- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor #27728 üzenetére
nem, csak 348W@12Vot tud max és azt is két ágon.
14/15A (168/180W) nem sok, cpu+gput együtt már nem bírná el.
-
Anaren91
senior tag
válasz
lowzor #27666 üzenetére
Aham de a honlapon meg épp azt reklámozzák ezerrel hogy játékok közben csinál valamit amitől kevesebb lesz a lag meg több fps lesz. Na mind 1 am sincs ilyenekkel gondom de azért érdekelt hátha engem is megdobott volna egy-két fps el
De ha bugos akkor hagyom.
(#27668) Ágógreen Ilyen házam lenne nem bírnám megállni hogy ne tömjem tele ventikkel
Engem nem nagyon érdekel milyen hangos a gép úgyis elnyomja a mötál
Szerk.: Am a beállításokat veszi lejjebb és úgy optimalizálja az fpst?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor #27634 üzenetére
házhűtés ezért fontos. 4850 114W, 3870 105/110W (enyém olyan 67fokig ment fel max passzívan). 7850re 130Wot írnak, annyinak egy jól összerakott hűtővel jó házszellőzéssel mennie kell. mondjuk egy Silverstone TJ04 variánssal ahol kapásból profitál a ház felépítéséből és a pozitív légnyomásból.
más kérdés, hogy
- 7850eknél elég nagy szórás van fogyasztásban, ahogy én látom általában bőven 130W alatt esznek (nálam a CFel nem láttam 300W fölötti terhelést konnektorból a 20% GPU ock ellenére úgy, hogy az egyik kártya 1.225, a másik 1.163 Vt kap, bár multigpu furt még nem néztem csak 5760x1080as terheléseket)
- nagyon ügyesen összerakott hűtési rendszer kell, az meg gyártói szempontból necces. semmi nem garantálja, hogy pistike nem rakja be a szellőzés nélküli codegenbe és használja a 35fokos tetőtéri szobában
- gyakorlatban egy 300-400rpmen forgó ventivel csodákat lehet tenni egy jó bordával, annyin meg hangja sincs. léteznek alapvetően csendre/halkságra hangolt hűtésű kártyák is, bár normális házszellőzés általában azoknak is kell, mert elkezdik pörgetni a ventit (ld az előző HIS ICEQ 6950em, bár végülis 1800rpm 92mmen 86fokos full terhelés mellett elég lazának minősül). -
Anaren91
senior tag
válasz
lowzor #27605 üzenetére
Igen az még szerintem se sok későn olvastam el a hsz ed azt hittem hogy 1.3 ig akarod tolni. Most megnéztem az én kártyámat nekem MSI AB engedi 1300mV ig. Jelenleg nekem is 1263mV n megy a kártya bár nekem 7870 em van. Így max 65 fokig megy fel a kártya ha nincs fent a ház oldala. Majd ha megcsináltam az alsó,felső ventiknek a helyet meg beszerelem őket akkor szerintem még annyi se lesz.
-
Anaren91
senior tag
válasz
lowzor #27595 üzenetére
Jó az Asus úgy adja mert gondolom ők kitesztelték a saját kártyájukat és bírja... Szerintem a többi gyártó nem véletlenül nem engedi tovább húzni lehet hogy más alkatrészeket használnak mint pl az Asus és azok megadják magukat. De ez csak az én véleményem, nem értek hozzá de hajrá remélem sikerül anélkül hogy tönkremenne a kártyád
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
lowzor #27601 üzenetére
Az oké, de én onnan közelítem meg, hogy ha megy 1200-at most, akkor 1,26V-al mondjuk 1250-et és az nem lesz elég, hogy kirántson a sz@rból a nehéz helyzetekben. Persze, ha nem melegszik, meg bírja, akkor miért ne, de én nem fogom ezért babrálni a jól működő kártyámat. Most terhelés alatt sem jön meg a hangja, tökéletes. A ráfordított időt is sajnálnám jelenleg. Ha trémárkolni akarok, akkor meg 1,3V és, amit szól maxra állított hűtés mellett. Na meg az is lehetséges, hogy +fesszel sem menne többet.
-
csucsbicep
nagyúr
-
Sondi1986
addikt
válasz
lowzor #27578 üzenetére
Létezik és tuning programból is de én azt nem tudom megmondani, de én úgy tudom hogy azok leginkább a 7970-re vannak meg asszem 7870 is ami engedi a 1,330mV állítást.
De hogy 7850-hez adtak ki azt nem tudom mert ott vagy egy probléma, 1 szem 6 pin ami eléggé lekorlátozza a feszültséget. -
Gtaati
őstag
válasz
lowzor #27406 üzenetére
A problémám az hogy lehet állítani AB-ben feszt de közben Gpu-Z-vel nézem az értékeket és látom h a 12v-s táp értékem leseik 11.3-11.5 környékére meg eközben változik a gpu feszültsége is, hiába húzom fel AB-ben fesz 1.3-ig +20% mellett akkor is ilyen 1190mv és max 1235mv között mozog az érték nem tudok több feszt adni neki! És mindeg y szinte hogy hova állítom az AB-ben a csúszkát a feszültségnél olyan minth anem reagálna rá és nem is látszik ez a GPU-Z-ben! Mitől lehet? A boost miatt, vagy kicsi a tápom és nem jut annyi kaja neki vagy miért? Köszönöm!
-
arcsi84
aktív tag
válasz
lowzor #27291 üzenetére
Eredetileg 7790 került volna a g2020 mellé, csak sikerült +3k-ért szereznem gigabyte 7850-et 1GB-ot és az úgy nem volt rossz vétel. A 2GB-os verzió +10-12k lett volna és az már se a keretbe nem fért bele, se a pénzt nem érte meg.
Kérdés, hogy pl Far Cry 3 vagy BF 3 alatt nőne e az fps egy processzorcsere hatására, vagy az 1GB memória megfogja a kártyát Full HD Ultra beállításon.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
lowzor #27285 üzenetére
Egyelőre egy intel g2020, de tervben van majd egy i5.
Hmm akkor crossfiret elvetem, lehet majd megpróbálom cserélni egy erősebbre, vagy 8xxx generációra.
Ha igaz, hogy nagyjából 20%-ot fognak erősödni a kártyák, akkor a 8850-nek a jelenlegi 7870 felett kell lennie kicsivel. Vagy majd egy 7950.Meglátom.
OFF: Néztem teszteket youtube-on, ahol lila betűkkel és számokkal írja ki egy program az fps mennyiséget, ram használatot, cpu használatot stb. (bal felső sarokban)
Mert a fraps nekem csak az fps-t írja ki sárgával.
Az melyik program? -
kovsol
titán
válasz
lowzor #27227 üzenetére
Amúgy a Physics Score pontod nagyon förtelmes... most direkt mértem egy 1333MHz 10-10-10-32 1T ramokkal is ! [link] és 4400Mhz en is kaptam 7864 pontot a procira. Neked ott valami nagyon nem stimmel. Szóval kétlem, hogy a ram miatt ilyen kevés, hacsak nem single channel.
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #27067 üzenetére
Render tesztnél így írja a gpu-z? [link]
(#27068) kribe CF/SLI esetén ahol x8-x8 felállásban megy jelenthet több százalékot is, mert így ez x16-x16 PCI-e 2.0 sebességnek felel meg.
mod2: persze nem sok, ezért nem érdemes váltani másik la/procira, de most már az új chipsetek és procik támogatják úgyis.
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #27065 üzenetére
Asus P8P67 EVO csak pci-e 2.0
B75,Q75,Q77,H77,Z75, Z77 támogatja csak a 3.0 -t és mellé Ivy proci kell, hogy tényleg annyin menjen. (proci már megvan neked, de az alaplap még nem)
(#27067) asdxv
Asus weblap
2 x PCIe 2.0 x16 (x16 or dual x8) *1
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black) *1
2 x PCIe 2.0 x1
2 x PCIÉs nyugodtan rákereshetsz a chipsetekre, de itt a wiki link: [link]
-
odorgg
addikt
válasz
lowzor #27007 üzenetére
Ugyan ezért váltam meg én is a 7850 CF-től, csak az indokolatlan FPS esések mellett nekem mikrolaggolt is. Most egy GTX295-el vegetálok. Az a vicces ez is mikrolaggol mint a fene, és itt is vannak indokolatlan fps droppok. Arra jutottam, hogy ritka szarúl megírt egy játék ez a BF3, és a több GPU-s megoldást nagyon csak elkell nála felejteni. Ami még felettébb érdekes, az hogy minnél lejebb veszi az ember a grafikát, annál szarabb lessz a skálázódás, és gyakoribbak az FPS droppok. Esetemben most viszont a grafot sem tólhatom fel, mert akkor a Vram fogy el
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #26978 üzenetére
Nekem ilyen gondom érdekes módon nincs, és pont a BF3 ami nagyon jól skálázódik CF el. 70% alatt nem is láttam a kártyákat még BF3 közben. Én nagyon meg vagyok elégedve a CF teljesítményével. Egyedül FC3 ban van vele gondom a mikro akadások miatt, de bármelyik másik játék amivel használni szoktam jól működik.
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #26929 üzenetére
Most milyen órajelen használod amúgy?
Adtam egy kis tuningot a kártyáknak és toltam 3dm11 -t: 1150/1450 1250/1450
cpu eredményem második tesztben szarabb lett, pedig azonos órajelen van, de lusta vagyok újra futtatnidög unalom ez a 3dmark meg egyéb teszteket lesni. 1275Mhz en már elkezdett szemcsésedni, de nincs kedvem tökölni, hogy belőjem a maxot ahol még jó.
(#26937) Cingáriusz persze, mert amint kilépsz a játékból azonnal zuhan vagy 20 fokot
-
-
kovsol
titán
-
RVR400
veterán
válasz
lowzor #26743 üzenetére
Én az új béta verzióra gondoltam Inkább ezzel teszteld!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged