- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Dogfight modul fog megjelenni 1-2 hét múlva, abban már lehet repkedni egymás ellen, ez is még nagyon alfa/beta, arra való hogy tudják tesztelni, balanszolni a hajókat, meg a space box-ot, hogy mekkorát kezel rendesen az engine. Maga a játék 2015 elején indul a single campaign-al, onnan lehet majd átlépni az mmo részbe.
Többit a saját topicjában
-
CsonkaImo
addikt
Nálam legutoljára a 7970-em produkált érdekes jelenséget egy Sony tv-re kötve hdmi-vel. Olyasmi volt mintha a színek átmentek volna negatívba, másnak is volt ilyen ennél a típusnál (vga). Más megjelenítővel hibátlanul ment. Szerintem nem driver és nem is a kártya problémája, ritka de van, hogy nem működik együtt a 2.
-
hdekakas
senior tag
Így találtam én is. Ez egy 55ezres "olcsó" lap.
Megéri 90ezres lapra váltanom, hogy ne 8x8, hanem 16x16 legyen? Mennyit érnék el vele?
Unigine Benchmark esetén egy kártyára (minden maxon, 8x AA) 1425 pontot kaptam, két kártyára pedig 2750-et (és már akkor is van a teszt végén throttling). Vagyis arányosan majdnem a dupláját.(Throttlingtól eltekintve talán az eredeti dupláját is megkapnám.)
-
daveoff
veterán
Furmark nem jó semmire, max arra hogy megnézd meddig melegszik fel a kártya. Teljesen konstans terhelést ad, így stabilitást nem lehet vele tesztelni, és a fesz sem fog nagyon ugrálni furmark alatt. Valami mással teszteld.
MSI Ab-vel érdemes a feszt is monitorozni, mert ott jól látszik a grafikonon, hogy mekkora volt az átlag feszültség terhelésen.
-
Sotyks94
aktív tag
Lehet az lesz, mert a 13.12-es hibaüzenetre nem találtam angolul sem megoldást (bár még mesze nem néztem át minden oldalt), a 14.2 és 14.3-assal meg akad. (bár mentem vele egy picit így, és arra lettem figyelmes hogy nem random az akadás, hanem szabályszerűen fél percenként 10 mp-re akad be, a képen is jól látszik)
Asszem én is megyek aludni, holnap még szívok vele egy sort, meg hátha más tud segíteni, aki normálisabb mint én és ilyenkor már alszik -
Sotyks94
aktív tag
bő fél éves a win, de a C-t próbálom rendbe tartani. Win, pár alap progi van csak ott. (minden más, gamek, fileok D-n)
Amúgy az "illesztőprogram telepítés nincs ilyen inf fájl" hibaüzenettől függetlenül végig megy az install, csak utánna a gép nem ismeri fel a kártyát. Se az MSI afterburn, se a GPU meter. Viszont megnéztem hogy ezzel milyen a bf4, és 5 perc alatt 1x nem esett le 60fps alá ultrán, szóval ha meg lehetne oldani hogy 13.12-vel menjen akkor lehet jó lenne ez(amúgy a hivatalos oldalról 2x is újratöltöttem, +még 1x máshonnan is, mindig ugyanaz). Asszem rákeresek erre a hiábra, hátha más tud valami okosságot a net eldugott zugaiban
-
Sotyks94
aktív tag
najó, nem tom mi ütött ebbe az egészbe, de 4x raktam újra és mind a 4x más problémát produkál, de egyik alkalommal se megy fel rendesen. Van amikor telepítés alatt megszakad, van amikor már a régi uninstala sem megy rendesen, van amikor felrakja de aztán a cata centert nem nyitja meg, és legutolsónak meg felrakta, a catát meg is nyitja, de nem ismeri fel a kártyát. Nem tudom mi lehet vele, pedig minden szakszerűen lett csinálva. Semmi nem fut közben, szépen kivárom, uninstall a régit, gépresi, install a hivatalos oldalról szedett 13-ast, gépresi. És ezt eljátszottam 4x... :\
-
-
Enclave
aktív tag
Ha nézel teszteket 4k-ra (ez egy nagyon jó, ugyan orosz de a grafikonok attól még olvashatóak
), akkor egy 290-es épp viszi úgy átlag 30fps-ben a pár éves játékok (újaknál már nem igazán) egy részét de többhöz már CF kell (egy 780Ti sincs előrébb átlagban ha nem ugyanott van szinte).
Én nem láttam olyan 1 gpu-s vga-t, ami jelenleg "röhögve" vinné a 4k-t. (a 2 gpu-s kártyák már más tészta de azok sem minden esetben "legények a gáton" ha 4k-ról van szó a link szerint)Én is szemeztem a 4k-val de nálunk tavaly még nem is lehetett kapni egy ilyen monitort sem vagy ha igen, akkor is inkább milliós árakról volt szó ami finoman szólva is húzós, (bár a mostani 400-600-800k-s árak sem hétköznapiak, bár már kaphatóak) másrészt a PH cikkéből látható, hogy Win alatt gondok vannak a nagy pixelsűrűségből eredő skálázással így a használata inkább kényelmetlen jelenleg.
4k helyett választottam egy 2560x1440-es 27"-os monitort és elégedett vagyok vele, bár szokni kellett, hogy az 1080p-hez képest nagyobb a pixelsűrűség (még ha az előző monitorom 24" és 1200p is volt, nem 1080p), így apróbb minden ikon és karakter stb. (úgy 15-20%-al talán), tehát akinek nem jó a szeme, az közelebb kell hogy üljön vagy erősebb szemüvegre lehet szüksége (Word-ben vagy Excel-ben nyiss meg egy dokumentumot/lapot és hasonlítsd össze a 100%-os és 80%-os mérettel ugyanolyan távolságból nézve), az 1080p-s videók pedig inkább 720p-nek hatnak...
Nekem játékokhoz 1440p-hez néhol már kevés volt egy 7970 még húzva is, (ezért is váltottam 290-re, kellett is a több "lóerő"), viszont a nagyobb pixelsűrűség/felbontás miatt bőven elég egy 2-szeres szűrő (SMAA, MSAA) nagyon max 4-szeres de felette szvsz "overkill" és úgy hat mintha legalább 8-16-szoros lenne 1080p mellett de még annál is jobb, nekem az tűnt fel elsőre az 1080p után, hogy milyen tűéles minden játék és a távolban lévő tárgyak alig pixelesek, szemben az 1200p-vel...(kb. olyasmi volt, mint egy 17"-os 1280x1024 monitorról 24"-os 1920x1200-ra váltani, legalábbis az esetemben) -
Sotyks94
aktív tag
Szerintem egy 1440p-s elég egy mostani 27"-osra, és azok már árban is elfogadhatók (a 4k-val ellentétben). Másrészt ha hajlandó vagy az élsimítás és egyéb beállításokból engedni akkor egy 290-es is bírni fogja pár évig.
Edit: Vagy azt is megcsinálhatod ha mindenképp 4k-t akarsz hogy veszel egy 4k-s monitort, és játékokban 1080 vagy 1440p-ben tolod csak, asztalon meg egyéb, kevésbé terhelő progiknál meg 4k, és akkor a kövi vidikari cserénél már nem kell monitorral ügyeskedni, mert az előre megvan a következő generációra is. (bár szerintem ez annyibanm nem érdemes hogy most horribilis áron vannak a normális 4k-sak, 3 év múlva mire a kártyák is bírni fogják addig valszeg az áruk is lemegy annyira mint most egy 1440p-s)
-
-
Sotyks94
aktív tag
4k-ra ez még gyenge, pláne ha nextgen címeket is akarsz tolni vele. Egy 1440p-t inkább javasolnék a FHD felé akarsz menni, de még ez a kártya is izzadni fog az idén kijövő nextgen címketől, még FHD alatt is, drasztikusan nagyobb megjelenítés esélytelen, max ha 2-t összekötsz, akkor talán. (de lehet tévedek, akkor az okosabbak kijavítanak
)
-
HSM
félisten
-
Sogron
tag
-
HSM
félisten
Valszeg nem érintkezik a kártya PCI-E érintkezőinek egy része a prociban lévő vezérlővel. Lehet gond a kártyával, foglalattal, lappal, procival, procifoglalattal.... De azért talán a slotot nézném meg először. Jó hír, hogy a 3.0-ás 8X-os is elég gyors, a 280X-emen semmivel se lassabb a 16-osnál érzésre. (Igaz, nem is feszegetem a 3GB VRAM határait.)
-
-
-
mcwolf79
veterán
Természetesen gap-pad-ot (asszem 1 mm-est, lehet rosszul emléxem. De olyat,amilyet a blokknál írtak).
Itt az aprón vettem az egyik kollegától a legjobb minőségűt.
Legalább 5-ször újraraktam,mert nem akartam elhinni az eredményt, de nem javult. Nem tudom mit ronthattam el. Szétszedtem már pár hűtést ,de sosem volt ilyen gondom. -
Th1sN04ll
senior tag
Alaplapban csak az EVGA éri be talán
Ne de egy kis on is legyen:
Ez is de szép!/2 év garanciával van ez is -
-
-
-
-
mcwolf79
veterán
GPU VRM hőmérséklete mennyire ment fel?
Én azzal küzdök mióta megvan a VGA-m. Igaz nekem a házamban gyakorlatilag csak a 12-es venti megy, ami a proci mögötti radiátoron a gépből szívja kifele a levegőt. így eléggé áll bent a levegő,és a VRM felmegy Valley alatt 85 °C-ra is. -
MPowerPH
félisten
Azert ha jobban megnezed, akkor min. FPS nehol sokkal alacsonyabb az regebbi Intel cpu-on, es az osszes AMD-n egyarant.(vedd a 4670K-t alapnak) Es itt meg nincs feltuntetve egy 3770k vagy 4770k. Pluszban ez egy 7970GHz -el keszult. A 290 azert joval erosebb VGA, igy erosebb procit is igenyel.
Pl. Crysis 3-ban nem mind1, hogy 29 vagy 22 a minimum, hiaba az atlag kozott csak 3 a kulonbseg.290 eseteben ez az arany meg rosszabb lenne...
-
MPowerPH
félisten
Ez igen. 3db 12v-s ag, amibol 2db a VGA-t, 1db a cpu-t szolgalja ki. 408W-ba pedig lazan belefersz meg a Phenommal is.(mas kerdes, hogy en ahhoz a cpu-hoz nem vennek ilyen eros vga-t, mert rettentoen visszafogna, allando cpu limittel kuzdenel, foleg FHD-ban, alatta meg pfu...)
-
adatfalo
senior tag
Beraktam egy másik gépbe a vga-t, ugyanúgy cicereg terhelés alatt, minimálisan halkabb (gyengébb táp, gyengébb proci..stb).
Jelenleg a (ccc szerint) 45%-os ventifordulat mellett is hallani bf4 alatt a cicergést, pedig akkor azért már azt kell mondjam elég hangos, főleg, hogy vizezni akarnám...
Egyre kevesebb esélyt látok, hogy bármely más alaplappal/táppal ez szó nélkül üzemeljen. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Steam topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- EA Sports WRC '23
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Revolut
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest