- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BerserkGuts
addikt
válasz
garfield545 #15395 üzenetére
"DE STESZTESZTET nem tudok futatni"
hát mert az az élet értelme anélkül nincs élet végül is csak az menjen -
Feriboy2
aktív tag
válasz
garfield545 #15395 üzenetére
a game mode a biosban az tuning! nem gyári alap beállítás. nem keverendő össze az XFR-el és a PBO-val.
ugyanazt csinálja mintha te magad tuningolnál és adnál extra feszültséget a procinak és állítanád a szorzót.
annyi a különbség, hogy feleslegesen túlfeszeli a procit, szóval jobban jársz ha magadnak tapasztalod ki. -
pidzse4
aktív tag
válasz
garfield545 #14540 üzenetére
Szia mi annak a proginak a neve ami bal oldalon fent olyan szépen kiirja a dolgokat? annak a köralaku zöld szürkemonitornak vagy minek hol tudom azt letölteni mert tetszik. Köszi
-
Zicokuka
senior tag
válasz
Tojást tudsz főzni legalább
Nem árt rálesni arra a coolera, vagy gyárinál hanyagoljuk a tuningot. Persze mėrhet rosszul is, de általában ez a ritkább.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Jahh, azt hogy nem hutod meg es elfőzöd.
BikerBoyz: Pontosan milyen memoria? Support listában benne van? [link] Legutolso bios van rajta? SSD/HDD? Kábelek? Milyen frekin megy? Alap 2133-on is haldoklik? Milyen táp? Memtestx86 futtatás esetleg pendrive-ról bootolva.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
a 90 meg 100 fok feletti hőmérsékletek borzalmasak ha igazak (pl. fura hogy a hwmonitorban a cpu min hőmérséklet 57 fokot mutat)
frissek a szoftverek? tedd fel a hwinfo64-et [link] az tuti jól mér.
ha az is ilyen magas hőmérsékletet mutat akkor rosszul van a hűtő a procin -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
garfield545 #13989 üzenetére
Akkor cseréltél hűtőt is. Ebben a hozzaszolasban 4,2GHz-ről irtal, alapon van a proci vagy all core 4.2-re tetted fixen?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
garfield545 #13986 üzenetére
Síkolva lett a hűtő amit vettel es normalisan fel van rakva pl. NT-H1 pasztával minimum?
Egyebkent a kolleganak ahogy neztem szerintem normalis az hogy 70 fokon tetőzik, hisz a boost lényege hogy minel jobban kihuzza a procit adott fogyasztás-hőmérséklet határok között, gyk. autotuning. A többi hőmérséklet - alapjaraton pedig fugg az alkalmazott háztól és hűtéstől, mennyire van atmozgatva a levego, ilyenek.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
garfield545 #13941 üzenetére
az megvan, hogy a game mode a Threadripperhez van kitalva ?
ettol fuggetlenul ha neked eleri a 100 fokot, ott valami nemkerek, es ezekszerint innen a tavolbol nemtudtuk megfejteni, hogy mi. -
törölt tag
válasz
garfield545 #13688 üzenetére
-
HypeeeR
tag
válasz
garfield545 #13685 üzenetére
Amit korábban fórumtársak tanácsoltak neked, azt próbáld meg. Mennyire sík a hűtőtalp felülete?
-
HypeeeR
tag
válasz
garfield545 #13678 üzenetére
Szia!
Ugyanolyan hűtőm van, mint neked, ha Dark Rock Pro 4-ed van még mindig. Nekem a jelenlegi beállításokkal 75 fok körül van tesztek alatt. 4.2-n elment 80ig is.
-
csiga8
senior tag
válasz
garfield545 #13585 üzenetére
Először is egy sík felület kell. Anélkül neki se állj.
Az üvegestől vettem 30*35 cm-es 5 mm vastag üveget anno vagy 20 éve, azóta is azt használom.
Gyakorlásnak - kezdésnek - 600-as körüli papírt ajánlok, de ha biztos vagy magadban nyugodtan 360-as papírral is kezdhetsz. Persze finoman csiszolva, nem állat módjára rányomva. Aztán 800-as, majd a végén 1000, és 2000-es papír. Látni fogod mennyire lesz alakhelyes (sík), ha az majdnem jó, akkor jön a felület polírozása és a minél finomabb papírra való váltások. Egy darab papír kb 150 Ft, ha mindegyikből veszel kettőt, elégnek kell lennie. Vizet nem használok, a papírt időnként kirázom. ( Pici vízzel és kopott 2000-es papírral kézből tudsz "fényesíteni")
A lényeg, hogy NE billegtesd. Alul fogd meg a hűtőt, benyúlsz a borda és a talp közé, szépen előrefelé tolod. Ha sarkával előre tolod, nem is tud billegni. Tolsz egy kb 10-15-öt és 90 fokot forgatsz a hűtőn, aztán megint 10-15 tolás, aztán forgatás.
Ha körbeértél, utána szemrevételezés, tolómérővel ellenőrzés. Rá fogsz érezni, nem kell atomfizikusnak, vagy forgácsoló szakembernek lenni. Légy türelmes, kb 1-2 óra nyugodt meló.
Ha megnézed a képeket, a Pro4-nek nem a teljes felületét csiszoltam le. A proci kupak is domború picit. "Remegett a kezem", de a procit nem csiszoltam le, mert szeretnék majd váltani, ( így ez majd valamikor lehet eladó lesz, ha....) ha az újabb széria tényleg nagyot villant és reális áron lesz kapható.
A hűtő 2000-es papírral való polírozása után, ha van kedved, tükrösítheted pici pasztával és szivaccsal.
Nem életbevágó, de az már nem nagy meló, főleg ha van hozzá mindened)
( Írj privit, adj telefonszámot, telefonon egyszerűbb, szívesen segítek)Mivel sík és finom felületet kapsz, a hígabb MX4 paszta lesz szerintem a nyerő, az könnyebben kipréselődik és nem fog olyan vastag réteget alkotni.
-
zolee1984
senior tag
válasz
garfield545 #13585 üzenetére
2000-2500-as papírral csináld
-
guftabi96
addikt
válasz
garfield545 #13569 üzenetére
Nekem is ilyen gondom van/volt (Mugen 5), ha visszakeresel találhatsz róla képeket.
Még várom, hogy küldjék a másik hűtőt. Nagyon remélem, hogy megoldjam a gondomat. -
csiga8
senior tag
válasz
Nekem X nélküli 2700-ason van Dark Rock Pro4 MSI X470 Carbon lapban.
Ha jól emlékszem gyári beállításon ( BIOS) 44 C foknál ( CB20 alatt ) nem is ment feljebb a hőmérséklete.
Ami "jól fűt" az minél magasabb feszültség.
Kb 20-22 C szobában a 4 Ghz-en járatott, 1,285V-on hajtott LLC1--re állított proci és VRM hőfokai itt vannak:
( Chieftec BA-02B-BB totry, 3 db 92 mm Scythe Kama venti 5V-on tol be, 1 db 12 cm+ 1 db 14 cm 800 rpm-en járatott venti szív ki a toronyból, szóval nem egy hű de jól szellőző ház. )
IBT 2 kör maxon
A hűtőre visszatérve pedig a talpa domború, és a megmunkálási ( esztergálási) nyomok rajta vannak, tehát a forgácsolási körökön fekszik fel a procira, a hézagokat a hűtőpaszta tölti ki. Ráadásul a proci is domború, meg a hűtő is. Nem találom a "cikket", ( szerintem tán PH! blog bejegyzés volt) de már más is írt erről.
A lényege, hogy az Intel kupakjai általában picit homorúak, az AMD pedig picit domború. Emiatt a domborúbb talp az Intelnek jobban fekszik.
Alább linkeltem, ha azt visszaolvasod, megérted. Emlékeim szerint még a 486 és a P1,P2 korában nem is foglalkoztam vele, az AMD Thunderbird óta viszont minden hűtőm alját üveglapon+polírpapíron felcsiszolom.
Megéri.Néhány kép:
Tolómérővel nézve a teljesen új Dark Rock Pro4 talpa. Bizony domború...
A forgácsolási ( esztergálás) nyomok:
Amikor elkezded csiszolni, látszik, hogy a közepe kopik, látszanak a forgácsolási nyomok is, ahogy csiszolódnak fel:
És végül az ígért link, egy picit bővebben, több képpel: [link]
Jelenleg Noctua NT-H1 paszta van most a procin. Viszont az MX4-et kedvelem.
Össze akartam hasonlítani a kettőt, hogy mennyi a kettő közt a különbség, de lusta voltam szétszedni, meg el is fogadtam az eredményt amit a Noctua produkál, , meg nem is jó móka azt a Pro4-et ki és vissza tenni.
Esetedben viszont kötelező. Amikor teszed a helyére a hűtőt, középen egy ricnis lap fogja le két végén egy-egy rögzítő csavarral. A hűtő is ricnis, és jobbra-balra el tudod tolni a hűtőt ( a ricnis leszorító lapot fellazítód és akkor tologatható) olyan mértékben, hogy akár kilóg alóla valamelyik oldalon a proci széle. Én úgy tettem fel, hogy az asztalon volt az alaplap, akkor jól lehetett látni.
Remélem tudtam segíteni.
-
HypeeeR
tag
válasz
garfield545 #13574 üzenetére
Én egy Cooler Masterrel jártam így, pont egy Dark Rock Pro 4-re cseréltem decemberben. Szerencsére ezzel nem volt gondom, de úgy látom, itt is van egy-egy példány, ami rossz. Mikor levettem a cooler mastert, a cpu kupakján látszódott, hogy kb 1/3-ára nem ült ki rendesen a paszta. Újrapasztázva is ugyanez volt, aztán jött a pengés módszer.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Vedd le, hűtőt fordítsd fel és egy pengét tegyél az aljára. Gyanítom olyan domborművet fogsz látni mint mi itt a dunántúlon szoktunk. Hűtőtalp síkba polírozására már rá is kereshetsz. Dark rocknál ez normál sajna...
-
Zicokuka
senior tag
válasz
Pedig az egy elég bika lėghűtės, ahogy írtad paszta stb megvolt, gondolom jól is van felvíve, igazából nincs tipp. Nėha előfordulhat hogy a szenzor mėr rosszul. (Mondjuk ez nagyon ritka) Nincs-e túlhúzva a hűtő még azt is megėri meglesni.
-
rumkola
nagyúr
válasz
rosszul van rajta a hűtő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest