-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha nem baj, most h melegebb vna, nem szeretném.
95 fok lesz a BBT tesztben, az átlag pedig beáll kb. 90-95 fok között. 142w-n ki lehet csikarni egy átlagos 90 fok körüli hőtokot, ha hűvösebb van itthon.
142W melett mondjuk egy Warzone shader optimalizálás közben peakben elugrik 90 fok körülig simán. Utána játék közben 75-80 fok között van.
-
-
tlac
nagyúr
Az ami meg jobban mozog terhelésre, az az amit a VRM pumpál bele a socket input-ba, nagyobb load alatt a socket input SOC voltage azért mászik feljebb, mert ha nem tenné, akkor droppolna magába a CPU-ba beérkező SOC feszültség, ezzel a "felmászással" küszöböli ki a terheléssel járó drop-ot, hogy maga a SOC valóban a beállított feszültséget kapja meg minimális eltéréssel.
amit te írsz az egy agresszív llc-nek hangzik, ami nem annyira egészséges, mert az ellenkező irányban, amikor meg csökken a terhelés, kaphat egy tüskét a cpu
a drop-pal nincs igazából olyan gond, ezek bele vannak tervezve a chipekbe
kicentizett tuningnál számíthat -
-
Ájszii
tag
Csak, hogy eloszlassam a téveszméket megcsináltam a tesztet ugyanazzal a driverrel és a konklúzió az lett, hogy mégis csak az új agesa hozza a plussz teljesítményt. Ami egyébként várható volt mert 100% GPU bottleneck esetén a 0.1 és 1% lowokért főként a CPU felelős. A framegen egyáltalán nem zavar be az eredménybe szándékosan 3 tesztet futtattam 2 fps-en belül volt a szórás mind az átlag mind pedig a lowok terén. Mielőtt valaki azt feltételezné, hogy más profillal mentek a tesztek mind CPU-RAM-VGA oldalon ugyanazzal a beállításal futottak.
-
Valamiért ahol látom, hogy framegen, ott már azonnal betikkel nálam, hogy az eléggé belezavar az eredménybe.
Dlss upscale mehet, de a framegen az már teljesen fals eredményt ad a kártya tudásához képest. Amikor HZD-t benchmarkoltam pár hete, majd egy óra után vettem csak észre, hogy framegenes eredmény, kukáztam is az egészet.
-
Személy szerint most már én sem ajánlom. Ahogy az Asrock ezt kezelte és kezeli, az nálam nem fér bele a "korrekt" kategoriába sehol sem.
A topikösszefoglaló az polkorrekt módon van összeállítva és ott marad is a semleges szöveg a sok Asrock alaplapban történt procihalálról, és mindig meg is említem, hogy ez még az Asrock alaplapnál is egy alacsony százalék (1% alá taksálom).
De ez cseppet nem vígasztalja a tulajokat, akiknek át kell esniük az egész "mi a franc történik a pécémmel", "baszki lehet meghalt a procim" és még utána a több hetes csereprocedúrán is.
-
-
Úgy értettem, hogy az Asrockon belül az 1% vagy azalatti CPU failure ráta van, míg a többieknél gyakorlatilag 0, Asusnál picit több, mint nulla.
Ami szlobig ismerősénél történt... ott csak tippelek, de saccra már olyan magas feszekkel tudott csak indulni a proci, és degradálódott, hogy a bios update betette neki a kaput. Mondjuk az anomáliák előtte se sok jót sejtettek
-
Valószínűleg így van, különben nem egyik pillanatról a másikra halna meg, hanem egyre instabilabb lenne, és kb. mindenkinek egyik pillanatról a másikra történt eddig.
Amúgy ahhoz képest mennyire túl van itt aggódva a téma, még senkinek sem halt meg CPU-ja a topikban, pedig nem kevés ASRock-os van itt sem azért (nekem pl. rögtön 2, napi használatban
)
-
tlac
nagyúr
hát ha egyáltalán tudják a mérnökeik, hogy mi a probléma
azért nem lehet egyszerű eset vizsgálni, mivel a problémás procit és lapot is meg kellene együtt nézni és nem tudom, hogy mennyire juthatnak el hozzájuk egyben
redditen kívül nem annyira téma máshol, így lehet semmit nem éreznek az eladásokból
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
gejala
őstag
Azért azt nem hiszem, hogy ennyire random lenne a dolog, hogy összerakás után nem csinál semmi veszélyeset a lap, csak 1 óra és 3 hónap időintervallumban valamikor jön egy tüske és akkor hirtelen halál.
Ezek a procik konstans relatíve magas feszt kaptak (de még papíron biztonságos tartományban), ahonnan még felfelé tüskéztek veszélyes tartományba. Aztán bírják, ameddig bírják. Nyilván a gyengébben sikerült példányok halnak először, a jobban sikerülteknek meg mondjuk "csak" feleződik az élettartamuk. -
gejala
őstag
De nem az első tüskébe halnak bele, mert van, amelyik hónapokig elvan. Gondolom az első x alkalmat még bírta a proci, aztán a következőt már nem. Szóval ami már fél éve megy, az lehet, hogy majd x hónap múlva hal bele egy tüskébe. És ha lesz is teljesen javított bios, azt egyrészt nem fogja mindenki feltenni, másrészt ki tudja, hogy az eddigi feszingadozások hogyan hatottak a procikra. Lehet, hogy nem degradáció miatti crashek lesznek, hanem mondjuk tíz év élettartam helyett gari lejárta után egy hónappal magától meghal.
-
-
nekem annó 7900XTX-em volt
de az 430W al se volt 80.fokos TimeSpy-alatt itt van egy mérés vele ezek a forza játékok fele olyan terhelés adnak, mint egy 3DM TS.
De majd holnap kiderül, ígért a kolléga 3DM TS tesztet.
-
parandroid
félisten
Ha valami megmagyarázhatatlan hiba lesz, vagy nem értem, miért nem megy úgy, ahogy kell, akkor ráérek szerintem. Nem is a windows reinstall a téma, hanem a sokszor-szar program, ami mind ‘be vannak már lakva’, meg hogy minden személyre van szabva a rendszerben…
Régen nekem sem fordult volna meg a fejemben ilyesmi, de ahogy öregszem, egyre kevésbéfoglalkozom ilyen önszopatással.
p
-
omfgk
veterán
Szimplán az ,hogy az intake azzal kezdi ,hogy az oldalfalnak küldi a levegőt és ott vesz egy 90 fokos kanyart, már ez azt jelenti ,hogy nem tud versenyezni hőfokokban egy fishtank ház egy standard kialakítással.
Persze nem a világ vége.
Például egy Montech 95 King, ami most felkapott, a 6 gyári ventivel is le van maradva egy standard, elől 3db venti a mesh mögött típusú házaktól.
Tehát exhaust nélkül is veri ez a fishtank-et. -
nem igazán ide való téma!
De ha nem volt még dolgod O11.el, akkor előbb próbáld ki és utána véleményezd!
Mivel pontosan ugyan ilyen elrendezés és stílus, így a H9 Flow is pont olyan kacat, ezek a házak kiállításokra vannak tervezve, meg kirakatba mutogatni, a valós életbe nem érnek semmit!De érdeklődj olyanoktól akiknek van/volt már dolguk O11.el és lecserélték, mindenki azt mondja csak nézegetni dísznek való.
De ahogyan a fenti példa is mutatja, sokan vannak vele így hogy inkább szoba dísznek veszik csak mert jól néz ki, nem azért mert ennek olyan jó a szellőzése
-
-
-
-
omfgk
veterán
Mindig a kézzel belőtt SOC fesz volt a kívánatos.
Tehát az auto SOC fesz mindig hülye ötlet volt. Továbbra is az.Ami most bekavart a történetbe, az az Uncore SOC mode.
Nálam mindig is enabled volt MSI B650-en. Továbbra is az. És a legtöbb lapnál auto-n szintén be van kapcsolva.A techyes videó arról szólt ,hogy az adott Asrock lapnál ez valamiért disabled volt. És hátha ez okozza a gondot.
-
-
-
Zsohi
őstag
Egy ugyan ilyet hasznalok, mikor a 9800X3D-re valotottam akkor probaltam az utolso tized szazalekot is kisajtolni a procibol es az uj paszta(Duronaut az SYY-157 helyett), uj blokk( Alphacool Apex az EK Velocity 1 helyett) 10 fokott hozott. Na mar most abbol a 10-bol mennyit jelentett a contact frame azt nem tudom. Valoszinuleg nem sokat.
Amire meg hatassal lehet az esetleg a memoria OC, de ott is valoszinuleg szinte eszrevehetetlen lehet a kulonbseg.
-
Privát vélemény, de tök felesleges.
1.: Nincs probléma az AM5-nél az egyenletes nyomás-eloszlatás kapcsán.
2.: Az, hogy a paszta a NYÁK-ra és az ottani alkatrészekre kerüljön azért meglehetősen nehéz eset. Raktam össze pár AM5-ös gépet és a sajátjaimat tucatszor szedtem szét és raktam össze újra, de eddig nekem nem sikerült a pasztát a kupakról a NYÁK-ra juttatni. Ha egy egész tubusnyit nyom valaki a CPU-ra a hűtő felhelyezése előtt, akkor esetleg, de ezért kiadni erre pénzt?A direct-die hűtés egy más téma persze, de ott meg nem ezek kellenek, hanem DD kit...
-
eszakas
őstag
Csak is kizárólak az eredetit.
De csak is a leszorítás meg a paszta miatt. Nem csodaszer a hőfokra
-
-
PuMbA
titán
-
tlac
nagyúr
A tegnapi Reddit esetnel elvileg legfrissebb bios-szal mondta azt a proci, hogy viszlat, idle-bol mar nem jovok vissza, szoval nekem ez a "bios update megoldja" kicsit velemenyesnek tunik...
ez amúgy eléggé aggasztó
2 hete vettem egy asrock b850i-t, amit tudtam, hogy problémás, de azt hittem már megoldódott
és pont most vennék bele, egy 9800x3d-t, de ahogy nézem a redditet, ez nagyon gyilkos párosítás...
[link]nem annyira tudom, hogy mit csinálják, egyelőre a lap a szekrényben pihen
am5 itx-ből alig van választék, ez is 80k volt, de a többi még többe kerül, plusz nem is igazán tetszenek -
-
[Zen4 topic] , a 7800X3D az Zen4, nem Zen5.
Az összefoglalóban amúgy az alapokról is bőven van infó.Egyébként miért fontos egy erős, jól bordázott VRM egy olyan CPU-nál, ami nagyon maximum 90W-ot fogyaszt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest