- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Macrodroid
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koszos91
tag
válasz
tasiadam #43841 üzenetére
Persze ebbe teljesen igazad van, de ez akkor is kiszúrás.
Meg értem én, hogy lehet venni konzolt egy középkategóriás videokártya árából és akkor minden le van tudva, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy hosszútávon azt használjam valahogy nem az én világom. Biztos, hogy egyszer kétszer jó lenne, de azért meg minek porosodjon. Szóval maradok a pc vonalon és szenvedek, meg várom a csodát -
-
koszos91
tag
válasz
tasiadam #43838 üzenetére
És a legdurvabb az, hogy pont egy eve vettem egy 3600 rizsat, ami akkor is sok volt, de most egy 20 al dragabb, sot minden cucc amit vettem vagy drágább vagy ugyan annyiba kerül. Es csodalkoznak, hogy hanyatlik a pc-s tarsadalom, nem is csoda ha egy kozepkategorias kartya is mar 150-200 nal kezdodik, akkor miről beszélünk. Sajnos Magyarországot is az európai piacba szamoljak, csak sajnos itt a fizetes nem ezzel egyenértékű.
-
-
fanti
addikt
válasz
tasiadam #43038 üzenetére
MX-4 nem jobb? Ja és kevesen tudják a TG Kryo-nál vannak hibás szériák, azaz fémszemcsék vannak a pasztában...én is fogtam ki egy ilyen tubussal...ahogy levettem a prociról a hűtőt, finoman jobbra-balra mozgatva, picit karcos lett a kupak meg a hűtőtalp is (réz).
Ezután olvastam utána, és biza külföldi fórumokon meg is találtam, hogy sajna a TG elismeri a visszajelzések alapján azt, hogy kerültek ki ilyen szériák a termékből. -
biker
nagyúr
válasz
tasiadam #42799 üzenetére
Teljesen jó volt amit írtál.
Hiszen mindig van "egy picit jobb" kevéssel többért, de
- ok cserélek ddr4-re meg egy jó ryzenre
- az már pcie 4.0 tehát picivel többért mehetne bele egy ilyen kártya
- a tápom 580W peak (450W folyamatos) és 1x8 pin tehát kéne akkor egy jobb táp
És máris a házon kívül mindent kicseréltem.A te javasolt lapodon megcsak proci és hűtő kell mellé.
-
snake1977
őstag
válasz
tasiadam #42803 üzenetére
Magát a win10 használatot nem értettem, hiszen egy oprendszer elvan 2 magon is ha elég erősek. De kezdj el renderelni sony vegassal, vagy bármi olyannal ami kihasznál több magot, épp ezért ezzel a megállapitással hogy a netezéshez alig kell kraft ezzel nem tudok mit kezdeni.
BF1 8300FX , BF1 7700K multiban magas a cpu kihasználtság, néha ki lehet fogni 1600-ast olcsón, de hamar elviszik a többi meg általában 37-38k árakon van, itt is meggondolandó már a 2600x pár ezressel több csak használtba. RX 470 mellé bármelyik elég, de ha fentebb megy akkor inkább a 2600X azonos fogyasztás mellett mint a sima 1600-as. Magasabb órajelekkel optimalzáltabb cpu a 2600x így tovább lesz ütőképesebb.
Na de ez már kezd off lenni, nem szeretnék egy figyelmzetetést. -
snake1977
őstag
válasz
tasiadam #42799 üzenetére
No offense, picit lentebb írták hogy a 4770-et kevésnek érzik az 580-hoz, a win 10 4 thread ezt hogy érted? Nem az oprendszer a lényeges, hanem a játékok, és pl. BF1 már több magot is kihasznál (8-at is), és sorba jönnek az újabb játékok amik jobban futnak 6-8 magon, de anyagi oldalról nézve sincs akkora difi hogy ne a ryzen legyen a jobb választás. Plusz az upgradelhetőség is fontos, ha netán most hogy az árak esnek a 470-ről váltana 580-ra vagy feljebb, oda kellhet a kakaó a cpu-tól is.
-
snake1977
őstag
válasz
tasiadam #42796 üzenetére
Minimális pótlással DDR4-et tud venni, minek vegyen egy lecsengett platformhoz lapot, pláne hogy a DDR4 gyorsabb, és időtállóbb. Az i7 6700K 50-55k árakon van, 7700K meg felette, használtan. Ez nem optimális vétel sehogy sem.
Nem látok a pénztárcájába de ha váltani fog, akkor időtállóbb cuccra fog szerintem költeni, ami még upgradelhető is Zen2-re ha úgy alakul.
-
HSM
félisten
válasz
tasiadam #42744 üzenetére
1080-on szerintem nem lenne szabad ilyen sok CPU-munkát adjon. Viszont itt nincs teljeskörű VP9 dekódolás, nem tudja a GPU, helyette egy hibrid megoldás van, ami csak a feladatok egy részét adja át a GPU-nak, és egy részét csinálja a CPU. De ennek csak 4K 60FPS-en szokott jelentősebb CPU-használat lenni az eredménye.
-
snake1977
őstag
válasz
tasiadam #42686 üzenetére
Nem számítok tartós esésre én sem, amikor a bányász láz véget ért dobálták ki a piacra az amd kártyákat, de az is lecsengett viszonylag hamar, és utána beállt a piac nagyjából. Persze kismértékű fluktuáció mindig van, amikor egy nagyobb tétel megjelenik a piaci ár alatt és szépen lenyomja azokat. Ismerős jövőhónapban elvinné a 480-asom, tehát elég hamar esedékessé is válhat ez a csere, vagy erre a kivárós időszakra bedobok egy "retró" hd5850-est és várok még egy kicsit hogy hogyan alakulnak az árak az új rtx-ek megjelenéskor. Sok pénzt belepacsálni nem akarok, ha nincs annyi plusz teljesitmény hogy megérje a váltás. Az 5600XT-vel is szemezek, ugyan csak 70Hz freesyncet tud a monitorom, de úgy vettem észre ez is számít.
szerk: Mate 10 pro-m van, jóbarátomnak XS, egyetértek veled a kameraszoftver terén, bár másik ismerősnek P30 pro van, az iphone fotói klasszisokkal jobban mutatnak.
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
tasiadam #42681 üzenetére
A Huawei és Samsung feleannyi csúcskészüléket sem ad el mint az Apple. Ők az ilyen olyan lite izékből tudnak eladást generálni, de mint írtam az összes profit legalább 60%-a az Apple-é a mobil piacon. Továbbá ott a Mac és MacBook és az okosóra. Ezzel a 4 termékkel elég szépen lefedik a palettát és csakis a prémium termékek között. Ők nem árulnak szemetet, akár műanyag telefont, laptopot, mindenük fém (telefon orvosi acél keretes pl.). Szoftverben meg egyszerűen ők a legjobbak.
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
tasiadam #42679 üzenetére
Szóval ahhoz nem lehet köze a sikernek, hogy az okostelefon eladások legalább 60%-a tőlük van? És ők prémium csúcskészüléket árulnak (legerősebb proci, legjobb kamera, legjobb kijelző), nem 30 ezres Xiaomi-szintű vackokat... Illetve a filmiparban is Macet használnak, zeneiparban is, még a profibb YouTube videósok is Macen vágják a videóikat. Magát a céget én sem kedvelem, mert undorítóan drága minden termék, de elismerem, hogy nem véletlenül lettek sikeresek. Én például alig várom, hogy válthassak végre iPhone-ra januárban, az Androidból nagyon elegem lett így közel 10 év alatt. Nincs frissítés (az Apple 5 évig frissít), ha van, akkor felezi az üzemidőt, minden app akadozik, még csúcstelefonon is. Meguntam. :D
-
biker
nagyúr
válasz
tasiadam #42638 üzenetére
Full gyári bios van rajta, megnéztem, ugyanaz mint a techpowerupról letölthető, és sehol nincs benne ilyen max érték. Fene tudja mi nyűgje van.
pixelshader: igen, 1242MHz az alap max. gyári feszen, -60mV és +20mV esetén is szilárd 1330-on megáll akármit állítasz be neki. Akkor is ha csak 80W a felvett teljesítmény és akkor is ha 110W, a ventit feltoltam így 65fok fölé nem megy.
Gyári órajeleken 1242MHz és 1650Mhz mem mellett símán elmegy 70 fokig mert 60-nál kapcsolja az első fokozatot a ventilátor."De oc-hoz szerintem az alulfeszelés nagyon rossz ötlet." -- mindenhol azt írják, ha eljön a teljesítmény limit, akkor csökkenteni kell a feszt. Mivel a teljesítmény limitált.
Ez egyelőre rejtély. A biosban csak a gyári step órajelek vannak letárolva.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
tasiadam #42532 üzenetére
Jó fej emberke nagyon, többször üzleteltem vele már.
Igazából ha teljesítményben meg mindenben elégedett vagy vele kivéve a fogyasztást, akkor nem cserélnék a helyedben.
Kipróbáltam a mai nap folyamán a játékokban amikkel szoktam játszani: WoW, World of Warships meg Minecraft (
). Nagyon fullos ezekben a játékokban, mással meg PS-en játszok.
Nem mellesleg nagyon jól néz ki ez a SE. -
pixelshader
tag
válasz
tasiadam #42352 üzenetére
Venti beállítás nekem se megy.
Kikapcsolom a 0 rpm-et, speciális vezérlőn feljebb húzom.
Következő indításnál azt vettem észre, hogy már 65 fokon megy a kártya, de a venti még mindig 0-án van.
Csak akkor hajlandó elindulni ha vissza állítom automatikusra, aztán megint ráadom a hűtést. -
Mizol29
senior tag
válasz
tasiadam #42352 üzenetére
Érdekes én múltkor kipróbáltam ezt a bios szintű alulfeszelést, de valami nem stimmelt vele. Hiába írtam át a feszeket terhelésnél sokkal többet adott neki a kártya mint amit beírtam. 1340Mhz-hez adtam neki 1050mV-ot, de terhelésnél 1100mV-ot kapott 1340mhz-en. Ha a wattman-ben átbillentettem a feszültség beállítást auto-ról kézire akkor működött az az érték amit beírtam a bios-ban. Így inkább hagytam és maradtam a wattman-nél. Nekem szerencsére nem felejti el a beállításokat.
-
Kisbocs06
tag
válasz
tasiadam #41913 üzenetére
Erre hamar rájöttem már vásárlás után én is
De nem nagyon izgat mert zsír újonnan volt 48e még anno alzaban lekuponozva és még van rá két és fél év gari , semmi anomalia nincs a kártyával szerencsére .Gondolkodtam mire lenne mostanság érdemes lecserélni de nincs semmi alternatíva ( Gtx 1660ti vagy afelett lenne érdemes cserélni , mondjuk 45 alatt nem is adnám oda senkinek ) túl sokat kéne hozzá pótolni és nagyon koca gamer vagyok ált heti 6-8 órát tudok játszani , nem multizok soha. Majd két év múlva cserelem .
-
Kisbocs06
tag
válasz
tasiadam #41907 üzenetére
Az enyém nem
xfx rx 580 8gb .Gyári feszen nemtudja a 1400 et.Asszem 1390 ha jól tudom , gyári feszen ha a power limit nincs kitolva akkor 1385 ot se tartja csak a 1380 at .Alulfeszelve használom már hónapok óta 1300mhz 1050V. 1040V nem fagy ki de hibázik a kép a játék alatt .1350mhz hez 1110V kell 1100V on már hibázik .Viszont így 1300mhz en 64-68 fokos max ( 70 foknál 50% a venti fordulat úgy állítottam afterburnerben , a kettőt együtt használom az aftert csak monitorozására nem állítgatom így nincs is gond )úgy hogy nincs most a gépház elejeben ventilátor ( jovohonapban veszek új hazat ) Ami feltűnt hogy felment a gépre a win10 legújabb frissítése valami 2004 verzió és több és stabilabb lett az fps .Andrenalin driver maradt abból ált a legújabb szoktam használni de nalam nincsenek gondok .Nekem fekszik ez az Xfx változat és 45-50% fordulaton nem is hangos. Gyári értékekkel és egy kis plusz fordulattal is tartja a 70-73 fokot de minek ha így is szinte mindig 60fps em van és a monitorom se tud többet megjeleniteni. Es ezt írom úgy hogy ahogy olvasgatom csendesen ezt a fórumot szinte majdnem mindenkinek jobban megy a kártyája mint az enyém mármint alulfeszeles esetén.
-
-
-
-
zolee0307
őstag
válasz
tasiadam #41616 üzenetére
A kártya kb. fél éves, szóval nem hiszem, hogy a paszta lenne a gond. Már párszor az itt kapott tanácsok alapján próbáltam belőni a feszt. Amire jutottam, hogy 1545 mhz-nél 1,121 V a vcore, a többi mhz-nél is kimértem. Na 31 mV csökkentés még jó, ramnál 50 mV. Viszont a hőfok nem csökken, illetve van, hogy a vcore a csökkentés ellenére is van, hogy 1,337 V. Nem értem, hogy miért megy a beállított vcore érték fölé a fesz.
Amit még megfigyeltem, hogy magasabb fps-nél nagyobb a fogyasztás, mint alacsonyabb fps-nél. Mondjuk nem fixálom az fpst.
Egyedül a teljesítmény hatékonyság csökkentesével tudom visszább fogni a hőt és a fogyasztást. Viszont minél jobban lejebb veszem, ugye úgy csökken a gpu sebessége.
-
Fortum
tag
válasz
tasiadam #41621 üzenetére
A gépet amiben a videókártya van, be kell fognom szervergépnek (cloud/média). Ezért kell valamilyen megoldás, hogy ha játszani akarok akkor tudjam használni a GPU-t mivel nem olyan régen vettem és sajnálnám eladni. A optiplex ssf workstationbe nem akarok pluszban vidókárytát. Nagyjából ez lenne a cél.
-
-
DEEKEY
csendes tag
-
rolio1
tag
válasz
tasiadam #41332 üzenetére
Szia
Én accelero extreme IV v2-t raktam az armor 580-ra. Simán felmegy,a szélső rögzítők nem szerelhetőek fel,de így is stabil.
Viszont a hangja szinte nulla, afterburnerben kell venti profilt beállítani, több óra játék után sem melegszik, én nagyon elégedett vagyok vele. -
grizlisandor
veterán
válasz
tasiadam #41345 üzenetére
A Múltkor itt áltam meg.
MSI-ben is le tudom húzni 0-ra, így akár maradhatna a félpasszív mód is.
Kell még hangolni kicsit a dolgokat. Jelenleg csökkentettem a fesz-en, úgy néz ki még így is stabil, kapott egy venti profilt. Hangra ok, bár lehet a front ventit nem lehet szabályozni, így az teker. A héten elvileg befutnak az új ventik. -
inf3rno
nagyúr
válasz
tasiadam #41304 üzenetére
Ohh az más. HP-nak szerintem már az is elég, ha elmegy belőle a vákum.
Ja nem nagyítottam rá, most így ránézve olyan mint a Terminátorból az emberke.
Lehet rosszul értem, ez most a gyárból jött ki így, vagy miután leemelted róla a hűtőt, azután folyott szét? Igazából egyik eshetőség sem túl jó. Azt mondják fel kell takarítani ilyenkor, mert rövidre zárhat dolgokat. Vannak ilyen ezüstözött csoda paszták amiknél fennáll ez a veszély.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged