- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
omfgk
veterán
Ugye tudod ,hogy az Asrock tradicionálisan a budget lapokban erős?
Tehát az össz statisztika pont az Asrocknak kedvez. Azt hihetné az ember ,hogy ebből mennyi a high-end. Aztán a fenéket.Az összes webshopban amit említettem, rákerestem X870-re is. Másoknak is ajánlom. Akkor nem lesz off tenger, konkrétan a semmiről.
De továbbra is érdekelne, hogy az a rohadt sok Nova hol lett eladva. Egyetlen rangsor bárhonnan linkelve. Egy. -
omfgk
veterán
Ne keress összesküvést, kelendő lap, felesleges idekeverni ki mennyit adott el irodai géptől kezdve mindenből zanzásítva
Sok irodai gépbe megy X870?
Itt én nem össz statisztikákat néztem newegg-en, bestbuy-on és társain.
Ez már AM5 volt eleve. És külön ránézve az X870-re.Tehát X870-en belül se vezet a Nova.
Egyetlen X870-es rangsort linkeljen valaki. Egyet, ahol ott a Nova elsőként.
-
ndlx
aktív tag
-
ndlx
aktív tag
És milyen tájcsi lájt?
Én is néztem, még beleférek árban, csak nem ismerem, sajnos, kicsit fura lenne ennyit kifizetni egy számomra ismeretlen márkáért.
Ami jópofa a leírásában, hogy nem szuttyogtak ezekkel a felezésekkel, minden úgy van rajta ahogy kell. Megbízhatóség és support ami érdekes. -
omfgk
veterán
Hiába lett felkapott, még így is 4. market share-ben az Asrock.
https://www.techspot.com/news/103928-motherboard-market-poised-sharp-recovery-year.html
Lényeges különbséggel utolsó a 4-ből méghozzá. És ez elég régóta így van.
1-1 kisebb piacon tudja csak néha verni a 3 nagyból az egyiket eladásokban az Asrock. De egyébként egyértelmű utolsó eladásokban.https://www.techpowerup.com/304734/motherboard-shipments-drop-by-ten-million-units-in-2022
In 2021, ASUS delivered more than 18 million motherboard units; in 2022, it is down to 13.6 million, representing a 25% difference. GIGABYTE shipped 11 million units in 2021, whereas in 2022, the company delivered around 9.5 million motherboards. GIGABYTE has experienced the smallest drop with "only" 14% lower sales. MSI used to deliver 9.5 million motherboards in 2021, and in 2022 its sales plummeted by 42% to 5.5 million units. The worst drop in sales is the one by ASRock, where the company saw its sales go from around 6 million units in 2021 to just 2.7 million units in 2022. This is the report's most significant recorded drop, equaling 55% lower sales in 2022.
9800X3D-ből még nem lett annyi eladva ,hogy ezek a számok legalább high-end esetén átforduljanak és lehessen azt mondani ,hogy több eladás, tehát több a hiba. -
BeZol
őstag
Ezek szerintem procitól függenek.
Ismerős 7800X3D-ről váltott.
Legfrissebb bios volt neki (vmilyen Gigabyte B650M alaplap).
Procin sem állított semmit, és memóriánál is csak az EXPO-t használta (2x16GB 6400 CL32, szintén G.Skill)Szóval már egy alap user-nél több, mert legalább EXPO-t be tudott állítani a BIOS-ban
9800X3D-t berakta, megint csak az EXPO-t lőtte be, és be sem bootolt neki
Ekkor keresett meg, hogy állítsam be nekiStatisztika kedvéért:
- 1,181V-on 5400MHz loop lement neki Cinebench R23-ban (enyim 5350-5375MHz)
- FCLK 2200MHz-nél 1 kör Cinebench is fagyizott (ha levettük a procit 5300MHz-re, akkor is, csak később, mint 5400MHz-nél), 2133MHz-re raktuk végül (enyim 2200MHz)
- A memóriát azt hittem be tudjuk lőni 6400MHz CL28-ra mint nálam, hát nem sikerült. A kis alidőzítések egyikét tutira nem szereti, mert a fő időzítéseket legalább 4-el megelve sem bootolt be.
Végül "hackeeeee" egyik ZenTimings képe alapján belövettem vele, azzal jó.Mivel hetente 1-2xer ha játszik, már ez a szüttyögés is túl sok időt vett el tőle, úgyh most évekig így marad.
Ja és "csalódott", mert GPU-limite van (4070 Super), ezért az átlag fps nem változott
-
-
gery14
senior tag
Azon nem igen
Az is furcsa amit a többiek írtak hogy kaptak mailt hogy ekkor kapják házhoz aztán átváltott nekik stb... az biztos alzánál lenyeges az előre fizetés.. ha utolag nem fizetem ki én is lehet várnék a procira... Nem csak normális tech boltunk nincs semmiben sincs normális.. de az ÁFÁNk legalább magas
! Mi lessz itt a 50x es RTX ekkel hagyjuk is
Majd nyáron nyaralás kozben megveszem valahol külföldön
Asrock biost akkor hagyom a csába ami most van fent utolso stabil a nován. -
-
Így ahogy mondod, pont emiatt hívtam fel rá a figyelmet. Valószínűleg valami szürke importos dolog. Mondjuk valószínüleg Ipon esetében nem kell attól tartani, hogy holnap bezár, de azért ha kicsivel többért van BOX akkor inkább az. (nyilván nem csillóikért, de 10-20K-val több már akkor inkább és rendes gar.
-
Haver alzas rendelese 11.21 es meg semmi.
Ugye ez volt az a rendeles amirol multkor reggelibe kapott ertesitest, hogy hetfon jon, majd delutan visszavaltott neki a dolgozunk rajta szovegre.
Nem fizette ki, lehet emiatt lett ez, es megkapta azok kozul valaki aki kifizette. Ha nem ez az ok akkor nincs igazabol otletem. -
jimpo
senior tag
Itt sajnos megjegyzendő hogy
, nem sajnálom azokat akik rendeltek belőle. Még ha előre is kellett fizetniük!Az 5800X3D-met én is szemrebbenés nélkül cserélném.
Ha lenne rávalóm meglépni a platformváltást...
-
omfgk
veterán
Látszik is a számokon ,hogy egyébként nem sikerült eszeveszett nagy készleteket eladni.
7600X3D-ból ugyanennyi ment el. Persze ennek az eladásait meg az húzta ,hogy a 7800X3D készlet szublimált.
Csak a non x3d Zen 5 a kutyának se kellett. Szóval ezért sikerült már most ezeket a számokat megugrania a 9800X3D-nek.
-
-
omfgk
veterán
Erre amúgy van valami magyarázat ,hogy némely gyártó miért gondolja azt ,hogy oké bármilyen felosztásban pont a vga alatti sávszélbe belepiszkítania?
Azt gondolnám ,hogy az az utolsó utáni, amit szabad felezni.
5.0 x16. Ha x8, az már sebességben csak egy 4.0 x16.Oké, most tekintsünk el attól ,hogy 4.0 x8 egy 4090-el -2%-ot jelent. Szóval az 5.0 x8 (ha 5.0 lesz az 5090, de gondolom igen) az bőven elég lesz.
-
-
BeZol
őstag
Nem csoda.
Német fórum alapján nov. 15-ödikei előrendelés volt az utolsó, amit kipostáztak, azóta csak gyűlik/gyűlt.Casekingen volt pár napja leheletnél hosszabb ideig kb. 263ezer Ft-ért (415 EUR/HUF, 19% Áfa).
Német használtpiacon 700-750 EUR-ért mennek már (415ös EUR-val 290-312ezer Ft), ami ennél kevesebb, az licites és úgyis ekörül zárul a végén.
Német Alza már 3. áremelésen van túl, Mindfactory is már sztem 2xer emelt árat mielőtt eltűnt.
Van 1-2 bolt, ahol 760-790 EUR-ért árulnak (415ös EUR-val 315-328ezer Ft 19% Áfával), és mikor eddig reggelente ránéztem, mindig volt 3-5db eladó. Ezek délutánra elfogytak, majd megint lett 3-5db elérhető, csak megint egy fokkal drágábban.
Ez történik akkor, ha nincs konkurenciája egy terméknek.
Sztem még a készlethiány is vmilyen szinten mesterségesen van generálva.
RTX 5090-nel halmozottan ugyanez lesz, mert azt nem csak gamerek fogják venni, hanem fejlesztők is! (és ott már 100%, hogy konkurencia nem is készül "ellen-termékkel")Én már várom a cpu+alaplap kombókat, mert még nem nagyon van ami szimpi lenne (és meg is érné).
-
Géjza
őstag
Megint beigazoldótt, az ami jellemző a sokak által várt hw-eknél: vagy megveszed az elsők között még "olcsón" vagy vársz jónéhány hónapot, mert rövidtávon (pár hónapig) emelkedni fognak az árak a bevezetéskori árakhoz képest és el fog telni jópár hónap, mire visszamegy a bevehetéskori ár közelébe (vagy esetleg alá).. Ugyanez lesz rtx 50xx vga-knál is.
-
omfgk
veterán
Ez viszont egész jó.
https://www.mindfactory.de/product_info.php/AMD-Ryzen-5-7600X3D-6x-4-10GHz-So-AM5-WOF_1574788.html
Persze mire mondjuk az Iponba ér, addigra 167k lesz.
125k körül, így ,hogy 9800x3d gyakorlatilag nincs, 7800x3d meg 200k, tök jó kis ajánlat. Ugye csomagküldővel 289 euró plusz szállításért.
-
-
-
-
-
szacsee
nagyúr
Az mennyire reális, ha úgy gondolom, hogy idővel masszívan árat kell csökkenteniük, vagy rájuk rohad a készlet. Boltban legkésőbb márciusra 140-150k körülre beeshet, Aprón meg a lassan gariból kifutó példányok 100-120k-ért kelnek el. (7000-es széria)
Egy akadályba ütközhet az elméletem, ha kis hazánk fizetőeszköze kb annyit romlik, mint az utóbbi 3-4 hónapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bittorrent topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest