- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktor82
őstag
válasz
robipusztai #17746 üzenetére
Én passzolom,40euró-t kinálták vadi újan viszont igy,hogy kell hozzá vásárolni + bordákat még elég húzó már !
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
robipusztai #17694 üzenetére
Bordával és mellé megfelelő ház szellőztetéssel.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
robipusztai #17678 üzenetére
Teljesen lényegtelen, hogy másoknak hány rpm-en megy a ventije, hiszen teljesen más a hűtés rajta, ez minden típusnál változó.
Gigabyte-nál elég kicsik a ventik, ezért mennek ilyen nagy fordulatszámon.
-
zack
nagyúr
válasz
robipusztai #17681 üzenetére
DOS-ból azért könnyebben kinyírod a kártyát, mint Winflash-el. Én gyakorlott vagyok már, mert jól beszoptam volna, ha az eredetit nem teszem rá a pendrive-ra. Húzhattam volna újra a Win-t, úgy hogy minden elveszik ami a rendszer SSD-n van.
Sok mindenre kell gondolni. Nekem nem maradt más. Muszáj voltam kipróbálni, és bejött. De ha nincs gond a kártyáddal felesleges kockázat. -
zack
nagyúr
válasz
robipusztai #17676 üzenetére
Itt a leírás. És itt vannak a Sapphire R290 bios-ok: [link]
A pendrive-ra tedd rá a GPU-Z-vel lementett eredetit is, ha nem jó az amit leszedtél, működőképes állapotba tudd hozni. Ahogy hallom, csak a memória kompatibilitást kell csekkolni.
Mielőtt nekifogsz, szedd le a Catalyst drivert, mert engem Win-be black screen fogadott. Ha valami nem jó, Catalyst telepítésnél ki fog derülni. Az első amit leszedtem, és elméletileg kompatibilis BIOS driver telepítésnél beakadt a hang és szét fagyott a rendszer. A második már jó lett. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
robipusztai #17676 üzenetére
Fentebb lett leírva, talán még ezen az oldalon megtalálod.
De minek akarsz cserélni? Valami nem jó? Mert egyéb esetben nem érdemes piszkálni.
-
Cseneles
őstag
válasz
robipusztai #17578 üzenetére
Ez alap orajelen?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
robipusztai #17477 üzenetére
Persze hogy azt mondja mivel szabadulna a kártyájától.Az én 290x emen ugyan olyan AC bordák vannak a vrm-en mint a te hűtődhöz is jár (nem is értem,hogy nincs rajta a karidon).Perpill 30 perc Heaven alatt 1160/1600 on szétfeszelve bőven 90 fok alatt vagyok,de inkább 80 fok lesz az.Már páran elmondták,hogy vegyél kétoldalast és bordát,de ha az eladónak hiszel akkor süsd meg a karidaz.A keresővel találsz képeket tapasztalatokat vrm felhelyezés,hőfok,stbstbstb...ügyében.
-
válasz
Én nem akarok okoskodni, de az a vrm nem túl jó tartósan 100 fok környékén... Nem fér ott az accelero alá pár db 6mm-es borda valahogy?
-
Asbee
veterán
válasz
Persze, hogy felmegy ha nincs rajta se borda, és nem is kap bőven levegőt.
-
Szinyák
őstag
válasz
robipusztai #17434 üzenetére
A furmark egyébkét tényleg meg izzasztja rendesen én nem merem rá tolni fölöslegesnek tartom vele kínozni....
Gondolom nem a furmark.kal játszol ?.Próbáld meg bf4 ben tolj egy órát vele és monitorozd közben ,ha akkor jók a hőfokok akkor nincs semmi baja...
-
Szinyák
őstag
válasz
robipusztai #17431 üzenetére
Nálam a r9 290 dc2oc vrm1 : 86c vrm2 : 72 c 1,5 2h bf4 után a gpu: 84c . 1050/1300 használom a kártyát . A 115 c vrm az már sok !
Üdv,
Szinyák -
zack
nagyúr
válasz
robipusztai #17431 üzenetére
Most néztem meg az enyémet terhelés alatt (BF4 multi)
VRM1 87 fok, VRM2 69 fok.
Viszont a GPU baromi meleg már így alapon is. Kétlem , hogy ennek bármilyen tuningot tudnék adni.
90 fokos volt a max GPU-Z szerint BF4 multi alatt.Pedig a házamban extrém cúg van.
-
zack
nagyúr
válasz
robipusztai #17429 üzenetére
Ez szerintem hosszú távon horror. Majdnem határérték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest