Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nemem 7970 CF van HX750 Corsair-rel, 4.4 Ghz-s 3770K mellett.
Lehet VF-ben lagg amiatt, hogy sovány neki a táp (Race07, MOHWA, FC3)? Legújabb béta driver. -
Sontir Fel
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
750es corsair tx tap birni fogja? Akkor belovom oket 1100 kornyekere, hatha viszi a 7950.
2500km 4,8on megy, egy ssd+hdd es fel tucat haz venti van rajta
-
-Solt-
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Akkor már csak azt kéne kitalálni, hogy melyikkel próbálkozzak...
Most az F60-s van rajta... -
-Solt-
veterán
Urak!
A bios kapcsoló alapon azon az álláson van amelyik írható ugye?
-
ricshard444
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Hagyhatod,beteszed elindul a Windows,felismeri,restart és már mérheted is. Lődd be azonos órajelre őket,de figyeld a tuningot,hogy ne szinkronba legyenek beállítva,tehát ha beállítod az 1s gpu-t mondjuk 1.27V-ra akkor a másik ne kövesse,hanem azt is külön állíthassad.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Erre esetleg valaki?
Plussz: ha tunningolom a cuccokat, es eltereo orajeleket kapnak.. lehet abbol gond? vegulis ha alapon hagyom a ket kartyat, akkor sem egyeznek az orajelek.
-
surgyi
senior tag
válasz
lowzor
üzenetére
Akkor hasonló a viselkedése. Én 1000/1300MHz-re állítottam, az i5-760 alapon így is gáncs, majd megpróbálom a 3,6GHz-es Bios beállításom, miként hat rá. Egyébként elég szépen megy a rendszer, bő 2x teljesítmény egy HD6850@935MHz-hez képest.
Csak ne ciceregne!Én a AB-ben beállítottam egyedi venti-kezelést. Így jobban hűt! 40C-30%, 50C-40%....
-
lowzor
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Ennek a 7970 BIOS-nak is elég szolíd a venti kezelése, amit felraktam. Mikor 67 fokos a GPU, akkor járatja 30%-on a ventiket

-
Cseneles
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem tudom, elég halk a gépem minden venti 20db alatti, 30% a venti most 42fokos gpu

-
Cseneles
őstag
Semmi gond nincs a Gigabyte 7950Oc Wf3-al
Hűtése csendes tökéletes, én még a karit 60 fok on nem láttam soha, tuningot nem néztem mert kártyánként változó meg szükség sem volt rá 
-
Sontir Fel
őstag
Holnap elhozom a 7950est az iponbol a cimbimnek. Amig nalam van, lehet meglesem a CFet a 70esemmel.
Kerdes: tegyek fel uj catalystot miatta vagy maradhat a mostani? -
lowzor
veterán
Alapfeszes tuningnál érdemes a teljesítményszabályzót +20-ra rakni 24/7-re? Most tesztelgetem. 1050/1375-ön stabilnak tűnik 1,175V-on, 0-ás power limittel.
-
-Solt-
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Nálam nem akar megoldódni... egy bios cserét megpróbálok, ha nem oldja meg, akkor megy vissza Garanciába... :S
-
sakal83
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nem az, teljesen sima volt. Legalábbis két hete még az volt
A maxa 1150/1550 volt 1.21.V-on, Alapfeszen nem teszteltem ki, mert 1.21.V szinte alapfesz
1100/1500-on kényelmesen elszaladgált. De ez példányfüggő. -
surgyi
senior tag
GPU hőfok max 62C, VRM max 68-69C Far Cry 3 alatt, ez elfogadható eredmény HD7950@1000/1300MHz
-
sakal83
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Tehát 2 hete vettem az iponban Giga HD7950 WF3-at. NEM VOLT LOCKOS A FESZ., én is ettől paráztam, mert ezt lehetett olvasni a fórumban, bár mindenki a hd7970-ről írt, mint most

Lecseréltem egy Sapphire HD7950 Boost Editionre, ami Lockos volt, és hangosabb, már cserélni is kellett a Biosát. Ha rákeresel a fórumban a hozzászólásaimra, olvashattál róluk, de nekem mindegy

-
kockaharcos
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nekem már nem működött 1 hónapja,mikor iponnál 7970 wf3-at vettem.

-
ricshard444
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Az User error vagy hibás darab esetleg bios,itt gond nélkül megy,de az a fesz zár...nem a szívem csücske
-
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
A srac itt azt irja, hogy nincs lock... valaki hazudik

-
kockaharcos
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Hűtés tökéletes, annyi baja van,hogy voltage lockos, és a fordulatszám kijelzéssel problémák vannak+alapon 50%-on pörög. De ez 7970 WF3-ra igaz.
-
sakal83
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ennyiért ez a Giga megéri+3 játék jár hozzá.(Far Cry 3, Hitman, Sleeping Dog)
A Sapphirenál halkabb, 3 év gari + feszt lehet emelni.
-
Sontir Fel
őstag
Cimboram 7950es vasarlast tervez. Melyiket javasoljatok? Iponban nezelodik

-
ZozzHUN
addikt
Leadtam ma a karit iPon-ba, remélem hamar megjárja és jön másik kártya, kicsit idegelő, hogy új kártya és mégsem használhatom.
-
Jani18
aktív tag
Bocs kicsit off de ingyen Metro 2033
-
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Csak arra, hogy alapvetoen nem biztos hogy minden gigabyte ratyi... bar sok rosszat hallani mostansag. Jart itt nalam egy 6870oc windforce3 hutessel... fagyogatott, nem porgott elegge a venti

-
-Solt-
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Nem használok semmilyen külsős programot, abból csak a baj van állandóan!
Évek óta Giga kártyáim vannak, egyikkel sem volt semmi nyűgöm... ennyi kis szopatás belefér!
Majd írok a supportnak, hogy mi a teendő ilyenkor... -
kockaharcos
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ez nem referencia,vagy mire gondolsz?
Gigabyte Windforce 3 rev 2.1

-
kockaharcos
senior tag
válasz
-Solt-
üzenetére
lol
nálam is fent állt ez a hiba, és én is új windows-al kezdtem a problémamegoldást..Tegyél fel egy afterburnert,azzal tudod majd szabályozni rendesen.. de már előre szólok,hogy ventilátorfordulat 9993932%értékek fog adni..
Új biost hiába raksz, nem fog vele működni a Catalist.
Ezért nem veszek én Gigabyte-ot még egyszer..

-
-Solt-
veterán
No fent van az új winfos, és a Giga 7970GHz wf3 venti fordulata alapból 50%... nem megy lejjebb!
Bios-t kéne cserélnem rajta? 
-
ffodi
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Megnézheted, vagy mondjuk FC3 alatt, viszont nem hiszem, hogy nagy eltéréseket fogsz tapasztalni.

-
ffodi
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
De igen. Viszont ez több okból lehet eltérő. Elképzelhető, hogy valamilyen program nem képes rendesen monitorozni, és mindig az "alapfesz" értékét mutatja. Továbbá az AB-ben ha beállítasz egy feszültség értéket, akkor azt más programok kevesebbnek jelezhetik. Ez azért van, mert az AB a névleges értéket mutatja (a program írója döntött így, hogy ez lesz, mert sokan nyavajogtak, hogy ingadozik, etc...), a GPU-Z pl. pedig a valós feszültséget, ami már egy terhelés hatására lecsökkent érték (drop-polt, vagy droop-polt, kinek hogy tetszik).
-
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Huhhh

Erre valaki?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Hogy lenne kevés, de van most már pár jobb alternatíva is. Igaz borsos áron, de az úgy sem számít.

-
Sontir Fel
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Ne szomorits el, hogy keves a 2500k.... 4,8on jaratom

-
Varázslóó
őstag
válasz
kockaharcos
üzenetére
optimalizáltságról'' Azért ez is vicces... mert szarúl mozog az fps is ha gyenge a proci.... szóval nem AMD vel van gondja... hanem régi a proci.... már 2éve kevés volt ...
Nem mertem kicsit írni... de szerintem is még 50% se érheti el

-
ÁdiBá
veterán
válasz
laca000
üzenetére
Én szerintem teljesen felesleges ilyen csúcskártyákról váltani már...
Inkább CF vagy SLi ha tényleg hosszú távra tervez az ember...
De kevesebb mint fél év múlva már itt fogjuk egymásnak dobálni a GTX780 illetve HD8970-est. Nah egy olyanra inkább lecserélném a HD7970...
Van egy két játék ami jobban megy a GTX680-on, de nem annyival hogy az a Radeonon élvezhetetlen lenne, illetve fordítva is igaz ez a helyzet.
Volt hozzá szerencsém pár hónapja kipróbálni egy GTX680Sli és egy 7970CF, mind a két rendszerrel vegyes érzelmeim támadtak. Egyiksem tökéletes. -
laca000
őstag
Kedves kollégák!
Segítséget kérnék.
Vacillálok itt egy 680 Lightning 2Gb GTX megvásárlásával..
Lecseréljem egyáltalán az Asus 7970-emet?
Van értelme, ésszerű befektetés, a megalomán butaságon kívül?
Miért jó az nekem, ha egy kb. egy ugyanolyan teljesítményre képes VGA-t vásárolok?
Hangsúlyozom, nem az anyagi vonzatára célzok!
Másodlagos.
És nem vagyok sem ATI, sem Nvidia párti.
Előrébb, beljebb leszek, akármennyivel, ami a játékok szoftveres támogatottságát illeti?
Szerintetek?
Segítsetek dönteni!
Őszinte válaszokat kérnék, nem elfogult nyilatkozatokat!
Köszönöm!
[ Módosította: jones965 ]
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Hát az nekem kicsit már magas.. utána kell olvasni.. ezek a giga kártyák érdekesen vannak megcsinálni.. van azon bios kapcsoló amúgy?

szerk : ugyan az a bios van mind 2 módban?
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Hát azt értem.. neked akkor 1170mv a fesz.. és azt akarod feljebb.. trixx nem reagál rá?
modolt msi talán? A bios csere az bukta, ezt már tudjuk nagyjából azon a karin

-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Feszt? hova akarod átírni? nekem sapphire trix okés rá, de hiába a fesz emelés.. sajna..

-
ricshard444
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem olyan cucc kell ami a feszt írja át,mert semmilyen bios nem jó

-
válasz
surgyi
üzenetére
BIOS csere után a winfos pont úgy viselkedik mint amikor pl: 7870 után beteszed a 7950 et standard VGA driver módban indul felismeri hogy új hardver(SSID) van a gépbe silent módba felteszi a drivert magának restart után meg megy minden ahogy kell

ko-ko82 itt részletesen leírtam a frissítés menetét a 6.os pont itt 79xx nél nem kell
Nem bonyolult az egész művelet mindenestül kb 3.perc 
-
BullKoxa
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
azt hiszem én is feltetetem valakivel ezt a 7970-s biost a 7950 VaporX-re. A feszt nem szeretem ha emelgeti,főleg ha pillanatra is 1.4.. ra teszi. ( Csak én nem vágom ezt a dos-os témát)
-
surgyi
senior tag
-
lowzor
veterán
válasz
surgyi
üzenetére
Eddig úgy tűnik, hogy érdemes. Végre tartja stabilan az órajelet és 3Dmark-ban 500-al nőtt a graphics score ugyanazon az órajelen.
Több BIOS is van rajta? Nem is tudtam...(#13617) DroiDMester:
Nem pakolt ez fel semmit magának. Nekem kellett felszenvednem rá. Először azthittem, hogy elcsesztem a frissítést.
-
-
surgyi
senior tag
válasz
lowzor
üzenetére
Eddigi kártyáimnál nem volt ilyen. Először mondjuk én is a tápra gondoltam... De előtte volt HD6850 CF-em is, annál full terhelés alatt sem adott ki ilyen hangot. Szóval akkor ez a kártya család már ezt idézi elő a tápban?
CoolerMaster 700W Modular tápom van.asdxv - milyen az új Bios-sal a kártyád? Érdemes lecserélni erre a DroiDMaster által linkeltre?
Te melyiket 1 vagy 2 cserélted le? Ugyan nem ennél a kártyánál, de olvastam, az 1 bios írásvédett...viszont ennek nem biztos.Indítás után nem működött rendesen, csak driver reinstal után...de win betöltött, ugye?
Bocsi ha sok lámaságot kérdek!!!
-
surgyi
senior tag
válasz
surgyi
üzenetére
Érdekes, néztem egy BC3-at, ugrált 928-850Mhz, aztán a Far Cry 3 és Cry2 alatt is ugyanez. Nem értem, pár órával ezelőtt meg stabilan 925-ön tekert. Lehet ebből is "Bios frissítés lesz"!

Ez a cicergés meg baromi idegesítő tud lenni!
asdxv Lehet azért mert 7970 Bios, és ugye 7950-hez telepítettél...de lehet butaság.
Neked is cirippel a kártya terhelés alatt??? -
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Na elvileg sikerült. Most 925/1375 az alap. Az természetes, hogy csere után csak driver újratelepítéssel volt hajlandó életre kelni?
-
Sontir Fel
őstag
Ez feltehetoleg egy lama kerdes de, a vddc es a core voltage nem ua?

Csak mert jatek kozben 1.170et ir ahogy monitorozom, de az ABben 1,143at allitottam be, es az AB grafikon szerint annyin is megy

-
surgyi
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Mert gondok vannak a tuninggal. Mióta benne van az újabb 2x2 gb ram, pedig ugyanaz a Kit,de valahogy mégsem...ha már picit tuningolok nem indul a gép. Aztán felcseréltem a foglalatokban a Ramokat, így egy enyhe 3,6ghz-et ki tudtam hozni. Csak az nem tetszik, h így feszt "teker" max órajelen a cpu.
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszönöm

-
-
surgyi
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem tudom, mert Far Cry 3 alatt is, Crysis 2 alatt is 99%-os a GPU kihasználtság! A CPU viszont 40-60%!!
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Azért kell rá 70 -es BIOS mert ELPIDA ramos és amik vannak TPU oldalán 50 -es BIOS -ok azok majdnem mindet kipróbáltam de kb 3.db volt amivel elindult a kártya az is pl a 7950 Vapor-X volt ami szintén az új Boost verzió tehát kb semmit se ér meg a másik 2 vel is voltak gondok (PL ugyan nem volt Boost de az alapfesz ugyan úgy 1,125=>1,250.v volt és terhelés alatt ugrált le fel a fesz ahogy a boost nál is)
Ekkor döntöttem úgy hogy felpróbálok egy 70.es BIOS -t és láss csodát gyönyörűen megy vele (már több mint 1 hónapja) azóta már 70 .esből is kipróbáltam vagy 20.félét ott sem volt mindegyikkel jó de a REF karikra valókkal szinte mindegyikkel

Elég idegesítő dolog ez a Boost (de olvass vissza már leírtam párszor hogy miért)

Nem a magasabb órajel végett kell lecserélni hanem azért hogy ne ugráljon az ÓRAJEL még tuning alatt is és a Boost alatti fesz(1,250.v) is irtó sok mert nekem 1,25.v al 1250.MHz et megy a GPU -m a boost 925.MHz éhet sz.tem minden kártyának elég 1,000.v
***************************************************************************************
asdxv írtam PÜ -ben is hogy olvasd el a H.SZ. eimet és megtaláltad volna melyik érdemes feltenni De akkor még egyszer EZT TEDD FEL -
surgyi
senior tag
válasz
lowzor
üzenetére
Most ez nem tudom hogy lett, de úgy fest stabilan tartja a 925MHz-et!
- Feltettem a legújabb 12.11b11-et, +20% engedélyez
- Crysis 2 benc, alatt és kb 10-15perc Far Cry 3 játék alatt is monitorozva MSI AB-el stabilan 925MHz-en tartotta a GPU-t, nem ugrált sehova, és a játék is folyamatos!
Egyenlőre lehet mégsem kell a Bios-t babrálnom!Az ha a GPU kihasználtság 80-95% és a procié 85-92% Dirt 3 bench alatt, akkor elég szép CPU limitem van az i5-760@2,8Ghz procimmal, ugye

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most az F60-s van rajta...
Csak ne ciceregne!

Hűtése csendes tökéletes, én még a karit 60 fok on nem láttam soha, tuningot nem néztem mert kártyánként változó meg szükség sem volt rá 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ezen már túl vagyok, sőt ezzel kezdtem... semmi változás sajnos! 

Majd írok a supportnak, hogy mi a teendő ilyenkor...