-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem lassult emlékeimben. 6800-7000 MHz között használtam, ez viszont biztos. Pontos számokra nem emlékszem. A következő ugyanilyen Asus kártyám már jóval gyengébben muzsikált OC terén. Több, mint egy ezressel (MHz-ben) kevesebbet bírt. Szétszedtem természetesen, hogy megnézzem (és kapjon normális pasztát), de azon már nem is olyan márkájú memóriák voltak (mindkettő V2-es volt). A GPU-ra is kevesebbet bírt ~50 MHz-el.
-
MrBrook
aktív tag
én nem az e-penisemre akarom verni, hanem csak azt akartam ,hogy hátha megértik mások is, hogy mi az ami megéri ,és mi az ami nem. Tehát x ember kifizet y ft-t, mert 3 év gari van rá(asus), de y+1 et már nem ad egy minőségi termékre(sapp).
meg talán taknyi is osztja a véleményemet, de azért nem akartam a nevében válaszolni, ezért bocs
-
taknyi
aktív tag
Lehet, hogy még sem kellene úgy ajánlgatni a HD7770 szériából az Asus-t. Itt is, meg a Milyen videókártyát? topikban a best by-ként ajánlják sokan...
Az azért elég gáz, hogy nem képes azt a beállítást hozni, amiért pénzt adnak ki a userek akár alap, akár OC változatban. Egyébként, ha ebből visszavesz 50Mhz-t akkor nyugodtan lekaparhatja a gyártó a GHz Edition megjelölést...
Nem ő az első ilyen panaszos...
-
Darko_addict
őstag
Nem tudom mi a szitu, mert idle 50-52 fokos (terhelve max. 65)... Venti 20%-on, 1-1 db 12cm-es venti fújba be a levegőt elöl alul, felül hátul pedig ki. A kártya alatt hagytam helyet, hogy tudjon lélegezni, felette pedig pár centire kezdődik a hatalmas Macho. Hiába tekerem fel a házventiket 100%-ra, hogy legyen légmozgás, 50 fok alá így sem ment.
Pár hetes a VGA. Úgy voltam vele, hogy nézzen ki jól, de a franc se látja a nagy fekete zárt házban, felesleges csicsa számomra. -
westcoastog
veterán
Csak leszedtem a ventilátort és a burkolatot, meg rá kötegelőztem a két ventit.
Az eredmény jó, 20-25 pec bf3 multi után(végig 98-99%-os terhelésen) 60 fokon beállt mint a szög, majd játékból kilépve szépen visszahűl 30 fokig, és a 2 ventilátor a legminimálisabb fordulaton megy.Már csak a vinyót kellene felváltani egy noti vinyóval például, mert már csak az a leghangosabb dolog a gépben.
-
tankal
tag
Kösz megpróbálom!
A 750K hoz hozzáfüzném nekem az van és az asrock X-boost próbálkoztam ami 4100-ra emelte a cput de nem terheltem teljesen egy órát ment az aida közben crysis 2 cpu hő 5fokot emelkedett 34 re a venti be sem kapcsolt. Viszont azt mondták az okosok ne szórakozzak inkább manuálisan állítsam be. -
dragonfx
veterán
8770re?
az meg mi hogy merre meddig?
én rá flasheltem de zöld lett a kép...szerintetek ha rossz bios.t rárakok visszaviszem azt kideritik vajon?ha ugyanugy csak mondjuk a vaporx biosa van rajta?
memoriát nem néztem mit hoz játékokban de ha tezstben smemit akkor valszeg játékba is semmit kb.
a gpu érne sokat 1150en.
1050re felrakhatom csak enm tom hol kéne kitesztelni ez mennyit ér. -
taknyi
aktív tag
Még annyit fűznék hozzá, hogy az én tapasztalatom a következő: megnézem mennyit bír max. a gpu alap memoóiánál, majd megnézem, hogy mennyit bír a memória alap gpu-nál. Aztán beállítom a max. értékekre mindkettőt, ha nem fagy játék alatt akkor siker. Ha fagy akkor folytatom: max. gpu majd csökkentem a memet amig nem fagy ki, majd fordítva, max. mem és ahhoz csökkentem a gpu-t. Ezekután beállítom az igy kapott legmagasabb gput és memet, majd hol erre, hol a másikra húzok még, amíg meg nem találom a frankó beállítást...
-
kriszpontaz
veterán
Na majd meghajtom a notebookomban lévő GTX670MX-et, 3GB DDR5 rammal van szerelve, kíváncsi vagyok hogy akad be tőle? (24GB rendszermemóriával
)
(#8901) Arkennys: én is csak 1680X1050 -en vagyok, mondjuk ott tesztek szerint már nem sok különbség van a FULLHD és eközt, majdnem ugyanaz a képméret, csak 16:10, a FullHD meg 16:9.
-
taknyi
aktív tag
Te ezek szerint részt vettél rajta, még is kívánni valót hagy a viselkedésed..., vagy rád is rádfér, ha nem...1680-on nem vagytok igazán meggyőzőek (ár-érték arányban)... nincs még meg... az a 10k meg inkább 15k... Mondj még szépeket...
(#8912) Lacccca87 : ne b@ssz van egy csomó lekvárom, nagyi adta...
-
Sanyi19
őstag
Na ennek majd még utánajárok jobban, húzok még a procin és megnézem újra. Mert most csak 3,8-on van.
Haveromnak FM1-es 631-ese van ha jól tudom, és 3 ghz-en járatja. Legtöbb tesztbe kb. ugyanazt hozta mint az én I3-am 3,8-on. Ezért a kártyára gondoltam, de lehet akkor, hogy a proci lesz. -
alejandri
tag
Nem, az volt az első dolog amit megnéztem.
A kártyám egy VTX3D HD77770, vagyis gyári referencia hűtés van rajta. Szerintem, ezt a hűtés kevésbe hatékony OC-ra.
Bár én reménykedtem, hogy 100 C fok alatt fogok maradni, de nem így lett.
A feszültéget és maxra vettem ami ebben az esteben 1 250 mV. Sok Sapphire kártya ennél magasabban üzemel, sejtem semmi gond nélkül.
Szóval, szerintem gyári referencia hűtés csak alap beállítások mellet lehet hatékony használni! -
taknyi
aktív tag
Sajnálom, ha nem látod a cáfolatot, csak vissza kellene olvasnod, hogy mit állítottál, és én mit válaszoltam.
Ráadásul a legutóbbi megjegyzésed a garanciára az mindjárt nem 15k, hanem 18k figyelj oda haver mit beszélsz, mert itt le van írva...
Szerintem fogalmad sincs miről beszélsz össze vissza hozzászólsz anélkül, hogy visszaolvasnál, és megértenéd az egészet mire is a karok rávilágítani. Az összegszerűségről ne is beszéljünk... pedig ir nagyon számít az ár-érték arány. -
taknyi
aktív tag
Ez bozontnak is szól: nem értem miért mondod, hogy lealacsonyító hozzászólásokat teszek csupán a pénzemért valós változást szeretnék, nem pedig a mundérbecsület védelmét hallani, és a hardver megjelenés sem releváns számomra, ezt bizonyítja , hogy még mindig nézem az 5770-et. Az a 10k inkább 15k, eddig mindenki csak beszélt a 30%-os többletről, ami miután belinkelésre került lényegi teljesítményt nem mutatott (nem arról beszélek, hogy 35 Pps helyett 46 lett ki nem szarja le) pl. nem fogyott volna el ugyanúgy a 7770. Azt hiszem valamennyi állításotok meg lett cáfolva... szeretnék nektek hinni, csak ezek után nem tudok...
-
taknyi
aktív tag
Az enyém benne van az adatlapomban is, hogy 1GB. A táblázat szerint 21% az eltérés. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ahol az 5770 elfogy, ott a 7770 is csak egy határesetet produkál, a játékoknál a min. FPS-ben. Tehát alacsonyabb beállításra kell állítani a 7770-et is, hogy folyamatos legyen a játékmenet. Ekkor viszont az 5770 is jól teljesít. 6k-ért visszaveszem és dugó van, kompromisszum. De 15k-ért ugyanúgy visszavenni fájna.
-
arn
félisten
Koszi a linket. Csak passzivban erdekel a dolog, mert ket eve van 560ti a gepben, de elotte is vagy masfel evig 5850 volt - azt hiszem mar az is gyorsabb volt, es egy twin turboval hasznaltam. A 7770rol gondolom, hogy meg belefer a passziv keretbe, az s1 asszem 120wattal birkozik meg, a 70es meg 80w tdpju.
-
-
Eagle16
addikt
Ez is emelt feszültséggel volt annyi. 1225mV.
Játékok alatt GPU terheléstől függően 60-70 fokot ér el ha nincs tuningolva, viszont nagyon halk. Inkább halknak állították be és viszonylag melegnek, de inkább legyen ilyen mint 40 fok és porszívó
70 fok még semmi, az kb. az üzemi hőmérséklet.
Lehet hogy azért ilyen, mert közvetlenül fél centivel alatta van egy hangkártya és nem szellőzik annyira, de nem tudom máshova rakni, mATX-es az alaplap és nincs rajta sok bővítőhely.
-
Alister71
nagyúr
6850-ről váltottam, amit majd 2 évig használtam. Mindkettőről vannak tesztjeim. DX9-ben kb egyforma a 2 vga, de dx11-ben a 7000-es széria jobb lett a jobb tesszellációs tudása miatt.
Az 5850-esnek kb 2.5x kellene gyorsabbnak lennie a fizikai felépítése alapján, ennek ellenére semmivel sem jobb a 7770-esnél. -
andrasko
senior tag
Érdekes....
Nekem a Sapphire 7770 OC-val a max-ot a GPU-Tweak-kal sikerült kihoznom. (Asus progi)
A Trixx-el (Sapphire progi) tudom állítani a feszt felfelé, a gyári 1.275V-tól...
de ennek ellenére nem tudom vele elérni órajelekben, amit a másikkal.Nálad is hasonló a helyzet? Az Asus karihoz, nem az Asus progi jön be?
-
menyko
tag
Köszi a segítséget mindkettőtöknek! Egy driver sweeper és egy uninstall+install megoldotta a problémát, és már a cpu terheltsége sem ugrál 60-70%-on
Az a hőfok reális amit a CCC jelez, idle 28'C? Az előző kártyám értéke 45 'C volt. Everest nem képes gpu hőmérsékleti értékkel szolgálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest