- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
-
Petykemano
veterán
Elég érdekes
Megjegyzések:
- azt gondoltam volna, hogy a kisebb CU számmal rendelkező Radeonok esetén, főleg a vágott 6700-nál elő fog fordulni, hogy 4K-ban kisebb a növekmény a 2080-hoz képest, mint 1080p-ben. Persze igaz, hogy a 2080 nem a legvastagabb Turing.
- a 3060 elég kellemesnek látszó kártya leszAz árakról:
Ugye azt tudni véljük, hogy kevesen nézik a perf/w mutatót abszolút értéken, s hogy az emberek többsége adott áron keresi a legjobb ajánlatot. A legjobb persze sokmindent jelent, amely sokmindenbe beleszámítanak a csíkok hossza is, de legalább annyira a márka.
Azt is tudni véljük, hogy aki így keres, azt nem győzi meg az ugyanaz picit olcsóbban. Hajlandó a márkához társított megbízhatóság, minőség, elfogadottság,menőség stb értékekért 5%/$20-30-ral többet fizetni. Az ugyanannyiért jobbat viszont inkább működik.Az nvidia a $500-os 3070-nel megtette tétjét.
De ha tényleg ennyi SKU lesz, az eléggé sűrű felhozatalt jelent, hiszen a 3080 $700 és a kettő között még 2 sku.Szerintem az AMD akkor tenné jól, ha a 6800-at árazná $500-ra. Így teljesülne az, hogy ugyanannyiért picit jobbat. Szerintem a 6700XT $480-ért nem működne.
-
Petykemano
veterán
Kép alapján nem tudtam, milyen videóból való. De rátaláltam.
Nem tudom, hogy a képen látható IPC lefordítható-e egyértelműen fps-re. Feltételezem nem, de azért várható IPC növekedés.
Ha ez a 22% IPC növekedés lefordítható fps-re és az 1.9Ghz helyetti 2.5Ghz is igaz, az őrült sebességnövekedést jelentene. Ez egyben izgalmas és a várakozás-felhajtó hatása miatt veszélyes is.
Úgyhogy kezeljük úgy ezt az IPC növekedés értéket, mint amiket Abu mondott régen, hogy fú, így tízszer meg annyiszor gyorsabb - valamilyen rész számítási folyamat, ami a teljes számításnak 1-2%-át teszi ki. Tehát hogy az úgynevezett 22-52%-os IPC növekedés majd valahol 5-10%-os tényleges fps/tflops növekedésben fog megmutatkozni.
És a frekvenciát is tekintsük úgy, hogy az ismertnél 10%-kal alacsonyabb - a PS5 értékéhez közeli - lehet inkább reális.
-
TESCO-Zsömle
titán
"VCZ is lehozta, meg mások is így tényleg confirmed."
Kizárólag az a confirmed, amit maga az AMD erősít meg (konfirmál), hivatalosan. Attól, hogy mindenki lehozza, ez még csak egy "wide spread rumor"...
Videocardz is bazinagy kérdőjellel a címben ír a dologról, szóval ez minden, csak nem confirmed. -
Devid_81
félisten
Erdekes egy cucc lesz az biztos
Ha lenne egy idogepem egyszerre mennek elore Okt. 8-ra es 28-ra, majd vissza ide miutan "mindent" tudok
Valahogy van egy olyan erzesem, hogy a Zen3-al sima landolas lesz, lesznek aprobb gondok bajok, de amugy nagyon rendben lesz.
RDNA 2, na itt meg kicsit ovatosan allok a dolgokhoz, van egy olyan erzesem, hogy jo lesz, de majd megint mondhatjuk, hogy oke akkor varjuk meg az RDNA 3-at
Pedig nagyon nagyon kellene a konkurencia a VGA piacon a felsohazban is ujra -
-
-
JordyG
tag
Hát!
Ha ez a Big...
Akkor a nicknevére már rászolgált. Ugyan képről nem mondható meg de nekem úgy tűnik mintha a chip kicsivel nagyobb lenne, mint a kétszerese.
Az lenne hozzá az igazi, ha kiosztana pár Bud Spenceres sallert.
(#49214) Devid_81)
Hát nagy összegben nem fogadnék rá, hogy valós. Elnyújtott a hatás. -
Z10N
veterán
Inkabb ezt emelnem ki.
"What is even more interesting is that AMD did not cancel the Polaris-based Radeon RX 500 series and Radeon RX 5500 (Navi 14) yet. The Polaris 20 models debuted back in 2017."
Meg lesz az amit korabban mondtam,2021-ben is lehet majd kapni boven Polarist. Mire ki fog kopni a piacrol lesz az 2022 is
"What is interesting though is that AMD is still manufacturing Radeon RX 5600 XT GPU (also Navi 10), so these cards are to remain on market for a while. After all, RX 5600XT debuted on January 21st, so it is not even a year old."
Ez is beszedes. Ezekszerint nem egyszerre jon a lineup. Szoval a kozepktegoria jovore lesz kaphato. Megint nem kapunk teljes lineupot. -
Pkc83
őstag
Na akkor tisztázzuk.
Én eredetileg EXA-nak írtam és nem
kértem meg senkit , hogy reagáljon rá.
Az 1070 Ti nem tud rtx-et , dxr-t tud.
Tehát ha a szó szószoros értelmét nézzük
akkor nyílvánvaló , hogy az rtx és a dxr nem
ugyanaz. Azt persze nem vitatom , hogy a
végeredmény ugyanaz(teljesítményt kivéve),
de attól még ez két különböző megoldás.
Részemről a téma lezárva. -
KillerKollar
őstag
Remek, lesz 1 hetem beszerezni ezt, vagy a 20 Gigás 3080-at amit még ezután jelent be az NV
Nagyon reménykedtem egy Cyberpunk előtti fejlesztésben és szerintem nem vagyok vele egyedül... Ezt szerintem elbaltázta mindkét cég, az NV azzal, hogy nincsenek megfelelő készletei (bár addig reméljük javul a helyzet) és hogy a 20 gigás 3080-at visszatartja, az AMD meg azzal, hogy ilyen közel tolta a megjelenést a Cyberpunk megjelenéséhez, idén az a legjobban várt PC-s cím, így sokan amiatt, akkor vagy azelőtt szeretnének fejleszteni... -
schwartz
addikt
Sztem ez az infinity cache is olyan lesz mint a traversal coprocessor, egy eszement baromsag...
Adott az 512 bit-es memoria vezerlo oszt csokolom. Mennyivel lehet dragabb ugy a PCB es a vezetekeles, 10 dolcsival? 20-al? Esetleg 50-el? Egy 700 dolcsis kartyan vajon lesz meg ugy profit?Meg amugy sem most lenne az elso eset az 512 bit...
-
Én a PH teszt egész rendszerét néztem jogos, a legyen a 100 watt különbség.a GTx 1080 180 wattos TDP vel ment..
A 3080 csak akkor peakel fel ha megadják neki a plusz 50 wattot TDP ben. 320 wattról nem megy 350 fölé nagyon. bár a founderen kívül nem néztem más tesztet, a plusz 50 wattos kitolással 400 fölé is néha bemegy,de szerintem azt a kátyát undervoltolni kell, nem kitolni 370 re. [link]
reméljük hozza ezta szintet az Új navi aztán meglátjuk mi fog történni a két cég részéről a továbbiakban. Abban biztos vagyok, hogy Nv elsőnek mozdul rá az 5 nm-re ezek után -
-
Devid_81
félisten
Lehet, hogy Applenek keszul, vagy tenyleg prof.
De varjunk csak az Arcturus Navi alapokon nem lehet, most teljesen kulon megy a fejlesztes, ha jo, tudom.
Azt akarom ebbol kihozni, hogy Navirol volt szo es HBM2e pletyka...csak probalom osszerakni, hogy az hogy lehetne prof kartya -
-
TESCO-Zsömle
titán
Mikor anno az 1000W-os tápot vettem, egyrészt azért erre estett a választásom, mert a 650w-os változat csak valami 20e-rel volt olcsóbb ~70e-ért, másrészt úgy gondoltam, hogy ha valaha 2 kártyás rendszer lesz, akkor majd elbírja. Harmadrészt meg 12 év gar
Mikor bejelentették 1-2 éve, hogy elkaszálják az SLI/CF rendszert, úgy váltem, sose lesz kihasználva. Álmaimban nem jött elő, hogy lesznek olyan VGA-k, amik egymaguk megkajálják 2 korábbi kártya teljesítményét.
Úgyhogy én nem bánom, tőlem ehet, amennyit akar. Táp és vízhűtés elbírja... A mostani V64-et is... -
Devid_81
félisten
En evek ota nV-s voltam, csak a felesegem gepeben van AMD kartya, de szamomra ez a masodik nagy csalodas sorba az nVidiatol, megint a nagy hype+igeretek aztan meg lehet osztani mindent, hogy nagyjabol igaz legyen.
Besokalltam az az igazsag, Intel ugyan ez mar nalam, csak varom a Zen3-at, aztan az Intel kazannak is goodbye lesz -
Devid_81
félisten
-
-
-
Malibutomi
nagyúr
Ezen akadok ki en is mindig, az emberek meg be is kajaltak ez a hudejoarazas dolgot. Nem is ertem.
Alap hogy az uj szeriaban jobb a teljesitmeny, az arak meg maradtak ugyanott ahol voltak.
(#48643) sutyi^
Ez pont semmit nem szamit az emberek tobbsege azt sem tudja milyen chip van a kartyakon. -
arabus
addikt
biztos hogy trükköznek valamit.
zen2-nél is csak egy chipletet mutogattak a start elött.
ugylátom ez már bevett szokás.
persze az a 3 ventis 3 slotos kártya azért mégis sejtet valamit hogy erös lesz.
a sima navi is már nagyon jó driver is gyorsul szépen.
szerintem ha 2200 körüli freki sikerül akkor nagyon jó lesz. -
-
KillerKollar
őstag
"Többször szembejött már, hogy a legnagyobb 80CU?-s Big Navi nem fog jönni idén.
Bár az egyel kisebb is felveszi a versenyt? a 3080-al.""#Navi21 This 1st card is positioned above #RTX3070 at around 60-70% perf. of 5700XT ~2080Ti level. Will support DXR1.1. Not sure if gets above 2080Ti. Release Winter 2020, there could be a 2nd SKU coming out same timeframe too. [Unverified/Salt] -just sharing"
Most akkor hogy is van? Mást mondasz mint amit bemásoltál, az alapján az a Navi 21 ami idén jön az a 3070 ellenfele, nem a 3080-é... Ez az egyel kisebb? Vagy ennél még van két nagyobb és azok közül a kisebb is a 3080-al egy szinten lesz? Mert ezek közül ez a legnagyobb...
-
-
Alogonomus
őstag
Abszolút reális lehet a pletyka. Mármint a fogyasztással kapcsolatban. A dupla ventilátoros kártya valahol 220 watt környékén lehet, míg a tripla ventilátoros 300 watt környékén.
Az már keményebb lenne, ha a 220 wattos valóban 3080 szintet hozna. Azzal megismétlődne a Pascal-Vega korszak, csak fordított felállással. Így már érthető lenne, hogy az Nvidia miért siet a bejelentéseivel, és az AMD miért ér rá annyira. Következő legalább 2 év így úgyis az AMD időszaka lenne a dVGA piacon, Nvidia pedig úgysem tud érdemi menyniségű kártyát leszállítani a következő 4 hét alatt.
Mondjuk ebben az esetben az AMD kártyák valószínűleg elrugaszkodott áron jöhetnek majd, és az aktuális gaming csúcskártya megint legalább félmillióba kerül, a mindenben fullos kártya pedig közel a millióhoz. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez leginkább a réjtrészinget tenné sokkal hatékonyabbá.
(#48465) METE0: A Micron gyárt másnak is, ha akarják. A JEDEC abból a szempontból fontos, hogy a Hynix és a Samsung akar-e GDDR6X-et gyártani. Ha akarnak, akkor szabványosítja a JEDEC. Ha nem, akkor igazából mindegy, hogy lesz-e szabvány ebből, mert úgy sem érdekel más gyártót a Micronon kívül.
-
Mumee
őstag
22% -kal növeli a teljesítményt (max 52%) és az energiahatékonyságot 49% -kal azoknál az alkalmazásoknál, amelyek nagy adatreplikációval és gyorsítótár-érzékenységgel rendelkeznek, anélkül, hogy befolyásolnák más alkalmazások teljesítményét.
Area overhead of 0.09 mm2/core.Lenyűgöző eredmények minimális területi kiadások mellett.
Még a vártnál is hatékonyabb, az L2 és a memória sávszélességének drasztikus csökkenése. -
Az 570 és az 580 több, mint 3 éves architektúrára épül, az kapásból nem mindenkinek pálya - már csak azért sem, mert jön házon belül az 5500 és NVIDIA oldalon az 1650S. Aztán ott van az 1660, aminek max az 590 az ellenfele, azt meg inkább hagyjuk. Az 1660S-nek még elméleti ellenfele sincs. Az 5700-akkal szemben ott van a 2060 és a 2060S, amik valamivel lassabbak - itt valóban lehet jobb value az AMD (elsősorban akkor, ha hajlandó vagy a bloweres megoldást megvenni), de nem drámai mértékben.
-
Most akkor ne a legolcsóbb GTX 1660 Super-t nézzük. Ha mondjuk számolok 90e Ft-t a GTX 1660 Super-re, akkor a 115e Ft ennek csaknem 1,3x-sa, más szóval csaknem 30%-al drágább.
Ha a teszteket nézegetem, akkor az RX 5700-ak (a Custom-ok, jobb hűtéssel, magasabb frekivel) nagyjából 20-30%-al gyorsabbak, mint a GTX 1660 Super.
Szóval árban teljesen jól tagolódik a GTX 1660 Super az RX 5700-hoz, amennyivel az utóbbi drágább, annyival gyorsabb...
-
nem, sima 5700 volt.
Azt első kommentedre utalva írtam az RTX árakat, a kiindulóhoz ami szerint 170 Któl érdemes csak nvidiát venni. ezért írtam hogy egy 300 dollár+kártyához NV is ad játékot,de volt aZ 1660 hoz is nemrég.nem akarok ezen vitatkozni, mert úgy is csak nvidia fanklubbot látnál ebbe. DE le kell írnom, hogy évek óta Nv kártyáim vannak. soha nem kellett hozzányúlnom egyetlen kártya ventilátorszabályzásához sem, a gyári értéken mentek mindig.
Most van a legrosszabb hűtésű kártyám, egy Manli Gallardo, nyáron elérte a 80 fokot is 40 fokban,( akkor ment az 5700 közel 90 fokon) most ilyen 73-74, de az mellett legalább abszolút halk.
Ezek pontosan olyan dolgok, amik itt a kockáknak természetes dolgok, egy átlag vásárlónak meg plusz 10%-t megér, hogy nem kell profilokhoz nyúlni és belőni, hogy egy kártya halk legyen és közben azért hűvös is.
A másik dolog, hogy egy ventilátor vezérlést kiegészít sok egyéb dolog is, hogy például kinek milyen házban és hány ventilátorral hűtve megy egy egy gép. Nekem mindig egy első és egy hátsó venti( egyik tol másik húz) ment maximum a gépemben és abból is lehetőleg a leghalkabb verziók.
Az eddigi kártyáimhoz képest a gyári bowler 5700 hangos volt és forró, ezért nem vennék ilyet és többek között ezért nem tartottam meg.
A legtöbb Nvidia tulaj pontosan ehhez van szokva mint én ,ezért nehéz ezt figyelmen kívül hagyni többek között, hogy ilyen pocsék gyári hűtéssel jött ki a Navi hosszú évek várakozása után. Ezt most nézheted úgy, hogy vajon ez rávesz e egy Nvidia tulajt, hogy Navira váltson ezzel megváltozzon a piac. Szerintem nem.
+ érdemes összevetni a Costum hűtésű példányokat egymással akár azonos gyártótól, mert sok márkahű emberke van a piacon, aki csak MSI-t vagy csak Asus vagy csak EVGA-t stb vesz.
És még hidd el így is megvan az általad említett árelőnye a Naviknak, csak ez nem elég szerintem egyenlőre. -
-
körtét hasonlítasz almával teljesen más kategória két kártya. Továbbra sem igaz, hogy felesleges költeni jobb hűtésű verzióra,ez egyéni preferencia kérdése. nekem az 5700 oltári hangos volt az eddigi kártyáimhoz képest és kicsit idegesített, mikor 87 és 90 fokon kevert a GPU. magyar piacon egy értelmes 5700 mondjuk iponban 131 ezertől indul egy 2060 Super 135 ezer. 5700 XT 155 ezer 2070 Super 170 ezer , ugye ez azért általánosan gyorsabb , mint az XT kb 10 % kal. Mindegyik RTX hez van játék, COD MW.
geforce out of the box, navi meg esőtánc és fan curve meg profilok stb...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged