- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Bjørgersson #45714 üzenetére
Én próbáltam. BIOS moddal pár tizedett lentebb engedtem a legalsó feszültség tartományt, de nagy ritkán tapasztaltam képhibát és driver crash-t. 2-3W-t és ~2 fokot lehetett még spórolni. Nem érdemes vele nyűglődni.
A max fogyasztás csökkentéséhez még érdemes fps limitet beállítani, ha van a játékban. Driverben is van, az is egész jól működik.
Radeon chillt is próbálgattam. Egészen jól működik. Talán egy leheletnyivel nagyobb az input lagja, de ha nem fast paced játékot játszol, akkor nem lesz gáz. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #45714 üzenetére
No, a Radeon overlay szerint olyan 140 watt körül mozog a fogyasztás Siege közben.
-
Danecay
addikt
válasz
Bjørgersson #45711 üzenetére
Feltéve ha van értelme játék alatt a 144Hz-es frissítésnek
-
Mizol29
senior tag
válasz
Bjørgersson #45702 üzenetére
Érdekes nálad, hogy hogy nem tekeri maxon a memóriát a 144Hz-es monitor? Nekem is vissza kell venni 120-ra, hogy vissza essen 300-ra a memória
-
válasz
Bjørgersson #45697 üzenetére
Bőven jó az. 1V szerintem arany középút azon az órajelen. Nekem 1250en megy 0.98 mellett a 480.Fogyasztásba hőtermelésbe nagyon jó, játék alatt sem megy nagyon 64 fok fölé, ilyen 45-55 % ventifordulat mellett a gaming x.
Ennél 1316Mhz 1.04v mellett már +25W-ot számít. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Egyszer csináltam egy saját mérés táblázatot 50Mhz-enként a hozzá igazított feszültséggel. 1200MHz és 1350Mhz között erősen lineáris a teljesítmény és a fogyasztás alakulása. E felett kezd el jobban növekedni a fogyasztás, mint a teljesítmény. 1300-1380Mhz körül el lehet lenni 1000-1080mV-tal, attól függően, hogy mennyire vagy szerencsés a silicon lottery-vel.
Szerintem felesleges ~1350 fölé menni. Ha esetleg fölfelé kiakarnád kihajtani belőle a maxot, mondjuk 1450 vagy felette, akkor BIOS mod, hogy tudjál neki adni 1250mV-t. De akkor télen kikapcsolhatod majd a szobában a fűtést.... mert:
ezzel a gyári 1411MHz beállítással garantáltan hozza teljes terhelésen stressz tesztben a 175W gyári TDP keretet, de 1-1 játék is kihajthatja ennyire, beállítástól függően.
ha tovább piszkálod simán a 200W körül fog járni. Szerintem tök felesleges azért a pár % teljesítményért.
Egy további javaslatom, hogy ha van 144Hz-es monitorod és szereted hűvöst és a csendet, akkor állítsd be 120hz-re, mert "jelentősen" megnövekszik a desktop, idle fogyasztása ennek a Radeonnak a 144Hz miatt. A jelentős kb. 6-8Wattot jelent, ami akkor lehet érdekes, ha stopFAN-t használsz. Felmehet néha annyira a hőmérséklet 144Hz-en, hogy bekapcsol a venti, mert felmehet 50fok körülre a 144Hz miatt. (OK: 144Hz-en a Radeon a VRAM-t maximális órajelen futtatja, miközben 120Hz-en, már visszaveszi 300Mhz-re és csak néha ugrál fel 1000MHz-re.)Szerintem teljesen jó ez a 1350Mhz@1000mV, ha stabil.
-
TIT
veterán
válasz
Hát ez túl jó.
Nekem a Saphi 580 1020-on megy 1340-en. -
Gyuri27
félisten
válasz
Ha jó a vga akkor 950-960 reális lehet. Ha elengeded az 1411-7et 1170-1180 mhz elég akkor biztosan megy.
-
válasz
Bjørgersson #5506 üzenetére
Nem maradéktalanul. Terhelve, tuningolva nagyon pörög, és van szélzaj rendesen. Az biztos, hogy (a kártya számára) nyugisabb játékokban át fogom kapcsolni csendes üzemmódra. A hőmérséklet sosem érdekelt, tőlem aztán lehet folyamatosan 90°C is, a gpu-knak meg se kottyan.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #5506 üzenetére
k
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Bjørgersson #2143 üzenetére
A 970 G1-emen volt rendesen nagy hűtés, és az sem volt annyira halk. Akkor ez a kétventis?
Majd a tesztek eldöntik, de szerintem minimál OC lehet rajta. Így meg kb a két éves 970 G1 elverheti, DX12-n kívül. Fogyasztásban hasonlóak tuning alatt. Talán 480 jobb kicsit.
+ 100K-t biztos nem ér meg. 85-90 a max amit ez a kártya.ér.
-
and1ao
őstag
válasz
Bjørgersson #2143 üzenetére
Ha jóval több lamellát teszel bele akkor nő a hűtő mérete is (a sűrű lamella ugyanannyit károsíthat,mivel nem tudod átfújni) nem biztos hogy szerették volna ezt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bjørgersson #2139 üzenetére
Meglátjuk majd. Azt sajnos tudni, hogy nincs a helyzet magaslatán a Giga a Radeon-ok terén, viszont van olyan ismerősöm aki elégedetten használ 390 G1-et.
A Nitro-val hasonló a helyzet, meglátjuk majd, a tényleges tesztekkel kiderül minden.
-
Zeratul
addikt
válasz
Bjørgersson #2137 üzenetére
Nyafogsz hogy kicsi a borda, holott 3 heatpipe van a giga hűtőjében ami közvetlenül felfekszik a GPU-ra. Heatpipe hűtésnél a csövek minősége, mennyisége és hűtendő felületre illetés sokkal többet jelent mint hogy hány lamella van a hőleadó végén.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Bjørgersson #2137 üzenetére
Vannak tényleges hőfok eredmények már, ami alapján meg lehet ítélni, hogy rossz a hűtés "teljesítménye"?
-
dergander
addikt
válasz
Bjørgersson #2130 üzenetére
Akkor a 960-as kártyádnak jobb a hűtése... köszönjük ezt az info-t,sokan lemondanak most a 480as Giga kártyáról.
-
Zeratul
addikt
válasz
Bjørgersson #2130 üzenetére
Nézd már meg milyen hűtőről van szó!
-
Zeratul
addikt
válasz
Bjørgersson #2115 üzenetére
OMFG, láttál már hőcsöves hűtést közelebbről?
-
Apucy01
őstag
válasz
Bjørgersson #2115 üzenetére
Nehogy már most meg a borda legyen a gondotok....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kuponkunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest