- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
daveoff #32749 üzenetére
Eddigi beszámolók alapján kevés az esélye, hogy hardveres problémáról van szó. Pláne ennyi példánynál, fekete kockázást a böngészőben 78××-nél is jelentettek már, ott a hardveres gyorsítást kikapcsolva megszűnt.
Tervben volt eddig is a váltás, esélyes következő kiszemeltnek.
(#32750) fatal1ty1984
Klónozz le egy CRT monitort, indíts el ezt, és fényképezd le rövid záridővel egymás mellett a két monitort, majd vond ki a crt értékét a kiszemelt példányéból. Nem a legpontosabb mérés, házilag megfelel.
-
-
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #31658 üzenetére
Nem rosszak, de azonos áron továbbra is egy frankóbb 7970-et vennék.
Azért a sima 7970-em csak 164fps-t csinált 1ghz-en kisebb fogyival, míg ez 160-at 1070-en.
Szóval a régi használtpiaci árhoz képest a 20k értékvesztést sehol nem látom indokoltnak...
A kb. 10k viszont reális lehet. -
gyuszaa
őstag
válasz
daveoff #31496 üzenetére
Mostanában felkerült egy két-jó áron lévő 7950 tényleg apróra, újra vásárlás előtt egy pitcairnXT kártyát néztem ki (nem használtat), de ha már ilyen kevés köztük az árkülönbség csak ott van az emberben, hogy valamennyivel kipótolva már egy kategóriával feljebb lévő, tahitis kártyát kaphatott volna cserébe a használt piacon ezért a pénzért.
De figyelembe véve egy-két (számomra kizáró tényezőt) mint a fesz. zár, nincs VRM monitorozás, olcsóbbított verziók elektronika terén, gyenge gpu-vrm hűtés .. máris lecsökken a kör, ami meg nem lenne rossz ajánlat ott vagy kevés már a garancia, és nem is sokkal olcsóbban adják, ha azok bolti árát vesszük alapul. ( persze ott sincs sok választási lehetőség már, és lassan ezek se lesznek.)
Itt már jóval fontosabb ezeket a szempontokat figyelembe venni, egy 7850 dual-x után durva különbség volt számomra egy sapphire 7870XT a butított tahitis chip-el, és ott még ez a lehető legjobb hűtési megoldás, sok tranzisztort kell etetni.Mivel én nem fogom tartogatni sokáig az új jövevényt, nem emiatt akarom eladni még jobban nyomott áron, pár hónap múlva aprón, az egyéb fenti tényezővel rákontrázva.
Finomhangolással az optimális körülmények teremtése, lehetséges extra teljesítmény kinyerésével balanszban, egy erre megfelelő, pláne új kártyával izgalmas.
Nem hagyott nyugodni, megrendeltem inkább végül egy új vapor-x-et helyileg kerek 70K-ba, rendes bolti garanciával, pedig nem ezt terveztem.
-
-
WaterWawe
őstag
válasz
daveoff #31385 üzenetére
Mindenképpen szükség lenne a CF-re, mivel a 290x drágább és gyengébb.
Érdekes egyesek szerint jó a CF, mások szerint sok gond van vele... Az SLi-vel semmi problémám nem volt, de sajnos az újabb játékokhoz karcsú a 2GB vram. Egy 7950 / 7970 CF ár / érték arányában jó választás lenne, de egyesek szerint sok gond van a CF-el mások szerint olyan mint az SLi.
Elég nehéz így döntést hozni...
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #31112 üzenetére
Hát megmondom őszintén nem tudom,de gyanítom a 780 ára is lejjebb fog menni jócskán... én most akartam venni 780at,de szóltak hogy várjam meg 15-ét,mert sokkal jobban járok anyagilag... elég megbízható forrásból jött az árakra vonatkozó infó.... A 290X az relatív drága lesz,de a sima 290 nagyon jó vétel lehet...
Jut eszembe a 290 ugyanarra a PCB-re fog építkezni mint a 290X...szerintem bitang kártyák lesznek,lesz bennük tartalék ...
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff #31101 üzenetére
A 280X olyan 70-80K körül lesz.... nekem azt mondták a 290 olyan 300font lesz ami 105K+ az "ujdonság adó"... szerintem 120kban megáll...most is 70K körül van a 7970,nem hinném,hogy drágább lenne a 280X se...
Azt azért hozzátenném,hogy nem rögtön ezeken az árakon nyitnak... kb karácsonyra fog normalizálódni az ár.Addig azért lesz rajta egy extra 10-15K haszon amíg nem telítődik a piac...
(#31111) gbors
Én fontban tudom neked irni... A 400USD olyan 320font körül lesz... az kb olyan 120.000HUF... nyitó ára ezért olyan 130-140 között lesz...és nem lesz messze a 780-tól
-
Sondi1986
addikt
válasz
daveoff #31101 üzenetére
Ha a GTX760-as 299$ jelent meg és a hírek szerint a R9 280x is 299$ fog megjelenni akkor az kb 90-100k körül fog lenni.
Szerintem a R9 290 meg 120-130k fog fájni.
Mert ha belőnék a 780 mellé akkor az emberek azt fogják venni mivel csak az nvidia logót ismerik.
Elég szomorú hogy alsó kategóriában lévő nvidiát jobban veszik az emberek mikor ot a kokurencia sokkal jobbat kínál.
De hát ez az ismeretség. -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #30161 üzenetére
Vagy akármennyi lehetett...
Vagy a régi driver.
(#30162) Pug: Ez úgy igazán övön aluli volt...
(#30163) Pug: Annyiból amúgy ezzel vitatkoznék, hogy bár nálam 7950 boost 7970-el volt a felállás, tehát praktikusan egy 7950CF-em volt, de abszolút játékfüggő, mi alatt hajtotta meg a tuningolatlan 3570K-m és mi alatt nem. A Tomb Raider pl. egyáltalán nem volt 50-60FPS-el CPU-limites, tökéletesen skálázódott, és a Metro LL alatt is egész szépen kifutották magukat vegyes limittel.
Persze, azt aláírom, jelenleg valószínűleg sokkal több olyan játék van, amiben a GPU-k lazsáltak volna, mint amikben a proci....(#30165) daveoff: Na, azért ez masszív difi, bő 3%-al jobb lettél.
A difi hátralévő része pedig szerintem, hogy ez a teszt szereti a gyorsabb ramot, az pedig nálam 10%-al gyorsabban tekert 1648-on, ezért van még szerintem picit jobb GPU-órajel/FPS arányom.
Bár ki kéne próbálni, amit én már nem fogok tudni, mert 1200-on is alig bírta a beállítható maximális feszel, azaz 1,3V-on.
Nagyon szerencsés vagy, ha 1300-on is bírja a GPU-d 1,256V-on.
Amúgy lehet, butaságot írok, de a te kártyád nem feszültségzáras típus?
Vagy csak a V2 az 7970-ből?
-
válasz
daveoff #30026 üzenetére
ezzel a speccel biztosan el fogja érni a 780-at, csak a ROP-ok megemelése sokat fog a teljesítményen, a +10% órajel meg pláne. ha még az ALU-k száma is felmegy 2560-ra (amire van esély), akkor a Titán is veszélyben forog.
nálam a táblázat leggyengébb láncszeme az órajel - de majd meglátjuk. -
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff #30026 üzenetére
A friss információk szerint jóval több, nem kevesebb mint s 2,816 stream processors tartalmaz.
2,816 stream processors (SPs) spread across 44 clusters with 64 SPs each (a 37.5% increase over "Tahiti").
48 rop egységgel 384 biten -
HSM
félisten
válasz
daveoff #29501 üzenetére
A VRM monitorozás és szoftveres feszültségállítás tudtommal a beavatkozás után sem elérhető, tehát a "minden megoldható" kijelentést kicsit túlzásnak látom. De az üzemi feszültség így módosítható, és talán ez a legfontosabb, hogy így a lehetőség adott, mégha kissé körülményesen is.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
daveoff #28274 üzenetére
fc blokk a vrm-et is hüti,szóval birja az a feszelést. 80fokos gpu-nál már 95-100fok körül mozog álltalában a vrm,de elvileg 130-ig nincs baja,hameg nembirja akkor ott a gar és kapol másikat max azt nemfogod tudni annyira huzni,bár ez az agyon oc-zás is csak benchek erejéig megy egy épp elméjü embernél nem pedig 24/7-be.nekemis megy a 83 asic-os 7970 1350/1700-at,de csak benchmarkon volt 2x igy hajtva,game alatt max 1200-ig pörgetem ki 1600-as mem-el.
-
haddent
addikt
válasz
daveoff #28274 üzenetére
Ezt már CPU topikban is kitárgyaltuk párszor, de nem csak a hőmérséklet, vagy csak a feszültség ölheti meg (vagy degradálhatja) a chipet. Ezek összessége, és akkor még ott van a fogyasztás. TDP keret 2x-nél járva azért el lehet gondolkodni azon, hogy ez a szilikon arra lett-e tervezve, hosszú távon.
Na most nem azt mondom, hogy neked ez ennyitől elő kellett jöjjön, vagy bármit okozott, de ... hát naazért okosan.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #28072 üzenetére
Én biztos nem sima ref-et alakítanék át, hanem valami erősebb VRM-es verziót, vagy méginkább vennék egy gyárilag halk, frankó verziót. A sima ref legnagyobb erőssége szerintem éppen a nagyon komplett, mindent rendesen hűtő, hőt a gép mögé terelő hűtőkomplexum.
(#28075) fatal1ty1984: Mivel az új is úgy néz ki 28nm-en fog elvileg készülni, így nem valószínű, hogy fogyasztás/teljesítményben sokkal rosszabbul jársz egy 7970 CF-el, szerintem csak órajel/feszültség kérdése. A Tahiti csip alulfeszelhetősége pofátlan.
Bő 800Mhz körül pl. szűk 0,9V-okon lehet járatni őket, nagyon kemény. Akkor meg aztán lehet pislogni, hogy érd utol a két így hajtott 7970-et akár egy 9000-es csúcsvassal sebesség/fogyasztás tekintetében...
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
daveoff #28072 üzenetére
engem már az ára nemigazán fog érdekelni,csak örülök,ha lemegy 60k-ra mert akkor veszek mellé még 2db-ot és CF lesz ezis. 180k-ért 3db 7970 több mint jo ár lenne és teljeitmányben sehol nincs a titan vagy a 780 hozzá ,de ha nem nézzük a fogyasztást akkor még az uj radeon is elbujhat 3db mellett.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #28068 üzenetére
Na de az ref volt. Az eléggé réteg kártya szvsz. Munkára az egyik legjobb, elnyűhetetlen, vacak körülményeket is remekül bírja, vízhűtéshez is jó, de pl. egy halk otthoni gépbe nem a legideálisabb.
Viszonylag normális árat kaptál érte szvsz, bár én nem adtam volna annyiért, ha új is és tuningos is.(#28071) Eleven82: Úgy olvastam, az ár marad.
Itt pedig nem gáz, hogy régebbi fejlesztés, mert csak pár új HSA utasítás került bele az újba, gyakorlatilag semmi drámai difi nincs az eddigi cikkek alapján, főleg játékban.
-
-
sixpak
nagyúr
válasz
daveoff #28015 üzenetére
A 10-15 fok nagyon jól hangzik. A mérete miatt nem aggódom, 385mm-es vga fér be a házba, ez pedig úgy nézem jóval rövidebb.
Cole86: ránéztem, tényleg elég meggyőző a cucc. Bár külön kell rá ventilátorokat venni. Kíváncsi lennék milyeneket szoktak rátenni. Gondolom nem 12 centiseket.
Szerk.: Kár, hogy nincs több alternatíva, mivel ahogy nézem, e két gyártó kínál csak vga hűtőket, ami némileg furcsa, pláne annak fényében, hogy egyéb hűtőkből milyen óriási választék van.
radi8tor1 : köszönöm, így azért egyszerűbb.
-
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #27962 üzenetére
Ja, hogy unofficial mód, és kombustor. Nem akarok genyó lenni, de ott te voltál a sáros, vagy a VGA túl gyenge.
Itt találsz képeket, a Kombustor a 7970 VRM-es 7950-em is szépen megizzasztotta, gondolj bele, +20% áramfelvétel plusszban a gyári +20% limithez képest az unofficial, pedig gyárilag is 7970 limit van a kártyámban DroiDMester szerint!
[link]
Szóval egy sima 7950 limites 7950-et ezzel simán taccsra lehet vágni, ha nem figyelsz a hőfokokra, áramfelvételekre, de egy 7970-et is.(#27966) szacsee: Igenám, de az unofficial mód kiiktatja a power-limitet....
Nem véletlenül van 1000 figyelmeztetés, hogy ezzel óvatosan, a tooltip is világosan leírja: [link]
#27968) daveoff: Nem-nem. Nem az AB iktatta ki, hanem Te. Minek kellett bekapcsolni egy olyan opciót, ami direkt a limitek megkerülésére való, és nagybetűsen SAJÁT FELELŐSSÉGRE, meg stb?
Itt te voltál a sáros, nem megfelelően használtad az AB-t. Szerencsére sikerült gariznod. -
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #27957 üzenetére
Nálam évek óta folyamatosan megy az AB (5850-en ventiszabályzó+OSD-s hardvermonitor 7950-eken meg feszültségállítás+OSD+venti) és soha semmi bajt nem okozott. Persze, megértem, ha jobban bízol a hardveres megoldásban.
De ugyanezt én is megtehetném az ennyémmel, hogy beégetem az egyik profilt a BIOS-ba, ellenben te nem tudnál az Asus-al AB-t használni ha szeretnél se.
Amúgy nagyon egyszerű az AB, el vannak mentve a fő profilok, kb. 4 kattintás, és max 3 másodperc profilt váltani.
És megvan a rugalmasság, hogyha mondjuk melegebb idő van, és kicsit hanosabb a kari, lejjebb veszek 50Mhz-et és egy picit a feszből és jó megint, és ehhez se kell semmi, csak pár kattintás.
Persze, nem meggyőzni szeretnélek, csak azt próbálom leírni, hogy azért ez egy nagyon praktikus lehetőség, amiről én biztos nem mondanék le, amíg megtehetem.Az Asus-tól nagy genyóság volt ez a zár, de attól még a kártya azért elég korrekten össze van rakva, ezt meg kell hagyni.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #27955 üzenetére
Hát ez az... Elősztör is szívességet kell kérni. Utána, ha ez megvolt, és sikerült a műtét, akkor is le vagyok korlátozva két BIOS-ra, amik közt ráadásul csak újraindítással tudok váltani. A semminél meg a folyamatosan 1,2V-on zakatoló áramtemetőnél jobb, de szvsz nagyon vacak, körülményes megoldás. 1000X egyszerűbb, hogy Afterburnerben két tattintással olyan feszt lövök be, amilyenre csak szükségem van, nem kell szívesség, nem kell buhera, nem kell újraindítás.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #27889 üzenetére
Szó sincs ilyesmiről, én nem vagyok se az AMD mellett, se ellene fanságból.
Ellenben azért azon érdemes elgondolkozni, hogy még a leginkább spórolósabb karikon, amiről már tényleg az utolsó kis fémlapot is lespórolták, miért nem tettek csak 1,5GB ramot, amivel azért szépet lehetett volna faragni az árból.Mégse merte egyik gyártó se bevállalni.
Persze, az AB amit mutat, az nem szentírás, mivel több VRAM esetén olyan dolgokat is benntarthat a játék, amikre nincs feltétlen szükség. Ellenben a tapasztalatom az, hogy nem nagyon tartanak benn sokkal többet a játékok, mint amire feltétlen szükség lenne.(#27890) ÁdiBá: De te nem is Full-HD-ban játszol, hanem felette.
Amennyire tudom, a FullHD+2X-es SSAA (amit használni szoktam, és amit épp még elbír általában a 7950-em) az terhelésben eléggé hasonló a te felbontásodon FXAA módhoz. Sajnos az a nagy felbontás mellett tényleg csak álom az SSAA a jelenlegi karikkal.
(#27891) mcwolf79: Nem akarok illúzióromboló lenni, de egy textúrafelbontás parát enyhénszólva könnyebb megoldani, mint egy játékot megírni.
Nekem csak az nem tetszik, hogy szar konzolportozod a játékot, amikor igenis hogy jó oka volt annak, hogy miért volt olyan magas a gépigénye. Más kérdés, hogy az egyszeri user nem látott a színfalak mögé, és ezért divat lett azt írni, amit írtál, de attól még ez nem igaz. Nem akarok itt a GTA4-ről OFF-olni sokadik alaklommal is, úgyhogy többet erre nem írok.A Skyrim-et nem ismerem, így nem tudok róla nyilatkozni. Az, hogy hi-res textúra pakk még nem sokat mond.
A játék korából ítélve a hi-rest is úgy lőhették be, hogy elférjen 2GB-on, mert mindek adtak volna ki úgy egy pakkot, ha senki nem tud játszani vele?
Én nem az AB-re hagyatkozok elsősorban, hanem arra, hogyha körülnézel, egyre több játék nem fér bele a 2GB-ba, CoH2, Max payne 3,mind kompromisszumokkal csak. (És ezek csak azok, amik hirtelen eszembe jutottak.)
(#27892) ÁdiBá: Ennyi.
-
haddent
addikt
válasz
daveoff #27879 üzenetére
Hát ez így nem igaz, hirtelen csak 1 példát tudok, de a Max Payne 3 FHD minden effektet meg filtert kimaxolva bizony jobbat fut 3GB VRAMmal mint 2 -vel
Az pedig nem csoda, hogy nvkhez nem adnak többet mint kettő, mivel akkor az egész mem.elérést át kéne tervezni, és mint tudjuk semmit nem terveztek át csak a dobozt meg a matricátA GTX780 viszont szerintem nagyon korrekt kártya, mindenből nagyon jó, kár, hogy nincs DX11.2.
katt777 hát boccs, hogy az nvidia felvásárolta az Ageia-t a physx-szel együtt, és Cuda exkluzívvá tette. Ez mesterségesen generált az egyértelmű, most nem azért... Nézd meg akkor a TressFX -et meg a DX11.1 -et majd BF4 -ben, az nem exkluzív senki nem játszik sértődött kislányt és sajátít ki dolgokat.
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff #27858 üzenetére
Akkor elég jóféle DCII-est sikerült kifognod
Az én volt refem is jól ment annó, 1350-et megfutotta Dmarkban. Sajna hibás volt szegény, mert kb 22 fok alatti szobahő esetén nem adott képet, csak pár perc járatás utánn. Gariban meg sajna egy Giga 7970 WF3-ra cserélték, ami az 1200-at sem futotta meg stabilan, el is adtam...DroiDMester-t majd én is megkeresem mindenképp, egy alulfeszelt alapórajel, és egy egészséges OC-s bios reményében. Nem vagyok híve a tuningprogiknak.
-
odorgg
addikt
válasz
daveoff #27853 üzenetére
Hasonlóak a tapasztalataim. Én minden VGA-t szeretek 70 fok alatt tartani. Szerintem ez alulfeszelve alapórajelen megvalósítható lessz a reffel is, viszonylag halkan. Tuningolni, csak egy két Dmark erejéig szoktam, amúgy az alulfeszelős gyári órajel híve vagyok hosszútávon.
Falun lakom, itt a családi házban 26 fok felett nem nagyon jár a hőmérséklet, max az extrém meleg napokon.
Egyébként a jelenlegi Giga 7950 WF3, az tényleg néma kategória, de húzva 1100Mhz-en már ez is halható.
Szerencsére annyira nem vagyok hang mániás. A ref kialakítás meg kifelyezetten tetszik, pláne hogy nem egyszerü esetében a ventilapátokat véletlenül letörni, mint ahogy az korábban megesett már velem 2x is, bekapcsolt gépben kábeleket igazgatva.És tuning szempontjábol is átlag felett teljesítenek, az itteni tapasztalatok alapján.
-
válasz
daveoff #27853 üzenetére
Azt nemtudom hogyan csináltad, itt max 1200rpm-n pörgött a DCII 65 fok mellett tuninggal a nagy melegben, míg a ref üvöltött szintén tuning mellett (porszívó) és 80 fokot is elérte, rpm-re már nem emlékszem, de borzalmas a ventilátor kialakítása.
A 2 magos (!!!) HD6990 is halkabb volt tuningolva, mint a 7970, anno már kifejeztem, hogy borzasztó és kibírhatatlan, a leghangosabb ref kártya amit valaha hallottam (pedig járt itt az összes 2gpu-s csúcskártya)Nem kell védeni a refet, minőségi, de ennyi, nagyon hangos és idegesítő tuninggal, ezt bárki alátámasztja.
-
E1even
senior tag
válasz
daveoff #27738 üzenetére
Kettő csak akkor fér el (2x12cm és 2x14cm), ha nem teszek be optikai meghajtót.
Egyébkét egy 12-es vagy egy 14-es vagy egy 20cm-es (erre sem akartam még +4k-t kiadni, ha volt 2-3 db Coolink elfekvőben) fér el.
Sajna az alaplapnak is csak egy házventi csatija van, úgyhogy limitálva vagyok e téren. Ventivezérlőt nem akartam venni.
Köszi! -
-
p87
senior tag
válasz
daveoff #27247 üzenetére
Azért szerintem nem kellene ajánlgatni, hogy próbálják ki.
Elvileg felülírhatatlanná teszi a vbiost, szóval nem lehet visszarakni semmit ha esetleg nem menne, persze van másik bios, de így akkor egy kuka.
Ha rosszul tudom akkor nem szóltam.(#27254) daveoff :
Engedi visszarakni a gyárit? Mert akkor szuper lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest