Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
South Velen
üzenetére
Igen, ugyanez nálam. Mondjuk én kitrükköztem hűtés profillal, de úgy sem tetszettek az 1,4V feletti csúcsok, az alacsonyabb tempó, és az óriási hőfok kilengések a legkisebb terhelésre.
(#24348) hackeeeee: 3900X-en én tuti CCX OC-val próbálkoznék. RM megmondja, melyik a preferált CCD, annak mehet 4,2Ghz, vagy picit több is ha bírja, a gyengébbnek meg amit bír. Korábban az volt a konszenzus, amiről olvasni lehetett, hogy a 3900X-eken egy erősebb és egy gyengébb CCD szokott lenni.
(#24349) chopin42: Én tökéletesen értem, hogy ezen spórolnak, de attól még elég hülyén veszi ki magát, ha megpróbálják nekem elmagyarázni, hogy ez miért jó így, amikor ez egyáltalán nem jó nekem, mint végfelhasználónak.
Azt pedig ne keverjük ide, hogy a gyengébb csipek lesznek a gyengébb modelleken, az én problémám az volt, hogy ha kézzel beállítva nálam 200mV-al kevesebb fesszel tudja a gyári max 4,2Ghz-et, akkor az gyárilag nagyon nem volt a csip adottságainak megfelelően beállítva, ez pedig nem egy pozitív dolog, ha ennek komoly negatív hatásai vannak, mint pl. az agresszív melegedés. Erre pedig megvannak az iparági megoldások, hogyan alakítsák az üzemi paramétereket a csip tulajdonságaihoz.(#24351) fudi2002: Mint láthatod, bőségesen vannak tulajok, akiknél teljesen ugyanez a "probléma", mint nálam, hogy jóval kevesebb feszen is viszi a csip. De ha valaki egy gyengébb csipet fogott ki, bukik ~100Mhz-et a max 4,2Ghz BOOST-ból, és ugyanott van.
(#24353) ffodi: Én is így gondolom, a termék eladhatóságához kellettek a magas egyszálas eredmények, mindenáron... Aki picit is a dolgok mögé lát, szvsz egyértelmű a feszekből, és a botrányok hatására (is) többszörösen módosított algoritmusból, hogy fájdalmasan határra van járatva a rendszer.
(#24356) chopin42: A konkurens CPU-kból is tízezreket adnak el, mégis be tudják állítani jobban... Szűk 100mV-ot benne hagyni teljesen normális, de hogy ilyen sokunknak benne marad 200mV+, azért nagyon meredek.
"Ettől még 10 évig megy a dobozból kivéve defaulton."
Én mégis csak 3 év garanciát kaptam az enyémhez valamiért, és az elektronikai specifikációkat sem merték megmutatni még.... Szóval szvsz ez majd 10 év múlva talán kiderül, a procik mekkora része élte meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- Sony Ps5 konzol slim
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest