-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
U.Orsi #41019 üzenetére
Vga gyári órajeléből visszaveszel 30-40 akár 50MHz-t. Teljesitményben nem buksz sokat.
És mehet 1000mv-re jobb esetben alá is.mosquetoo: ha 10-t használsz kapard le az aftert mert bekavarodik a wattmannal.
Az órajelet 1411-ről veheted vissza 1180-1170-re és csökkenthetsz még feszt. -
CirrMee
addikt
válasz
U.Orsi #41002 üzenetére
Kábeleket első körben rendezd el normálisan, ha van hely a "hátsó" oldallapnál, akkor ott oldd meg, és oda csévéld a felesleget. Merevlemezt ha lehet, dobd egy szinttel lejjebb, hogy minél kevésbé legyen útban az alsó venti előtt.
Második lépésként oldallapod vedd le (esetleg oldalra fektesd a gépet még), és úgy tesztelj. Ha az elsőnél rendeződik, akkor egyértelmű, ha a másodiknál javul lényegesen, akkor ennyit tud ez a gépház. -
Speed®
titán
válasz
U.Orsi #40950 üzenetére
Ha csak intake van és szerencsétlen tápon át jut ki a meleg, semmi meglepő nincs abban, amit tapasztalsz. Az ASUS féle megoldás alapból nem valami combos, de a fenti helyzeten egy Nitro+ sem változtatna érdemben. Levett oldallappal mérd ki mennyivel hűvösebb a vas, aztán szerezz egy házat, ami nem ~évtizednyi hátránnyal indul használhatóság szempontjából. Nem kell vagyonokat kiadni, van bőven kínálat kis pénzért is (pl. Zalman S3, ~10k, 3x12cm ventivel.. igény esetén tonna továbbit is fogad).
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
U.Orsi #40974 üzenetére
Szerintem használtan már a 1070 is jó árban van. Az megeszi reggelire a 1660-at. Egyébként a szellőzés tényleg fontos, de nálad túl forró a kártya, valami ott nagyon nem okés. Nekem olyan 66-68 fok volt az 570-em nyitott háznál, most új gépházba tettem, ami már zárt és 72-74 fok. MSI Armor OC.
-
Gyuri27
félisten
-
Ellia
addikt
válasz
U.Orsi #40950 üzenetére
Ha odafér az egyik első próbáld meg átrakni hátra úgy, hogy kifelé tolja a benti meleg levegőt.
Amúgy a régi házamra emlékeztet
Abba éppen még belefért az 580-as, de, ha az oldala rajta volt akkor főzni lehetett volna bent. Aztán vettem egy Zalman Z9 Neo-t, meg egy normális (enyhét túlméretezett) proci hűtőt és azóta nagyon minimális hangja van csak
-
varmi2
nagyúr
-
Ellia
addikt
válasz
U.Orsi #40943 üzenetére
Szakik majd megmondják, de, ha feltételezem a gépház elején lévő venti befelé tolja a levegőt, mi húzza azt ki? Ha semmi akkor alul felgyűlhet és folyamatosan melegíti magát ezzel a kártya.
Másik: gondolom ultrán játszol, néhány beállítást érdemes lejjebb venni, mert szembe tűnő minőségromlásod nem lesz, ellenben nyerhetsz vele jó pár fps-t.
-
Mizol29
senior tag
válasz
U.Orsi #40942 üzenetére
Miután beállítottad a csúszkát a speciális vezérlőt a letiltva állásból átbillented az engedélyezve állásba. Alatta a feszültséget auto-ról manuálisra. Így fogod látni az órajeleket és a hozzá rendelt feszültségeket. A state 7-hez beállítasz neki 1050 mv-ot amit már írtam az előbb. Nem kell megilyedni, hogy az előtte lévő feszültségek magasabbak mert ezeket is átírod a max 1050-et figyelembe véve. Pl. mit tudom én ha state7 1050 mv akkor state 6 990 és így tovább.
-
Mizol29
senior tag
-
varmi2
nagyúr
-
Pkc83
őstag
válasz
U.Orsi #40813 üzenetére
Ahhoz a felbontáshoz nem kell erősebb vga.
Wattmanban a legutolsó state-nél vedd viszább a feszt olyan 30-50
mv-al és utána teszteld le , hogy stabil e a gép. Venti profilt is állithatsz
neki akkor hüvösebb lesz de mint mondtam nagy csodát ne várj tőle.
De akkor se lesz baja ha úgyhagyod ahogy van max lehet picit
rövidebb lesz az élettartama de ez már csak találgatás. -
Pkc83
őstag
válasz
U.Orsi #40809 üzenetére
Gondolom maradnál Amd vonalon a freesync miatt.
A legkisebb érdemi előrelépés egy 5600xt lenne vagy felette
az 5700xt. A sima 5700-at azért nem mondanám mert miután
kicserélték a biost az 5600xt-én alig lett gyengébb tőle viszont olcsóbb.
Persze leginkább attól függ milyen monitorod van, mivel játszol , és persze
mennyi a keret? -
zolee1984
senior tag
-
zolee1984
senior tag
válasz
U.Orsi #39857 üzenetére
Mindegy igazából mit érzel mert az rx 580 ég és föld a 380-hoz képest.
Volt olyan kàrtyám is
Riva tunerrel kéne monitirozni játék közben mit művel
Esetleg vsync nincs bekapcsolva a játékokban?
Vagy valamivel nincs lekorlàtozva?
Mert biztos hogy sokkal gyorsabban megy minden mint a 380-on -
tasiadam
veterán
válasz
U.Orsi #39838 üzenetére
nekem is ilyen tudasu a gepem, csak nekem armor 8gb. Es hogy oszinte legyek, nincs baj az erejevel. Lehet, hogy a 4gb a bottleneck, de ezen a felbontason mi nem megy jol vagy jobban? Korlatozd le az fps-t riva tunerrel 65-re, es kesz. Ne porogjon feleslegesen, ha nem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged