Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacek
veterán
Tobbfele modon le lehet ezt kommunikalni, persze mindenki szeret kicsit trolkodni
Pl nekem valamiert ATI/AMD fele huz a szivem, de ettol fuggetlenul utolso 3 kartyam NV volt.
Az ember kreten, mert mert huz egy markahoz
Volt nalam az NV is ilyen pozban amikor a 3DFX volt a godzilla, kis Riva 128- tamogattam oket egy raklap fos volt
Ez olyan mint partatlan foci meccsen ertelmes ember a gyengebbnek szurkol, aki a tuti erosebbnek ott valami komoly kompenzacio van :)) -
Valdez
őstag
"Lényeg a lényeg mind2 oldalon van normális alternatíva, ez a versenynek és az áraknak is jót tesz, mindenki eldönti mit akar, illetve mire van lehetősége."
Igen, ez a kapitalizmus egyik alapelve. Mármint hogy verseny van, és a vásárló jól jár. Mondjuk én ebből eddig semmit se tapasztaltam ebben az országban. Sokkal inkább a kartellezések jutnak eszembe a látottakból és a lehúzás.
-
Raki
aktív tag
Nah ezzel absz egytértek, meg am sincs semmi értelme egymást offolni.
Lényeg a lényeg mind2 oldalon van normális alternatíva, ez a versenynek és az áraknak is jót tesz, mindenki eldönti mit akar, illetve mire van lehetősége.
Esetemben nyilván tisztában vagyok vele, hogy fizettem early adopter adót, de már másfél hónapja használom a kártyát és előtte majdnem 2 hónapig kártyám sem volt, szóval így nekem ez már kevésbé fáj.
-
törölt tag
Rakiiiii hát milyen póló van rajtad kék és nincs rajtad sapka ?

Bejössz a szobába ilyeneket írsz hogy "Igen AMD egy fos jelenleg vga fronton, cirka 2-3 év lemaradásban van és ti itt próbáljátok fényezni" és nem fogadnak be ezek a gonosz emberek áradó szeretettel lelkük bimbózó harmatcseppével? Hát ilyet.
Biztos gonosz manók laknak itt
Azonnal a Hágai bíróság
Itt mán biztos nincs jogállamiság
440 10 Giga akkor 1 Giga 44 ezer tizenhatszornegyvennégyazannyimiiint..ühüm
-
Jacek
veterán
Milyen jarulekos dologra gondolsz? Forgalmo adora? 25% vs 27% nem irtoztato kulombseg.
Alapvetoen arra koltod a lovedat amire akarod, meg is lehet gyujtani felszivni ez meg mindig jobb
en csak a miertet nem ertem, hidd el megvehetem en is (szerencsere) de nem vagyok hajlando. -
Raki
aktív tag
Amúgy meg örülni kell ennek végül is, hogy lehet kicsit szívni egymás vérét, mert nagyon jót tesz a piacnak, fejlődésnek.
-
Raki
aktív tag
válasz
Alogonomus
üzenetére
-
arn
félisten
válasz
Alogonomus
üzenetére
En azert olyan nagy osszegben nem fogadnek ra, hogy az amd lesz jobb raytraceben. Az amperet direkt erre gyurtak ra, inkabb az a kerdes, hogy ki tudjak e hasznalni ezt az elonyt.
-
Alogonomus
őstag
Hát ha számodra a jövő, és nem a múlt az RT, akkor van egy rossz hírem számodra. Az RDNA2 pont a múltat képviselő DXR 1.0 címekben gyenge, míg a jövőt jelentő DXR 1.1-es címekben már a hírek szerint nem lesz gyenge. Sőt például a DXR 1.1-es WoW: Shadowlands pont az Ampere kártyákon fut jelentősen rosszabbul.
-
Jacek
veterán
Egyebkent semmi baj a 3080-al, a problema az olyanokkal van ako idejon bizonygatni hogy mekkora vasar volt 440-ert.... Ez bizony nyitott szajjal beszaladas a faszerdobe....
Utobbi napokbanntobbszor vehettem volna 310-ert 3009-at nem vettem.. Meg lehet hogy veszek nincs kizarva de nem 50% felarral
-
Jacek
veterán
Nem tudom hogy az alternativ univerzumodban mi ujsag, en innen udvozollek a mai napon 268e vasarolt 6800XT- mel, neked meg van 440-ert egy talan minimalisan gyorsabb kartyad viszont az enyemet lehet huzni
aztan az uj cimekben talalkozunk pl valhalla
De johet a dirt RT-vel is :)) ertem en hogy sirdogalsz a sarokvan a 440-ert vett 10Gb kartyinkoddal de nyugi 600-ert jon majd a 20 gigas 2 honap mulva cserelheted is le, udv. -
Raki
aktív tag
válasz
Piszmaty76
üzenetére
E-tockosnál több volt azért, konkrétan a 3080-as topikban lettem oltva (személyeskedve is) többek által akik zömében AMD pártiak és ebből kicsit elegem lett, de tovább no offense, mindenki azt vesz, amit akar és úgy ahogy akar.
Peace...
-
arghoska
tag
Se készlet, se elegendő teljesítmény a konkurenciához képest
Te miről beszélsz? 6800 mindenben lelépi a az ellenfelét a 3070-et, a 6800xt néha még a 2x annyiba kerülő 3090 is elkalapálja... de bizonygathatod magadnak, hogy mennyire jól jártál

És ha azt nézzük mennyit gyorsult az 5700-as széria a megjelenés óta...
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz
hadogabi1
üzenetére
Nem igazán áll szándékomban "bántani", hisz mindenkinek megvan a saját kis kényelmes személyes igazságszerűsége. De azért számíthatott rá, hogy kap egy-két e-tockost, ha átmegy az ellentábor topicjába szapulni a kisebb csodát véghezvivő (egy időben két Góliáttal sikeresen küzdő) gyártót és a jelek szerint igen kelendő termékét.

-
hadogabi1
senior tag
válasz
Piszmaty76
üzenetére
Szerintem ezek az emberek soha nem ismernék el az igazságot
Persze ha valamit drágán veszek nehéz lenne nekem is kimondani hogy én most igazából jól át vagyok b...a
De hát vakoknál ez természetes 
-
Piszmaty76
aktív tag
És azt tudod hogy az Ampere-dből még egy MSI gaming trio-nak sem sikerült értelmezhető többletet kihozni a referenciához képest, annyira nincs tartalék a zöld csodádban (GTX 1080 tulajként írom)? A köv. generációs Ampere (ha annak hívják majd) valószínűleg sokkal ütősebb lesz. Szerintem le fog görbülni a szád, ha majd a BigNaviék is becustomkodnak...

-
Raki
aktív tag
válasz
Laja333
üzenetére
Amúgy nem is akarok itt hangulatot kelteni, csak tényleg sok volt ami itt ment az elmúlt időszakban (személyeskedést is beleértve) és ezt le kellett írnom.
Egyébként, ha objektívan nézem a dolgot, AMD nagyot lépett magához képest, ez vitathatatlan és elnézve a kártyák teljesítményét és reális árnak olyan bruttó 250k körülire tartanám a 6800XT-t, de ez persze az én szemszögem.
-
Piszmaty76
aktív tag
Ezért igazán kár volt visszaalacsonyodnod ebbe a topikba, nagyon jól megvoltunk nélküled. Ill. rossz topikban is leledzel, mert a 3080 az Nvidia és nem AMD. Persze időnként a trollok is sokat tudnak dobni a hangulaton, jókat lehet rajtuk vigyorogni aztán egy idő után levegőnek nézni őket.
-
Azért itt csak okosabb lett volna csendben maradnod, na.
Egyrészt driver bug az nvidiánál is volt az elején, nem is akármilyen.
Másrészt nem, 440k továbbra sem jó ár a strixedért. Úgy kb egy százassal több, mint amennyit ér.
Ettől függetlenül persze, hogy jó kártya, és nincs is min aggódnod. A 6800XT fej-fej mellett van vele, hol előrébb, hol hátrébb, de ettől egyik sem lesz jobb vagy rosszabb. A meztelen királyozás meg felesleges, mert ez az eredmény míg dicsőség az AMD-nek most, elég nagy szégyen az nvidiának, aki évekig volt lépéselőnyben, és mégsem tudta most megtartani. -
Laja333
őstag
-
Raki
aktív tag
Tiszteletem a fórumtagoknak!
Ahogy ígértem visszatérek a topikba, amint kiderültek a független tesztek (kemény oltásokat kaptam innen a 3080-am miatt kb. 1 hónapja).
És láss csodát megint kiderült, hogy meztelen a király AMD-nél, újra...
Se készlet, se elegendő teljesítmény a konkurenciához képest, de az árazás úgy látom megy (400k körüli árak itt is).
Apropó erre a "nagy szakértőknek" mi a magyarázata?
Ha nv csinálna ilyet már temetnék a céget, AMD-nél ez teljesen OK. Persze itt jön az, hogy majd idővel jobb lesz, same old story...
Tehát akkor újra mondanám: 440k-ért vettem a ROG Strix-emet és igen köszönöm jól elvagyok vele, egyáltalán nem érzem úgy, hogy megbántam volna.Üdvözletem!
-
warcat
veterán
válasz
Busterftw
üzenetére
Érdekes vélemény ez, mi lett volna neked elég? Sok-sok év után helyben ugrással az Nvidia nyakában landolt az AMD - és még nincs kinnt a 6900 XT.
Nem tudom mi lehetne rémisztőbb ennél: kényelmesen kocogsz az első helyen, ünnepel a station hullanak rád a virágok, majd hirtelen csattan a seggeden a törölköző és morduló mély hangon megszólal az AMD: haladj már bélám, nagyon fogod a szellőt előlem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Petykemano
üzenetére
Na jo, de ez csak megint a szokasos papirforma, lasd Vega64/RadeonVII.
Jobb gyartastechnologian 5-10%-al lassabb vagy ott van mint az Nvidia, harmadik 7nm!-en keszulo szeria.Ez sosem lesz eleg arra, hogy tomegeket mozgassanak meg. Sajat magahoz kepest sokat lepett elore ez teny, csak ugye nem magaval versenyez az AMD.
A szokasos 4-6% market share visszavandolor az AMD-hez, aztan az Nvidiahoz es ennyi. -
válasz
nkaresz1976
üzenetére
Szerintem is így van.

Hozták azt a szintet amivel kb a sima játékok terén felzárkóztak nagyjából, de minden másban csak nagyon nagyjából.
Kevesebbet eszik, több a ram ami hosszútávon előnyt fog jelenteni az AMD-nek.
Játék terén kijön és közelíti a 3080-at, de bármilyen egyéb esetben még van min dolgozniuk bőven.
Nvidia mellett szól a már szépen működő DLSS, hogy amikor bekapcsolod a Ray Tracinget vagy elkedesz Streamelni a zöldek felfelé a pirosak lefelé mennek nagyon.
Nyilván amíg a 30-as széria olyan árban megy amilyen az AMD jó vétel lehet, de az is csak annak aki csak simán nyers játékra veszi meg.
-
torma1981
veterán
HDMI 2.0b csak ahogy nézem a csati? Nem is 2.1-es?
-
Petykemano
veterán
Állítólag annyira szűk az 5nm kapacitás a TSMC-nél (nem tudom, hogy ez abszolút szűkösséget jelent-e vagy másik által lefoglalt kapacitás miatt kialakult szűkösséget), hogy az Apple is kacérkodik azzal, hogy a Samsung 5nm-ből vételezze/pótolja a számára szükséges chipmennyiséget.
-
Simid
senior tag
válasz
Jack@l
üzenetére
"nv tsmc 7nm-re megy év elején (de lehet 5nm év második felében), samsung max az alja kártyáknak marad."
Erre tudsz valami hivatalos forrást vagy legalább egy megbízható leaket? Vagy csak álmodtad? Úgy néz ki még a GA103 is samu lesz és nincs hír más lapkáról (a kisebb Ampereken kívül persze).
Nagyon valószínű, hogy 4-5 hónap és pár ezer eladott darab után a GA102/104 nyugdíjba vonul. Zseniális üzleti húzás lenne NV-től... Úgy hogy 7nm-en elegendő kapacitásuk sem lenne.
5nm-ről sem nagyon álmodoznék 2022 előtt NV-nél. Mobilokon kívül kb csak a ZEN4 cpu chiplet ami esélyes jövőre. -
arn
félisten
válasz
Petykemano
üzenetére
Elobb linkeltem a 270 wattos teljesitmenyt, 3% van a kartyak kozott, gyk egal.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
"Gibbo végül megerősítette a 2000+ AIB szállítmányt hozzájuk?"
Nem.
azt mondta párszáz ref volt náluk ha 10 márkát veszünk alapul akkor olyan 3-400. LINK
25.-étől előrendelhetőek az egyedi kártyák és 50 ezret rendelt elő hogy legyen elég karácsonyra. -
Jack@l
veterán
válasz
Petykemano
üzenetére
nv tsmc 7nm-re megy év elején (de lehet 5nm év második felében), samsung max az alja kártyáknak marad.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Azt irta hogy ref-bol par szaz volt, AIB-bol 50.000 kartyat rendelt, hogy mennyi jon az kiderul
-
Petykemano
veterán
válasz
Jack@l
üzenetére
még mindig 5%-al kevessebbet megy, jobb gyártástechnológián
Jelentős az előrelépés. Ahogy azt ár többször mondtuk. Az AMD jelenleg az nvidia legnagyobb lapkájával verseng, míg korábban a második legnagyobb lapkát se tudta lehagyni. Ez igaz a Vega64-re és az 5700XT-re is.
Az 5%-ért cserébe átlagosan csak kétharmadannyit fogyaszt. Itt érhető tetten a gyártástechnológiai előny.
Ami "aggasztó", hogy abu ugye azt mondta, hogy az amd már eléggé kimaxolta a 7nm-t az elmúlt 3 generáció alatt, tehát nem valószínű, hogy fognak még megahertzeket találni, 5nm-en meg kezdődik elölről.
Az nvidia viszont a következő körben kiismerheti a 8nm-t és javíthat a frekvencián.
De ez majd a következő generáció zenéje. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Gibbo végül megerősítette a 2000+ AIB szállítmányt hozzájuk?
Mondanom se kell, hogy 15:00-kor lerohadt az OCUK és a CaseKing.de is. A furcsa az volt, hogy elvileg nem magukat az oldalakat, hanem az oldalakat ezek ellen ellenőrző/védő capcha rendszert ddos-olták meg. -
Simid
senior tag
Egyrészt nem volt szó arról, hogy több mint kétszeres teljesítmény lesz FPS-ben (Tflops-ról volt szó!), másrészt ez az amiben lényegében az optimistábbaknak lett igaza, hiszen Navi10 vs Navi21 volt a téma. Ahol van összesítő grafikon ott mindenhol az jön ki, hogy kb 85-90%-kal jobb a 6800XT és ugye ez nem a fullos GPU, plusz nincs SAM meg OC beleszámolva. Tehát a 6900XT-vel szinte biztosan meglesz a több mint kétszeres sebesség az 5700XT-hez viszonyítva, még játékok alatt is.
Lehet ezen itt fanyalogni, de pl Jack@l 2 hónapja, még gúnyosan röhögcsélt azon, hogy van olyan hülye aki elhiszi, hogy az AMD tud 300W-ból kétszeres teljesítményt. Aztán most ez a realitás. Nem hugyozta ketté a NV-t, még egyértelműen jobb sem lett, de beérték őket, ez tény. -
imi123
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Lassan ez fog menni a vs topicban.
Az én előrendelt 6800XT kártyám erősebb mint a Te előrendelt 3080-ad.
Ja ja.
Te mivel tolod most?
1050Ti-al
Te?
R9 290-el.
A R9 290-em gyorsabb a 1050Ti-odnál.....upsz Deja Vu.

-
Petykemano
veterán
Azért kérdeztem, hogy melyik kártya, mert az, hogy a 60CU-s kártya nem 2x a 40CU-hoz képest, az nem lep meg.
Önmagában az sem lep meg, hogy 4K-ban az nvidia erősebb. Hiszen direkt arra gyúrtak (mégha ebben esetleg több volt a kényszer, mint az előre eltervezett szándék akkor is) a "dupla" CUDA magokkal, arra építették fel a marketinget is. Még nyöszörgés is volt, hogy hát a 4K azért a játékosok kis részét érinti.
Én ezzel tökre tisztában voltam és egyáltalán nem lep meg, hogy a magas frekvencia inkább alacsonyabb felbontáson csillan meg.
A tpu-n néztem pár újabbnak hangzó címet, Strange Brigade pl, és ott 4K-ban nem teljesít alul.
Én azt látom, amit vártam az előzetes infók alapján. Az árazás felbaszós, de hát az már csak ilyen.
-
Busterftw
nagyúr
Ennyit arrol, hogy lesz eleg. Elromlott az a bizonyos varazsgomb, a multkori vitakat visszaolvasva.
-
arn
félisten
koszi, vhogy volt egy ilyen erzesem... igy a portoknal is max ugy lesz elfogadhato, ha nem hangsulyos a rt, amugy buko. gyanitom azt csinaljak, hogy az nv cimeknel majd jol felskalazzak a raytracet, az amds cimeknel meg le. szvsz ez jol lovi be a varhato aranyokat, mi varhato:
fogadni mernek, hogy cyberpunk 2077nel nagyobb szerepe lesz, es verezni fognak az amdk.
-
arn
félisten
alternate.de
820-850 eur a 6800 xt
ez az msrp nem is tudom mire jo... be kellene tiltatni.
-
Tyrel
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Gondolom erre...
Lehetne erősebb is 4K-ban, lentebb szépen muzsikál (picit visszább tekerve a videót)...Mondjuk nekem 3440x1440-re kéne, sajnálom hogy azt nem tesztelik sehol...
-
Malibutomi
nagyúr
-
FaTHI
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nem volt egy db sem!
-
Yany
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
1440p-ben rendre pariban van a 3080-nal a 6800XT, 2160p-ben meg rendre kikap. Mostanra megnéztem 3-4 review-t, de meló van ezerrel, később nézek még párat, szóval árnyalódhat a kép. Mindenesetre az ár/érték grafikonok még semmit nem érnek, mert se termék, se MSRP nincs a horizonton... a döntésemmel várok az ésszerű pillanatig.
A Ray Trace pedig egyelőre csak igéret, hogy jól fog menni, most azt látom, hogy az eleve AMD-n futó Horizon is megdögleszti az új AMD kártyát 4K-ban...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Háztartási gépek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Witcher topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Egyedi ékszerdobozka
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Am én erről lemaradtam, de mi ez a sapkás story ez érdekelne?

Azonnal a Hágai bíróság