- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Yettel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Ez lehet a Samsung hajlíthatók startdátuma
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
Alpachino #12572 üzenetére
Ez a hűtés a refre hajaz, talán kicsit nagyobb a ventije és csendesebb, valamint a refhez hasonlóan kifújja hátul a meleget. Eredetileg ilyet kártyát szerettem volna venni (aztén végül 7970 lett), azóta már találkoztam is vele és teljesen rendben van.
Ha tehetném, most kettőt bepakolnék belőle....ilyen áron lopás!
Dealer95: Ha DualX-es, azzal nincs tapasztalatom, de gondolom az is teszi a dolgát.
-
válasz
Alpachino #12560 üzenetére
Te ezt komolyan élvezed?..........
Akkor váljon egészségedre
Már megint kevered a szezont a fazon -al
Ki fényez és mit??????????????????? Nem hiszem el komolyan még mindég nem tudtad felfogni surgyi kollégának segítettem csak a választásba
de tudod mit....... ááá inkább nem mondok semmit........ majd semminek veszem(sőtt el sem olvasom amiket te írsz ide a fórumba, így lesz a legjobb)
-
válasz
Alpachino #12534 üzenetére
Na ugye csak MAGADRA ismertél, akkor mégis csak igazam van......
Mivel Troll -kodnák?
Max akkor mondhatnád ha olyanokat írnák hogy az ASUS 7870 V2 egy fos és mindenki cserélje le egy HD7950 -re mert csak az a jó meg király,,,,,,,,
A kollégának segítettem csak a választásban mivel felhozta mint alternatívát a 7870 -hez, és a te kártyádat sem szidtam hogy sz@r, és olyat sem mondtam hogy bármelyik 78xx kártya rossz lenne és csak a 7950 a jó....
De neked is be kell látnod hogy jelenleg 7888.Ft a különbség az Asus 7870 DC2 v2 és a 7950 Dual-X Boost között (amikor én vettem akkor csak 6.e volt) tehát MINDENKÉPP a 7950 éri meg jobban de még ha ~10-12.e lenne akkor is a 7950 éri meg jobban
Belőled inkább az irigység beszél.... hogy pár e -ft al többért(vagy éppen annyiért mint te vetted a 7870 -et) mennyivel jobb kártyát lehet most kapni és nem vagy hajlandó ebbe bele nyugodni!
*********************************************************************************************
surgyi nyugodtan vedd meg a SAPPHIRE 11196-16-20G -t mert az a Dual-X Boost verzió amit fentebb linkeltem képen, de ott a 2 külföldi link ahol látod is a 11196-16-20G szám alapján hogy az amit mutattam képet, meg említettem hogy én is pont azt és pont ott vettem és az a 2.ventis Dual-X Boost
-
sakal83
addikt
válasz
Alpachino #12496 üzenetére
Ez egyéni döntés, hogy ki mennyit adna érte. Én pl. 7850 és a 7870 között nem éreztem számottevő különbséget.
Azért azt be kell látnia mindenkinek, hogy 78XX és 79XX szériában tuningpotenciálról nem beszélni olyan, mint anno a Core2duo-nál nem figyelembe venni, hogy az ÖSSZES 6300 proci ment 3,0Ghz-en, 1,86Ghz helyett.
Mindegyik fent említett vga-t kipróbáltam, több példányát is. NEM volt amelyik ne ment volna normál, emberi feszemeléssel, mókolás nélkül sorrendben 1150/1350, 1200/1400 illetve 1100/1500-at.
Persze, az efölötti tuningok, mint pl. a tied, Droidmesteré ritkaság, azt nem is lehet figyelembe venni.
Ezért szoktam nézni az azonos órajel közti különbségeket. Ez a 7850 és a 7870 között 9,4% átlagosan.
Anno kipróbáltam ezeken az átlagos tuningokon a fenti vgakat ugyanazon környezetben, tisztába vagyok, hogy 7850 10% 7870 30% a különbség. Ha megfigyeled az árakat és a különbségeket: 52K ~10% 57k ~30% 75k szinte megegyeznek.
-
válasz
Alpachino #12464 üzenetére
Hadjuk a badarságokat jó!
Amúgy ott egy régi ref modellel tesztelek ami 800/1250.en jár csak(a boost az 925/1250 alapból) inkább nézzél más tesztet és nem csak FC3 -at és inkább a 7970 GHz -hez viszonyítsd mert azt a teljesítményt alulfeszelve tudja a 7950 de részemről zárom a témát!
Majd ha kipróbálsz egy ilyen 7950 et te is másképp vélekednél róla
-
seederking
őstag
válasz
Alpachino #12455 üzenetére
Igazából csak erre "Gondolom akkor már van plusz benne a 7870-hez képest." válaszolva linkeltem,mert pl átláthatóbb az oldal alján található táblázat alapján mi mennyivel több/kevesebb.Hogy ne csak az órajel legyen a kérdés.Alátámasztani nem tudom nem is az lett volna a cél,hogy bizonyítsak is akármit.Csak,hogy tudja tanulmányozni,mert gondolom azért a táblázatban leírt "valós adatokat nem írják el."
De elnézést,hogy próbáltam segíteni ha nem is tudtam érdemben -
Pala
veterán
válasz
Alpachino #12455 üzenetére
Igazából az az egész oldal egy nagy gané úgy ahogy van...
Akkor már inkább az Anandtech tesztjei. Bár ezeket sem frissítik rendszeresen, de legalább ad valami támpontot.
-
surgyi
senior tag
válasz
Alpachino #12195 üzenetére
Persze, a v2 tuti. Csak gondolom a TOP jobban tuningolható, elvégre 100Mhz előnyben van!
Hűtésük egyébként teljesen egyforma?
MSI, Sapphire-ről olvastam különböző hibákat, eddig az Asus tűnik a legjobbnak.
Egyébként is a jelenlegi vga-m is Asus, igaz hd6850, de ezek eléggé jól tuningolhatóak, alap feszen +20% órajel!Most néztem, neked ez van!
Meg vagy vele elégedve, Black Screen, egyéb rendellenességek? 1200Mhz-et próbáltad a tieden? -
->Raizen<-
veterán
válasz
Alpachino #12034 üzenetére
+1 Itt is kínosan ügyeltek rá hogy ne nagyon legyen a vram 1500 mb felett kihasználva! Különben jön a 48 gb\s sávszél lassulás.
[link]
A dirt showdown-ban meg a gtx 680-at szorongatja a 7850.Az amd talicskával hordja a fejlesztőkhöz a pénzt hogy optimalizáljanak az ő termékeikre is és ez látszik azért!
-
belinho
senior tag
válasz
Alpachino #12031 üzenetére
Üdv!
Amint meglessz a zseton jön az új kártya!
Várok picit mit lép az AMD,hátha jön valami csoda, bár azt már a 12.11-el ellőtték szerintem.
Nem bizonygatom, csak az a baj, hogy elfogultként ajánlják a 7850-et a 660-al szemben, nekem is radeonom van mégis az nv-tt ajánlom mert a tesztek szerint jobb, és egy árban van a 7850 2GB-al!darky:
Hiába több ha még az AMD-s játékokban is jobb az nv, akkor miről beszélünk!
7870-et akartam én is venni, de valamiért elbizonytalanodtam, bízzál benne, hogy még fognak gyorsulni, bár az új nv driver is sokat gyorsított több játékon is, szóval szinte állandó lesz a különbség!Alpachino:
Ezzel csak az a baj, amit Abu-nak is írtam, ha mindent maxra teszel játszhatatlan lesz!oliba:
De 4-ből 3 az! -
Chapel
addikt
válasz
Alpachino #11787 üzenetére
Van bench a játékhoz vagy csak msi ab kiírása alapján mérsz?
Vsync-nél van 1-2frame meg egy 3. állás, melyiket használjátok? Nem vágom mit csinálnak azok, illetve azt sem hogy mi a difi. Alpha to Coverage dettó meg vannak ezek a SSAO meg HBAO egyéb dolgok...mikor van maxon a game vajon?
(#11788) DroiDMester: nekem az ikonom a dx11-es exére mutat, így már tuti hogy dx11ben megy? Mert én azt hiszem hogy AA nálam off (este megnézem) de így is 50-60fps között mozog. Egyszer láttam 49,5-öt.
Amúgy szemre is meglehet mondani az effektekből/textúrákból hogy dx9 vagy 11, mondjuk megette volna a fene ha nem látnánk difit
Vagy dx 9 alatt is van tesszalláció meg ilyenek? Az nem dx11 feature?
-
smisa
őstag
válasz
Alpachino #11633 üzenetére
Azért erős lenne ha 7870ből 7950et csinálnál
akár hogy húzhatod a különbség felépítésben meglesz:
"The Radeon HD 7870 uses a 28 nm design. ATi has clocked the core speed at 1000 MHz. The GDDR5 RAM is set to run at a frequency of 1200 MHz on this specific model. It features 1280 SPUs as well as 80 Texture Address Units and 32 Rasterization Operator Units.
Compare those specs to the Radeon HD 7950 3GB, which comes with clock speeds of 800 MHz on the GPU, and 1250 MHz on the 3072 MB of GDDR5 memory. It features 1792 SPUs as well as 112 Texture Address Units and 32 ROPs." [link] -
seederking
őstag
válasz
Alpachino #11302 üzenetére
Az fxaa alatti Global ill-Tesselation-t is pipáljam be gondolom.?SSAOAkkor az msaa-t kinyomom.Kiváncsi leszek mennyit hoz.Lehet nekem is beállna jobb fps értékekre.De szerinted az normális,hogy egy 7870-el egy nyomorult 2x-es msaa-t sem lehet bekapcsolni,mert fps hard.?
Malibutomi : Te milyen beállítással tolod,hogy 50-80 fps-t dob?
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
válasz
Alpachino #11243 üzenetére
Nem is írtam, hogy ultrán. High és normal beállítások keveréke, úgy szoktam beállítani a grafikát, hogy a gpu 99% közelében járjon, és 90 alá ne menjen.
Ha effekteket veszek le, az fps nem nő, csak a gpu használat csökken. Tökéletesen be lehet állítani a játékot, még a gyerek gépén is megy elég jól, egy E6600 3.6GHz és egy 6770 társaságában. -
válasz
Alpachino #11036 üzenetére
Megnéztem én is 2x MSAA -val! egy ALULFESZES 1250/1650@1,200.v
Sajnos ide már kevés a i7-860@4200MHz procim mert teszt alatt csak 90.% körül ment a GPU kihasználtság a cpu meg 85-90.% on tekert
Tehát egy jobb procival lenne még jobb eredmény is, meg ha legalább alapfeszen(1,25.v) menne a vga akkor még lenne benne még egy kis +kraft de így felesleges mert így sem járt 100.% on a gpu
*****************************************************************************************
csucsbicep igen a játék beállításainál találod -
válasz
Alpachino #11019 üzenetére
Hát nekem nagyon úgy tűnik hogy ott(csúcson) használod hagytál benne 40.MHz tartalékot 1300->1260 ha mondjuk 1100.at írtál volna az akkor rendeben de így hogy van 40mhz et a végétől ez bizony csúcs és hiába nincs nagyon megemelve a gpu fesz akkor sem tesz jót a VGA -nak
Az az 1 biztos tőled se vennék használt cuccot még 3.év garival sem
-
válasz
Alpachino #11015 üzenetére
Akkor használd(játok) csúcsra járatva, csak nehogy meglepődj ha pár hónap után elkezdi megadni magát a VGA
Tudom most azzal fogsz dobálkozni hogy ott a 2-3.év gari, de akkor sem kell halálra gyilkolni(nem csak a túlfesszel lehet megölni egy VGA -t) mondjuk 1,26.v még talán vállalható 24/7.re de én akkor sem használnám úgy
a 7950 emet is nem túlfeszelve használom hanem brutálisan alulfeszelve 925/1250@1,25v => 1000/1400@0,95.v pedig használhatnám alapfeszen 1200/1650 de még sem járatom úgy
De tik tudjátok kínozzátok csak szinte max ra járatva, aztán majd a következő tulaj jól megszívja aki megveszi.............1-2.év múlva adott esetben pont a gari lejárta után fog beszarni
-
válasz
Alpachino #10893 üzenetére
Nem az a lényeg hogy melyikbe mennyi anyag van vagy melyik nehezebb/nagyobb
Akkor fogjál egy HD2900XT az 2x nehezebb mint a v2 Asus vagy ott van a 3870x2 az meg még nagyobb is nála mégis sz@rabbA 7870 Dual-X Sapphire SEMMIVEL nem rosszabb mint a halára istenített ASUS v2 hűtése sem jobb az Asus nak és halkabbnak sem igen mondható
Hiába néz ki (egyesek szerint) jobban az Asus nekem pl egyátalán nem teccik a v2 (a v1 meg még annyira sem) tök hülyén fest hogy hátul lelóg a hűtés elöl meg ott tátong a nagy hely pont elférne ott ami túl lóg hátulMindezt úgy mondom hogy én is ASUS buzi vagyok
Nem ér meg annyi felárat az asus mert kb semmi szól mellette csak az hogy 1.évvel több gari van rá de akinek van felesleges + ~10.e Ft ja az vegye inkább az Asus v2őt
-
Chapel
addikt
válasz
Alpachino #10893 üzenetére
?
Asus 7850 dc2 v2-ről váltottam shappire 7870Ghz-re, előtte asus 6870 dc2, azelőtt shappire ... Azért némi fogalmam van róla elhiheted
Nem érzékeltem a minőségbeli különbséget, látványosat biztosan nem.
A kedvencem amúgy kinézetre a 6870 dc2 volt, a bittang súlya miatt is,abba volt anyag rendesenA tuning mindig az aktuális kari függő, ez így van ezt sosem szabad elfelejteni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Vicces képek
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Spórolós topik
- Yettel topik
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest