- Yettel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
AMD AM5 Platform - Zen 5 processzorcsalád - Ryzen 9xx0(X/X3D) széria
A Zen 4 (Ryzen 7xx0) topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt addig úgy gondolod, amíg nem Te magad jársz így.. Amint saját magadnál jön ez onnantól másképp gondolod.
Tény, h itt a topic-ban is eddig 1 ilyen eset volt emlékeim szerint.
Őszintén szólva ITX-ből sokáig agyaltam h Asrock ITX-et veszek, de pont ez miatt inkább letettem róla.
-
Nos a "hiba" nálad lesz.
1002 Bios - Native - Extreme preset
1512 Bios - Native - Extreme preset1002 Bios - DLLS Performance - Extreme preset
1512 bios - DLSS Performance - Extreme presetSzóval nem hinném, hogy a bios hozott volna neked ennyit, inkább gondolom, hogy valami nem ugyanúgy volt beállítva nálad.
-
9950X3D esetén simán jöhetnek ilyen "upgradek", főleg majd ha a windows a játékoknál normálisan lekezeli, hogy az X3D mag kapja az összes játékkal kapcsolatos melót, míg a második CCD be lesz fogva minden másra, legyen az ssd control, windows feladatok, stb.
Mindazonáltal azért +100/150 ezret nem ér meg a 9950X3D csak gamingre és pár ilyen esetben. De jó látni, hogy a 9950X3D ennyire f@sza gémingre is.
-
-
-
hokuszpk
nagyúr
"De sorolhatnám mert nekem közel 20 éve ez az egyik hobbim"
szemléletváltást javaslok. A "jön-ami-jön ( mármint proci - lap - memória ) csináljunk belőe valamit" hozzáállás sokkal izgalmasabb.
Az "1000 prociból / memóriakitből a legjobbat ide "válogatás az amatőrök sportja. -
Még mindig nagyon nagy a szórás az alaplapok között, tehát nem lehet úgy általánosítani, hogy ha vesz az ember egy apexet vagy egy OCF-et az fixen jó eredményt fog produkálni sajnos a lapokat ugyanúgy válogatni kell mint a procikat.
Megbocsáss, de milyen értékrend szerint nagy az a szórás?
A felhasználók uszkve 90%-a nem fog látványos különbséget tapasztalni a B és X-es lapok esetén. A legnagyobb különbségek az UEFI menü felhasználóbarátsága avagy barátságtalansága lesz kb.A maradék mondjuk 10% oroszlánrésze a szolgáltatásokban fog különbségeket keresni, mennyi M.2 NVME SSD-t tud belerakni, mennyi és milyen USB csati van, milyen az integrált audio / hálózat, stb.
A maradék mondjuk 0.5% az, akinek hobbija a tuning, és van értelme mondjuk egy felső polcos B650 / X670 / B850 / X870 deszkát venni egy alsó polcos ellenében. De itt is visszatérő probléma, hogy megveszi a méregdrága alaplapot, belerak egy 9800X3D-t, meg egy méregdrága DDR5-8000 RAM-ot és utána kamillázik, hogy miért nem megy DDR5-8000-es sebességen a RAM, a CPU meg miért nem stabil All Core -50 CO-val és nincs meg az FCLK 2200, ahogy valamelyik youtubernél látta.
Viszont ha meg reálisan lő az elérhető célokra, DDR-6000 / -6200 / -6400, FCLK 2100 körülre, -CO esetleg, akkor meg igazából nagyon nagy eséllyel nem fog különbséget tapasztalni egy X870E Apex vagy egy B650E-F között.
-
Igen, és pont emiatt kissé okafogyottá vált az alaplap tesztgyőztes, meg a vga tesztgyőztes kitétel. Nagyon sok pénzzel meg jópár véleményes visszaküldözgetéssel ki lehet fogni a “golden sample”-t és a végén pár százalék plusszban lesz valaki az itteni felső átlaghoz képest.
Aztán jön egy bios/agesa frissítés, vagy a magas feszek miatt idővel lehet degradálódik a proci, aztán mehet megint az egész elölről
-
-
-
omfgk
veterán
Hynix van. Nem a feliratot vesszük, hanem a lapkát.
Nincs rendes, meg nem rendes Hynix.A KLEVV-nél is vannak ilyenek.
https://www.techpowerup.com/review/klevv-fit-v-ddr5-6000-32-gb-cl32/3.htmlA KLEVV a Hynix márkája.
Az más kérdés ,hogy tuning szempontjából ,hogy alakul a körítés, thermal pad, stb...
De az az A-die, az A-die. De szép mondat. -
RI/OS
addikt
Igen, az a probléma hogy a legtöbb lapon a VDDG auton 0.95-1.05, asrockon meg 0.9…ezért kellett adni neki kakaót még hogy jó legyen. Az mc szerintem menne még lejjebb is, sokan 1.25ön használják így ocn-en, de minden proci más és más. A masik kittel a 6400 c30 pl egy hónapig stabil volt 1.25ös mcvel jàték alatt mindenhol.
Viszont pl az is érdekes, hogy úgy vettem észre nálam a co -28 is kér egy bizonyos soc-t különben nem stabil.
de ez imcben nem egy túl acélos proci a 6400hoz nálam min. 1.28as soc kellett, DRel meg 1.3on is fejre áll
mindenesetre köszi a tippet, mert a másik kithez képest ez 10MB/s el gyorsabb pl karhu alatt.erről az l2 értékről meg nem veszek tudomást, mert mikor szarakodott, akkor volt hogy 80ns-eket mért a linpack meg beesett 496ról 420ra meg hasonlók. Most meg fix értékek vannak.
a trcdwr 8at viszont próbáld ki szerintem, azt olvastam az új biosnál már asuson is lehet állítani külön és szinte semmi nem kell hozzá hogy stabil legyen, viszont szépen gyorsít.
Nálam a taichin csak az amd ram tuning menüjében tudom állítani külön a trcdrd-től -
RI/OS
addikt
Jó hogy ezt felvetetted, mert mióta amd-m van, én ezzel a jelenséggel folyamatosan találkozom, hogy egyszer 1500 egyszer 2500.
Viszont teljesitmény drop-ot nem tapasztalok sehol, direkt szoktam futtatni minden állitás után 2-3x Pi-10B-t mert ott nagyon elszáll az idő ha nem stabil valami, de nem tapasztalok most sem ilyesmit. Gyanakodtam rá korábban, hogy a proci nem birja a 2200-as FCLK-t, szórakozott is, voltak teljesitmény dropok de mióta a VDDG-ket feljebb raktam 0.9-ről 0.95-re azóta nincs ilyen, és drop sincs.
Itt is stabil: [kép]Neked folyamatosan ugyanannyi az az érték?
-
Várom visszajelzésed, addig nem basztatom akkor
Más. Havert kérdeztem, tegnap neki is írta a 01.14-i átvételt, ma már megint visszaváltott neki, a szokásos "megrendelve a beszállítónál" szövegre.
Ha a srácnak aki árulta aprón megjön, akkor fixen az van amit tippeltem, hogy az előre kifizettet rendelések prioritást élveznek a ki nem fizetettekkel szemben. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csomót gondolkoztam, hogy kíváncsiságból megpróbálom, hogy meddig tudok elmenni, mert tudom, hogy elvileg 8000 körülig elmegy a ram ami nálam van, de mindig lebeszéltem magam róla, és ez megint megyőzött, hogy felesleges.
Itt azért a Copy-n látszik, hogy "csak" 6000, de az szép, h így simán be leehet menni 60ns alá..
PowerDown szándékosan van?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged