- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
radi8tor #16127 üzenetére
Ez pont nem, de pölö egyes Sapphire kártyás sem változtak, sőt asszem van ami 1-2k-val olcsóbb mint egy hete.. Ez külső raktárból, csak rendelésre érkezik - ezért is közel egy hét, mire megjön.
Nekem tökmin1, hogy kapzsiság, adónövekedés, vagy árfolyam emelkedés az oka... egyébként is elegem van már a sok magyarázatból, hogy mi miért rosszabb és/vagy drágább.karesz501: igen, pontosan arról van szó. Csak a szombati rendelésemkor még kicsit olcsóbb volt.
-
válasz
radi8tor #16058 üzenetére
Az Alpenföhn Peter 79xx Edition se csak 79xx re jó
és ha az Accelero Xtreme 7970 jó a 8970, 8950, 8870 kártyákra akkor a petike is jó lesz rájuk
Szóval nem felesleges pénz kidobás......
-
szasanyi
félisten
válasz
radi8tor #16058 üzenetére
Nem konkrétan egy hűtőre gondoltam, hanem arra, hogy ha van olyan hűtő, ami széleskörű kompatibilitással rendelkezik. Nem tudom, mert nem volt rá szükségem így ennek tüzetesen nem néztem utána. Miért nincs olyan? Persze olyan nyilván nem éri meg 15k+ áron, ami kimondottan erre az egy VGA-ra jó.
Ahogy nézem, ez pölö elég sokféle VGA-ra felszerelhető - külön érdekes, hogy felsorolja a HD89x0 és HD8870 kártyákat is.
Ennek is elég nagy kopatibilitása van, ami mind2 esetén jól jön legalább az eladáskor - de az is lehet, hogy valóban felszerelhetők az újabb HD8xxx kártyákra is. -
szasanyi
félisten
válasz
radi8tor #15970 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott, csak nem voltam benne biztos, holott valószínüleg nem látszódhat több megjelenítő, mint amennyi ténylegesen ráköthető. Eszerint azért 4 megjelenítőt mutat, mert DVI + HDMI + 2xDP az összesen négy. De nálad hogy lehet 6?
kockaharcos: jaaaa, így perszehogy... nem néztem az adatlapját, hogy ott milyen VGA szerepel. Amúgy meg megrendeltem! Azt mondtam küldjenek egyet, mert azt mondat gyorsan, míg jó az ára.
-
-
-
-
Asbee
veterán
válasz
radi8tor #15354 üzenetére
Értem. Akkor végre azért nem sz@rt fogtam ki mint az eddigi vga-im amik mind átlag alatt mentek, talán a régi 6850 nem.
Holnap még feljebb megyek. Azért a gyári 900/5000-hez képest elég szépet gyorsult így is.
Egyébként ennek az asus 7950-nek a hűtője nem rossz. 35% körül azért kezd hangja lenni. de bőven elviselhető, és játékok alatt így szépen hűti.
-
Asbee
veterán
válasz
radi8tor #14989 üzenetére
Igen, azt én is olvastam. Egyébként 7950 fesz emeléssel olyan 1100-1200Mhz körül hozza a gtx680 szintjét nem? Nem tudok dönteni ez a powercolor 7950 és gtx670 között. Ha tuningtól azért begyorsul rendesen akkor inkább a 7950-re hajlok. Nincs valami jó teszt amiben ekörülre húzott 7950 van és szerepel benne 670/680?
-
-
haddent
addikt
válasz
radi8tor #14770 üzenetére
Nekem sem tiszta a képlet
Egy ilyen kártyára nem jó amit a gyártó azért többnyire nagy gondossággal megtervezett, ezért teszünk rá egy harmadik féltől származót. Ez rendben is lenne, de azért még egy kicsit megsufnituningoljuk biztos ami biztos. Szvsz. max. akkor működne a dolog veszteségmentesen, ha valahogy össze tudnád forrasztani, és nem "érintkezés" meg paszta adná át a hőt hanem valóban egy anyag lenne..
-
-
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
radi8tor #5659 üzenetére
Elso napon is csinalta mar, de azt hittem oc miatt van. Amugy 1.200mV-n 1250en volt hajtva max, ettol elszallt volna, mi? Sok veszmadar, azert hulyeseget nem csinalok.
Azert egy 1335os mark kornek en is orultem volna, de hat karcosan jott ki az ovatosan, de bontott dobozbol, gondolom mas hajtotta szet elottem
-
Petyyyyy
addikt
válasz
radi8tor #5597 üzenetére
Nem tudom nagy hanggal voltak e idáig, de jártam a zöldség topikjában és vigyorral nyugtázzák az újdonság képességeit ez alapján De jön még AMD-hez új driver...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
radi8tor #5537 üzenetére
Akkor leírom még egyszer...
1125mV 1050/1575 ASUS DC2 TOP lekapcsolt
1075mV 1050/1575 ASUS DC2 TOP ment1250mV 1220/1575 Sapphire OC lekapcsolt
1200mV 1220/1575 Sapphire OC megyKettő között elég nagy feszültség és tuning különbség van. Gondolod az ASUS ennyivel alacsonyabb érték mellett elérte a TDP limitet? Nem hinném. A slussz poén, hogy fogyasztásmérővel figyeltem végig, és Sapphire kb 70W-tal többet eszik így. Tesztek ugyanazok (Crysis 2, 3dmark11, BF3).
Ráadásul nem én vagyok az egyedüli ilyen bajjal, egy srác 7970esét nem tudja core clock 1070 fölé se vinni az említett OCP miatt. Ja és ASUS az is
-
SzlobiG
félisten
válasz
radi8tor #5495 üzenetére
Az se igazán jó nem terheli úgy a kártyát mint ahogy más gémek ezt megfigyeltem még a 6970-nél hiába írt 99%-ot. De természetesen ránézek arra is.
(#5501) ZozzHUN
Ez volt nekem is baj, hogy hiába állítottam be nem lehetett húzni az órajeleket, de ahogy vissza állítottam a rendszert megint jó lett valszeg a régebbi driver miatt, pedig offical 12.2. Na mind1 most jó.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
radi8tor #5460 üzenetére
Muszáj leszek megelégedni 56% oc-vel légen, BF3-ban 70 fokos volt a kártya 200as FPS limittel... Stability test-nek tökéletes volt, most lefixálom 60-ra FPS-t és 60-65 fokos lesz
Nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen védelem kapcsol be. Remélem valaki egyszer kideríti. Teljes rendszer fogyasztást is néztem, és egy dekával nem evett több wattot amikor fagyott tesztnél...
-
BeLucZ
addikt
válasz
radi8tor #5183 üzenetére
ne sajnáld, majd nekik is lesz gyorsító driverük
ugyanez volt az fermi megjelenésekor az 5000es szériával de azt elfelejtették hogy a 480as mennyit gyorsult azóta... saját magam tanúsítom
(#5187) radi8tor1 : hát aki türelmetlen az biztosan
mondjuk szerintem most nem nagyon jön olyan játék ami indokolná ezt a brutális teljesitményt, ebben az évben legalábbis
-
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #5088 üzenetére
Akkor az lehet nem most lesz...
Ezen az angol webshop oldalon márc. 30. van írva érkezési időnek. Ha ez pontos és még erre jön 2 hét szintén az árak normalizálásához, akkor az lehet 1 hónap is lesz innentől számítva...
-
Varázslóó
senior tag
válasz
radi8tor #5119 üzenetére
Hogy lövöm ki a CCC hogy a játék is jó maradjon ? mert Affterbe hiába állitom CCC be egy idő után felpörög 100% ra !
Az a bajom hogy oldalsó ventit direkt nem használom most... mert tele fújja a házat 1 hét altt porral ... de ha megy 15-20 fokkal hűvösebb a VGA játék alatt !
-
Attix82
addikt
válasz
radi8tor #5113 üzenetére
1024 lesz tudtommal a GTX680-ba, de majd meglátjuk. 6970 OCval adnak ennyi pontot, és ugye az 1536 szám elég feltűnő, ha valaki ezt benézte elég szomorú
Teljesen felesleges agyalni ezen, 1 hét és megtudunk mindent.
Edit: benéztem, ennyit nem tud egy 6970 durva OCba se....
-
SzlobiG
félisten
válasz
radi8tor #5110 üzenetére
Nem teljesen hiteles a kép a GPU-Z nem is ismeri még a kártyát szal valós infókat nem tud közölni, mindez ki lett tárgyalva nagyjából a kepler topikba. De tény hogy nagy durranásra nem kell számítani.
(#5112) Attix82 Ahogy írtam nem ismeri a GPU-Z a cuda magok számát jelzi shadernek. Am 6970OC-val hol kap ennyi pontot?
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #5039 üzenetére
Közben 2 árlistában már feltűnt a Lightning:
1: Angliában kb. 500 font, azaz úgy 600€.
2: Hollandoknál kb. 640€-s ár van kiírva.
Árfolyamokkal én is tudok számolni de amennyire tudom így sem lenne pontos az összeg, bár ezekből kiindulva 180-190k-s összeg jönne ki forintban
, ugye ez inkább lefelé változhat?
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #5002 üzenetére
Az áráról egyelőre csak ennyit találtam de azt nem írják, melyik oldal is pontosan:
"A site has this card listed at $622. Around ~$80 more expensive compared to a regular 7970."Egy kis folyékon nitrogénes tuning Lightning-gal, ha jól láttam , 1800/1925-ös órajeleken (1700mv!)
(3dmark11: P15035)Mark-okkal és tuningos órajelekkel nem vagyok nagyon képben, az előbbi 15000 körüli pont milyen kategória? ("Wow", "azta", "elmegy", "nudli"?
)
Illetve a tesztben szereplő 1265mhz-s mag órajel? A cikk szerint ilyen magas értéket még nem láttak. Ez igaz lenne gyári léghűtéssel vagy kicsit túloznak a cikkírók?
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #4934 üzenetére
Úgy néz ki az infók a mai 7970 Lightning megjelenésről helyesek voltak, hivatalosan is be lett jelentve a kártya.
Hivatalos bejelentés, illetve a vga "szokásos" gyártói oldala.
Már készült is egy teszt róla, a tuningban ha jól láttam az alapfeszhez (1174mv az AB szerint) nem nyúltak (csak átfutottam a cikket), az alap 1070/1400-as órajeleket 1265/1505-re húzták...
Közeli fotó a "reaktor" nyákról a helyére illesztve burkolat nélkül.
Árról még nincs pontos infó.
"The price should be around €50 or so higher than the regular HD 7970, but that solely depends on retail/e-tail and the actual region." -
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #4923 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, az ottani fórumozók ezt az összeget honnan szedték...
Visszakerestem, az 5870 Lightning-ot nem adták sokkal drágábban ha jól láttam, kb. olyan árban mint az akkori nem ref. verziókat.
Ami a 6970 Lightning-ot illeti, egyik tesztben írták,h. kb. 387$ volt az ára (a legdrágább 6970-es) , az akkori ref. 6970-eknek pedig kb. 340$... Talán ebből szedték a kb. 50$-os felárat a ref.-ekhez képest...Vagy valakinek van egy beépített embere az MSI-nél.
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #4921 üzenetére
Árban fogalmam sincs,h. mennyit tippeljek, ha a DC2 kerül mondjuk 150-160k-ba nálunk akkor ez mennyire várható kb? 170-180k vagy kevesebb egy Lightning-ért?
Amúgy én jó ideje Radeon párti vagyok így ha a Kepler megjelenik sem fog meghatni, hacsak nem lesz mondjuk 125k körül és lesz legalább 50%-al gyorsabb 1920x1200as felbontáson...
Ha a Kepler "csak" 10-20%-al lesz gyorsabb mint egy alap 7970-es (utóbbiak még tuningolhatóak is és általában nem csak 50-100mhz-t hanem többet is), akkor végképp hidegen fog hagyni... (legutóbbi pletykák szerint ennyi különbség várható, ha helyesek)A legutolsó GeForce-om egy 8800gt volt...
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #4813 üzenetére
Lehet, hogy a végén pontos lesz ez a dátum a Lightning-hoz?
Az MSI Europe FB oldalán található fotó alapján náluk a Lightning-ok már halomban állnak az asztalon/polcon (hacsak nem üres dobozokat fotóznak) ...
-
Enclave
aktív tag
válasz
radi8tor #4813 üzenetére
Na arra én is.
MSI USA tweet: "coming real soon..." -> 7970 Lightning szétszedve: "Ver: 1.2" (a kép nagy mértékben nagyítható!)
Látszik a nyák a "reaktor" alatt, igaz csak egyik oldala, ránézésre nem látszik túl komolynak (a forrasztási pontok darabjaiból ítélve a túloldalt sem lehet sokkal több alkatrész) de úgyis tesztek alatt majd kivesézik alaposan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Mid 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest