- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #7838 üzenetére
Nem tudom amúgy, az Asus 7970 először Cybertroné volt, utána megvette SzlobiG, majd én tőle, és most ricshard444-é a kártya. Nem tudom Cybertrone vagy SzlobiG mivel tesztelte, de 1200MHz-en nálam pl. csak Alan Wake-ben volt stabil, meg asszem talán BF3. De volt olyan játék, ahol azonnal kidobta a driver a hibát. Nem biztos, hogy minden körülmények között stabil az a stabil, ki mivel tesztel az a kérdés, de ugye ricshard meg azt írja nála egyáltalán nem stabil 1200-on a kártya. Lehet alaplapfüggő is a dolog?
ÁdiBá: Ha ez a kép tűéles lenne menne háttérnek.
1440p pont jó is lenne.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
MPowerPH #7851 üzenetére
Az én kezem alatt is volt már egy GTX680, barátomé. Zöld vs. Piros
Ő ragaszkodik a zöldekhez. Én meg minden evő vagyok.
Szépen muzsikál a GTX680 is. -
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #7842 üzenetére
Azért a -5°C cb elég kiábrándító, sejtem milyen nagy reményekkel vágtatok neki a tesztnek, és utána milyen hangulatban voltatok.
az járt a fejemben, hogy : FEL-DA-RA-BO-LOM
79-83%-ig
amik nagyon szarul mentek gpuba azok voltak a magasabb ASIC-osak, szerintem szart nem ér igazából .. -
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #7840 üzenetére
1960mhz bench stabil jó ?
Amúgy a core értékekre reagálva, valamelyik nap összeszámoltam, eddig 14-15db 7970 est teszteltem ki, abból majdnem a fele, 7db 1200mhz-re is képtelen volt stabilan ..
Én három kategóriába sorolom a kártyákat, mivel a tuningos szempontokat nézem elsősorban, vannak amik használhatatlanok, 1170-1180mhz maximum benchelhető gpu órajel, feszre nem skálázódnak, ugyanúgy pixeleznek alapfeszen mint 1.3v-on, vannak az érzékenyek, amelyikek csak bizonyos fesz tartományban érzik jól magukat, pl 1.22v 1220-1240mhz, felette instabilitás, és fagyogatás, látható pixel hibák nélkül, és vannak az igazán jók, amik 1300mhz körül futnak bench stabilan 1.3v-ig skálázódva. Egy ilyet ( 1280 / 1900 ) kipróbáltunk nitrogén alatt, na annak viszon -5°C on coldbugja volt szóval nem voltunk ki a vízből -
-
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #7834 üzenetére
1,05V-os VID-nél ugyan nem, két ilyen kártyám volt 1075MHz felett vége volt a dalnak.
Nem érv, a TriXX is bugos volt, 1,1V-ról folyamatosan visszaugrott 1,05V-ra magától, elég volt neki egy restart, nem jegyezte meg. (1 napos friss Windows volt)Senki nem állította, hogy lassú, egyszerűen hangosabb és több vele a baj, ezért váltottunk sokan. Tisztában vagyok vele és tiszteletben tartom, hogy te szereted az extreme tuningot, ezáltal nem sajnálod a kártyát 1250-1300MHz-en sem járatni, de fogadd el, hogy engem nem érdekel mit tud ennyin, mert sajnálom rá az időt is, hogy kiteszteljen a kicentizett végét. Az sem érdekel, hogy 12.6-al kevesebb vele a gond, én 2 hónapja akartam használni, nem 2 hónappal később. Megkérdezhetem, hogy 1200 felett te hány voltot adsz neki? Mert én pl. már 1200MHz 1,17V mellett majd meg süketültem úgy üvöltött, az asszony is ki akarta vágni a kártyát, utálta a hangját hallgatni órákig. Lehet téged nem zavar a hangja, de másokat zavarhat, vegyél figyelembe több szempontot is, a sebesség se minden.
Kocsit se úgy veszel, hogy hmm, 250km/h a végsebessége és ennyi. Nézel futóművel, elekronikát stb. Nálam ezekben nem jött be a kártya... -
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #7829 üzenetére
Azt is meg kell értened, hogy van, aki már nem tuningol, mert kinőtt belőle, ahogy én is.
Nem vagyok már kíváncsi az ezzel járó anomáliákra, meg úgy alapból az időt is sajnálom rá.
Alapból meg jobb a GTX-680, nem beszélve arról, hogy halkabb és kevesebb driveres nyűg is van vele, nekem a ZeroCore is bugos volt, és nehogymár 100k feletti VGA esetén még én kapcsoljam ki vezérlőpultban a monitor alvását. Én nem a sebesség miatt váltottam, problémamentesebb PC-t akartam, meg halkabbat.Ezeket is vedd figyelembe, lehet ezek neked nem szempontok, de nekem meg pl. az azonos órajel. Azok csak számok, engem hidegen hagy c2c melyik jobb.
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #7829 üzenetére
Atibol is van ami szarul megy... Es sokaknak nem a kari a bajuk ha nem a millio bug, amit ki lehet magyarazni, csak sokan azzal kitorolhetik! En elegedett vagyok a 3 db 680al nem banom a cseret! Es ezzel sokan vannak meg igy szerintem
Azok neveben pedig akik csereltek kerlek a jelzot moderaltasd, nem kell igy ledegradalni minket
-
BeLucZ
addikt
válasz
MPowerPH #7829 üzenetére
Nem tom mire ez a nagy hőzöngés részedről
Alapon teszteld a kártyákat, ne szarrá húzva össze vissza, mert az kártyánként változhat melyik mit tud! A másik meg hogy mindenki olyat vesz amilyet akar, örülj neki hogy te ilyen okos vagy és nem estél az ő hibájukba
Az igények meg az hogy kinek mi a fontos egy kártyánál szintén egyénenként változnak!
Full hdig még ok a 680 fölötte egyértelmű hogy 7970 a nyerő mert ott már nagyon kiütközik a spórolás nv részről, csodát azért nem kell várni! -
DjDanee87
addikt
válasz
MPowerPH #7775 üzenetére
Persze, ha azt mondjátok nem gond neki hasszabb távon, ha áll a venti a zero core miatt akkor fölösleges. Én csak azért szoktam futó filmmel itthagyni, hogy megakadályozza a zerocore-t, mert nem voltam benne biztos, hogy jót tesz neki, hogy megy a gép órákon át, de a ventik meg állnak
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MPowerPH #7541 üzenetére
Arra gondolok. Nekem sincs erre válaszom. Sosem oldottam meg. Bár az sem biztos, hogy ez volt a probléma. Egyszer csak jelezték nekem, hogy eltűnt, nem tudja, hogy mitől.
(#7542) subaruwrc: Biztos, felhúzzák a skynetet és annyi lesz nekünk.
Amúgy nyilván szokatlan az, amit a GCN-től lát a júzer. A tuningnál megszokott volt eddig, hogy az a jó, ha nem fagy le. Na most ez alapvetően megváltozott. Most már az sem mindig jó, ha nem fagy le, sőt biztos, hogy addig nem szabad húzni, mert problémák lehetnek 2D-s üzem alatt az órajel ugrálásánál.(#7544) gombcomp: Az igen.
Ez simán alternatíva. Sok dolgot megmagyarázna.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MPowerPH #7536 üzenetére
Nem a CF számít neki. Attól függ, hogy mennyire erős a tuning. A villanás és a képszakadás azért van, mert a kártya resetelte magát, mert lefagyott. Régebben ez kékhalált eredményezett, vagy szimplán merevre fagyott gépet. Az új Radeonokba épített védelmek ezt túlterhelés mellett áthidalják. Jellemzően órajelváltáskor, amikor a legkisebb a stabilitás.
Nézd meg, hogy hozzáér-e a HDMI fémoldala a ház fém részéhez, mert ilyennel én is találkoztam már, igaz nem Radeonon, de D-Sub és HDMI mellett hasonlóan zavarták egymást.
-
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #7468 üzenetére
De neked az asztalon van nem házban... szvsz ne hasonlítsd össze a kettőt mert nem egy és ugyan az... Engem nem érdekel a hang sosem érdekel a 680 nekem hangtalannak számít, a 7970 meg nem mondom hogy hangos, de a hajszárítónkal vetekedik fullon! Engem nem zavart, de az utánfutótól jöttek nálunk is érdekes megjegyzések!
-
Pietrosz
addikt
válasz
MPowerPH #7454 üzenetére
Felesleges az órajeleken lovagolni, én főleg ebbe kötöttem bele:
"úgyis csak az NV specifikus game -ekben volt erősebb a GTX, ami természetes."
Ehhez képest a Gaming Evolved Battlefield 3-ban gyorsabb az nv. Majd jössz a twimtbp-el aminek semmi köze ehhez. Az a baj, hogy te pusztán az órajelet nézed, de hogy hogyan jutsz el addig azt már nem. Hiába hozod tuninggal egy szintre a két kártyát, fogyasztás és hang szempontjából az nv felé billen a mérleg. És ott vannak még a driveres gondok. Ebbe persze bele lehet kötni, mert van akit nem érdekel a fogy./hang, driverek, de nem is ez a lényeg, pusztán azzal volt bajom, amit kiemeltem.Talán le is zárhatjuk a dolgot, kicsit túlreagáltuk. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #7454 üzenetére
Ettől függetlenül nekem is szimpatikusabb most, amit az NV csinált. Sajnos megfordult az eddigi mód, hogy az AMD kicsi, hatékony GPU-kat készít, míg az NV góliát méretű szörnyeket küld harcba. Szvsz az elején nem is értettem ezt a lépést az AMD részéről, bízom benne, hogy csak a gyártástechnológiai nehézségek miatt lett olyan, amilyen, persze részben. Mert a nagyobb membusz, sok tranyó/hatalmas magméret számomra érthetetlen irány a VGA piacon a mai felfogás szerint.
-
-
odorgg
addikt
válasz
MPowerPH #7441 üzenetére
Hibás vólt, már amikor megvettem. Gyakorlatilag ha hoszabban kivólt kapcsolva a gép, akkor sokszor bekapcsolás utánn, nem adott képet, és az alaplap is kisípolta VGA hibával.
1-2 perc üresjárat, majd restart utánn, viszont életre kelt, és ment hiba nélkül. Az vólt az érdekes, hogy a 30 fokos melegekben, abszolút nem produkálta a hibát, ekkor azt hittem meg is szűnt, majd jött a lehülés és újra jelentkezett. Front érzékeny vólt szegény
3 konfigban is produkálta a hibát, szóval tuti nem vólt 100%-os. Mielött elküldtem garba, mégegyszer betettem a gépbe, érdekes mód képet adott, viszont a venti már nem vólt hajlandó pörögni rajt többet -
odorgg
addikt
válasz
MPowerPH #7431 üzenetére
Így igaz, valamiért single BF3 jobban fekszik a 680-nak (többek közt a magasabb órajelek miatt), viszont MAX graffal ugyanugy beesik multiban, a MinFPS 50 alá melegebb helyzetekben, mint a 7970-el.
A tesztek jól illusztrálják, hogy tök mindegy melyik VGA-t tesszük a game alá, mert azonos órajelen, többek közt itt is, ugyanúgy teljesítenek. AVG és max FPS itt nem túl releváns, mert ha az 1-ik player kicsit többet néz a föld, vagy az ég felé, akkor az túlságosan jótékony hatással van ezekre.
-
Pietrosz
addikt
válasz
MPowerPH #7422 üzenetére
Most akkor ugyanott vagy, vagy előrébb?
BF3 mióta nv specifikus?
Hiába gyorsabb a komplex számításokban az amd, ha ez csak 2 játékban látszik. És arra is van példa, hogy ezek nélkül is bőven lehet szép egy játék.
Arra akarok kilyukadni, hogy már nem annyira jó alternatíva a 7970, mint azt írjátok. Nem véletlen, hogy sokan át is mentek nv-re. Szvsz pár helyen van értelme. 1920+ felbontásra, illetve ha vizezed vagy nem érdekel a hangja. Átlag user léggel meghúzza amíg nem melegszik nagyon, ilyen körülmények között pedig a 680 jobbnak tűnik. -
BeLucZ
addikt
válasz
MPowerPH #7419 üzenetére
Tény ami tény, hogy egyikkel sem jár rosszul az ember, mindkettő piszok erős kártya alapon is, bőven elég mindegyikhez!
Ha mondjuk ajánlanom kéne őket akkor ugy fogalmaznék, hogy a 7970 a tapasztaltabb felhasználóknak kedvezhet, akik sokat ki tudnak belőle hozni, 680 meg ideálisabb lehet az egyszerűbb usereknek, persze abból is ki lehet hozni sokat, csak ugye a 225W-os limit miatt korlátozottabb a potenciál
-
TTomax
félisten
válasz
MPowerPH #7313 üzenetére
Amit én látok.... core clock 1500-ig... memory 2000-ig... benne van a +20% power tune kapcsoló és ha lehuzod a csuszkát akkor ott van alul a VDDC 1389mV... szerintem ez mindenre elég... 4profilod lehet.... ULPS-t kikapcsolja...nem tudom mi kellehet még... on screen monitora nincs,csak widget...jut eszembe van fan controll is... szerintem minden megvan ami kell...egyszerü átlátható,és stabil....
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH #7253 üzenetére
Az a baj az nem +3fps ám. Amit néztem tesztet ott +10 min fps volt, és nem mindegy, hogy 40 helyett 50 a min fps. Meg aztán én azt láttam majdnem mindenhol jobb, csak kb. a Metro 2033-ban nem, de azzal nem is játszom, 5 órás Single Player a rosszabbik fajtából, mert újrajátszatni sem akarja magát, tehát olyan senkit nem érdekel kategória.
Tény amúgy hogy nem rossz kártya, csak ha az nV-nél egyszerűen jobban írják meg a drivereket, akkor kevesebb a fejfájás is.
-
Def26
félisten
válasz
MPowerPH #7253 üzenetére
Figyu, nem akarok nagyon elégedetlenkedni. Főleg nem ebben a topikban.
De mondom, most már mindegy, mert eladni nem akarom, vagyis akarnám de nincs aki megvegye annyiért amennyiért odaadnám. látom én is az aprót, qurvára állnak a cuccok.Amúgy meg amikor leesik 30fps -re akkor sokat számít az a plusz 6-7 fps.
Van egy HD7850 -em is, kár hogy nem lehet cf -be kötni őket. A régebbi szériánál működött, hogy egy csúcs kártyát cf -be rakok egy középkategóriással?
-
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #5830 üzenetére
Hát miután a lapot nem akarom kinyírni(szegény nem bírja így maradt 4.4ghz-n a ribi... a vga-t meg nem akartam e mellé húzni mert minek...
[link] Ez kérlek még nem végleges... mint mondtam határt szab a lap, a normális tuningnak, és addig míg nem lesz másik így is marad! -
Nippon
őstag
válasz
MPowerPH #5744 üzenetére
Nagykerbe fog érkezni Asus 113+áfáéért. Kiskerekben is van már 115-117 körül(Gainward pl a Users-ben).
Minőségi épített vízhűtésem van de gondolkoztam rajta, hogy megválok tőle, ekkor jött képbe a Windforce hűtős 7950. Nem akartam 90-95+áfánál többet költeni a kártyára ezért esett a választás a 7950-re és a léghűtéses megoldások közül a WF 7950 messze a legjobb ezt élőben is megtapasztaltam már. Ha megtartom a vizet, akkor jó, mert ez is referencia és rámegy a fullcover, ha eladom a cuccokat, akkor meg van egy halk léghűtéses kártyám. Ami kicsit idegesít, hogy ezek is ciceregnek. 3db 7950-est láttam mind cicergett.
Tegnap képbe került a GTX 680. Tetszik az irány, tetszik a kártya és 1-2héten belül értelmes ára lesz (értem ezalatt 110 körül, talán picivel alatta). Ez kapásból lenyomja a 7970/7950 árát és helyre teszi a 7850/7870 árait is. Az egyedüli dolog amitől félek a 680-asokkal kapcsolatban, az a referencia hűtő hangja, lehet, hogy az eddigi leghalkabb csúcskártya de félek, hogy nem lenne elég halk és elveszíteném a léghűtésre visszaváltás lehetőségét. + Jó lenne tudni, hogy mikor érkeznek az extra hűtős, extra VRM-es kártyák. Szóval lehet, hogy átmenetileg kéne egy WF 7950... -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #5744 üzenetére
Akarom mondani, NV-nek nagyon jól sikerült a csíkszél váltás. Igazából nagyon meglepett ez az egész. Mint ahogy a 7970 gpu mérete, és fogyasztása is.
Valaki gamer csinálhatna pár mérést Dirt 3 illetve Shogun 2 alatt 1085/1500 -as értékekkel, a tesztben használt beállításokkal. Elvileg mindegyik benchmark tool -al készült. Kíváncsi lennék, mennyit számít az a plusz órajel.
[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
-
Nippon
őstag
válasz
MPowerPH #5730 üzenetére
1305/6908Mhz Bjorn3D
After only about 10 minutes of overclocking, we settled at a fairly high overclock with a Core Clock speed of 1305MHz and a Memory Frequency at 6908MHz. That's roughly a 300MHz overclock on the Core Clock speed from 1006MHz, and about a 900MHz overclock on the GDDR5 memory frequency. We can't wait to see some LN2 overclocking on the GTX 680 in the near future, but for now all our tests were done just with the stock Nvidia air cooler, and the results are still extremely impressive.
-
-
Attix82
addikt
válasz
MPowerPH #5717 üzenetére
Amit én észrevettem játékokba, pl BF3 és Crysis 2, hogy mind2 esetben 99% megy a GPU, viszont egyikbe hasraütok BF3 játék közben elegendő 2000 fordulatú venti a 80 fokhoz, Crysis2be meg kell 3000 fordulat a 80 fokhoz.
Vagyis csak jobban van terhelve a C2be a VGA, ami fogyasztásba is többet jelent. Ilyen esetben a BF3ba a GPUt felhúzza 1100ra a Crysis2 esetbe meg alapon megy ....mivel mind2 esetben eléri a beállított TDP értéket.
p87
Ezek az első gyári példányok
...idővel hűtésileg is meg tápellátásilag is erősödnek márkától függően. Nyugalom lesznek durva példányok
-
Sontir Fel
őstag
válasz
MPowerPH #5711 üzenetére
Itt elvileg 1000mhzn megy a 70es, de ez meg mindig keves. Ami nem jo, hogy az overlocknal csak 1125ig huztak, mig a 680ast 1305re.
(#5713) p87: akkor az a 130mhz elony inkabb 170 esetenkent. Igy meg inkabb erdekel, hogy mit karcolna egy 1200Mhzs 7970 ellen. Remelem jovo7en mar boldog-boldogtalan 680annal rohangas es akkor megtudjuk
-
Sontir Fel
őstag
válasz
MPowerPH #5709 üzenetére
Nekem a bf3 volt szimpi. Bar az is teny, hogy ha jol szamolom akkor a ket kartya kozott alapon van 80mhz elteres es erre meg jon 50mhz turbo ha jol ertettem a 680 mukodeset. Tehat kb 1055 vs 925 a tema. Erdekel, hogy 1200/1575 eseten is elhuz-e jelentosen a 680.
Ha most kene eladni a kartyat 135kra irnam ki, es remenykednek.
-
jones965
Modder
válasz
MPowerPH #5643 üzenetére
Bár nem közvetlen a topik témája, de ha megnézed a HWBOT-on az előttem lévő eredményeket, láthatod, hogy még 5500Mhz-es cpu-val közel azonos gpu-val sem kaptak sokkal több pontot.
ráadásul a 3930K azonos órajelen kevesebb pontot is kap, mint 3960X.
De legyen szerencséd!
.
(#5648) radi8tor1 :-még itt is vannak. Ha kell egy teszt erejéig semeddig nem tart össze pattintani. -
Cybertrone
veterán
válasz
MPowerPH #5651 üzenetére
Üti? Akkor no problem... én sem sirok azöld miatt... nem lehet kimondani hogy gyorsabb, mert van olyan helyzet ahol nem az... így egál, és most 2 kártya van a trónon...
Holnap veszek csavarokat, és nekiugrom a gyakorlásnak
Lesz 1-2 kérdésem az biztos, de ez másik topik
-
MPowerPH
félisten
-
ZozzHUN
addikt
válasz
MPowerPH #5468 üzenetére
Tény, csak a miért-jét keresem. Eddig úgy keringtek a dolgok ugye, hogy ha hőmérséklet jó, akkor nyomj neki voltot és menj feljebb a mhz-ekkel. Aztán ha eljön a TDP limit akkor így jártál, throttlingol, de ez?! Persze már csak 1300ig mehetnék fel, ami 1250ről amúgy sem nagy lépés, szóval nem gond nekem, csak kíváncsi vagyok most már, külföldi fórumon se tudnak semmit a többiek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest