- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Zatharigo #41214 üzenetére
Sajnos így se mond semmit a CPU. A 8 magot külön lenne jó látni. Nekem pl régi játéknál van, hogy csak 1 magot használ, igaz az még régebbi, mint amivel te játszol Olyankor 1 mag 100%, a többi meg alig valami. Gondolom win típus függő, hogy mutatja e külön a magokat a feladatkezelő, legalábbis nálam mutatja. Rakd fel az aida64 extreme-et, kipróbálható verzió. Az többet mond: [link], esetleg cpu-z, gpu-z, ilyesmik, amik talán még többet, de szerintem elég az aida. Passmarkot és/vagy userbenchmarkot továbbra is lenne értelme rá tolni.
szerk:
Látom közben megoldódott úgy ahogy. -
Speed®
titán
válasz
Zatharigo #41214 üzenetére
Azon azért semmi meglepő nincs, hogy egy 570 nem hoz magas FPSt Ultra settings mellett..nézz szét az opciók között, mi az ami lezabálja a tempót, csilliószoros AA és társai nem éppen az 570 terepe azért.
GTA5ben is van upscale beállítás, ha mindent maxra toltál, nincs min csodálkozni az eredményen..a grafikus/advanced grafikus részről dobj egy screent.
Vsync beállítások közt pl. ott a Half, az máris megmagyarázna sok mindent, de azért van bőven opció még, amivel minimális látványt bukva jelentős tempót lehet nyerni, jól skálázható lett napjainkra. -
inf3rno
nagyúr
válasz
Zatharigo #41205 üzenetére
Akkor nem a processzor a bottleneck, hanem valami visszafogja az egész rendszert. Bár nem teljesen világos, hogy a CPU kihasználtságot hol nézted. Lehet, hogy 30%, de 1 mag van 100%-on a többi meg pihen. Windowsban ctrl + shift + esc előhozza a feladatkezelőt, ott kell kerülnézni a teljesítmény vagy milyen fülön. UEFI-ben is kikapcsoltad az energiagazdálkodást? Igaz nálam az csak ugráló FPS-t okozott, nem vitte le 30-ra folyamatosan.
Ne csak GTA V-nél nézd, ha állítasz valamit, mert az híresen szar AMD kártyával. [link] Azért az nem semmi, hogy nappal 90 FPS, este meg 45 van a fazonnál.
Tolj rá egy passmark-ot és egy userbenchmark-ot. Azok összehasonlítják ugyanilyen alkatrészekkel. Abból talán kiderül, hogy van e valamelyik alkatrésznek teljesítmény gondja. [link] [link]
-
CirrMee
addikt
válasz
Zatharigo #41193 üzenetére
Sziasztok, pár hete vettem egy ellőre összeállított gamer pc-t, alább írt konfiggal. Úgy tűnik a videókártyával van problémám (Radeon RX 570 8 GB). Régebbi játékokkal kezdtem játszani, de sokkal alacsonyabb az FPS szám, mint ahogy várnám.
Csak a hatás (és a minap, másik júzerrel történtek) kedvéért: ugye nem az alsó PCIe foglalatban van a kártya?
-
TIT
veterán
válasz
Zatharigo #41198 üzenetére
Akkor winbe rakjad teljesítménycentrikusra,mondjuk egy ilyen procihoz ez karcsú lap,nem is tuningolható,reméljük nem azért ilyen lassú mert visszaveszi a procit mert gyenge a 4+3 vrm.
Mondjuk a 79 fok sok is de akkor mégse 30% a gpu és az se mindegy milyen márka,az tudjuk,hogy radeon. -
fasterware
aktív tag
válasz
Zatharigo #41198 üzenetére
Esetleg ha játék előtt újraindítod a gépet, és úgy nézed meg mennyi fps-ed van?, lehet Neked is beragad játék alatt a vram órajele 300 Mhz-re, furcsa ez, én is már mindent megpróbáltam, afterburnert nem használok, minden alap órajelen megy nálam, mégis újraindítást követően rendesen 1750 Mhz-en jár a vram órajele, wattman reset is volt, semmit nem ér, csak az újraindítás, érdekes driverek ezek, jobb megoldást nem találtam, illetve más sem tudott tanácsot adni sajnos, hátha Neked is megoldja
.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Zatharigo #41193 üzenetére
Nekem RCTW:ET-nél állítani kellett a konfigon
r_primitives [-1|0|1|2]
-1 = skips drawing
0 = uses glDrawelements if compiled vertex arrays are present, or strips of glArrayElement if not.
1 = force strips
2 = force drawElementsHa ez 1-en volt, akkor 25FPS körül volt nekem is, ha 2-re állítottam, akkor meg 600 körül.
Nem tudom a többi játéknál van e ilyen beállítás, gondolom nem quake motorosak, de lehet valami hasonló kínjuk van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged