-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
RI/OS
addikt
-
RI/OS
addikt
azért nem ajánlottam, mert nálam az asrockban nem megy a high voltage mode vele.
De ez valszeg inkább a lap problémája lesz.
mert hwinfo szerint unlocked. Egyébként tényleg nagyon jó bin még igy is. 4.1-es legújabb hynix-a van rajta. 2024 novemberi.
megnézed hwinfo-ban hogy neked melyik pmic van rajta? -
-
RI/OS
addikt
nem is ez a baj, hanem "stabil" pl tm5/cruncherrel a 6400/2200 is, csak linpack extreme-nél 500-ról lemegy 460-ra a gflops 15-20 kör után, és nem tudok vele mit csinálni, azt te nézted, hogy ott stabil értékeket dob végig 50 körig? (bár ilyen eredménnyel valószinüleg igen)
Általában egyébként ez igy van, hogy van nagyon jó a core, vagy nagyon jó az imc, a kettő együtt extrém ritka. De a tiéd pl. egy ilyen. -
RI/OS
addikt
persze, azt már el is engedtem, 6400 c30 GDM OFF teljesen jó, ez 48-as kit, c28at már nem nagyon szereti.
azt nézem még hogy 2133 vagy 2200 legyen az fclk, latencyben jobban tünik az elöbbi.de jó lenne már használni is, tegnap estém azzal ment el hogy rájöjjek hogy tudom szinkronba hozni a tPHYRDL-t. Beteges
-
RI/OS
addikt
Kicsit jobb az imcje mint a réginek, viszont kicsit gyengébbek a magok.
olyan középút.
1:1 6600 is bebootol de a stabilitás közelében nincs.
6400 viszont úgynézki sima, ez bosszantott nagyon hogy nem ment. (Pontosabban ment de 1.3as soc-al) ezt most 1.26 körül tesztelem.
ja igen és a 8000 se fagy csontra 3 másodperc alatt -
Jó tesztek, de ajánlanék még hozzá egyet, ami nálam mindennél több hibát kihozott eddig: corecycler, Ryzen.yCruncher.BreadPit.config.ini-vel, plusz:
mode = 24-ZN5 ~ Komari
tests = BKT, BBP, SFT, SFTv4, SNT, SVT, FFT, FFTv4, N63, VT3Kicsit sok idő (10 perc magonként), de ezzel stabilitás tesztelem a 9950X-et a másik gépemben, és kihoz olyan hibákat, amiket más nem hozott
Ez is egészen jó darabnak tűnik, már két éjszakányit teszteltem ezzel a beállítással, csendes, hűvös. -
-
Géjza
őstag
Elég pöpec
GDM offnak amúgy mi kell? Magasabb vsoc? Magasabb ram fesz? Valamelyik memó timingra érzékeny?
FCLK-t tesztelgetted? Hogy skálázódott? Meddig ment el alap vsoc-cal és mennyit kellett emelned mondjuk 2100-hez, 2133-hoz, 2167-hez (2200-höz látszik az 1.26V-os vsoc).
-
RI/OS
addikt
na ez egy jó nap úgy látszik, nekem is nagy nehezen sikerült összetákolnom egy elfogadható 6400-at, ami stabil aktiv hütés nélkül is. Egy hetet szoptam vele
Valszeg már menne a 8000 is ,de emiatt nem rakom vissza a ventit. Kicsit kellett finomhangolni még az y cruncher miatt, mert kevés volt a vddio, meg sok volt neki az allcore co -40 is, de igy már jó lesz. Éjjelre azért benthagyom a tesztet.
+200 co -35 allcore
[kép] -
-
Miért stresszeltek ennyire ezen? Játékokban 1%, appokban 3% a különbség az alap és a CPU+RAM OC között
234 helyett 240 FPS és hasonlók. Nem X3D esetében még megérteném, de itt sokkal több értelmét látom egy sima undervoltnak, több tíz wattot lehet lefaragni 5.2 GHz és 6000 MHz mellett. Ráadásul egy jó időzítésű 6000 MHz RAM gyakorlatilag ugyanott van, mint egy 6600-as.
Én CO -20-nál járok, betonstabil, 1 hete megy az OCCT és munka+játék rajta, síri csendes a gép terhelés alatt is. Hétvégén lentebb megyek, megnézem hol a határ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest