- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
d3kk
senior tag
Na szóval titándioxid-os csapágyzsír jó lenne?
(ez is lithium bázisú ha jól néztem utána.) 20 ML/2000.- kicsit sok de inkább minthogy galyra menjen a kari...
-
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
És ebben tud valaki segíteni?
Mármint abban hogy:
- milyen csapágyzsírt használjak (esetleg link róla vagy hogy hol tudom beszerezni)
-hogyan és mit vegyek le a hűtőről ahhoz hogy meg tudjam csinálni a műveletet.
- hogyan és hova tegyek ill mennyi zsírt.kb ennyire lennék kíváncsi
-
proper
őstag
jah meg el kell hajlitani pár bordát hogy felférjen valahogy igy
de van vrm borda a rev2-hez vagy szerezni kell egy régi cpu hütőt és legyártod magadnak belőle gappad-al meg felrakod
a lényeg hogy meg lehet oldani csak akarni kell
-
-
zsole84
senior tag
Miért fogná vissza? Azt kell nézni, hogy ár/teljesítményben mit kapsz. Pl: 6850/7770 256/128.
Felőlem lehetne utóbbi 64 bites is, ha ugyanazt a teljesítményt hozza kisebb fogyasztással, hűvösebben, hasonló árban, esetenként olcsóbban.Ugyanezért vettem anno 5770-et 4870 helyett. Minek vettem volna utóbbit, ha ugyanazt a teljesítményt megkapom kisebb fogyasztással, csendes hűtéssel? Hidd el, ha lett volna mikrolagg nem vettem volna többször ugyanezt a szériát ( 57xx).
Papa18: Nekem volt 5850 jó kártya volt, eladtam, mivel nem használtam ki, lett helyette 5770, amivel az általam prefarált játékokkal ugyanúgy tudtam játszani. Ez a Suzuki/Passat hasonlat meg ne is haragudj, de elég gagyi...
-
lsc
nagyúr
alapvetően nem a 128 vs. 256bit a különbség forrása,
Ne hasonlíts egy 128 bites kártyát egy 256-oshoz, nem egy liga a kettő.
Ezeket nem én írtam nem nagy eltéréssel, akkor most igaz vagy nem? Azt meg már csak halkan írom hogy a 128/ddr5-ös 5770 vajon miért tudja szinte ugyanazt mint a 256/ddr5-ös 4870? -
zsole84
senior tag
Ezt írtad: "FPS-ben lehet hasonló, de a 128-as beledöglik a mikrolaggba, amikor a 256-oson vajsima minden." Egyébként meg felesleges ezen fennakadni, mindenki olyan kártyát vesz, amilyet akar, mivel én nem tapasztaltam ilyet, így következő vga-nál simán számításba jöhet akár egy 128-as kártya is.
Papa18: Biztos használtál már egy párat, hogy ennyire tudod.
-
zsole84
senior tag
Az 5770 korántsem ugyanaz, mint a 4850, eleve más gpu-ra épül. A 4850/4890 ( Egyébként tudtommal 4890* frissített gpu, a 4870 volt ugyanaz mint a 4850, csak ddr5 rammal) meg ugyanúgy 256 bites, így ezzel a 128/256 bitnél általad tapasztalt mikrolagg számomra nem nyert megerősítést. Egyébként rákérdeztem 77xx topicban, az ilyen kártyát használók véleménye alapján nincs ilyen hiba. Ráadásul 7770-et nem is használtál, így nem tudom mire alapozod, hogy azzal laggolnak a játékok.
A GTA 4 esetében meg olvass utána, még a legújabb cpu/vga esetén is vannak hibák, akadások, mivel rosszul optimalizált, portolt játék.
* Ph tesztből: "A HD 4890 a nagy sikerű HD 4870 felturbózott utódja némileg optimalizált RV770-es chippel (új neve RV790), megnövelt órajelekkel és 1 GB memóriával."
-
bodo753
tag
Megint szétszedtem és most észrevettem hogy a fém keret alá ami a bordát szorítja rá kisebb gumikat tettem mint amiket elhagytam(azt hiszem ezt kihagytam
).Most jó vastagok vannak alatta így terhelésnél már csak 6 fok eltérés van,ami akkor még megfelel.
Ezek szerint érdemes volt vele foglalkozni. -
bodo753
tag
Hello!
Amit itt leírtál az nekem is segített,köszönöm.
De viszont most az lett a problémám,hogy a Gpu-z szerint a GPU Temp 2 terhelve kb. 20 fokkal melegebb mint az 1 vagy a 3,és ha jól tudom együtt kéne mozogniuk.Már vagy 3 szor szétszedtem,de nem tudtam rájönni mi a hiba,ha tudsz kérlek segíts. -
Tornado85
tag
Pont belevalót nem (drága lenne külföldről)olyan 50 dodó szállítással sorozatszámra viszont a 0,8 amperese helyett 0,94 A lesz !nézegettem fórumokon hogy több cég is gyártja ezt a típusú ventit Foxxcon First-D és NTK ,tesztekben eltérés köztük annyi ,hogy halkabb az egyik fajta ,-40 rpm-mel kevesebbet forog alapon viszont maximumon +100 rpm mel többet!
-
Tornado85
tag
a ragasztó alatt nincs zéger?,gépbe van a csoda megnyomkodtam a ventilapátot erőből,most kicsit csendesebb,amúgy van egy kis radiális lógása kb 1 mm !12 V 0,8 a es moci ,maximum kap egy újat,de az 12V 0,94 A elvben menni fog gyakorlatban erősebb mint amivel szerelték,amúgy ,amikor hoztam haza a kártyát itthon a kezembe megforgattam ,olyat csattant a venti a házhoz ,hozzáütközött!
-
Tornado85
tag
Én is épp ehhez keresek megoldást ,nekem a piros hűtőm van !búg mint a nyavaja ,de nekem em kellett 3 csavarhúzóval lefeszíteni a tengelyről a ventit ,mivel magától ki be ugrál ,lehet ez a baj!Mondjuk nem szedtem le csak csodálkoztam ,hogy magától mozog!Valszeg ,akkor ki van kopva a műanyag házam
-
Dealer95
őstag
Azt is nézd, hogy minél jobb egy VGA, annál jobban kihajtja a procit, azaz a proci is jobban terhelve lesz = a fogyasztás is megnő CPU oldalon is.
A 7970 és a 7970 Ghz Edition közt teljesítményben nincs akkora különbség, azért is linkeltem a Ghz Edition-t, mert azt az órajelet tuti, hogy minden alap 7970 is visz (alapfeszen).De hagyjuk is, nem mi akarunk VGA-t venni.
Én csak belinkeltem neki, hogy tudja, hogy mekkora lehet a sebességnövekedés, ha cserél.
Gondolom ha fontos az, hogy minél hosszabb távon kitartson mindenképp 7950 vagy 7970 legyen.Mondom ezt HD7850 2GB tulajként (5870-ről váltottam).
-
Dealer95
őstag
100W-al fogyaszt többet mint egy alap 5850...
Egy 5870-hez viszonyítva már csak 60-70W
De ez ugye a GHz Edition.Itt nézd meg, hogy egy 5870-hez képest egy "sima" 7970 mennyit fogyaszt: [link]
+40W, szerintem nem sok.GTX580 pedig többet fogyaszt mint egy nem "Ghz Edition" 7970.
Ha a 7950-et tuningolod az is simán fogyaszt annyit, mint egy 7970.
Ha pedig a HD5850-et, akkor annak is megnő a fogyasztása jó ~20-30W-al.Tehát akkora különbségek nincsenek fogyasztás terén.
-
echterion
nagyúr
Most már csak 7800-as szériát adnak. Tegnap voltam bent az Aquában a halott 5850 TF II-vel, ott azt mondta a csávó, hogy ezért valószínűleg egy 7850-est fog a nagyker kínálni. Pár nappal előttem is vittek be egy 5850-est, ott azt kapott a tulaj. Nekem megfelelne, pláne annak fényében, hogy 26k-ért vettem itt az aprón.
-
Remus389
veterán
Sapphire Radeon HD 7850 OEM - 2 GB GDDR5: 46.990.-
ennyi
ezt úgy mondtad mintha az 5850-esek 2 gigásak lennnének
lényeg: talán jövére még el lehet prüttyögni az 5850-essel,, itt ott visszaveszel, de már közeleg a vég, és a 7850 viszonylag egy olcsó upgrade ezen nincs mit vitatkozni
-
Trebron09
őstag
4Ghz-en kevés lenne? (ramok 1333Mhz CL8-ba mennek)
A HT-t nem tudom, de csak ez az egy játék megy qrva sz*rul.
(GTA4, BF3, stb. no problem high-very high settings).Az itteni ph-s i3 2100-as tesztben pedig nem szerepelt rosszul, főleg itt alapon ment:
[link]De majd a biosban kilövöm a HT-t, hogy akkor mit csinál. Az a legröhejesebb, hogy lowon jobban futott az 512-es 5750-el, mint most a gigás 5850-el, ez hogy lehet? (1680*1050, 20.1")
-
NEISSE
tag
Biztos igazad van ezért nem érdemes új kártyát venni főleg felső kategóriást mert nagy bukta. Utána olvastam hogy 8 szériában 2500 körül lesz számoló egység akkor biztos fog hozzá járni egy kitűnő motor meg sávszélesség amivel már talán a bf3 fix 60fps(Vsync) el lehet érni majd vele 1080i felbontásban. Következő kártyát akkor fogom megvenni használtan
-
BRIKLY
veterán
-
NEISSE
tag
Inkább emelni szerettem volna a feszültséget hogy elérjem mondjuk 900mhz-t de igazából mivel fix 1,08V ettől feljebb nem tudom tornászni marad ahogy van
Alul feszelni se lenne rossz 2d alkalmazáskor mert inkább többet van bekapcsolva a gép internetezéshez mint játékhoz.
Jelenleg teljesen lezuhan 157mhz-re xp alatt de win 7 az f.ss az egyből pörgeti ha jól emlékszem 400/900mhz-n ezért nagyon utálom az utóbbi rendszert. -
NEISSE
tag
Jó mondjuk csak felindulásból írtam hogy visszalépnék de maradok ennél 5850-nél fogyasztásban egészen jól produkál
Nem rég passzoltam el a villanyóra zabáló 4870 x2-t az se volt kutya de sajna megette a fél életemet
Egyébként mindenféle játékkal játszom mostanában már újabbakkal is ezért is marad meg inkább ez a kártya.Sapphirenak ez tuningoló programja Trixx sem engedi a feszültséget emelni se le se fel fix 1.088v ha jól olvastam le.
-
NEISSE
tag
Nekem is GTX 260 volt előtte
varázsolt kb 18000pontot ebben a gépben ez az 5850 meg 18300pont kemény különbségek
Hát lassan azon gondolkodom hogy érdemes visszalépni és még pénzem is marad.
Gtx 460-m is volt de az meg egy hatalmas nulla GTX 260 szinte elverte pedig az újabb kártyában volt 384darab shader egység de nem ért az egy lópikulát sem. -
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
akkor azt mondod hogy ha uppolom 400/1000re a frekiket megszűnik az ugrálás? mert ha igen akkor fejet hajtok a Mhz-k fölött és megadom amit annyira kíván
ja még annyit hogy szerintetek ehez a 400/1000-hez milyen voltage-t adjak neki?
most vidéken vagyok a szörnyeteg meg 70km-re de majd vasárnap vagy hétfőn rápróbálok...
-
d3kk
senior tag
AB-t meg azért nem használtam (meg szerintem nem is fogok) mert tuningra game-ben (eddig) nem volt szükség.. meg szerintem nem is lesz.. sajna az i3 2100 nem sok mindent bir annyira mint az 5870 de elmuzsikálgat mellette... persze kicsit idegesito hogy prototype 2ben megörjit a valoszinuleg memory leak problem amit már probáltam orvosolni a rengeteg helyen leirt modszerekkel de ez nem segitett..
szernintem nem a kari a hibás.. de ha hirtelen fps drop van akkor alt tab várok kicsit és már jó is. ekkor a proci olyan 45 C a vga GPU meg 55 C a vga mem: olyan 50% a fizikai meg olyan 33%os kihasználtságú.. szoval ezek sem lehetnek.. nem tudom mi lehet ezzel de már nemsoká kiakasztom ugyhogy ez is a multé lesz..
viszont egy olyat is tapasztaltam hogy akad az egér.. vagyis nem egészen csak akad hanem belassul... ((( razer lachesis v1-et használok ami kábel cserén esett át mert a gyári vezetéket az előző ?$ˇ^˝´€&# albiban volt egy egér ami kiszemelte magának az én egerem farkát és 3 felé rágta a drága... de eddig sehol nem volt probléma csak aprototype 2ben..)))
-
d3kk
senior tag
mondjuk nálam nincs 72 hz... (bár a secondary monitoron lehet belövöm 75hz-re a kis régi syncmastert
még nem tudom.. de AB-t absolute nem használtam eddig. csak a CCC profil létrehozás és annak szerkesztése hogy a flancos green pixelek meneküljenek a pics@ba a monitoromról
Valoszinu hogy egyutt kell élnem ezzel mert amig a profil nem aplikálja magát indításkor addig megjelennek a zöld pixelek, és erre még nem találtam megoldást.. ezek szerint ezen kivul nincs... vagy nem tudom. már elég sok mindent megnéztem google-ztam rengeteget, meg forumokat lapozgattam.. (többek között ezt is) de mindenhol az alacsony frekikre hivatkoznak.. amit máshogy nem nagyon lehet moddolni.. 8persze bios piszkálás.. de azt kihagynám valaki tanácsára hallgatva
-
d3kk
senior tag
nekem nem is kellene tutning profil, meg a kép ugrálás nem játék közben jön elő hanem akkor ha a fő monitoron megfogok egy ablakot és elkezdem huzgálni össze vissza pláne ha a két monitor között csinálom mindezt..
szoval game alatt nem figyyeltem még az az igazság de majd megnézem azt is..
akkorm ezek szerint ez is az alacsony órajel számlájára írható...
-
echterion
nagyúr
Igen, nálam is ez lehet a gond, mert két monitornál is a 157/300-on marad, ami szerintem kevés. Mindegy, annyira nem életbevágó a tuning, meg aztán legfeljebb ilyenkor visszaveszem a tuningot. Bár, ahogy ismerem magam, úgyse hagy nyugodni, valamit megpróbálok majd kitalálni rá.
-
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
bocsánat.. akkor még nem voltam tisztában vele...
-
d3kk
senior tag
beállitottam az általad ajánlott párositásokat és összeomlik a akari az adott profillal... 0,97 nagyon kevés neki... egy idejig be se kapcsolt vmiért a gép... mindegy most complete uninstall és törlés meg minden.. utána felrakok egy ccc-t és csinálok megint egy profilt hogy stabil és pöttymentres legyen.. ja meg irok az előző gazdinak hogy nem csinálom vissza a businesst mert nem éri meg
-
-
BRIKLY
veterán
Úgy tudom az ilyen alkatrészeken a forrasztás valahol 200fok körül kezd olvadni..akármilyen gagyi kondi meg nincs a közelében ami nagy hőt kapna..
De mindegy,72 fokig sikerült levarázsolni,veszek GAP-PAD-ot meg hővezető ragasztót,leveszem a ref lemezt,a memók megkapják a ramsüniket,a VRM-re meg tákolok valami brutális hűtést.
nem nyugszok amíg nem lesz max 65 fok
-
d3kk
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest