- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k_marcus
csendes tag
köszi a válaszokat.
akkor ezt a megbontást még kigondolom. kicsit megizzasztom és megnézem a hőfokokat. eddig 76nál nem emlékszem nagyobbra, de jó ideje nem figyelem. milyen progival érdemes monitorozni? hwinfo csak a max értéket közli.
amúgy azért is jutott eszembe a pasztázás, mert kicsit hangosabbnak érzem... mondjuk fölkerült az asztalralehet elég lesz a borda kifújatása.
mit érdemes állítgatni/optimalizálni a kártyán? visszafogni nem akarom, de azt sem, hogy többet zabáljon (450es a táp). milyen programban állítgattok? vagy simán driver?
-
tesz-vesz123
senior tag
-
HSM
félisten
8/16 szerintem ideális egy olyan kártya és gyors monitor alá.
Ma még nem tűnik indokoltnak a 12/24, főleg, hogy ott a CCX/CCD-áldás is jön, amit nem minden játék szeret.
A 2600 egyébként tényleg egy egész jó belépő játékos CPU, csak nem szabad a terheltségi adatokból következtetni a tempójára. Ha a GPU-használat konstans 100%, az már jó jel, de az sem tökéletesen megbízható. No, meg az a fontos, hogy a játékélmény jó legyen, onnantól mindegy, mi hajtja meg. -
F.B.I.
veterán
[GD900 paszta] nagyon jó cucc, konzolokra ezt használom, itt látható is, több hónap után is hibátlan
-
-
varmi2
nagyúr
Így van. driver telepítésenként egyszer kell, a kettő közötti időben, meg pont olyan, mintha semmi sem történt volna.
De igazából a fan állítgatást, gpu, memória sebességet, és feszültség állításhoz nem kell biost mókolni.Ha nem megfelelő a watman, akkor az overdrivNtool 100%-os megoldást nyújt, mókolás nélkül. Minden win betöltődéskor lefut, és beállítja a vga adatait a megfelelőre, akkor is, ha a watman resetelődött. -
pixelshader
tag
Rx 470-el próbáltam a bios moddolást. A digitális aláírás hiánya miatt nem nagyon ment a kártya.
Úgy emlékszek hogy te írtad hogy az rx 580 kártyáddal működött.Szerintem ez nem így megy. Miért menne pont az rx 580-al, ha a többivel nem megy?
Az valami különleges kártya? Vagy a gyártótól függ?De ha már bios moddolás, elvileg az rx 470-480ra simán rá lehet rakni az 570-580 biost. Végülis kapsz egy túlhúzott kártyát, amit még tovább tudsz húzni.
Ezt próbálta már valaki? -
tasiadam
veterán
szerintem a GCN-t brainfuckban írták.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Brainfuck -
Annyira nem vészes a helyzet:
Linux 5.9 Brings Hardware Accelerated Video Playback To 10+ Year Old AMD Graphics Cards Using The "amdgpu" Linux Kernel Driver! Those who have first and second generation GCN cards can now use Vulkan and hardware accelerated video playback on Linux.
-
Gyuri27
félisten
Én igen és mások is. Nem véletlen irja az amd, hogy kapcsold ki. És a bekavarhat nem azt jelenti, hogy mindig.
Az elmúlt sok évben több os-en több radeonnal vagy 3x jártam így.
Mármint, hogy nem települt, hibát dobott telepitéskor.
Mindig os, .net, c++ hiba elháritása után ment a dolog rendesen.
Azaz nem amd driver gond volt.
Illetve volt egy full hibás driver (azt vissza is vonták) amit első nap telepitettem volna és nem ment fel. De azt irták is, hogy bibis javitják. Kijött a javitott verzió és ment fel.Hm. Jellemzően hdmi szokta ezt csinálni.
-
MasterMark
titán
Nem ez történt az applenél, hanem a valóban rossz akksi miatt levette a teljesítményt, hogy ne induljon újra a telefon magától.
Csak ez nem volt nyilvános.
De persze ez is csak azért jön ki, mert nem 1 évig használják az iPhone-t az emberek, hanem akár 5 évig is. Ezalatt tönkremegy az akksi bőven, és ahelyett hogy újraindulgasson a telefon, inkább a teljesítményt csökkentette a telefon.
Mocskos apple.
-
tesz-vesz123
senior tag
Mindenkinek más a tapasztalata a két gyártóval. Ami egyébként szomorú. Akkor lenne szuper, ha mindenkinek ugyanúgy működne minden. Én semmilyen hibát nem tapasztaltam 1.5 év alatt Nvidián (1050ti), csak betettem a kártyát, feltelepítettem, havonta felraktam az új frissítést és kész. Nem kellett összevissza DDU-zni, meg "tisztán" telepítgetni minden hónapban. Azóta féléve már a feleségemé a kártya, szintén nincsen baja vele (rx560-ján ugyanúgy szenvedett mint én az 570-nel). Kár, hogy ilyen drágák a zöldek, mondjuk a minőséget mindig meg kell fizetni, lásd: Apple. :D
-
Alcsi69
senior tag
"szerintem nincs velük semmi baj csak akkor ha többkijelzős a rendszered, és abból az egyik pl. Freesync-es, és HDMI és DP portok is vegyesen vannak használva"
Nekem pont ilyen: főmonitor freesync 144Hz dp, másodlagos monitor normál 60Hz dp, tv pedig hdmi, értelemszerűen 60Hz. Viszont nekem tökéletesen működik minden ahogy kell.
-
Speed®
titán
Az early adopterek már csak ilyenek..de valakinek buknia kell, amit más nyer ;p
5700XT bőven az 1080 felett, szóval jó vétel ekörül.
RX580 kivitel/garitól függően 40 körül lenne reális..
Igen, szerintem ahol nincs RT/DLSS, meglepis lesz.
Mit tennék? Használnám elégedetten, amíg teljesít.
5700XTm van, nem fogok ugrálni, ha elfogy, csere.. -
tasiadam
veterán
-
Speed®
titán
Ezzel az a gond, hogy az 590 ismerten korlátolt, ki van facsarva gyárilag, az 1070 meg ugye még piszkálható picit és jóval kevesebbet kajol. Szóval bármilyen összevetésben jobban jön ki, de ezzel nincs is semmi gond, nem egy kategóriában futnak, csak AMD oldalról ment ezzel az erőltetett izmozás. Ha az ebbe fektetett melót inkább a Vegákba tolták volna (12nm/moderáltabb étvágy), sokkal jobb lett volna mindenkinek :S
Amúgy ja, megy a hülyeség aprón..de ha valaki fejlesztene, most érdemes figyelni és lefölözni valami early adoptertől egy jó zsugát. Véleményem szerint lesz némi pofáraesés azért a nextgennel nem testreszabott környezetben, de nem baj, ha észhez tér a piac végre, pofátlan szinten voltak eddig a felsőházi árak.
-
-
Sdi
addikt
-
tasiadam
veterán
A fogyasztas miatt 1660 superre akarom cserelni. De nem adok azert 50 ezret h kevesebbet egyet es nyerjek 20%ot... Vagy ha ugy nezem 2 rx580 ara 20% plusz powerert...
Amugy nekem hazhoz hozta, mert kesett volna, es igy este fel11kor atvettem tole :D jo valtas lett a founders gtx 960 utan. -
Alcsi69
senior tag
Én is így vagyok, főleg hogy amikkel játszok gépen azokban simán tud ez a kártya is ultra 100+fpst.
Én 5700 XT-ről váltottam sima 2070-re, de az csak néhány napig volt meg. Nagyon megbántam mind a két kártyát igazából.
Igen, tőle jött a SE, és nagyon jó áron, bukó nélkül "beszámította" a 2070-em. Pont annyit fizetett rá amennyiért el akartam adni a kártyát. -
carl18
addikt
Hát nálam is maradt a 1080P 60 hz, nem érzem hogy kéne feljebb lépni az RX 570 mellet. Hát a RX 480-580 között valóban csak órajel különbség van, azt otthon ki lehet hozni belőle finom hangolással.
Remélhetőleg az új RDNA 2/Ampere majd hoz jó ár-érték arányú kártyákat amiket valóban megérheti majd megvenni. -
Mizol29
senior tag
-
macy
addikt
Azt nem tudom, nekem sose volt fent a teljes driver csomag mellett az MSI AB. Csak most raktam fel az új driver mellé, mert az Adrenalin soft nálam nem működött rendesen, fagyogatott némelyik játék, akadozott, stb. Így hogy csak a csupasz driver van fent eszközkezelőből, nincs anomália. De nekem csak egy RX480-as van a gépben, nem 580-as.
-
paprobert
őstag
A 2020-as driveres szívás minden AMD kártyát érintett valamennyire. Pont amikor már elkezdett volna javulni az 5700-ak helyzete, jött az új, mindenkit sújtó driver.
Szerintem maradj az 5700XT-n, a konzol váltás itt van a nyakunkon, most visszafele lépni egyet nem lenne túl bölcs.
-
SECTORnooB
addikt
És ezt,hogy lehet összekapcsolni?
Nem lehet összehasonlítani az 560-ast az 590-el,főleg úgy,hogy bekapcsolod a vsyncet.
Vram használat a legtöbb AAA címben olyan mint egy önző kisfiú, annyit eszik amennyit elé raksz.
Ha pedig processzor szemszögéből nézzük, látjuk és tudjuk,hogy full GPU limit az egész. -
hobizoli
nagyúr
ez jo ar mondjuk 8 gigas kartyert, de en a HA-n hirdetoket nem ertem vhogy
par ezerrel arulja gar papir meg minden nelkul a zsugat nemelyik, mint amennyi az ugyanolyan tipus vatta uj ara 0 perces garral a nevedre szolo szamlan kisker brutto aron, nem okosba' az akarkinel, hanem hivatalos boltban
baze, amit elkezdtel hasznalni, az a netto arat eri... max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest