-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
KAMELOT #19741 üzenetére
>Én leszedtem a ház oldalát és nem lett a gép hűvösebb.
...eddig viszont azt állítottad, hogy rosszabb lesz a hűtése, ha leszeded az oldallapot. Ha leszeded és nem változnak az értékek, az azt jelenti, hogy összeszerelve a ház tökéletesen szellőzik. Már ha a mérést terhelve végzed...
Ne olyan gépházat vegyél ilyenkor alapul, aminek rohadt jó a szellőzése. Vegyél alapul egy 4-5 ezresért kapható kínai lemezbóvlit, én is olyat használtam jó sokáig. Abba pakolj egy minimum i5/Phenom II procit, aztán pakolj oda egy 7870 -es videokártyát, és láss csodát, örülj ha terhelésnél nem robban fel minden szenzor. Az ilyen hulladék házba pakolt alkatrészeknek megváltás az, ha leveszed az oldallapot - feltéve, ha mint írtam, nem egy rosszul szellőző, eldugott sarokba rakod a gépet.
>Ha ez ilyen szinten igaz lenne akkot nem kéne a gép oldallapja mert úgyis jól szellőzik.
Fordítva gondolkodsz...
Nem azért kapott a gépház fedőt, mert a "szélcsatorna" nélkül nem működne a gépben fellelhető több aktív hűtés (ezek autonom eszközök, csak adj nekik friss levegőt, a meleget meg távolítsd el, a többit elintézik maguk). A gép "esztétikai" okokból kapja az oldallapot, mert kibelezett dolgokat nem divat gyártani. Csak ugye egy zárt doboznak eléggé tré a friss levegő utánpótlása (azaz a zárás után romlik a hűthetőség, ha nem figyelsz), ezért kellett kvázi szabványban rögzíteni, hogy ennek a résznek hogy illene működni. Ezért van az is, hogy minimum egy légkergetővel kell rendelkeznie a gépnek, ez ugye a tápegység, mert amit az beszív a géptérből, annak a helyére csak "házon kívülről" érkezhet utánpótlás. Ez valamikor az ATX kezdetén elég is volt, csak azóta a többszörösére emelkedtek a komponensek diszzipálási értékei, ezért azóta is variálnak minden olyan dologgal, ami hatékonyabbá teheti a szellőztetést (hova tesznek szellőző nyílásokat, erről szólt a BTX is, aztán mivel megbukott, azért jöttek az alsó tápos megoldások, kábel hátra rejtős házak, stb). -
dragonfx
veterán
válasz
KAMELOT #19741 üzenetére
ez a szélcsatorna a gyártó által 101%os optimálisan elhelyezett ventok és kábelek esetén.nekem a házamban amirőla cikket is írtam és jo páran lefikáztak annyira faxa hogy a vga magasságába van az oldallapi venti és huzatom kifele róla a meleget. eredmény -10 fok
19742>>a garancia garancia. de a lényeg amit akarok megy.aztán hogy valaki nem hiszi ő baja.
-
CirrMee
addikt
válasz
KAMELOT #19735 üzenetére
>Az meg nem megoldás, hogy leszedem az oldalát. Azzal nem segítesz semmit, inkább rontasz mert a levegő nem csatornában megy.
Kispistikés olcsó megoldás, de ha kap friss levegőt (nincs a ház egy rosszul szellőző sarokba zárva), és van hova fújni a meleget, tökéletesen működik ez is, nem pedig rosszabb lesz.
A hűtő nem olvassa az ilyen dolgokat, így ha kap megfelelő hőmérsékletű, és mennyiségű levegőt, tökéletesen elvégzi a feladatát. Igaz a leszedett oldalfal miatt garantáltan havonta kell pucolni a hűtőt napi használat mellett, de ez legyen a júzer gondja. -
urbi73
senior tag
válasz
KAMELOT #19675 üzenetére
Mivel pont ilyen kártyán van , pont ez a baj hogy terhelésen is 10% - on pörög a venti . Ez BF4 multi alatt édes kevés . Manuálisan veszem fel olyan 40 % - ra . így 50 - 55 - ig megy fel . Csak azért elég baj hogy nincs valami progi mint a MSI Afterburner , szépen be lehetett állítani .
-
dragonfx
veterán
válasz
KAMELOT #19644 üzenetére
ez nagyon gyenge eeremdény ott van feljebb az enyém.és nem i5 melett.
a 7750 és 7770 közt elég nagy ugrás van.ahogy a 7770 és 7790 közt kb.
a 7770es jobban oc.zható és többet is hoz ezzel.
szerintem a gtx 650 és gtx550ti is pariban vana 7750nel.sőt a ti szerintme erősebb is...
7750ről szerintem 7790re érdemes váltani.
xfx előttem ezzel elírta magát.és igen a tápot sem venném meg ezután hiába seasonicos ki tudja azt is milyne ocskaságokbol rakják össze low end alkatrészekből.....furcsa is nekem az xfx core seasonicos tápn 15k miközben mindne normális seasonicos táp 25 k krönyékén van...erre nem gondol sneki mikor ajánlja??sapphire.t kell venni és kész!!!
...his és msi.ről érdekelnének vélemények.
-
-
urbi73
senior tag
válasz
KAMELOT #19566 üzenetére
Akkor már veszek inkább egy 7870- et . Ezt még elméletileg kihajtja a 4 mag 3800 - ra húzva ,ezt még bírja simán a proci alapfeszen . Nem akarok sokat költeni gépre . Szerintem nem éri meg . Lassan megéri venni PS4 -et , ez játékra van kitalálva . 5 - 6 évig nincs gond vele , nem akad, megy minden rajta . Netezni elég egy lapos is .
-
urbi73
senior tag
válasz
KAMELOT #19559 üzenetére
A tápot mindenképp le akarom cserélni egy faxábbra. Mostanában ,néha másodjára indul a gép , a monitor nem kapcsol be .,de a venti " pörög ". Második indításnál , nem mindig , de általában elindul a gép . Na ez gondolom a táp miatt lehet . Memória teszt stb , rendben vannak . Jövő héten veszek valami minőségi pasztát , újrapasztázom a kártyát . Amúgy , szerintem jó kártya . BF4 alatt multiban 1440 X 900 - as Fb melett , egy olyan közepes beállításokkal 60 - 70 Fps megvan . Nekem elég , azért én nem fogok venni 100 k kártyát . Sajnos jelenleg egyetlen játék nem jelenik meg ami alá erősebb vas kellene . Talán majd a GTA5 , De akkor is legfeljebb egy 2 Gb - os 7850 . re váltok , ezt még talán kihajtja a procim ,
-
Picturemaker
őstag
válasz
KAMELOT #19549 üzenetére
dragonfx: Kicsit megértelek, ez a "lecsórózás" köcsögség. Valamit tényleg sokszor túl ajánlanak a srácok szinte minden alkarészt.
Két dolgot viszont Neked kell elfogadnod:
1 - Nem mindenki (csak) játékra akar procit és bizonyos munkák miatt sajnos mélyebben kell a zsebbe nyúlni (Spec nekem sem esett jól kifizetni a procimat, de az alternatíva abban amit én csinálok vele kb. 40%-al gyengébb és vagy 70% többet fogyaszt. Játékra biztosan nem vettem volna meg, feléért is van olyan ami a VGA-mnál kétszer erősebbet is "kihajt".)
2 - Ha a játék a cél (és itt sokszor csak az), főként népszerű multi (aka BF4) akkor 2 magos procit (még új i3-at) nem illik ajánlani. Valami X4 kell (tök mindegy melyik oldalról) ami tud legalább 3.6GHz-et (ha többet az csak jobb).U.I.: Kérlek próbálj meg kicsit tagoltabban írni, mert nagyon nehéz (lehet, hogy csak nekem) olvasni a hosszabb hozzászólásaidat.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
KAMELOT #13543 üzenetére
Válaszoltak is: "Amennyiben azt a kupont beregisztrálja a kuponon található linken a
Reloaded promocót kiválasztva úgy a másik két játékot automatikusan
küldi az AMD, mivel kiterjesztette az eredeti játékokat az említett
két játékkal."
Akkor ezek szerint árulhatom a 3 játékot. -
Gainka
őstag
válasz
KAMELOT #11740 üzenetére
Pontosan erre gondoltam én is, ugy is nyár vége- szeptember felé vásárlok most már csak, addigra az árazás is lehet rendben lesz
Nézegetem majd a teszteket, de ha más nem egy i5 3470 is hatalmas elöre lépés lenne nekem (most ezt néztem ki, nem tuningolok stb és persze nagyon sokáig elég is lenne ) Na majd... most ugy döntöttem ezt nem fejlesztem, jo lesz öcséméknek nekik bőven elég
-
Coccer
tag
válasz
KAMELOT #6958 üzenetére
Az Asus GPU Tweak progiban a feszültésget 1,2-ről feltolhatod bátran 1,210-ra, semmi baja nem lesz tőle. Nem kell összekapcsolni az órajellel a kis lakat ikonnal, nem kell szinkron emelés.
Ez után nézd meg a gpu órajel emelésének hatását. (Kezdhetsz 1100-on szvsz.) Kinyírni nem fogod a vga-t, hiszen max 1,25ig tudsz emeleni, ha jól emlékszem, annyi meg felesleges, mivel többen is írták, hogy valahol 1200 körül van a vége a gpu-nak léggel, - nekem ez a kis emelés elég volt.
Ekkor nálam a gpu órajelének állításakor stabli marad a karesz, 1-2 fok melegedéssel járva. Értelemszerűen, ha húzod utána, ez felmehet +10 fokot is.
Ezért szintén a tweak progiba, belőheted a ventivezérlésnél, hogy ne auton vezérelje, hanem beállíthatsz manuálisan lépcsőket, ahol magasabbra veszi a fordulatot, ha elérte a beállított küszöbhőmérsékletet. Nagyon jól átlátható kis ábrán tologathatod a küszöbpontokat. Eredménye nálam OC mellett auto: 84 fok, Manuális 74! nem mind1.
Igazán azért nincs hangja gyári beállításon a karesznak, mert a venti folyamatosan 10-30% között mozog. Monitorozd ki a gyári beállítást a progival, miközben játszol és megláthatod, hogy nem igen megy feljebb. 40% körül jön meg az erősebb (szél)hang, ami háztól függően kihallatszik. (nekem nincs hangszigetelés és lukacsos a ház teteje - TT DH101 - , így jobban hallom, de olyankor játszom, a hifi elnyomja...
)
Még nem finomhangoltam igazán, de 1150/1550-en nálam kiegyensúlyozott a teljesítménye, jól megtáltosodott. Memória 1650-en már hibázott, a kettő között van a vége... a gpu-t még ennél feljebb nem néztem, az a max. +50 Mhz nem hoz már valami sokat, ellenben meleget többet szerintem. 3dMark 11 Gpu score 4400-4500 között van most. Nálad a memók nem valami acélosak, ha valóban megállnak 1200-1300 körül, de az is több, mint a semmi. Meglátjuk a napokban mennyire marad stabil, lesz alkalmam terhelni rendesen.
Ráadásul Ph II x2 550 @ x3/2700 Mhz-en hajtja, holnap érkezik egy Noctua NH-C12P SE14 a tetejére, mert a Blue Orb nem tud többet hűteni se 2, se 3 magon, 4-en meg pláne! így még gyorsulnak majd a játékok. Két magon 3,6-3,8-nál meg a magok száma kevés az újabb gammákban, sokszor beesik a min. fps... Lesz mivel játszadozzak a hétvégén...
-
Coccer
tag
válasz
KAMELOT #6949 üzenetére
Szia KAMELOT,
Úgy a topik közepén (
) olvastam, hogy az Asus gpu-ját nem tudod húzni, mert azonnal fagyás a vége.
Nos, nekem totál ugyanez a kari, dettó jelenséggel. Nem tudom azóta megoldódott-e a problémád, de ha nem, akkor nekem az segített, hogy az ASUS GPU TWEAK progival 1,2V-ról feltoltam 1,210-re a feszültséget és megtáltosodik a cuccos.
jelenleg 1150/1550-en használom, auto ventivezérléssel. Egy hónapja van meg kb a cucc, azóta kísérletezgettem vele, szerintem manuális definiálással jobb, kiegyensúlyozottabb hűtést lehet elérni.
(#6934) Lord Vader:
Tuningolva 1,212V mellett a legmagasabb mért hőmérséklet a gpu-n nálam 83-84 fok volt. Nem annyira szimpatikus.... A korábbi sapphire 4850-em 70 fok fölé nem igen ment, pedig annak is meg volt rángatva a szája (620/990 @ 690/1180), viszont csendesebb az asusom, mint az volt. (Kivéve 80 fok körüli gpunál, mert a gyári venti hangja 40% körül megjön...) -
Lacccca87
addikt
válasz
KAMELOT #6946 üzenetére
Ez így is van. De ettől függetlenül 16X nak kellene lennie és nem 1x-nek
Ahogy a videón is láthatod, sima bekapcsolásnál 16X 1.1 idle állapotba, majd terhelésre 16X 2.0 lesz, win resi után 1X 1.1 idle állapotban és 1X 2.0 terhelten, aminél iszonyat frame lagg anomáliák alakulnak ki még windowsban is ablakmozgatás közbe ha 1.1 ről felvált 2.0-ra.
-
ViZion
félisten
válasz
KAMELOT #5148 üzenetére
Nem, sajna AMD nem ad ki patcheket. A driver nem változik már, de a kernel modult frissíteni kell, nem vagyok mélyen a részletekben, de valami ilyesmi a probléma. Kernelből meg kb. 2-3 havonta van friss, ha csak a főbb verziókat rakom fel, akkor is van évente 1-2. Amúgy töredéke a szívásnak a 7770-el Linux alatt mint a korábbi AMD kártyáimmal volt
-
ViZion
félisten
-
Shade87
csendes tag
-
ViZion
félisten
válasz
KAMELOT #5105 üzenetére
Én pár hete kikötöttem a ház ventiket, a zaj nagy része megszűnt. Utána csere, ill. 7V-ra kötve az első és hátsó ventiket már moderáltabb a dolog. Amíg nem volt ház venti bekötve a zaj nagy részét a táp venti adta, valamennyit a proci ventié, mert a retek lap nem veszi vissza eléggé. De a VGA hangját nyitott oldallappal NEM hallom a proci és táp ventitől... Persze egy passzív tápos, vizes cuccban biztosan "hangos", de akkor is. Ha zavaó, akkor hangelnyelő szivacs (pl. SAL), asztal alá rejtés, vagy nagypárnákkal kell körberakni
-
oliba
őstag
válasz
KAMELOT #5101 üzenetére
Az összes referencia 7000-as szérián a venti leáll zero core üzemmódban, mivel ekkor fogyaszt a kártya 3W-ot, nem pedig 2D-ben. Attól, hogy a gyártók nem referenciára építenek, így a venti se biztos, hogy leáll.
HD4850 csak 30W körül zabált 2D-be, de egyéni órajelbeállításokkal ez lefelezhető volt
(#5100) mexel: elméletileg ha lucid chipje van a lapon, akkor kivitelezhető, de az ilyen lapok jó drágák, ezért értelmét veszti a dolog
-
Alpachino
veterán
-
fatallerror
addikt
válasz
KAMELOT #3907 üzenetére
az majd jövő nyáron-ősszel esedékes, addig ezzel kihúzom
megy a rákba majd ez az egész gép majd, gyengus már
garázs remek, ott nyírnak ki xD jobb mint a blahán árut cserélni. 3 éve a U2 jegyem adta ott oda ismerős, jött a nagyon sötét bőrű csövi pénzt kérni én meg a kezemben a 20 ezressel válaszoltam h nincs pénzem xDD
nem olvastam több rosszat az iponról mint bármelyik más boltról szóval nem parázok(lehet azért nem olvastam mert nem jutott ki a garázsból élve ember
)
-
fatallerror
addikt
-
törölt tag
válasz
KAMELOT #3882 üzenetére
Dobj egy privit, hogy mennyit kérsz érte.
Ha komolyan gondolod, azt is írd le, hogy mi a maximum tuning, hol vetted, mennyi még a gari. Doboza megvan-e, merre laksz stb.
Itt nincs nagyon értelme csak azért növelni, hogy nekem 1050 helyett 1150-et menjen...
Ezt inkább WP14-nek írd. -
törölt tag
válasz
KAMELOT #3873 üzenetére
Azt hiszem kellett csinálni egy bootable pendrive-t DOS-ra és abban vissza fleshelni a gyári lementett BIOS-t (mert ugye BIOS flashelgetés előtt ez egy alap dolog). Így már volt kép, nem csak a fekete üresség. Még jó, hogy van GPU a CPU-ban, így arról be tudtam bootolni és így vissza lehetett hozni a papírnehezékek világából.
-
törölt tag
válasz
KAMELOT #3829 üzenetére
Ezzel okosan, én már szívtam meg. Durván fél nap után találtam/kaptam megoldást a "halálból" visszahozott néhai 7770-esemre. Leírtam valahova ebben a topicban a megoldást, mert tudtam, hogy elfejtem (meg is történt). Sok értelmét nem látom, hogy default magasabb órajelen menjen a kártya. Közel sem csak órajelek különböznek egyes BIOS-ok között és pont ezek okozhatnak instabilitást.
Viszont ha azóta lefolyott pár BIOS a Dunán, akkor visszaszívom és ez esetben egy kérdésem is rögtön kerekedik. Az elmúlt 1-2 hónap alatt történt valami, ami miatt érdemes BIOS-t cserélni egy 7770-en?
Update:
Nagyon arra hajlok, hogy inkább veszek megint egy 7770-t (valószínűleg Asus-t). Mint sem Asus 7750 gyári passzívot. Előbbit még húzni is fogom tudni jó eséllyel igen nagy sikerrel, úgy a két kártya között pedig a különbség már óriási lesz, forintban viszont csak pár ezer. A minimális hanggal kell majd csak megbarátkoznom az ilyen hideg-hűvös időben becsukott műanyag (hangszigetelt) ablakok mellett. -
embe
nagyúr
válasz
KAMELOT #3829 üzenetére
Tessék!
Kis vga bios gyűjtemény. -
törölt tag
válasz
KAMELOT #3818 üzenetére
Mert mikor eladtam, nem játszottam már lassan egy hónapja és egy Trek bicikliért minden "fölösleges" dolgot "bezúztam". Ez a minden mondjuk csak a VGA kártyát érintette.
Egy barátom vette meg és jól járt vele (max. 8 ezret buktam rajta, szóval túlélem...). Nagyon picike hangja azért volt. Igaz rettentő minimális. Közelebb ülve a Dell monitoromhoz, jobban zavar annak magas frekvenciás búgása. Xboxom is volt már vagy ötször. Időszakos "gamer" vagyok. Van hogy nem játszok két hónapig semmivel (és ilyenkor szoktam eladni), aztán időszakosan újra játszogatok. Ezért nem akarok 7850 kaliberű kártyát és olyat sem, amin van ventilátor még akkor sem, ha iszonyatosan halk, szinte ténylegesen néma (mint amilyen volt az Asus 7770).
-
fatallerror
addikt
válasz
KAMELOT #3763 üzenetére
felbontástól függ hatéresetesen. én pl majd wqhd monitort akarok annak majd kell 1 7950es szint
de most erre az 1680asra jól átnyálazva a a teszteket a 7770 1680as felbontáson a cikkek állítása szerint nem megy 35 átlag fps alá max grafikával (sőt még néhány szűrő is bevan kapcsolva) még a bf 3nál sem (jó crysisnál kerek 30 volt asszem) tehát az őszi termés játékait is tutkóra vinnie kell így vagy hasonlóan
remélem az x3 440esem tényleg nem fogja majd vissza
hétfőn lesz a számlámon a pénz és már utalom is az iponnak, remélem még akkor is 34e lesz a kártya
meg néztem h milyen lerobbant hely ez a francia úti helyük, félve fogok odasétálnivmi sufni lehet
-
andras888
aktív tag
válasz
KAMELOT #3737 üzenetére
1150 es gpu-t nem bírja valószínűleg, vedd vissza 1050-re kb azt még kéne neki tudnia, a ram az meg mehet 1500-ra. nekem 1600 at bírja és a 128 bit miatt nagyon megköszöni a memória tuningot. Nekem dirt 3 az alap(1100/1250) karihoz képest (oc 1120/1600) majdnem 2 szeresére ugrott a min fps, 28-ról 55-re.
-
-
oliba
őstag
válasz
KAMELOT #3282 üzenetére
Nálam itt valami gebasz lesz. Nem tudtam éjszakára benyomni a gépet tölteni, mert elég hamar lefagyott és már csak a power gomb segített. Szinte semmit sem töltött le. Reggel megjövök a munkából kinyomom a gépet, majd újra be és mire délbe felkelek szintén nem jött vissza a képernyő. Kinyomtam a gépet, majd elmentem mosogatni, mire visszajöttem megfagyott a rendszer.
Darksiders 1 folyamatosan összeomlik, van, hogy 5 percenként Ctrl+Alt+Del-lel kell kilépnem és bezárnom a játékot majd újra elindítani.
L4D2 sokszor úgy kifagy, hogy ledob a tálcára és a játék eltűnik a futtatásból, de kaptam már szürke halált és kaptam sárga halált is, míg az előző kártyámmal semmi ilyesmi nem volt.Szerintem megvárom a következő drivert és ha nem javít a dolgon, akkor megpróbálok az ASUS-hoz fordulni a garanciával kapcsolatban, mert csak gyártói garanciám van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest