- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
Cseneles #19473 üzenetére
Nos ez nem egészen így van, ugyanis a megadott paraméterekkel kvázi regisztereket írsz a VR-ban, ott pedig nem decimálisan kell megadni, hanem hex-ben, vagyis (emiatt is) a 25 az nem 250 mV-ot fog jelenteni.
Röviden, a VR (IR-es gyártmány, ami a ref-eken van) 6,25 V-os lépésekben tudja állítani a VGPU-t, így ki kell számolni, hogy hány lépés a 250 mV. Ez 250/6,25 = 40. A kapott decimális számot át kell váltani hexadecimálisra, így végül azt fogod kapni, hogy 0x28! (tehát 28, nem 25)
Az ismeretlen paraméterek pedig a következők:
Itt azt érdekes tudni először, hogy az Afterburner (vagy más progi) I2C buszon keresztül beszélget a szabályozó IC-vel, tehát a paraméterek ennek függvényében a következők:
wi = írás (írás parancs)
6 = BUS
30 = DEV (eszköz)
8d = Hexa cím, ahova beírod a kívánt értéket (ez nem változik)
00 = Amit beírsz az említett címre (ez a feszértéktől függően változik)Ezért is lehet az, hogy valakinél a konkrét /wi6,30,8d,xx nem működik, mert máshol csücsül az eszköz.
-
-
deadwing
addikt
válasz
Cseneles #19449 üzenetére
Köszi
Heavent jobban szeretem, mivel kevésbé szól bele a cpu.
Melegedéstől nem félek, Heatkiller FC blokkok vannak rajtuk.
44 foknál nemigen mennek feljebb, akármit csinálok
Ezek a játékok egyébként sincsenek meg, majd BF3-4 alatt lesz tesztelve.
Kíváncsi vagyok viszont nagyon, hogy mennyit bírnak majd. -
deadwing
addikt
válasz
Cseneles #19348 üzenetére
No, nálam az van, hogy az egyik kari 1050-et bír, a másik csak 1040-et, alapfeszen.
Gondoltam megdöngetem őket egy kicsit, mivel vizesek, miért is ne tenném? Viszont feszelésben abszolút nem vagyok jártas. Ebben kéne egy kis segítség, mivel nem akarom elbarmolni.
2 db Sapphire ref 290-ről van szó, legújabb biosok fent vannak. AB-t használok.
Legyen bepipálva az opció, hogy ugyanazokat a beállításokat használja a gpu-knál? -jelenleg így használom-Ha ez be van pipálva, hogyan kezeli a 2 kártya feszeit? Beleszól ebbe egyáltalán? Gondolok itt arra, hogy a gpu-knak is van VID-je mint a cpu-knak, vagyis nem azonos fesszel mennek.
Vagy ne menjek ennyire bele, csak toljam fel szépen a csúszkát? Mégis meddig "szabad" ? Mennyit viselnek el a chipek degradálódás nélkül?
Vagy végezzek egy fesz monitorozást 3d terhelés alatt, és kísérletezzem ki?Sajnos most nem vagyok otthon, de most tört rám a tuning vágy
-
Joshi
titán
válasz
Cseneles #19419 üzenetére
Nem igaz mert erre azt válaszolta a többség hogy nem érdemes. Olvass csak vissza. Én a fogyasztást hoztam fel mint előnyt ill ezzel együtt azt is hogy ha csak egy 500W-os táp van a gépben és egy 6870-es kártya akkor én biztosan a 970-et választanám. Te pedig tegnap óta a világot akarod megdönteni az érveiddel holott teljesen alaptalanok. De ne kezdjük újra nincs értelme.
ui.: szó nincs arról hogy egy 290-et le kellene cserélni egy 970-re. Én még egy 980-ra se cserélném le.
-
Joshi
titán
válasz
Cseneles #19416 üzenetére
Pont most írtad le az előnyeit akkor miért ne venném azt ha most akarnék új kártyát venni?
(#19417) Cseneles: de már megint a semmit hajtod, pont az előbb írtad le hogy mik az előnyei a 970-nek a 290-hez képest. Neked nem elég ha csendesebb és kevesebbet fogyaszt azonos teljesítmény mellett?
-
Joshi
titán
válasz
Cseneles #19373 üzenetére
Cseneles, most aztán meg kaptad az eredményeidet ömlesztve. Egyáltalán nem vagyok nv párti már csak azért se mert Radeonom van de ha egyszer annyi az annnyi akkor nincs mese.
RealBench gtx970:
OpenCL
77065
KSamples/sec: 19323DMark FireStrike gtx970:
korábban linkeltem egy google keresést.ui.: azért nincs okunk az elkeseredésre mert amikor a 290 kijött az nv-nek még sehol nem volt a gtx900-as szériája.
-
ffodi
veterán
válasz
Hm... épp akartam írni egy hosszabb írást a 290x-es, és úgy általában az AMD-s tapasztalataimról, de inkább rövidre fogom és egyben válaszolok is a megjelölt hsz-edre, kezdem az utóbbival:
1. Azért nem látsz, mert még frissek a kártyák és valószínű a legtöbben akik vettek már, nem ezzel kezdik és nem ezen élvezkednek. Aki foglalkozik kicsit is pl. a 3dmarkkal és van ilyen kártyája az már letesztelte.
2. Maradjunk egyelőre a 3dmark 13-nal..... hiszed ha látod....ha körülnézel a neten, akkor rögtön világossá válik, hogy egy kvázi alap gtx 980 kb annyit hoz FireStrike-ban, mint egy teljesen kifacsart 290x.
3. Ha vársz még néhány napot, akkor első kézből tudom neked ezeket az infókat átadni.Tapasztalatok röviden 290/290x-ről (így majd 1 év után):
- Ref hűtés kuka
- Utólagos (lég)hűtés, vagy gyári custom már jobb, de azért ezek is nehezen bírkóznak meg a bőven negyed kilowatt feletti disszipált teljesítménnyel, hátha még tuningolod is...
- Lehet gányolni rá kompakt vizet vagy akár FC blokkot, ami újabb 20-30k, és tényleg stabilizálni tudod vele a magasabb órajeleket, de jó eséllyel itt kb. 1150-1200 MHz körül vége a bulinak, ami valljuk be nem sok a mondjuk 1100-1125 MHz-hez képest, amit egy jó léghűtés "tud".
- A driver támogatás egy rakás fos. Minden játékhoz másik driver kell, tele vannak hibákkal a driverek, amik idegesítőek, pl. nem ébred a monitor standby után, stb.... (talán most a 14.9 BETA n+1 javította ezt, ahogy látom...)
- CF támogatás szintén gyenge, lassan reagálnak a játékok megjelenését követőenGTX980 (vélemény majd egy év 290x és sok évnyi AMD/ATI után):
- Igaz sarkított és nem igazán jó érvelés következik de.....jó a Mantle tényleg, teljesítményben meg is dobja például a BF4-et is szépen, de a konkurencia enélkül is több fps-t produkál (BF4-nél maradva)....ha nem hiszed olvass el külföldi teszteket
- GTX 980 sokkal jobban hűthető, nagyobb tartalék van benne, ez sem vita tárgya szerintem
- Mindig akad néhány olyan játék, ami lényegesen jobb NV-n és fordítva, így szerintem felesleges érvelni, hogy bezzeg a Ryse-ben....
- Ha a teljesítményt nézzük, akkor egy alap 290x és egy alap GTX980 között sok külföldi és magyar tesztet, valamint user véleményeket figyelembe véve 12-20 % difi van. Ha figyelembe veszed azt, hogy egy átlag 290x-et kb. 10-12%-al tudsz túlhajtani egy gtx980-at mondjuk közel 20%-kal, akkor a különbség csak tovább nő
- GTX 980-nak prémium ára van, hiszen ez jelenleg a leggyorsabb 1 GPU-s megoldás, ezen nem kell csodálkozni -
Joshi
titán
válasz
3DMark tesztek. Ez is azt mutatja hogy kb egy szinten van a 290 és 970.
-
Cseneles
őstag
válasz
Cseneles #19376 üzenetére
Lehet a nagy közönség ezért lát kis vonzerőt az Nvidia 970-é ben, de ha vizezve vagy kompakttal hűtve alkalma adódik használni egy R9 290-et, kellemeset fog csalódni
Bivaly erős kártya!
a Crossfire hatásfokáról nem is beszélve a PCI-E kommunikáció és a szinkronizálás végett
-
válasz
Cseneles #19360 üzenetére
Az Nvidiánál semmi előny nincs fogyasztáson kívül
ez így igaz. az AMD-nél pedig semmi előny nincs, és még "kívül"-t sem tudunk megnevezni
A közelgő 1év rengeteget fog változtatni a grafikus kártyák erő sorrendjükön
2007 óta folyamatosan ezt olvasom a pH!-n, remélem nem gond, ha szkeptikus vagyok.
személy szerint azt gondolom, hogy a jelenlegi árak a high-endben a 980 kivételével jól tükrözik az egyes versengő kártyák értékét. legjobban úgy tudsz választani közülük, ha megnézed, milyen játékokkal játszol sokat jelenleg.
-
Joshi
titán
válasz
Cseneles #19363 üzenetére
Itt a RealBench teszt, kíváncsi lennék egy 970-es OpenCL pontszámra.
Itt meg a alapfeszes tuning eredményem.
-
dergander
addikt
válasz
Cseneles #19349 üzenetére
Ha összehasonlítod a keplerrel akkor igen nagyon fejlődött , nézd meg a paramétereit , kevesebb cuda kevesebb TMU mégis ennek ellenére erősebb tőle,az AMD jelen helyzetbe nagyon nem fejlődött semmit. a GCN ugyanaz már a 7xxx széria óta,de ha lehet maradjon is ugyanaz. Nekik is lépni kell a fogyasztás felé,mert nagyon elugrott a ló,TUDJUK 100x leírtad neked nemszámít ez,de ne feledjük kevesebb watt kevesebb hőtermelés = nagyobb tunningpotencia. Erre kelle majd rámenni,mert az órajelek igenis sokat számítanak mindkét oldalon,csak azt nézd meg 1200Mhzen mit tud egy 290x,igaz hűteni nemlehet,de egy optimalizáltabb GPU,vagy akár alacsony gyártástech. kiküszöbölheti és még teljesítményt is nyernek vele.
-
lowzor
veterán
válasz
Cseneles #19348 üzenetére
Akkor sok szerencsét, hogy mondjuk egy gigát 80 fok alatt tarts akkora feszen, amekkorát 1200-hoz kér.
Még a Vapor-X-nél is szinte szerencse kell, hogy a GPU megbarátkozzon az 1200-al, nem hogy 24/7-ben azon tartsd.(#19349) Cseneles:
És ez egyben az egyik legnagyobb előnye is. A fogyasztás nem sok embert érdekel, ellenben a a melegedés és a zaj terén már más a helyzet. Több áram ezekből többet vált ki.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Cseneles #19349 üzenetére
Egyébbként nem védeni akarom csenelest, de tuti van az amd ben még erő csak jó driver kéne hozzá ami kihajtaná...
Csak megkell nézni egy gpu-z adatlapot, hogy az r9 -ek milyen sebességet nyújtanak...
Elég ha csak arra gondolok, hogy amikor 14.4 es driverem volt cseréltem 14.6-ra talán nem is emlékszem pontosan akkor 2 monitornál közel 60fpt-st dobott bf3 multi alatt!!!
Tuti van még benne erő jócskán
Az nv ára meg pofátlanság szerintem! -
Asbee
veterán
válasz
Cseneles #19325 üzenetére
Érdekes módon nálam is jobban teljesít 1500-on mint 1150-en a 290-em. Ezen úgy pont 980-at hozza. Soha senki nem vitatta, hogy erősebb a chip viszont ezt sajnos nem nagyon látni. Gondolom a ryse-ra gondoltál amire jött nv patch. Ne érts félre nem vagyok elfogult, mert egy vapor vagy tri-X 290-et nem cseréltem volna.
Nekem viszont van tapasztalatom mindkét kártyával neked nem nagyon. Teszteket emlegetsz viszont, azt is csak emlegeted. Mindig a saját vizezésedből indulsz ki. Próbálj ki egy giga-t 1100 Mhz-en.
Ahol a 970 elfogy ott a 290 is el fog.
Ne haragudj de ha fáj is belátnod, most újra az nv-nél az előny. Meglátjuk majd amd mit lép. Remélem valami ütősset.
-
lowzor
veterán
válasz
Cseneles #19335 üzenetére
És melyik 290-et fogod te 1200-on hajtani 24/7-ben a kompakt vizesen kívül (ami a felhasználók 99%-ának nincs rajta)? A legjobb hűtéses modellek sem mennek ennyit, max ha nagyon jó a tuninpotenciáljuk, inkább 1150 környékét de ilyen órajelen már azoknak is megjön a hangjuk és drágábbak is.
-
Erdei88
veterán
válasz
Cseneles #19335 üzenetére
Kevés 290 megy 1200Mhz-et, az enyém sem ment. De lehet ha adtam volna neki akkor a hűtés fogyott volna el. Azért nem egy kompakt vízzel hűtött darabbak kellene összehasonlítani.
Az árazáshoz annyi, hogy most már olcsóbbak a 290/290X-ek, de volt idő nem is olyan rég, hogy akár 150k-t is elkértek egy 290X-ért.
-
TTomax
félisten
válasz
Cseneles #19327 üzenetére
Ugye azt meg persze már elfelejtetted,hogy miért is lett olcsóbb a 290,ennyit a sznob árazásról...
(#19333) Cseneles
Hatalmasat ferdítesz,a 970 egy áron volt a 290el amire a pirosak levettek az árakból,vagyis az MSRP-böl azért nem,mert muszáj voltTöbben mondják itt neked mégis mit tapasztalnak,de te tesztekkel vagdalkozol,éppen az aktuális igazad keresve...
-
Asbee
veterán
válasz
Cseneles #19293 üzenetére
A 970 is hasonlóan skálázódik. Tuningal nagyon erős. Én giga 290-re már biztos nem térek vissza. Ha erőben olyan nagy különbség nincs a két kártya között, bár tapasztalataim szerint a 970 azért elhúz a 290-től, de mégis csak 63 fokos a kari tök csendben a 80-85 fok hangos venti helyett.
-
Joshi
titán
válasz
Cseneles #19288 üzenetére
Egy percig se kételkedett senki a Radeon erejében, de hogy a 980 most hogy jön ide azt nem tudom.
Én nem írtam hogy 980 lesz vásárolva de ha így belejöttél akkor linkelhetnél egy 970-es tesztet is.
(#19291) Televan de akkor miért nem értettétek az én példámat a fogyasztást illetően? Egyébként én a sima 290 és a 970-re gondoltam mint alternatíva, a csúcskártyák soha nem voltak vonzóak számomra.
-
dergander
addikt
válasz
Cseneles #19287 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele megvárom a legerősebb Tongát és váltok,sajna nem nagyon tudom hűteni a dögöt,és még akkor hogy jön a tunning a képbe?
Bízom benne hogy kevesebb fogyasztással kevésbé melegszik majd hogy a legjobb best buy kártya legyen. Sose tudtam kifogni egy jó tunningos példányt csúcskártyák közül....talán a Tonga.
-
dergander
addikt
-
Joshi
titán
válasz
Cseneles #19277 üzenetére
Én is leírtam az én véleményemet és mi a probléma vele? Egy tápcsere simán megspórolható egy kisebb fogyasztású kártyával és a teljesítményről se kell lemondani. Ne gondold hogy mindenkinek 6-700W-os tápja van.
(#19280) Televan: igen le is írtad a lényeget, vagy hajlandó vagyok foglalkozni az energiatakarékossággal vagy nem. Vagy ledobom a földre a szemetet vagy veszem a fáradságot és a szemetes kukába teszem. Ezek csak ilyen egyszerű dolgok.
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles #19194 üzenetére
Az bizony lehet... 1 év alatt simán lehetett több gazdája akik közül vki összekavar vmit. Ha így marad, akkor gy nem is!
odorgg: igen, kérdeztem és próbáltam tisztázni. Eddig nem kaptam választ, de ha a számok különböznek nem is erőltetem. Van eladó bőven, nem érdemes olyat választok amiből nyilvánvalóan gond lehet.
HSM: én is úgy tudom, hogy a kártyára ragasztott martica megkléta és annak S/N száma alapvető, ami nélkül nem lesz garis ügyintézés sehol.
Don't Panic: hajlok felé, ez nem kérdés. Az pénz is meg van rá, de nekem nem mind1 pár hónap után mennyit tudok kivenni belőle (mert mindig az a vége, akármilyen jó a kártya
). Ezért gondoltam, hogy átmenetileg jó lehet egy hibátlan, garin ref. 290 jó áron.
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles #19191 üzenetére
Tulajdonképpen eddig minden VGA esetén ezt tapasztaltam, így szinte biztos voltam benne. Csak megerősítést akartam típusspecifikusan is. Ti. a HA-n egy eladó 290 tulajdonosa lefotózta a kárytyát és a garlevelet amin nyilvánvalóan eltérő S/N számok vannak, ezért a garleveles iPon gari valszeg nem lesz érvényesíthető ha arra sor kerülne. A dobozát nem is láttam (mármint, hogy az azon lévő S/N melyikkel egyezik esetleg egyikkel sem
), valamint azt mondja, hogy a kártya hűtőjén lévő szám viszont egyezik a garlevélen lévővel (erről sem láttam még fotót). Ez is érdekes, én ilyet még hallottam, hogy egy VGA-n más az S/N a hűtőn, mint a kártyán lévő vonalkódos matricán.
odorgg: neked is köszi!
Nekem vmi nem kerek... mi a véleményetek így látatlanban, a leírtak alapján?
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Cseneles #19010 üzenetére
Nos én úgy képzeltem hogy a hőcsövek végei egy kvázi lemezt képeznek... így értettem a hőközlő lemezt. hiszen ugyebár kvázi lemezzé vannak lapítva ami a GPU-ra van szorítva. Azt gondoltam naivan, hogy a szélsők, amik konkrétan nincsenek a chip fölött is átveszik a hőt, hiszen össze vannak "kalapálva", azaz a hőt tökéletesen közlik, ha jobban tetszik, közvetítik egymás közt.. ergo tehát a szélső elhanyagolható eltéréssel ugyanolyan meleg, mint azok amik pont a chip fölött vannak, mert a tervező cég olyan anyagot választott, ami extrém módon viszi a hőt... Az Asus mérnökeit sem pro sem kontra nem szeretném bírálni, azonban azt látom, hogy az Asus r9-esek egyáltalán nem hűlnek rosszul...
Hogy ezt honnan veszitek hogy alig jobb a hatásfoka, mint a refnek, nem tudom. Kb 25-30 fokkal hűvösebb ez az Asus, a cikkekben ahogy olvasom...
pl itt: [link] -
HSM
félisten
válasz
Cseneles #19010 üzenetére
Jól összefoglaltad. Viszont sajnos sokkal rosszabb a helyzet, mint amit felrajzoltál. A két vastag hőcsőnek is csak a fele ér hozzá, itt jobban látszik, meddig ér a GPU: [link].
Tehát az 5 hőcsőből hozzáér egy közepesen széles középen teljesen, a mellette lévő nagyonvastagnak már csak fele, a másik szomszéd közepesnek is csak fele, és a két szélső keskeny hírből se találkozik a GPU-val. -
odorgg
addikt
-
lowzor
veterán
válasz
Cseneles #18421 üzenetére
"persze az nem szempont hogy 2db 290 körbehugyozza lazán"
Az emberek jelentős része, akik használtak 2 GPU-s rendszert (pláne CF-et), hánynak tőle. Szóval 2 GPU-t azért ne hozzunk már fel ellenpéldának. Tény, hogy a 980 nagyon nem éri meg (de ez igaz az összes aktuális csúcsmodellre az AMD-nél is).
(#18420) BMW001:
"Es attol meg a kep amit nezel, ugyan ugy randa marad. Ez viszont vitan felul all."
Mi áll vitán felül? Hogy a te szubjektív véleményed szerint ronda az NV képe?
Az már inkább egy erősebb érv, hogy ott jóval komolyabb driveres support-ot kapsz, mivel sokkal többet is költ a driveres részre a cég.
-
Cseneles
őstag
válasz
Cseneles #18421 üzenetére
Az viszont tény, hogy a GTX 970 végre egy jól árazott kártya a teljesítményét figyelembe véve..de azt azért remélem senki nem vitatja, hogy az irányt az AMD mutatja...lásd PS4,Xbox One hardver, több magra való építkezés amit az intel is elmondott egy interjúban ,hogy ez a jövő mivel technikai akadályba ütközött a CPU ipar és a több block beépítésének viszont semmi akadálya nincs, erre jön a Mantle API...amire kénytelen volt a Microsoft szabad utat adva a hardvernek megalkotta a DirectX12
, jön a Freesync ami sokkal praktikusabb és okosabb a Gsyncnél nem beszélve ingyenes amit az Nvidia még politikailag nem enged meg magának hogy támogasson a jövőben mivel a nyakán marad a sok Gsync
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cseneles #18318 üzenetére
Na igen, pont e miatt az ertekek miatt, es az itteni tapasztalatok(en leszek akkor ezek szerint itt a 3., akinek ilyen van) miatt mentem bele ebbe. Az elso ketto 290X, referencia, majd az MSi fele hutovel nagy csalodas volt.
Szep.
Azt nem tudom, hogy ebben milyen potencial lesz, de igazabol ha tudja az 1150MHz-t allandoan, akkor azzal elegedett leszek.
Egyebkent lehet atcserelem a ket blokkot, es a procira rateszem a H90-et(szerintem boven eleg lenne neki... ), a VGA-ra meg az X60-at, ami talan kicsit meg jobban lehuti.
-
-
zack
nagyúr
válasz
Cseneles #18028 üzenetére
Megmondom őszintén, így hogy kaptam rá pénzt, tovább is adom. Nem akartam én ebből megint csak hasznot húzni, de egy hibátlan kártyáért adtam ki a pénzt, mert ha fel van tüntetve a hiba (ahogy én is tettem a hirdetésben), akkor most a TriX OC már itt lenne a gépemben, mert nem veszem meg. Mostanában túl sok volt a garanciális ügyem, és a várakozás, inkább átadom olyannak, akinek nem, és még türelmes.
Nap elején azért nem vettem észre, mert nem foglalkoztam a manuális venti beállításokkal. Éjszaka viszont részletesen kiderítettem, hol és mikor adja ki a zajt.
7970 topikban csak a Lightningokkal volt gondom. Mind a hárommal.Mindegyik valós volt, ahogy ez is. Ugyankkor a Powercolor 7950 CF-el semmi gondom nem volt. Hibátlanok voltak. Egyébként ÁdiBá is elismerte, hogy hallotta, csak ő a házhűtésre gondolt.
(#18026) HSM
Korrekt volt. Tényleg. Le a kalappal előtte.
Azt hozzáteszem, jobb lett volna ha visszacsináljuk, és nem nekem kell szopni az eladással, garival úgy, hogy még 1 napja sincs nálam.
Tehát ez amolyan kényszermegoldás volt, így ami küldött plusz pénzt nem feltétlen nyereségnek fogom fel, mert annak jobban örültem volna, ha itt lenne a problémamentes Tri-X OC. -
HSM
félisten
válasz
Cseneles #17696 üzenetére
A 970-es ára is csak akkor nyerő, ha nem akarsz mellé A-sync/G-sync monitort, ugyanis Nv-vel stornó a szabványos A-sync (lásd pl. mai PH hírt), a G-syncnek meg ott fog figyelni a monitor árában a 200 dolláros licenszdíja.
Ugye, monitor plusszdíjával máris nem olyan jó vétel 150k-ért egy 290-el szemben?
Nem tudom, mire a nagy hype, egyáltalán nem nyűgözött le ez a cucc, az 50-80w-al kisebb fogyasztástól azért én nem vagyok oda meg vissza....
-
zack
nagyúr
válasz
Cseneles #17579 üzenetére
Ahogy nézem, vagy a Sapphire sem túl acélos, vagy az Accelero hűtés.
Én is tudom ezt a GPU hőfokot prezentálni, csak nekem kell hozzá 2db 12-es venti is pluszba.
Ahogy nézem, fesz emelés nélkül 1035Mhz környéke lesz a vége, a memória pedig 5100Mhz. Jól ki van ez centizve. Eddig nem így volt.Felteszek egy régebbi AB-t hátha a hármas verzióval sikerrel járok.
(#17580) SFU
"
Tudtommal ez a "black screen" hibajelenség. Szerintem gari.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest