- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Mizol29 #45715 üzenetére
Jobb, ha ő maga manuálisan állítja be az értékeket, mert silent módban ha jól emlékszem csak a frekvencia csökken, de nem állít be alacsonyabb feszültségeket a BIOS. Miközben pl. kitolható max TDP keret is csak +20% lesz. 1411MHz módban pedig kitolhatod +50% TDP-ig.
(Persze, nagyon kicsi az esély, hogy kellhet, de ha esetleg ezt nem állítod, és egy játék kihasználja a TDP keretet és nem adsz elég +TDP-t, akkor az okozhat alkalmanként olyan stutter-t, ami elkerülhető lett volna.) -
bepken
veterán
válasz
Mizol29 #45715 üzenetére
ha ez hosszútávon rosszat jelent, akkor lehet egyszerűbb lesz ezen visszaállítani a gyári 1340 Mhz-et, mert a másik BIOS úgy emlékszem gázos volt...azt hiszem, flash-nél arra nem is akart felmenni, azért váltottam át erre a másik slot-ra. de már régen volt, nem emlékszem pontosan.
-
válasz
Mizol29 #45705 üzenetére
Monitor függő. Lásd: [link]
Rövide, Ez azért van mert nem egyforma a monitorok időzítése, márka típus függő.
Míg egy monitor adott vertical? lásd olvasnivaló: [link]blanking értékkel belefér a VESA szabványba míg más nem, mert egyedi értékkel működik, így a vga kártyád erre válaszul megemelt órajellel működik a stabilitás érdekében.
Az első linkem példul a 75 hz-es QHD monitorom blanking átállításáról szól, ahol kézileg átírtam a monitor értékét, egy szabvány értékre, így a vga emelt órajelről visszaváltott a 300 Mhz.-es értékre, üresjárat módban. -
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Mizol29 #45074 üzenetére
Kemény ,
Gondolom akkor esélytelen összehozni egy 1080p s és egy 2160p s kijelzőt 60Hz en ,
Windows ban csak az elsődleges kijelzőn enged felbontást állítani ,másodlagos kijelzőre meg automatikusan ugyanazt rakja ,egyedül a képfrissítést tudom állítani mind kettőn "Speciális megjelenítési beállítások" ablakban. -
-
válasz
Mizol29 #44398 üzenetére
Sajnos én sem értem. Kicsomagoltam a telepítőt, majd nyomtam egy mégse -t és az eszközkezelőből betallóztam a videókártyánál az AMD mappát. Telepítette a drivert és kész.
Próbáltam, hogy esetleg a normál telepítés során csak a hdmi audio -t pipálom be, de úgy nem engedi sajnos.
Máshogy kellene csinálnom?MasterMark:
Igen, megtaláltam én is, de az AtihdWT6.msi -t indítva azt írja, hogy nem kompatibilis a futtatott Win platformmal. Fura, mert a videókártya driver is innen lett telepítve, eszközkezelőben betallózva.szerk:
Na végül csak sikerült, köszi !!! -
-
-
-
-
Ellia
addikt
válasz
Mizol29 #43595 üzenetére
Hogy a francba ne lenne elég? Gyakorlatilag egy fHD felbontásról beszélünk csak nem a szokásos 16:10-es képarányon hanem 21:9-en. Én is ilyet használok egy 580-al, nincs semmi baja. Sőt egy sima IGP meghajtja...
Valami más probléma lesz itt.
n0is3es - nvidia drivert lezúztad kártya csere előtt rendesen?
-
raziel01
veterán
válasz
Mizol29 #42515 üzenetére
A windows 10 tényleg cseles. Én most azt akartam, hogy ddu-val leszedtem a drivert és hagyni akartam az alap windows drivert fent. Mondom netezni szoktam úgyis mostanában megnézzük azzal csinál-e black screen-t. Kb 1 napig működött is a dolog. 2. nap elkezdett villogni és csipogni. Kiderült, hogy felrakott egy újabb drivert magától a windows.
Jó lenne ha sikerülne megoldani a driver gondokat az AMD-nek, mert tényleg az lesz, hogy ha kijön valami az 1660 super árában akkor váltok nvidiára.
-
fanti
addikt
válasz
Mizol29 #42418 üzenetére
Nos, végül is a BIOS moddolást csináltam meg, amint afféle végleges megoldást.
Driver a legutolsó WHQL, és csináltam egy driver resetet, hogy alapértékekre álljon vissza a driver ventivezérlése, mert előtte abban matattam, majd egy reboot, és essünk neki.
Kártya : Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
GPU-Z progival lementettem az eredeti BIOS-t, mármint az 1430/8400-asat. A PolarisBiosEditor-master nevű progiba betöltöttem a lementett eredeti BIOS-t, és mindösszesen ennyit változtattam a FAN szekcióján :
Alap, ami volt, azaz a gyári eredeti
Máshoz NEM NYÚLTAM!!!
Lementettem a módosított BIOS-t, és az Atiflash_293 nevű programmal Windows 10 alól szépen befrissítettem a kártyára, ami egy perc sem volt egészen.
Amikor szólt hogy készen van, kért egy újraindítást, hogy életbe léphessenek a változtatások. Ennyi.
Azóta 75 fok a maximális hőfok bármilyen játék közben, és ezt nagyjából olyan szűk 1400-as ventifordulattal tartja is, de jellemzően a 70-74 fokos tartományban kószálgat, és így teljesen moderált a hangja is a ventiknek.
Ugyanezzel a módszerrel megcsináltam a lányom Sapphire RX 580 8GB Pulse kártyájának is a BIOS (FAN) moddingját, és ennek kapcsán némi tapasztalatra is szert tettem a NITRO+ És a PULSE hűtéseket illetően.
Ez a tapasztalat a következő.
A két hűtés között azért van némi különbség, nem kardinális, de nem is marginális, valahol a kettő között van, azaz jó a PULSE hűtője, de a NITRO+ jobb, hatékonyabb.Ugyebár a PULSE kártya az 1366/8000, a NITRO+ SE meg 1430/8400, azaz van 2-4% teljesítménykülönbség az utóbbi javára, de igazából ez nem érzékelhető, csak mérhető.
A 75 fokos üzemi hőmérséklet tartásához a NITRO+ SE szűk 1400-as fordulattal dolgozik, a PULSE öcsinek meg 1800-as fordulat kell ugyanehhez.
Nyilván a PULSE hangja karakteresebb jóval így, de nem is mászkál el 85-88 fokig...
A NITRO+ SE viszont még éppen befér a diszkrét kategóriába ezzel a fordulatszámmal, és ugye ő is csak 75 fokig megy föl, mint a PULSE öcsi.Ja, és mindkét kártyánál megmaradt természetesen 50 fokig a zéró fordulatszámú hűtési mód.
-
pixelshader
tag
válasz
Mizol29 #42322 üzenetére
Mi nem fordul elő? Az nvidia kártyák jobbak, kevesebbet fogyasztanak, de drágábbak is.
A kártya teljesítménye rendben van. Teljesen stabilan fut minden ahogy kell, nem framedroppol, melegszik szenved stb.
De mégis kifagyogat bármilyen előjel nélkül, több játéknál is.
Nvidia-val nekem soha se volt ilyen. -
biker
nagyúr
válasz
Mizol29 #42308 üzenetére
Ez szerint van directx 10-11 alatt is msaa és eqaa is
+ ha nem lenne, akkor a DX11-es játék beállításokban sem lenne mindenféle AA beállítás
-
Xutor
csendes tag
válasz
Mizol29 #41905 üzenetére
Köszi a választ akkor az lessz mégiscsak. Leginkább én is csak melegedés miatt kérdeztem a dolgot hogy hány MHz -t bír a gyári hűtője a kártyának. meg pl 1450MHz az ezzel a kártyával elérhető e esetleg. Tudom hogy minden kártya más mint ahogy processzor is szóval én is csak nagyjából kérdeztem onnan nyilván finomhangoltam volna
-
válasz
Mizol29 #41852 üzenetére
Ne tegyétek privátba, engem is érdekel.
Azt tudom, hogy letölti az ember a firmware-t/BIOS-t a kártyáról vagy az internetről, aztán vannak editorok, szerkeszti, elmenti, mehet fel/vissza a kártyára.
Nekem x évvel ezelőtt nem jött össze, de most muszáj lesz. Mik a szabályok?
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Mizol29 #41654 üzenetére
Én itt problémázok a ventivel, és tényleg 50 +/- 3 foknál kezd el forogni, de ezt valahol be lehet állítani? Úgy értem, azt lehet, hogy legyen 0RPM, de azt nem látom, hogy hol legyen...
Meg ugye az opció, hogy beállítsam, hogy legyen 0RPM, eltűnik, ha a görbét módosítanám.
Vagy az első pont a görbén jelzi azt a hőmérsékletet? Meg 0-t nem lehet, hanem 18%-ra ugrik, ami gondolom a PWM módnál valami határ lehet, nem tudom. -
mystogan0926
újonc
válasz
Mizol29 #41045 üzenetére
Az a helyzet, hogy teljesen oké, ha annak a fan curve-nak van egy bizonyos határa, amit nem lehet lentebb húzni, de ez a 42% szerintem nagyon sok.
A második probléma az, hogy ha elhúzom a "Speciális vezérlő" csúszkát az Adrenalin driverbe, akkor eltűnik az a lehetőség, hogy át tudjam állítani a "Nulla RPM" csúszkát, vagyis aktiválni a 0% fan mode-ot. És mivel a speciális vezérlőben nem tudom 42% alá vinni a görbét, így folyamatosan 42%-on pörög a venti.
Azonban ha nem húzom el a csúszkát a Speciális vezérlőnél, tehát ilyenkor még jelen van a "Nulla RPM" csúszka, akkor SEM működik a 0% fan mode!
Ezt mind úgy, hogy az AfterBurner ki van kapcsolva, tehát nem zavar bele semmibe.
AfterBurner-be így néz ki a görbém:
És így tökéletesen működik is, 35% fan speed alatt nem kapcsol be az összes venti (ahogy írtam 32%-nál bal oldali, 33%-nál jobb oldali, 35%-nál pedig már a középső ventilátor is bekapcsol), tehát mondhatni egy manuális 0% fan mode. Így minden rendben is van a ventikkel, engem csak az AMD driverbe tapasztaltak zavarnak, nem tudom ez normális-e, vagy mitől van.Mert végülis amit nem tudtam AMD driverbe megoldani, azt AfterBurnerbe megoldottam, de a kérdés még mindig bennem van, hogy miért csinálja ezt az AMD driver?
-
mystogan0926
újonc
válasz
Mizol29 #41037 üzenetére
Oké, megtaláltam, viszont 3 darab is van.
Ahogy megnyitottam a "Details"-t, egy különbséget látok csak.https://www.techpowerup.com/vgabios/191725/asus-rx580-8192-170301-2
https://www.techpowerup.com/vgabios/192962/asus-rx580-8192-170416
https://www.techpowerup.com/vgabios/196865/asus-rx580-8192-170414Az első kettő mintha csak sorozatszámban/dátumban térne el, de azoknál Samsung Memory Timings van, viszont a harmadiknál Hynix Memory Timings van.
Melyiket kellene letöltenem?
-
-
Danecay
addikt
válasz
Mizol29 #40554 üzenetére
Ez nem az OC hanem a Silent állás, pontosabban az a BIOS ami rá lehet húzva az OC állásra is. Ha OC lenne akkor a Default Clock 1411MHz lenne szemben az 1340MHz-el ami jelenleg 1440MHz-re van húzva. Éppen ez lehet az oka a 20%-os Power Limitnek is, ugyanis Silent-ben ennyi, OC-ban pedig 50%. Lehet egy buherált BIOS van ráhúzva az OC állásra.
-
dzsoke2
tag
válasz
Mizol29 #40482 üzenetére
Szia.Átkapcsoltam manuálra De Wattman egyáltalán nem jelenik meg,a kapcsolópanelek igen,de Wattman nem.Ha ott a panelek bármit is állítok akkor sem történik semmi,hiába mentem el akkor is a gyári beállítás-on megy minden Benchmark,game...1 dolog kivételével a tpd limitet maxra húztam(ahogy kell)illetve 1 dolgot autómatán hagytam az a mem időzítés.
Mi az amit rosszul csinálok? -
Ellia
addikt
válasz
Mizol29 #39884 üzenetére
Nem az ilyen hibákra gondoltam, sajnos ezzel nem tudsz mit kezdeni user szinten (max mented a profilt és visszatöltöd amikor eldobja.
Arra gondoltam mikor ész nélkül állnak neki az emberek állítgatni dolgokat (fesz/venti profil/vagy csak szimplán a beállításokat) a szoftverben és/vagy összeakad neki más progival (pl. afterburner)...stb.
Lekopogom, hogy nekem ezzel az új szoftverrel még nem volt hibám (sic!), viszont az előzővel akadt (profil eldobálás leginkább).
-
tommyrs01
csendes tag
válasz
Mizol29 #39886 üzenetére
Az a baj, hogy nálam nem csak játék közben okozott gondot... Pedig én nem állítottam rajta semmit az első alkalommal. Kb 1 hónapja van meg az RX 580 a gépben amikor először telepítettem a win nem volt hajlandó minden alkalommal indulni... miután leszedtem az adrenalint akkor jó volt...
Nem gondolom, hogy hibáztam, de lehet fos a gépem hozzá
-
Kékes525
félisten
válasz
Mizol29 #39757 üzenetére
Az MSI alaplap gyártó is. Ezért kérdeztem, hogy ez a program alaplapfüggő e. Másrészt az egész program rendkívül kicsi, alig látni egy nagy felbontású képernyőn, hiába van a Windows-om 175%-os DPI--re állítva. Ez a beállítás abszolút nem befolyásolja a programot. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni.
[kép] [kép]
-
wihay
tag
válasz
Mizol29 #39161 üzenetére
Én a piros oldallal úgy vagyok, egyben nincsenek is nagy elvárásaim a játékokkal kapcsolatban..
- Az AMD Kártyák árérték arányilag szinte verhetetlennek, ez meglátszik most is viszonylag a piaci részesed-ükön..Ami témába vág egyébként: RX 570 4GB ára használt piacon elégé jó, boltból már annyira nem mondható el.. Nem is tudom talán 17'-es kártya? + Az RX 570 nem sokban különbözik a 470-től.. Talán +70 MHz, a memória pedig 100 Mhz-vel nagyobb mint a 470-en?
Ami itt a csalódásnak éltem meg az a RX 5500 / XT kártyák, szerintem borzasztóak lettek, ti inkább vennétek egy jó bevált RX 570/580-at mint egy csiszolatlan, elhamarkodott , fékész 7 nm Navi RX 5500 / XT-t?
- ui: A játékosok nagy része 1920x1080-ban tolja, 60Hz-vel.. Ehhez igazítja grafika beállításokat..
"Rossz videókártya nincs, csak magas elvárások vele szemben"
-
Danecay
addikt
-
-
HSM
félisten
válasz
Mizol29 #38737 üzenetére
Nálam tökéletesen megy a legújabb Adrenalin 2020 driverrel az OverdriveNTool fezsültségállítás és az Afterburner ventilátorszabályzás is. Pedig nem friss telepítés, volt előtte 19.5.1 és 19.12.1 béta is, mondjuk takarításos módban raktam fel.
(#38740) ritkaság: A legtöbbször az eladó szerint hibátlan az is, ami amúgy nem az. Én kicsit szkeptikusabb lennék ezzel, és minimum meggyőződnék róla magam is.
(#38751) sb: Nekem azért gyanús, hogy ez nálad nem csak "sima netezés". Nálam legalábbis firefox alatt ahogy írom ezt a hsz-t és ki van nyitva még több ablak rengeteg füllel is szikla szilárd 300Mhz a GPU-mag, pedig nem kapcsoltam be semmi extra opciót, és Adrenailin 2020 van... Pl. háttérben futó rosszul megírt reklám, meg hasonlók viszont tudnak ilyet csinálni... Egyszer itt PH-n is akadt olyan effektes reklám, ami CPU-benchnek is beillett volna.
-
sb
veterán
válasz
Mizol29 #38453 üzenetére
Ez az:
[link]Így néz ki egy sima netezés vagy bármilyen nulla terhelésű tevékenység közben ha ki van kapcsolva. Plusz ahogy írtam, 47 fok helyett 60.
Ahol vált a grafikon ott bekapcsoltam, addig 1000-1200MHz-en hajtotta böngészés közben is.A kérdés továbbra is az, hogy mi a francért kapcsolja ki állandóan. Gyanítom nem így netezik a nagy többség.
Wattman reset volt. -
Porcica
csendes tag
válasz
Mizol29 #38409 üzenetére
Ugyanez volt nekem is, előszőr azt HDMI-t váltottam le ami a monitorral jött, ugyanaz volt egy idő után fekete kép majd vissza, DP kábellel ilyenem nincs, pöpecül megy minden, valamiért az tetszik neki.
#38408 Pferi
Nekem is 2300-ra van belőve, mondjuk nekem Sapphire nitro+ spec, így 70 fok a plafon az igényes játékokban, de ha normális lenne a két első venti ebben a P600-ban simán lehetne faragni 2fokot is.
Na majd a Fa alá az kerül. -
válasz
Mizol29 #38409 üzenetére
Egyszer én is voltam így egy rx580 8GB -tal, betettem a kártyát és mintha kontakt hibás lett volna a csatlakozó, aztán másnap már semmi baja nem volt. (Pedig ugyanazzal a kábellel használtam.)
Így látatlanban elég nehéz konkrét választ adni a problémára ami nálad fennáll.
Nem olyan nagy összeg egy hdmi kábel, érdemes lenne kipróbálni egy másikkal. Olcsóbb, mint másik videokártyát venni, hogy az jó-e a kábellel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest