- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor 400: renderkép és európai ár is kiszivárgott a telefonról
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájszii
tag
válasz
Hegyirabló #5305 üzenetére
Én msi lapoknál tapasztaltam ilyet, alapból van egy grafikus filter amit msi centerből rak fel automatán. Már nem emlékszem pontosan a nevére de észrevehetően szebbek voltak vele a játékok és nem járt teljesítményvesztéssel sem.
-
Ájszii
tag
Ha már szóba került a hűtés gondoltam megosztom én is a friss tapasztalataimat. Nem igazán voltam elégedett a thermal grizzly gen-1 es dd blokkal mert +200 pbo val simán elkúszott 80+ fok ig egy 10 perces cinebench. Corsair xr5 radim volt előtte aminek nagyon magas az ellenállása ugyanúgy mint ahogy a gen 1 es dd blokknak is illetve ami még probléma volt hogy az amd procik felületére egyszerűen nem tapad rendesen a metál. Beruháztam egy gen 2 es dd blokkra és egy alacsony ellenállású alphacool ut60 radira + fel lett csiszolva mind 2 die 1200 as papírral. Ha gép előtt leszek csatolok majd hw infó képet is. Ugyanazzal a beállítással az új setupon gyakorlatilag 60 fok megfogja a 10 perces tesztet. Szóval a konklúzió az az, hogy ha valaki esetleg dd-re adja a fejét az minden féle képpen az új blokkot válassza alacsony ellenállású radival és csiszolja is meg a diet a kívánt eredmény elérése érdekében.
-
Ájszii
tag
Kezd el léptetni a VDDIO-T mondjuk 1.35- től felfelé addig amég nem lesz stabil. Nyugodtan el lehet menni olyan 1.45-1.46 ig dailyre mert nem okoz kárt nem úgy mint az SOC, Vcore, VDDP amivel le tudod égetni a chippet ha észnélkül emeli az ember.
A ramoknak is adhatsz egy kicsi de mindig tarts legalább 20mv különbséget a VDD és a VDDQ között hogy segítsd a jelminőséget. Vagy ne menj 1.4 felé VDDQ-val mert afelett nem nagyon skálázódik és csak kiélezett profillal van értelme. De minden lap-ram-proci kombó más. -
Ájszii
tag
Szerintem tesztek előtt rakd fel a beta biost abba már az 1.2.0.3 as agesa van ami AM5combo néven fut. Csak pár gamet teszteltem még mert nem volt most időm meg mai naptól már nekem sincs kártyám de ott sokkal jobban muzsikáltak az 1% lowok. Azért is lenne érdemes ezzel tesztelni mert akkor tudnánk viszonyítani az online 1.2.0.2b tesztekhez.
-
Ájszii
tag
Minden esetre én itt arra akartam kilyukadni, hogy amin rendes Hynix feliratos chippek vannak azok az esetek túlnyomó többségébel elég jól OC-zhatóak és hozzák azt amit kell az ilyen licenszelt megoldások pedig nem.
-
Ájszii
tag
-
Ájszii
tag
Igazából ez timing függő 0 ról kezd el léptetni egyesével felfele addig amég nem lesz szinkronban. De egyébként ha jól van beállítva minden timing akkor 1:1 ben matchel 1:2 ben mindig mellé kell állítani.
hackeeeee: Az m-diet nem érdemes erőltetni csak intel oldalon vagy magas frekin 8400-8600 körül.
-
Ájszii
tag
Hát ez érdekes nekem az fclk-val nincs semmi problémám megy 2233 is 1.25v-on és aránylag konstans értékeket kapok aidában. Viszont amit nem igazán tudok hova tenni az az, hogy ahogy nézem neked 1.3v vddio-d van és a látottak alapján stabilnak is tűnik. Nekem 1.38 kell ahoz hogy lemennyenek a szintetikus tesztek hiba nélkül pl a cruncher viszont annak ellenére voltak random fagyásaim. El kellett mennem egészen 1.44v-ig hogy tényleg 100% stabil legyen bármilyen részterhelésen. Ahogy emeltem a vddio-t úgy a "rendered frame" számok is nőttek játék benchek alatt.
-
Ájszii
tag
Nem érdemes erőltetni a 48-as kiteket ahogy a 8000+ os profilokat sem. Az elmúlt pár hétben végig teszteltem az összes lehetséges ram opciót a-die, m-die, single-rank, dual-rank alacsony-freki magas-freki és arra jutottam ,hogy a legjobb megoldás a 6000-6200 dual rank a-die annak ellenére hogy a válaszidő nem ebben az esetben volt a legjobb ahogy az a csatolt képen is látszik. Viszont a tényleges teljesítmény igen. Viszonyítási alapként például a BO6 cpu bench ben egy single rank 6400c28 hoz képest több mint 10%-al jobb eredményt produkált ez a 6000c26 ugyanúgy ahogy cruncherben is. 1.2.0.2a esetén single rank 6400c28 48 secet 1.2.0.2b esetén 54 secet produkált. A dual rank 1.2.0.2b Legacy latency mode ban 49-sec. A 8000+ os profilok ugyan szintetikus tesztekben egész jól teljesítenek köztük cruncherben is viszont játékteljesítményben elmaradnak. A dual ranknak is van hátulütője ami abban mutatkozik meg, hogy sokkal jobban terheli az MC-t ezért lényegesen több VDDIO-t kér a stabilitáshoz.
-
Ájszii
tag
válasz
hackeeeee #2197 üzenetére
1.2.0.2b Arra kell majd figyelni hogy mivel sokkal jobban terheli az MC-t ugyanahoz a beállításhoz ami ment 1.2.0.2a-n probléma nélkül sokkal több MC feszt kell adni, és az az érdekes dolog állt elő, hogy lement minden teszt hiba nélkül ( 1 óra vst, 1.5 óra tm5, 2 óra karhu, 1 óra 4 pipás) elindítottam a warzonet és instant dx error. Szóval a papíron stabilnak tűnő beállításra is dobni kellett még 30mv MC-t hogy tényleg stabil legyen.
-
Ájszii
tag
Az új AGESA-val kb 10%-ot veszít az ember szintetikus tesztekben köztük a cruncherben is
viszont cserébe nyer 4-5 ns válaszidőt amiből a játékok nagyon szépen profitálnak a csatolt képen is látszik, hogy egy relatív laza 6400-as setuppal is be lehet menni 60 ns alá ami szerintem nagyon jónak mondható mert az agyonfeszített 9800X3D bench only setupok is csak 56-57 ns körül tudnak. Szóval így utólag megváltoztatnám a korábban mondottakat és azt mondom, hogy érdemes felrakni. -
Ájszii
tag
Nálad is látszik, hogy a csölkentett VDDQ/ növelt VDD pozitívan befolyásolta az SOC/MC feszültséget. És egyből megjött a stabilitás ha majd elkezdesz 8000 felett próbálkozni ott meg az SOC-vel ilyen 1.05-1.15 körül kell próbálkozni viszont oda meg nem lesz elég az alacsony VDDQ ezért majd a VPP vel kell nyújtani a hullámot, 8000+ nál nekem 1.07-1.1 vállt be de nyilván ezt a proci lap ram kombó válogatja.
-
Ájszii
tag
Alacsony VDDQ/Magas VDD vel lehet MC/SOC feszültséget kompenzálni mert megnyújtja a hullámhosszt ezért könyebb stabilizálni ugyanúgy mint intel oldalon. Ha be van vizezve a memória akkor érdemesebb ezt a megoldást választani mert jelentős hőt lehet elvonni a magoktól. Memória oldalon nekem az a tapasztalatom, hogy 1.7v ig nyugodtan el lehet menni mert nem okoz problémát hosszútávon.
-
Ájszii
tag
Sziasztok!
Már nagyon rég foglalkoztam az AMD-platformal ezért jól elszórakoztam az ujdonság öröme miatt. Gondoltam hozok pár nem rendhagyó tesztet, hogy mit is tud az új generáció napi használatban. Minden játékteszt a lehető legmagasabb beállítások mellett készült Ray-tracing nélkül 5k-ban DLSS Quality+Framegen, nem bench windowson és szándékosan nincs kilőve semmi a háttérben, hogy ténylegesen reprezentálja a napi használatot. Amit még fontos megjegyezni, hogy ez nem egy végletekik kifeszített bench only beállítás hanem egy napi használatra alkalmas de azért kakas
profil, ésszerű feszültségekkel.
A test setup:
Monitor: SAMSUNG Odyssey G9 OLED
CPU: Ryzen 7 9800X3D
Alaplap: ASUS ROG 870e HERO
RAM: Patriot viper xtreme 5 8200mhz
VGA: ROG STRIX 4090 2910mhz+1500mem
SSD: SAMSUNG 990 PRO 1TB
PSU: EVGA 1300 P+
Hűtés: EK FLT 120 D5, Corsair xr5 360 radi, Arctic P12-14 MAX ventik, Thermal Grizzly Direct-Die gen1 (pro v1-el egy picivel alacsonyabb lenne a cpu temp terhelésen) freezmod RAM bordák, Alphacool RAM blokk
AIDA
-cruncher
Cinebench R23
Time Spy
Black Ops 6
Cyberpunk 2077
Black Myth Wukong
Shadow of The Tomb Raider
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- EAFC 25
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Nők, nőügyek (18+)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest