2xx megfeleloje, hasonlo aron. Habar akar meg igy is vihetik.
-
válasz
TESCO-Zsömle #11674 üzenetére
Azt összeesküvés része az, hogy valaki azt képzeli, hogy ez szándékos, aljas céllal történik.
-
válasz
TESCO-Zsömle #11644 üzenetére
Erről van szó...Szűkülő piac, USD árfolyam emelkedés, 1USD= 1Euro matematikai képlet bevezetése, és még számtalan oka van annak, hogy az árak folyamatosan emelkednek... Emellett az a megfigyelésem, hogy mindkét gyártó ügyel arra, hogy a konkurencia csúcsmodelljéhez képest 10-15 %-ot verjen oda az ő új csoda fegyvere, ne többet, hisz valamit hagyni kell az ezután jövő generációknak is. Na meg el kell még adni az előző generáció raktárban lapuló példányait is...
Szóval egy ennyire ár/teljesítmény érzékeny várakozás soha nem fog véget érni, gondoskodnak róla..
(#11645) Crytek: bizonyos szempontból megértelek, de szerintem meg a most 40-60 fps, high/ultra beállítású játék élményt bukod el, szerintem 6 év múlva már kedved sem lesz elővenni ezt az akkor már ócska régi sz*r játékot...
De a te döntésed természetesen. -
Crytek
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #11639 üzenetére
Mindig jobbak a következő szériák legalább 10%-al , szóval ezt a kérdést nem is értem.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #11618 üzenetére
Nem a legjobb poén, elismerem, de nem kell mindent komolyan venni.
-
Yllgrim
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #11612 üzenetére
Nekem az az elkepzelesem hogy elveri a TX-et 15-20%-al es vegre Nv kezdhet felzarkozni, kozben hujere keresik magukat es minden franko
De majd meglassuk, en bizakodo vagyok, jo lenne egy egyeduralkodo kartyat lerakni az asztalra legalabb egy evig. A jatekosok tobbsege ugyanis ezt nezi, nem a feature-kat, elsonek kell lenni. Pont.
szerk: manapsag az emberek tobbsege az alapjan valaszt, hogy mivel kevesebb nyuglodes most, nem holnap.
Sajat pelda, amikor tavaly megvettem az FX-et akkor az volt a merce, aztan amikor meglett az I7 akkor jo par dologban azt vettem eszre hogy jeee, ez tud igy is mukodni, meg ugy valahogy azt csinalja amit akarok es gyorsabban. Ugyanez van VGA piacon is, a tobbseg ugy van vele, hogy ha elinditja a jtekat akkor az ugy menjen ahogy o azt elkepzelte, 4K, 60FPS, nincs mikro lagg, nem kell varnia a driverre heteket-honapokat es sorolhatnank.Driverekben sokat fejlodott az AMD, miota ez a kartyam van nem volt semmi gondom, ezert varom hogy a kovetkezo kartya teljesitmenyben atomeros legyen, megbizhato, a szoftveres hattere is sziklaszilard legyen akkor megveszem. Bizonyos okok miatt most AMD-t preferalom VGA fronton...
-
Televan74
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #11612 üzenetére
Vad a fantáziám.Ezért várok majd a tesztekre, 980Ti vagy a kis Fiji.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #11607 üzenetére
Abu azt mondta orajelbol lesz megoldva. De egy 1050mhz-es 290X nem er be egy 980at szerintem.
Ahhoz kellene vagy 1150-1200. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #11607 üzenetére
Ez nem a Fiji, hanem a frissitett 290/X
Szerintem direkt van igy a diagram, hogy ezzel is kavarjanak egy kis szart, mert nem mindeni szemfules es veszi eszre
-
Geresics
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #11598 üzenetére
Miaza ZEN?
-
do3om
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #11463 üzenetére
Igazad lehet
Majd más is fogja mondani, pl Abu85, HSM, 7time, Menthirist, -Solt-......... -
Ren Hoek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #11325 üzenetére
... de ez most azt jelentheti, hogy a 380-as nem OEM-ben más kártyát takarhat? Mert a 285 eléggé kibelezett egy kártya volt... Kissé átverésnek tartom ezt.
-
Xmister
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #10694 üzenetére
Sajnos az NV-nek a Maxwell-el az az érdeke, hogy minél tovább DX11-ben maradjunk, mert ez az architektúra soros feldolgozásban jó.
Ha kijön a Pascal, valószínűleg ők is nyomni fogják a low level api-t, amennyire tudják.
Kérdés, hogy akkor hajlandóak lesznek-e dokumentálni az architektúrát... -
-Solt-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #10641 üzenetére
Ahhoz nem kell teszt, hogy elfogadjuk azt, hogy van, akiket nem az AAA címek mozgatnak, illetve, hogy több éves játékokkal játszanak... az ára inkább lenne érdekes infó, szerintem.
A másik ami ilyenkor szemet szúr az embernek, hogy ebben az esetben a jövőnek vásárolunk, de, ha XY AMD VGA még nem kamatoztatható képességéről van szó, akkor meg az jön, hogy mostani játékokkal akarunk játszani, nem azokkal amik még sem jelentek...
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #10647 üzenetére
Vip vendégeknek bármikor!
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #10641 üzenetére
Hát ha lesz olyan erős,vagy erősebb mint a 290X akkor nem lesz egy kelendő termék az biztos.Mert hogy még egy 770 vagy 960ra elmegy a 2Gb,hiszen a gpu úgy is lefulladna az ok,na de jelentősen erősebb gpuhoz szerintem büntetés...
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #10609 üzenetére
Azért mert egy ilyen erős vgara hiba 2GB VRAMot rakni dx11 mellett...ez a selejt dolog ... hm a 290is volt mégsem jött belöle 2GB-os változat,mert ennek nincs köze a kihozatalhoz,most akkor egy ennél elvileg erősebb vgara akarnak rakni 2GB-ot,igazából nem jelentős lefaragás árban ám a 4GB-hoz képest...
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #10607 üzenetére
Ezek mind mind mind rétegigények... ezeket pontosan kiszolgálná a 4GB-os változat is,én nem látom létjogosultságát egy ilyen vganak,illetve nem látom hogy lenne piaci rés amit le kellene fedni.A legnagyobb baj nem is itt van,hanem ott hogy a vásárlók jelentős többsége a több vrammal szerelt vga választja még ha gyengébb is.Az ok rendkívül egyszerű, a "vannal" nincs baj,attól nem kell félni...
Arra sajnos nem tudok választ adni,hogy rendelkezik-e elegendő teljesítmény többlettel,hiszen ebben a képletben még jelenleg több az ismeretlen faktor mint az ismert.
A jövő eldönti még az is lehet,hogy nem is lesz ilyen vga...
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #10605 üzenetére
Attól,hogy veszel egy erös vga-t de nem tudsz bekapcsolni pl szűröket,mert elfogy a VRAM,akkor akár vehetsz egy gyengébbet is sokkal olcsóbban.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #10539 üzenetére
Mert láttuk mire képes a 285 a spéci textúratömörítő algoritmusával, ahol kellett a VRAM ott semmit nem ért és nemhogy a 280X, de még a 280 is elpicsázta... Egyébként dx12-es játékok év végéig/bár inkább jövő évig nem lesznek, viszont van illetve lesz bőven olyan sok DX11-es ÉS MANTLE játék amihez ez a kártya kevés lenne pont a VRAM miatt.
(#10542) Z10N: Nem "jó egyeseknek" csak mikor a játékok többsége 3 giga körül/fölött használ már most is akkor minek egy ilyen 2 gigával - jó drágán ?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest