- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
válasz
Aprósólyom #48079 üzenetére
De lehet a javítás fejlesztés is,a lényeg,hogy nem ua.a 480 mint az 580.
-
TIT
veterán
válasz
Aprósólyom #48077 üzenetére
Javítás=fejlesztés a lényeg,hogy nem ua.jobb lett,
-
zolee1984
senior tag
válasz
Aprósólyom #48062 üzenetére
Valami 3440-es vagy ilyesmi i5 proci van neki.
Reseteltem a biost mikor ramot cseréltem.
Futott vagy 2 óra testmem5 anta extreme beállítással
De most mondtam neki, hogy kapcsolja ki a hardveres gyorsítást az összes böngészőben amit használ.
Ha lesz megint anomália mélyebben kivizsgálom a dolgot.
Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsokat!!! -
zolee1984
senior tag
válasz
Aprósólyom #48058 üzenetére
A ramon én is agyaltam.
2x4 volt neki és lett helyette 4x4
De az nem cseszné szét játék alatt?
Alt tab nem játszik nála -
zolee1984
senior tag
válasz
Aprósólyom #48056 üzenetére
Én is ezen gondolkodtam és utána jutott eszembe ez a hardveres gyorsítás.
Csak azt mondja az öregem, hogy nagyon ritkán csinálja.
Most is vagy két hete nem csinálta.
Alapból nem is kérdeznék ilyesmit, mert szoktam tudni mi a gond.
De ilyennel még nem találkoztam, hogy sajnos vagy szerencsére, az attól függ honnan nézzük. -
CirrMee
addikt
válasz
Aprósólyom #48051 üzenetére
Kimaradt a helyzetjelentésből, de az volt az első...
Lassan már tényleg azon gondolkodom, hogy amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan megy is tovább ez a lap+CPU, azt' lesz helyette egy Ryzen...
-
válasz
Aprósólyom #48018 üzenetére
így van
-
Francia91
veterán
válasz
Aprósólyom #47993 üzenetére
Holnap délelőtt meglesem a sajátomnál, hol írja a VRM-et
-
Francia91
veterán
válasz
Aprósólyom #47991 üzenetére
Csak az AMD Adrenalin driver van feltelepítve. Ott mondtam neki, hogy nézze meg a ventiprofilt, hogy van beállítva, bár elvileg alapon kéne lennie.
A kártya nálam volt tesztelve, amikor megjött mindkettő RX580-as, ott nem melegedett jobban a kelleténél teszt és játék alatt, újrapasztázással kezdtem mindkét kártya esetében. Nálam nem volt ilyen jelenség, amíg a gépben volt tesztelni
VRM hőfokot gondolom a HWInfo kiírja -
hegegabi80
addikt
válasz
Aprósólyom #47976 üzenetére
köszi az infókat, ismét tanultam valamit
ezeket mind figyelembe veszem majd -
hegegabi80
addikt
válasz
Aprósólyom #47972 üzenetére
Gyárilag 1216 Mhz a gpu órajele 1000mV fesz mellett. Tehát akkor pont ideális tartományban van. Feszt még lehet lejjebb viszem egy kicsit, aztán meglátjuk.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Nem sokat
Én egyébként nem szeretem az ilyen szivárványszínű cuccokat , de ez még nekem is belefér
Érdekesség gyanánt volt hasonló fogyasztású kártyám , igaz más kategóriában ( Rx6600 , RTX 3060 UV-al ) , de azok fűtötték a házat beleértve a többi alkatresszel együtt .
Szvsz nagyon egyben van az egész
-
Aprósólyom
addikt
válasz
sry, nem 106-108 GPU power, írok már hülyeségeket....
mind1 a grafról leolvasható.
További fontos infó lehet, hogy én konnektoros mérővel vissza tudom igazolni a grafikonokat, miszerint 1300MHz alatt van az ideális perf./pwr. tartomány. Akinek inkább a teljesítmény a fontos, azok menjenek ~1275MHz fölé.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Aprósólyom #47964 üzenetére
Köszi az infót, ez még csak az 1 nap , és ha nincs értelme persze nem nyuzom a Vram-ot
A többit később
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Aprósólyom #47931 üzenetére
Semmi nem lett cserelve, se hardveresen, se szoftveresen. VGA Drivert frissitem, mikor kiirja, hogy van uj (pont ma volt).
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Aprósólyom #47929 üzenetére
-
Peti19860726
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #47909 üzenetére
Jelenleg egyébként az a bios verzió van fennt ahol a kurzorom áll a Limited Edition verziónál viszont amikor nemrég átváltottam a bios kapcsolóval 1450mhz-ről 1411re akkor az fogadott hogy a bios verzió nem megfelelő amikor el akartam inditani a gépet, miután nyomtam egy ujrainditás be tudtam lépni a windowsba probléma nélkül. Próbáljak meg rárakni egy 2018 körüli biost? Nem fogom tönkretenni? Egyébként volt pasztacsere is, hővezető lapok is lettek cserélve még pár éve. Szóval nem hiszem hogy az lenne a gond.
-
Peti19860726
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #47909 üzenetére
Beállítottam 1120ra ahogy mondtad az utolsó 3 feszültséget, az előtte lévőt pedig 1100-ra de ugyanugy crashel a történet. Nem tudom mi lenne a jó megoldás. Nemrég írtam egyébként a Sapphire-nak ezzel kapcsolatban. Kellene találni egy olyan gyárilag stabil működési feszültségbeállítást ami stabilan tudja vinni az 1450mhz-et crash nélkül. Egyébként 1400mhzen és alatta egyáltalán nem crashel, csak felette. Bár ott is állítgattam a feszültséget az alábbi videó alapján. https://www.youtube.com/watch?v=hiN7zmKTy2I&t=647s
-
Peti19860726
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #47904 üzenetére
-
Peti19860726
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #47901 üzenetére
Eddig 2 táppal próbáltam ,mindegyikkel ugyanez volt a gond. Asus 550w-os, Seasonic 620w-os, mindkettőnél ugyanúgy előjött a hiba. Abból gondoltam egyébként, hogy ha visszaveszem a gyári alapértelmezett órajelre azaz 1257mhz-re vagy 1340mhzre (ez az ami a stock alapértelmezett rx580-okra vonatkzik az amd oldalán ) akkor tökéletesen működik , nem fagy ki sosem. Az XMP profil ami nálam DOCCP azt hiába kapcsolom ki vagy be ugyanúgy előjön a hiba. Hidd el amit lehetett én már végigzongoráztam. Éveket töltöttem ennek a problémának a kutatásával sikertelenül. Csak a mhz visszaállítástól lesz hibamentes a játékok futása.
-
törölt tag
válasz
Aprósólyom #47876 üzenetére
Gyári értéken volt minden, a GPU 1244MHz-en ment, a vram emlékeim szerint 7000 helyett 6000 körül megy az ITX kártyán, vagyis a korábbi kártyámon így volt, de ezt 2-3 kattintással lehetett orvosolni. Mindent alapon néztem, csak a GPU kapott kevesebb feszültséget, és másik játékot még nem raktam fel.
Viszont a megvan a hiba forrása:
frissítettem bios-t, változatlan maradt.
Kicseréltem a R3 PRO 2200GE-t R5 1400-ra, és van post screen, bios-ba is be tudok lépni.
Ne kérdezzétek az okát, de megoldódott az amúgy is szükséges processzor csere után.
Öröm bódottá -
köpet
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47865 üzenetére
-
köpet
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47865 üzenetére
Emlékeim szerint igen. Este csinálok róla képet és felrakom.
-
köpet
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47863 üzenetére
2000MHz, ha jól emlékszem.
A GPU boost 1260MHz, amennyire meg tudom ítélni stabilan tartja. Az SKU számot nem találtam meg rajta, de gondolom az OC verzió lehet [link] . -
válasz
Aprósólyom #47861 üzenetére
Volt kerregős ventis 3 éves rx 480am ami biztos hogy nem a folyamatos ventijáratástól ment tönkre, hanem az állandó ki be kapcsolgatástól.
-
köpet
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47857 üzenetére
Nem tuningolom, sőt. Amihez használom visszafogva is elég bőven.
A ventiprofilt már megtoltam picit, a zaj kevésbé zavar, mint a tudat, hogy melegszik.
Van valami power limit szerűség, azt is visszavettem valamelyest (-10%).
Undervolt már megvolt, mivel bányászcsákány a szentem, az utolsó state 970mv; egyszer próbáltam lejjebb menni, de egyből hibázott, ezt már valaki "behangolta". Bios-t nem szeretnék módosítani, ha nem feltétlenül szükséges... -
válasz
Aprósólyom #47857 üzenetére
Ez az okosnak tartja magát gyerek szerint nincs kopás. Nézd mit válaszolt. [link]
-
köpet
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47850 üzenetére
A stackelés az mit jelent?
No nekifutottam, a 0.5mm kevés, látható rés van a RAM IC-k és a borda között.
Rendelek 1mm padot, ha megjön folyt. köv.
Az arctic elég puhának tűnik, szerintem lapítható lesz, olyan gyurmaszerű valami. -
válasz
Aprósólyom #47845 üzenetére
Rendszer RAM lesz az, nem videoram.
-
válasz
Aprósólyom #47841 üzenetére
Ahhoz adásvételi szerződés is szükségleltetik. S akkor is a vevőnek kell bizonyítania hogy rejtett hibás. Kivétel ha cégtől veszi, ott meg az eladónak. De ez itt off, kár volt említeni.
-
Atke
senior tag
válasz
Aprósólyom #47829 üzenetére
Nem az az accountja
/demweb adta meg/
tocsics16 -
Atke
senior tag
válasz
Aprósólyom #47825 üzenetére
Lefuttattam a GPU-Z-s tesztet. előszőr alapbeállításokkal:
Itt is throttling-olt...
Majd 1250MHz-n 1.000 V-on alulfeszelve( itt lehúztam a FAN speedet, hogy melegedjen. (majd vissza 1370-re) Itt 73-74 körüli hőfokon kezdte.
Szétszedtem, megnéztem a pasztázást és a GAP-padokat
A ventilátor kábel szigetelése sérült...
És erős a gyanum hogy BGA-zva? volt (GPU cserére gondolok) mert a nyákon folyás van a gpu körül. Annó volt egy lapom amin az alaplapi USB lábat pótoltattam, és azon volt utána ilyen"fényes folyás"
Fickó elmondta, vissza nem vihetem, mert hogy teszteltem, és eldönthettem hogy viszem vagy nem...Mindamellett szerintem átvágott, és ez javított, baromira nem pistike játszott vele.
Köszönöm szépen a segítségeteket. nem ragoznám túl a fórumot tovább.
Annyi lenne a kérdésem hogy mit tudok tenni így ezzel? Gondolom javítás Off. Eladni mennyiért lehetne? -
Atke
senior tag
válasz
Aprósólyom #47821 üzenetére
2 napja vettem. Személyesen vettem át, 5 perc furmark után egy superposition-t végig futtattunk 74 C főlé nem ment. Ez az ingadozás nem tünt fel, szerintem nem is volt,de nem tudom. (elvileg gyerek használta játékra) Hazahoztam, betettem és össze vissza ugrált minden. Az ASRock PG (asrock rx580 8gb PG) tweakerrel beállítottam a ventilátort hogy élhető legyen.
Volt egy pár kártya a gépben ezzel a windowssal (10 64bit) 3060Ti volt benne legutóbb.A GPU 1370-300 között ugrál a teszt alatt is. de csak attól a résztől ahol a gravity mód van.
Vettem fel egy VIDEÓT is róla -
qukesz
senior tag
válasz
Aprósólyom #47808 üzenetére
-
qukesz
senior tag
válasz
Aprósólyom #47806 üzenetére
Mint mondtam engem annyira nem izgat csak kíváncsi volt a dolgokra. Azt a teljesítményt hozza így is ami nekem elég.
De köszönöm mindenkinek szánt rám időt. -
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47802 üzenetére
Bocsánat barátom de! az se 1340/1430
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47784 üzenetére
Hagy barátom köszönök mindent!!!
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47779 üzenetére
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47777 üzenetére
Minden stimmelt barátom! Sajnos tévedet a gyártó bios ügyileg, hiába na nem uj kártya már, biztos valami archivumból kellett neki előasni a biost.
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47765 üzenetére
Szerintem is ez a legjobb döntés.
-
Csupingo
veterán
válasz
Aprósólyom #47761 üzenetére
Erre gondolok, hogy 21-es sku szám volt a matricán nem? Az a sapphire oldalán a 2000MHz-es memóriával rendelkező kártyát jelöli. Talán tényleg rosszat küldtek.
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47752 üzenetére
Szia!
Egyszer csak fc 6 közben maxon kezdtek menni a ventik, majd eltünt a kép. Gép restart után minden jó addig amedig terhelést nem kap pl: furmark kb 40-50 mp alatt 80+ a gpu főfok.
A ventik szintén max fordulaton mennek, cak hiába hül le a kártya nem álnak vissza csak restart után.
(Előtte bár mivel terheltem max 65- 68 fok volt ventik maximum 35% on mentek.)Az eladó 100% ban pozitiv.
Dr vga azt mondta a leirásom alapján hogy 6-8 k lesz a javitás. -
gimis
tag
válasz
Aprósólyom #47741 üzenetére
Igazad van. Megfogom porbalni
-
gimis
tag
válasz
Aprósólyom #47739 üzenetére
Szerzek majd egy másik tápot
-
gimis
tag
válasz
Aprósólyom #47737 üzenetére
8pin az van a tápon. És alakított 2db molexrol egy darab 6pinest
-
gimis
tag
válasz
Aprósólyom #47710 üzenetére
Az lesz egy egyenlőre
aztán ha valami furcsaság lesz akkor tápcsere
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47664 üzenetére
És persze westlake kollégának aki föl pakolta.
-
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47661 üzenetére
Ez a valós nincs benne tuning
viszont nem ment föl simán a bios force kellet neki. -
HSM
félisten
válasz
Aprósólyom #47639 üzenetére
Az alsó fokozatoknak szvsz a legegyszerűbb, ha hagyod, amit gyárilag kitalált, esetleg józan becsléssel létrehozol köztes állapotokat.
A gyári feszt annak idején így lehetett rendesen kitesztelni (ügyelve, hogy az általad említett RAM feszültségen ne akadjon fent) [link] . -
Erunosta
tag
válasz
Aprósólyom #47613 üzenetére
Ezen az oldalon nagyon elöjön a vibrálás: [link]
Ott lent van egy villogó kis könyvecske ikon, arra ráklikkelsz, következőn a Devotion gombra fent és bejön egy ilyen csillagkép. Na itt elég intenzíven jön a hiba, gyakran bevillan a kép, ilyen pirosan, hol csikosan.
Ezen memória 2000 MHz-en megy míg a core 600-900 között. Ezért jutottam erre a következtetésre.
Azt nem tudom hogyan bizonyosodhatok meg a bios eredetéről. Száma alapján találtam ilyet neten.
BIOS: 015.050.002.001.000000 (GPU-Z szerint)
Első tulajtól szereztem aki nem nyult hozzá bioshoz, ő már boltból így vette. -
Apucy01
őstag
válasz
Aprósólyom #47608 üzenetére
Szia!
nekem az ASIC quality 78.3%
nem tudom ez jó e vagy rossz. -
válasz
Aprósólyom #47603 üzenetére
Nem teljesen ugyanaz a MS és a másik verzió.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #47600 üzenetére
Jah nem... csak tavaly augusztusi.
-
-
válasz
Aprósólyom #47595 üzenetére
Srác lánya gépében is rx 480 van, most már ott is jelentkezett a szürke képernyő.
Véleményem szerint ezer százalék hogy a windows tolakodik a driverrel. Mondtam neki tiltsa le azt. -
Thunderace
csendes tag
válasz
Aprósólyom #47593 üzenetére
Na most elvesztettem a fonalat.
-
válasz
Aprósólyom #47595 üzenetére
Default.
De érted kiírta neki Aida a verzió számot és olyan driver verziót mutatott neki amelyikre 1603 as hibát jelzett a telepítő. Azelőtt meg egy sokkal későbbi másik driver verzió volt feltelepítve. Wattman is alapra állt rendszeresen régóta. -
TIT
veterán
válasz
Aprósólyom #47576 üzenetére
Akkor miért írják,hogy 75W-ot ad le az alaplap?
De neki 570 van,1340-en nem eszik többet mint a 195,elvileg még annyit se. -
TIT
veterán
válasz
Aprósólyom #47566 üzenetére
Tudom nekem az van,de ez csak egy 570-es kisebb órajellel.
Sejtettem,hogy van 8-as is csak nem voltam benne biztos.
Nekem 150-nél többet sose vett fel. -
jedis
senior tag
válasz
Aprósólyom #47566 üzenetére
Ahogy néztem van rajta bios kapcsoló is. Majd megnézem melyik az ECO mód !
-
Peterhappy
őstag
válasz
Aprósólyom #47553 üzenetére
+Imre687: Mindkettőtöknek köszönöm szépen. A VBIOS Flashert beszereztem, de mind az Imre által linkelt BIOS-ra, mind arra, amit én jónak gondoltam, azt írta, hogy P/N mismatch.
Írták, hogy korábbi AMDVBFlash programmal (3.04 talán) működne, de nem tudom, be merjem-e vállalni. Azt hiszem inkább nem
Egyébként tényleg nem tűnik nehéznek a flashelés
Reméljük hamar reagál a Support.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Aprósólyom #47553 üzenetére
es annak mennyi volt a realitasa...?
1600MHz felett ment egyatalan 580? -
Peterhappy
őstag
válasz
Aprósólyom #47544 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Fast-boot opcióm nincs, Secure-boot van - nem tudom, az ugyanaz-e, de próbáltam már kikapcsolni, az sem működött.3200G + RX580 dGPU mellett sem volt képem. Más kábel nincs bedugva.
És elvileg SE, kék a kártya, van világítás, áttetsző ventik. Ilyen:
Link
Ugyanakkor a GPU-Z is RX580-t ír, nem SE-t.
Lehetséges, hogy azért, mert valóban BIOS probléma lehet. Rákerestem a BIOS verzióra és sima RX580 8GB kártyát dobott fel rá - és ahogy nézem, a SE-re külön változat van.
Írtam a Sapphire Supportnak, kértem tőlük segítséget, hogy küldjenek új BIOS-t.
DVI kábelem sajnos nincs, hétfőn tudnék szerezni, de reményeim szerint addig válaszol a support. -
imre687
tag
válasz
Aprósólyom #47544 üzenetére
Nekem g-s ryzen cpu-m van és, minden amit mondtál annó ki próbáltam.
utána beszéltem az AMD-el és ők mondták hogy lehet hogy UEFI képes a kártya, de régebbi.
techpower-n XFX RX 580-ra 2019-s az utolsó bios. a gyártó adott nekem egy 2020-ast. azóta tökéletesen működik. teljesen igazad van de itt VGA BIOS a probléma. illetve nem minden alaplap UEFI támogat más kártyák BIOS-át. -
Peterhappy
őstag
válasz
Aprósólyom #47528 üzenetére
BIOS switchet nem próbáltam, megnézem, köszönöm a tippet! A support ötletet is!
@Csupingo és Lacpac: Köszönöm! Szerzek ma egy HDMI kábelt és kipróbálom! Port van, kábel nincs
DP-t a Freesync miatt használok.
Remélem beválik a HDMI ötlet, olcsóbb lenne plusz egy kábelt tartani és néha átkötni, ha kell a BIOS, mint egy IGP-s procit oda-vissza szerelgetniUEFI beállításokba Windows alól sem tudtam belépni, mármint biztosan belépett, de ugyanúgy nem volt kép.
Köszönöm
-
Peterhappy
őstag
válasz
Aprósólyom #47526 üzenetére
Köszönöm a válaszod, sajnos ez nem jött be.
VBIOS-t még nem mertem, a MOBO-t pedig nem ismerem, de holnap utánanézek, köszönöm szépen!
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Aprósólyom #47523 üzenetére
nincs, lehet a 32GB-n jobban elterpeszkedik a Win is, mint 16-n
most 9.6GB
3x PH
3x YT
2x FB
Gmail
Telegram -
válasz
Aprósólyom #47520 üzenetére
Available 23.6 a 32ből.
Firefoxnak van egyedüli nem chromium alapú motorja.
Épp az van hogy win 8.1 alatt megszűnik a chrome és társai böngésző frissítése. A firefox fogja ezt vinni a hátán.
Nem lesz most laptopon upgrade 10re egyelőre. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Aprósólyom #47520 üzenetére
most 12.1GB
2x Facebook
Twitter
Youtube
Eredmenyek
Gmail
PH
de tuti be van cache-lve vagy 25-30 oldal, amiket neztem tegnap ota
nem volt ujrainditva azota se -
válasz
Aprósólyom #47518 üzenetére
Firefox
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Aprósólyom #47515 üzenetére
nekem most a desktop gep 9,2GB-n van es par oraja indult ujra egy frissites miatt
van benne 32GB RAM
FF fut rajta -
TIT
veterán
válasz
Aprósólyom #47515 üzenetére
Nekem most eszik a mozillával 3,5gb-t,4-be is belefér.
-
vboticell
csendes tag
válasz
Aprósólyom #47490 üzenetére
Youtube, twitch mennek gond nélkül.
Megpróbálom majd ezeket a kodekeket, köszönöm. -
gimis
tag
válasz
Aprósólyom #47486 üzenetére
Ezt hol lehet? Vagy másik drivert kéne használni? 22.11.23es van most
-
vboticell
csendes tag
válasz
Aprósólyom #47483 üzenetére
Nem találtam codec csomagot, csak a windows bővítményeket (MPEG, HEVC).
Az SSD-kkel nincs gond, 100 és 99 %-osak. -
vboticell
csendes tag
válasz
Aprósólyom #47481 üzenetére
Akkor semmi gond, az rendben megy.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Aprósólyom #47464 üzenetére
Win10/11 és friss vagy régi driver tök mind1 ,ez van legalább két hónapja ,viszont sok vizet nem zavar mert minden tökéletesen üzemel ,nálam nincsen semmi gond imádom ezeket a kártyákat.
-
apszi
őstag
válasz
Aprósólyom #47415 üzenetére
Jogos, valóban így van, nincs free hdmi-n.
#47417HSM
Igen, sajnos nálam az inverz ghosting van jelen. Ha kikapcsolom a freesync-et, és az overdrive-ot, akkor ghosting nincs, de nyilván szinkron sincs, ezért szerettem volna HDMI-n kipróbálni.De akkor a jelek szerint monitorváltásnál sem feltétlen lennék előrébb.
Köszi az infókat. -
válasz
Aprósólyom #47421 üzenetére
Azt nagyjából értem, de nem tudom hogy szükségem van e erre mert nem látom a különbséget.
-
válasz
Aprósólyom #47412 üzenetére
Én nem értettem a háeszt, mi ez az overdrive téma?
Vagy honnan látom hogy nekem az kell nem kell vagy extrém modban kell? Mert megy a freesync ezerrel de kb 100 hz fölött általában. -
apszi
őstag
válasz
Aprósólyom #47412 üzenetére
Faca. Egyébként pont tegnap kötöttem rá egy lapost amiben Nvidia kártya van, és HDMI-vel mentem a monitorra, és nem volt kiszürkülve az Overdrive lehetőség, szabadon állítgathattam a "ki-normál-extreme" beállítások között. Akkor ez, most hogy van? Amúgy miből látod, hogy nem jól követi az overdrive, mik a tünetek? Ha írsz az Acer-nek, megemlíthetsz engem is.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #47407 üzenetére
Az én kártyám nem fog ilyet csinálni, különben repül.
-
Thunderace
csendes tag
válasz
Aprósólyom #47376 üzenetére
A tápnak csak 1db 12V-os kimeneti pontja van, úgyhogy itt csak a vezetékek túlterhelése miatt van megadva a 16-14A-es limit a 2 ágra (gondolom én). Amit én beforrasztottam, az tekinthetjük 3-ik ágnak is.
A bios-ban undervolt-oltam a gpu-t, persze egy kis ráhagyással. 1050mV 1300Mhz stb...
Meg ugye a mem freq a gyári 1750Mhz -100Mhz az agyonnyúzott memória miatt.
Wattman-ban tovább van finomítva. A 120W-os profilhoz 980mV 1300Mhz teljesen stabil. Érdekesmód a memória 750mV-os is simán megy 1650Mhz-en. Csináltam még egy 75 és egy 100W-os profilt, azok is kimaxolva, szinte a lehető legkisebb gpu fesszel, hogy ne (nagyon) vegye vissza a frekit, ha eléri a limitet. Ezeknél szükséges is a 750mV-os mem fesz, ugyanis enélkül nem lehetne a gpu feszt is levenni legalább ennyire. Pl a 75W-os profilnál 770mV 1000Mhz, ez simán megy és stabil. A 75W-os kb 1050ti szint. -
Thunderace
csendes tag
válasz
Aprósólyom #47372 üzenetére
Ennek gyárilag 120W a limit. Bios-ban nem kellett ezt állítani. (mást igen, mivel ez egy 10eft-os kissé kehes rx570, mem frekit kellett 100Mhz-el lejjebb venni...)
A táp az tényleg olyasmi, amit írtál. Annyi még, hogy ennek a tápnak nincs vga tápcsatija, molex sincs benne, így hát közvetlenül kihoztam a kártyának 2-2 szálon a 12V-ot.
30 ezer volt a gép így mindenestől itt hardveraprón 16giga rammal(kivéve ssd ), 10e a kártya. Ez az igazi low budget.Unaloműzőnek barkácsolni vettem csak. De működik szépen, és sokáig elmenne így, ebben biztos vagyok.
-
válasz
Aprósólyom #47367 üzenetére
Én azt nem értem miért kell *** miért nem elég 120 Hz-en a windows asztal.
Játékban meg mehet ami a csövön kifér, fullscreenre rakod be lehet lőni hány Hz.-el menjen.
Aztán akkor nincs ez a szívás. -
Erunosta
tag
válasz
Aprósólyom #47365 üzenetére
Az én kártyám ASIC 76,9% és a következők a beállításaim egy Sapphire NITRO RX 580 4GB-on. (vmi frissebb 2018-as BIOS van rajta így memória alapból 2000MHz 1750 helyett). Mag órajelekhez nem nyúltam csak feszültséget vettem lejebb.
State 7: 1411MHz - 1100mV
State 6: 1300MHz - 1080mV
State 5: 1257MHz - 1070mV
State 4: 1215MHz - 1060mV
State 3: 1145MHz - 1050mVPower Limit: +20%
Őszintén nem játszadoztam vele. Beállítottam ezt és működik gond nélkül, 3C-al alacsonyabb lett a hömérséklet, fogyasztás meg 10-20W-al kevesebb.
Van bármi értelme a State 7 alatti értékekkel jobban babrálni? Azok átmeneti állapotok, csak a tudat miatt vettem kicsivel lejebb azokon, józan paraszti ésszel kisebb órajel kisebb feszültség.Azt nem értem hogy Sapphire mért pont ezt a furcsa 1411MHz értéket lőte be (miért nem 1410?), hogyn jött ez ki, ha eleve ekkora plusz ráhagyással állították feszeket rajta? 1412-nél már instabil lett?
Ezek csak költői kérdések, de furcsa. -
bepken
veterán
válasz
Aprósólyom #47329 üzenetére
-
bepken
veterán
válasz
Aprósólyom #47319 üzenetére
köszi szépen az infót!
a megfejtés egyébként az explorer.exe volt... nyomtam neki egy újraindítást innen feladatkezelőből és 870 MB helyett rögtön csak 260 MB helyett foglalt. nem tudom, mi akadhatott be...
-
xtremist
őstag
válasz
Aprósólyom #47302 üzenetére
Miután újratelepítettem mindkettőt, kibékültek... Másik gépen rx6900xt mellett fent van mindkét alkalmazás, és semmi gond nincs vele. Itt is az lehetett a baj, hogy mielőtt az 580 bekerült a gépbe, egy vega 11 miatt már fent volt az adrenalin, csak frissítettem mikor az 580 megjött, már tudom hogy ddu nélkül semmire sincs garancia...
-
Lacccca87
addikt
válasz
Aprósólyom #47290 üzenetére
Ez ertheto, de nem objektiv meres/benchmarkolas vagy nevezzul aminek akarjuk. Nekem mind1 amugy.
A single gameknel viszont nem ertek egyet. Ott is kb mind1 milyen hz val hasznalod a monitort sokkal folyekonyabb lesz a jatek latvanyra es erzesre is. Anno pl mi is orultunk mar mikor a q3 ban, vagy szinglibol a moha, cod nal megvolt a 30fps. De most ha jatszom es nincs meg min 90-100 az nekem erezheto. -
ridiculous
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47290 üzenetére
Én se kötekedésképp írtam hogy nem értem ezt a "hertzes megjelölést", de ha 60Hz - es monitorral teszteli akkor is ugyanannyi teljesítményt fog kipréselni magából a kártya ezért sokkal több értelme lett volna ha mondjuk a produkált FPS számot írja a hertz helyett.
Az 1-2fps mínusz meg na.. viccnek jó maximum -
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47166 üzenetére
Jézusom
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47162 üzenetére
"Akartam írni hosszabban, de inkább röviden csak annyit, nincs olyan, hogy nincs coil whine" Nekem volt olyanom, de már elmúlt
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47154 üzenetére
Köszönöm, de én még szerverre nem jutottam el (vagy fel; offline toltam botok ellen és mindig csinálja. Ha ez nem volna, egész élvezhető lenne) Tegnap ugyan megpróbáltam online, de a "meccs keresést" meguntam bámulni negyedóra elteltével. Egyébként, ha már "inkompetens banda": Ők most a másik überinkometens bohóc vezetésével, tim willits (igen igy, kisbetűvel, hogy ott ...djon meg a gayouncerével, HMG-jével, loadoutjával, kierőszakolt 4-es subdivisiönjével, 125-ös "cheat protected" maxpacketjével, Mac/Linux egyik napról a másikra kilövésével, a hivatalos ID szerverek lelövésével, a QL freeből bejelentés nélkül fizetőssé tételével, az összes stat/elo/fórum szerver 7 évnyi közösségi adat lelövésével és a bitang nagy "nagyonamerikai" pofájával együtt ott ahol épp van, 8 évre visszamenőleg, fejjel lefele földbe ásva, chilli szósszal tökönöntve zombielandben, ha szerényen kérhetem...) ügyködgetnek olyan cimeken, mint egy Crysis1 "remaster". Távmunkában... (nem a sarscov2 miatt, kezdettől ilyenek) még irodájuk sincsen én szerintem. No de az MS-nek hány programozója is van, ~24000? Ha csak 2 embert állitanának rá pár hétre, már más lenne a történet. De szerintem ez olyan, hogy "ebül szerzett jószág ebül vész el". Tehát ha nem érzik sajátjuknak, pont le...ják mi lesz a Quake-el. Nálam már az is kiverte a biztositékot és néztem értetlenül, mikor Carmack kiadta a Raven-nek bérgyártásba a Q4-et.. Na ahhoz képest, amit ezek a figurák csináltak vele, felér egy erőszakkal. Valaki azt mondta egyszer, "a história valószinűleg azért nőnemű, hogy bárki boldogan megerpszakolhassa kedvére". Na az én szememben ez is ilyen. A Quake vonal inkább legenda, mint "történelem", de néhány dilettáns gyök2 bohóc volt olyan szives és a süllyesztőbe küldte szánt szándékkal és mesterségesen.
-
colossal89
tag
válasz
Aprósólyom #47152 üzenetére
Nem módosítottam rajta biost, csak néztem techpowerup on melyik lehetne jó talán, amivel megjavulna a fogyasztás kijelzés.
300Mhz feletti stage nél csökkentettem a feszültségeket.
A monitort azt még nem próbáltam, majd ránézek a fényerőre mi az ami elfogadható még, és nem zavaró ha csökkentem.
A gép többi komponensét már behangoltam köztük azokat amiket említettél, két bios beállítást használok 1-et munkára és kis erőforrás igényű dolgokhoz, 1-et pedig ha játszok.
Köszönöm az ötleteket.
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47152 üzenetére
Bocsi! Te tapasztaltál QC alatt olyan bugot, hogy random elkezd a karakter ugrálni? Roppant idegesitő. Először azt hittem, az egér bolondult meg, de ha kihúztam is a portból, akkor is és minden egeremmel csinálja. Más játékban meg egyáltalán nem. Kedvencem mikor épp egy "padkán" kezdi el, ahonnan lezúgok valami savba avokenen. Megpróbáltam rákeresni neten, de semmit nem találtam róla. Ja az FPS "megjavult". Most 138 a legkisebb és belenyalogat 160-ba. Egy régebbi driverrel, az újjal a föntebb taglalt gatya.
-
colossal89
tag
válasz
Aprósólyom #47148 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, a részletes leírást és, hogy időt szántál rá.
Akkor 2W nem lehet a gép többi komponense ha a kari 36W lenne a 38W ból. Ezek szerint téves adatot ír ki a driver. Az infó tudatában, már megnyugtató, hogy nem fogyaszt ennyit a kártya idle ben.
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47126 üzenetére
Majdnem egy ilyet vettem...
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47119 üzenetére
"Online fórumbejegyzések alapján, a HDMI hang gubancért inkább az AMD driver és maga a VGA kártya gyártó kombó lehet a felelős" Hát egyéb szereplők hijján jah
Erről az a bugyuta vicc jutott eszembe, mikor a balett oktató közli az anyukával, miszerint 2 komoly problémát lát melyek a lánya intézménybe felvételét ellehetetlenitik és mikor anyuka kérdi mik azok: egyik a jobb lába, másik a bal. A módszert még nem próbáltam egyébként.
"QC-ben milyen resolution scallel játszol?" Most növeltem 50-re. Előtte 40-45, de ma bátor napom volt, mondom vagy ő, vagy én de valakinek győzedelmeskednie kell! Azt én is láttam QC-sek videóiban, hogy 75-ig tolják föl max. Nekem az autodetect nem 66-ra tolta, hanem maxra, a többi opciót pedig ultrára és volt még 2 másik high. Na úgy olyan 90-100 volt az FPS de részemről csak próba volt, tettem is vissza (valami okos youtuber okos javaslata volt az autodetect) Rapha lassan átnegy aukatestbe kancsöcsökkel, értelmezhető ellenfele pedig újabban kb. nincsen. Az új gépét nem néztem, de valszeg akkor az új monitora miatt cserélhette le a gtx1080ti-t, mert azzal "csak" 200-220 körül fragelt
Egyébként fura olyannal összefutni, aki ismeri ezt a legendás "playert" (szerintem maximum angol nyelvterületen fogadható el rá nézve ezt, hogy "player") Engem nem is annyira a max FPS zavar amúgy. A min FPS azt hittem több lesz (de ez tuti a proci) Most úgy ahogy konstans, de sok esetben beesik 110-117-re, ha sokan előttem teremnek. És ez egyelőre még csak offline bothóckodás, szóval az online még messze van az üdvösséghez...
-
5150
aktív tag
válasz
Aprósólyom #47117 üzenetére
"Vagy a lightning high beállítással radikálisan megnő a GPU igény, miközben alig van 1-1 értelmezhető látványbéli előnye" Azt én is néztem (csodálkoztam is miért lassul tőle) és bár eléggé sz'r a szemem, én mindössze pár idegesitő "szikrázást" meg ilyen egyéb baromságokat láttam vele csak. Szóval még akkor is kikapcsoltam volna, ha több vele az FPS
Az engine-t a saber fabrikálta azt vágom (noname csapat; bár azóta valakik felújittatták vele a crysis-t meg még pár dolgot műveltek) de amit egyáltalán nem értek, hogy noha az egész hóbelevancot megvette a microfost (és uldate-ek is jöttek azóta rendszeresen) abból a pártizezer programozóból nem volt senki sem, hogy legalább helyrerakják kicsit az engine-t? Vagy legalább a 2018 óta igért vulkan supportot belevágják. Neadj'sten hogy esetleg VÉGRE, igy 5+ év után ne léptessen ki minduntalan a beállitás menüből, mikor már majdnem végeztem, csak közben lelőttek? Tudom hatalmas igények...
Ja közben készitettem fotókat, ezt figyeld:
"Érdekes" módon ő látja és használja is. Úgy hogy csak beraktam a gépbe és boot. Úgy hogy ez nem is egy mac. Hivatalos, legfrissebb WHQL driverrel a shitdowsnak nem jön össze, ha külön kérem se'. Valahol bámulatos a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest