- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
HERR Z
veterán
válasz
ilovedigweed #21046 üzenetére
inkább kezd 1.3V-ról , rossz esetben 1.25V körül, jó esetben 1.15V körül még stabil lesz
nb feszt is vedd le 1.1V-ra -
Motaba78
addikt
válasz
ilovedigweed #21043 üzenetére
szia
az elképzelés jó, de kezdheted mindjárt kb. 1.35Vnál és onnan lefelé, szerintem olyan 1,28-1,3V környékén lesz a határ.
-
varmi2
nagyúr
válasz
ilovedigweed #21043 üzenetére
Nem kell semmi mást állítani, és jol mondod, lépésenként csökkented, és teszt, vagy amit írtál, vagy prime95-l, és a legvégén, mikor ugy gondolod, hogy kész az alul feszelés, úgy nézd a stabilitást, hogy prime95 vagy 2 órát, ha minden rendben, akkor játék vagy 2 óra, ha nem hasal el, akkor stabilnak mondható.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12780 üzenetére
akár ott a metro is...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12778 üzenetére
eljött az idő
-
JoolsNOS
veterán
válasz
ilovedigweed #12772 üzenetére
Bőven jó. Emeltél 25%ot és kb 20% teljesítménynövekedés. Ez ilyen.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hmmm....3250mhzen hasonlo cpu pontszémot kaptam
-
finest
addikt
válasz
A CPU teljesítményében azért lett rendesen növekedés, a VGA-t viszont eddig is kihajtotta alapórajelen, így semmi drasztikus változás nem történt. Venned kell egy erősebb VGA-t, ha elégedetlen vagy, a kihajtásával nem lesz gond.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12770 üzenetére
majd ha ráérsz....
elmész otthonrol...vagy ebéd...vagy vmi...vagy pl ha csak épp filmezel...
elfut magának a háttérben
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12768 üzenetére
ahhoz képest, h 1....nem voltál kuka
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12765 üzenetére
hagyd még futni....nemárt ha megy pár orát. de vszínű stabil lesz.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12765 üzenetére
Jó lesz, használd!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12743 üzenetére
nem azt csináltad...mondtam , h gyári értékeket lőjj be
12763) ilovedigweed nembiztos, h a ram igényel még feszt...cpu-nb inkább.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12760 üzenetére
Elég.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12758 üzenetére
Biztos ráhúztad a legfelső ablakot. Nem sok kell, h stabil legyen, jó lest az.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12754 üzenetére
Szerintem nincs értelme további OC-val nyűglődni. A DRAM Configban a késleltetés szűkítése, vagy a CR1 nem hoz annyi többletet, h érdemes legyen tesztelgetni, csak az instabilitás esélyét növeli, az NB freki sem bír sokkal többet úgy se, azzal is csak a gondok lesznek, ha tovább emeled. A CPU-t meg úgy is csúcsra járatod már most is.
Azt gondolom, h nagyon moderált feszekkel sikerült beállítanod a 4GHz-es OC-t, meg az NB túlhajtását, ha mégis fagy apránként emelve a Ram feszültségét, biztos stabil lesz, jól sikerült a géped, használd egészséggel! -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12751 üzenetére
Szerintem elég, bár 3-at szoktak ajánlani legalább. Ami 1 órát elvisz, nem fog behalni hétköznapi használattól. Teszteld játékokkal, meg a kedvenc programjaiddal is, nyúzzad! Az a valódi teszt...
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12749 üzenetére
Igen, az ötödik sort Manuára állítva aktiválódik a beállítási lehetőség, utána meg az első 5 értéket állítod át.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12747 üzenetére
Ha esetleg hamar kifagy, vagy rögtön restartol, győződj meg róla, h a CR 2T-re lett átállítva, amúgy meg ramfeszt emeld. A 9-9-9-24 nem lesz szűk keresztmetszet. A Kingstonjaid szeretik a feszt, el tudom képzelni, h 1.7v-ig is el kell menni, vagy tovább, h stabil legyen, gyárilag is 1,5-1,7v szerintem a megadott speckó.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12741 üzenetére
Na, csak meg kellett emelni az CPU NB videt? Emeld fel az NB frekit 2400-ra, a Dram Configuration nál nyomj egy entert, és állítsd be a késleltetéseket manuálisan 9-9-9-24-re. CR lehet 1T helyett 2T. A többi értéket az oszlopban hagyd autón! Az oszlop mellett majd látsz még kettőt a késleltetéseknél, SPD és AUTO néven, onnan tudod, h mit állíts át, h ott most a 11-11-11-29 1T szerepel a te oszlopod mellett. A feszekkel már nem kell foglalkozni, ha elhasal a blend test, a Ramon kellene majd emelned egy kis feszt.
A Dram Configban a legfelső 4 sort nem kell bántani, Auto-Manual-x8-unganged, aztán átállítod manualra az 5. sort, aztán 9-9-9-24, az 1T/2T Command meg 2T, a többi autó.
-
Cadal
őstag
válasz
ilovedigweed #12743 üzenetére
Okés, értem. Akkor kiváltképp szép eredmény. A srácok pedig szerintem hamarosan rátérnek majd a késleltetések rendbetételére is.
-
Cadal
őstag
válasz
ilovedigweed #12741 üzenetére
húú, de megkináltad azt a CPU NB VID-et...
Amúgy szép!
Még egy kérdés, az 1600Mhz-es ramnak CL11-es késleltetéssel mi értelme van?
jéé, van új prime95? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12736 üzenetére
jo. akkor 1 ora mulva jövök
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12736 üzenetére
Csak várd ki a végét! Mindjárt kifagy, nyugi!
Jóccakát mindkettőtöknek!
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12732 üzenetére
A 1.125 CPU NB legfeljebb 1600Mhz-en lesz stabil jó esetben, de hogy 2400Mhz-es NB-vel nem az tuti. Nem elírás volt az 1.25v... Az 1.1v rendszerint még alapbeállításokhoz is kevés, mindenkinek az első dolga, h megemelje legalább 1,15-re, 1.2-re...
darál0w: Minek visszamenni 1333Mhz-re? Stabilizáljuk már 1600-on!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12731 üzenetére
ramot akkor lődd vissza 1333ra, ha NBt emelsz
NBnek meg nem minden esetben kell fesz.
de hogy látom, most ramteszt megy...vsizont 1.1Vos alapcpu-nb feszről nem kell egyből 1.25Vra ugrani...
1.2Val bőven elég. kezdésnek.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12729 üzenetére
Egyszerre csak egyet, ha eddig nem 1.25v volt, először állítsd be, aztán blend test. Hátha a Ram is kér még.
Ha már megvolt a CPU NB, akkor meg a Ramnak toljad felfelé a feszejt, mert az előbb 2 perc alatt elhasalt. (Ha nem akarsz szenvedni, akkor megcsinálhatod a CPU NB 1,25v, Ram 1.7v és 2400Mhz NB kombót, de a CPU NB emelése nélkül nem fog menni az 1600MHz 2000Mhz-es NB-vel sem.)
Az egyszerűség kedvéért benyomhatnád az aktuális feszeket, meg sebességeket, mert hamar elvesztem már a fonalat éjfél felé.Az 1.25v az NB-nek elég 2400Mhz-en is valszeg, ha most is elhasal, akkor a Ramnak emeld a feszt. 1,7v sem sok neki, nem kell betojni. Negyed óra múlva már biztos nem válaszolok reggelig, a viszont látásra!
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12727 üzenetére
Én lehet, h elmennék kapásból 1.7v-ra a Rammal, aztán esetleg csökkentgetném lefelé, ha stabil, bár valszeg inkább tennék rá. - A 2400Mhz-es NB-hez úgy is kelleni fog. CPU NB fesz az ugye nem normál? 1,25v nyugodtan lehet.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12725 üzenetére
Már a Ramok késleltetése auto? 1600-on 9-9-9-24 CR2 biztos menni fog, felesleges szűkebbre venni, főleg NB emelés előtt. A feszek, ha nem módosítasz rajtuk, viszont ne autón, hanem normálon legyenek, mert autón a lap maga állítgatja be, és az gyakran brutálisan túlfeszeli.
A késleltetéssel ne vacakolj sokat, az NB freki emelése többet ér, viszont az nagyobb nyomást is gyakorol a memókra is, így egy szűkebb időzítés hamar hibához vezethet, felesleges most szenvedned vele. Ha majd a 9-9-9-24 stabil 2400Mhz NB freki mellett, kipróbálhatod a CR1-et, vagy a CL8-at. - Gyakorlati haszna mondjuk semmi, de az érdekesség kedvéért.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12723 üzenetére
1,66, ne izgulj a színek miatt. Bírják ezek 2 voltig is! 1,8-tól piros lesz amúgy...
Ha elkezded emelni az NB fekit, elképzelhető, h 1.7v környékére is fel kell emelni a Ramok feszültségét. Nem tom, h mennyi most az NB, de 2400Mhz-hezl 1.25v-ra emeld fel minden további nélkül a CPU NB-t. -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12721 üzenetére
Ja.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12719 üzenetére
akkor told vissza a cpu-nb feszt...és a ramnak adj 1.65Vot.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12717 üzenetére
ebből KB semmi nem jön le az idpzítésen kívül .
gyári 1600mhzhez mennyi feszt mondanak?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12715 üzenetére
ramoknak mi ka gyári értékei?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12713 üzenetére
oké...de ráér holnap...ha már ugy sem teszteled most.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12711 üzenetére
igen. az lesz.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12709 üzenetére
cpu-nb.
van külön NB is...annak nem kell.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12707 üzenetére
oké...
mennyit kap most?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12705 üzenetére
nincs értelme így tolni.
adj egy lépcsőfoknyi fesz a cpu-nbnek. vszínű az kér feszt.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12703 üzenetére
van topik rola. keress rá prime keresőszoval. 1hszben le van írva érthetően...de nem egy bonyolult progi.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12701 üzenetére
majd visszanézek még...
ha stabil a ram is, akkor mehet majd az NB is...olyan 2400-2600mhzig...előfordzlhat, h cpu-nb kér feszt. blenddel tesztelheted azt is.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12699 üzenetére
IBT nem kell már.....
a proci stabil.
csak a belnd...1 ora elég.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12695 üzenetére
prime95 tesztprogi blend tesztje, az a Ramokat terheli, érdemes 1-2 órát futtatni legalább. Grat az eddigihez, egész jó elsőre!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12695 üzenetére
prime95.
blend teszt.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12693 üzenetére
igen. 1600ra.
de blendet ereszd rá.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12691 üzenetére
igen. kerek a történet
a proci stabil.
most mehet a ram OC. rá egy teszt.
utána meg az NB OC.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12689 üzenetére
hát hajrá.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12687 üzenetére
1 lépcsőfonyit...
mindig csak annyit kell, ha éppenhogy majdnem stabil.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12685 üzenetére
nem kell kikapcsolni a c'n'qt...
semmi mást nem kell állítani...csak procifeszt. az lesz kevés neki. hő teszt közben hogy alakul?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12683 üzenetére
igen.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12681 üzenetére
intel burn test.
10 kör. max stress.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12679 üzenetére
procira tolj inkább IBTt. gyorsabb
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12677 üzenetére
ha a proci már stabil, akkor mehet 1600ra és akkor megint kezdhetsz tesztelni. ameddig belövöd a procit, addig 1333.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12672 üzenetére
everest stabilitás teszt kb arra jo, h megnézd , h kb internetezéstől fagy e a gép
prime, IBT vagy LinX. ezekkel tesztelj.
táp miatt meg ne aggodj.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12672 üzenetére
Nyugi, a táp majd teszi a dolgát, saját szabályzója van. 20-as szorzó? A táp hőjét miért nézted, nincs más venti, ami kiszívná a házból a levegőt, a táp szellőzteti a házat is? (Ha nincs, tegyél hátra egy ventit a házra, h legyen valami légmozgás is!)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12667 üzenetére
akkor CPU fesz normal. és emelgesd a szorzot.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12665 üzenetére
955-nél 20-as szorzóval jön ki a 4GHz, nem? Akkor 20-ra. Az alap 3200/200=16.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12665 üzenetére
feszt írt.
a frekiket te tolod majd fel
mekkora orajel a cél?
de mondom...előbb alapfeszen teszteld ki. lehet nem is kell feszt emelned.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12661 üzenetére
mivel giga lap így első körben normal értékre. lesz ilyen érték minden fesznél, h normal.
de mivel szorzoval fogsz emelni prociorajelet így egyelőre elegendő a cpu feszt normalra tenni...aztán ha eljutsz az nb orajel emeléséig, ott is normal fesszel kezdj...nem minden esetben kell emelni.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12662 üzenetére
CPU NB 1,25 (a normál érték 1.1)
CPU 1,45 (a normál érték 1.4)
Aztán adjad neki, ami a csövön kifér, ha az NB frekit is tolod, kellhet plusz fesz a Ramnak is. Ha összejön a 4GHz, lehet örülni. C1E-t ,CNQ-t disabledném 4GHz-es tuning mellett.
NB frekit nyugodtan emeld, sokkal többet jelet mint a CPU freki emelése! A HT frekit nem kell bántani. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12659 üzenetére
legelső dolgod a cpu fesz fixálása.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12657 üzenetére
NB frekit is pörgessed hozzá! 2400Mhz simán megy egy kis plusz fesszel.
-
Semm1
tag
válasz
ilovedigweed #12653 üzenetére
Én 2006-ban raktam össze életem első gépét, így visszaemlékezve vicces hogy 1 napon kereztül nem tudtam miért nem jó, pedig csak a PWR gombot nem kötöttem rá az alaplapra...
Grat a géphez ! -
Gyufaaa
veterán
válasz
ilovedigweed #12653 üzenetére
Grat a cucchoz!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12646 üzenetére
hát nézd meg
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12644 üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12642 üzenetére
akko jooo
mehet a teszt. na nem alaporajelen...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12640 üzenetére
akko jo
alaphűtő van?
-
kop8
őstag
válasz
ilovedigweed #12637 üzenetére
Én is így csináltam csak airsoft puskával
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12637 üzenetére
lol
megvan mindennek a helye...keresni se kell...mivel van probléma?
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12607 üzenetére
Ezek a lapok nagyon egyformák, szilárd elektrolitos kodikat használnak, 8+1 fázis van rajtuk, a tuningot illetően nem lesz eltérés. Csak a SataIII interfész az újdonság. A 770-ek közül a 770TA nyújtja a legtöbbet, ha mégis ennél maradnál.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12600 üzenetére
Igen, ill. a szolgáltatásokat, amiket a lap nyújt. Mivel Ganninál tervezed a vásárlást, és a 870/770 szinte egy árban van
(- Alaplap Gigabyte AMD AM3 GA-MA770TA-UD3: 19.990,
- Alaplap Gigabyte AMD AM3 GA-870A-UD3: 22.990,-), vedd a 870-est. A két lap között az SB tér el elsősorban, az SB850-en már Sata3 csatlakozó van, aminek a hétköznapi életben sok jelentősége nincs jelenleg, viszont csak ez az újabb. -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12591 üzenetére
Nekem ez jutott még eszembe olcsó lap kategóriában: [link], most éppen nincs az iponnál, de biztos meghoznák hamar, ha kérnéd. Hardverkernél sincs rakin, de rá lehetne kérdezni ott is. 20k-ért nagyon korrekt.
Nem nehéz a 955-öt tuningolni, de azért a 4Ghz eléggé a chip maximuma, és az NV450-hez nem is igazán kell tuningolni szerintem...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12582 üzenetére
+1 giga...
de csak mert nem csipázom asust...de ahogy látom a többiek is a giga mellett vannak
(#12585) pedrő ha a proci is akarja, akkor 4ghz+
-
Cadal
őstag
válasz
+1 giga.
-
finest
addikt
válasz
+1 Giga. A 770-es lapok miért estek ki? Nagyon kell az SB850? 770TA-UD3 20k körül már kapható. Csak mert múltkor még nagyon alacsony költségvetésen voltunk.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12578 üzenetére
gyengébb a hűtése, mint az extremenek...akkor inkább a giga. bár annak se acélos.
-
gbal65
aktív tag
válasz
ilovedigweed #12578 üzenetére
Sztem a 870-es Gigát vedd, AsRock nem olyan jó tuningban, oliba vett procit ami elég tuningos pretested példány, és olyan 1,36V-on viszi a 4GHz-t, s AsRock lapban csak 3,6-ot visz neki. Lehet nem pontos feszt meg órajelet mondtam, de az tuti hogy volt nála -200-300MHz minuszba a lap miatt.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12575 üzenetére
-
Gerisz
addikt
válasz
ilovedigweed #12566 üzenetére
Az iponban nem fogják neked megnézni. Nem foglalkoznak vele.
Én is végigkérdeztem sok boltot és az volt a válasz, hogyha nem a megfelelő lesz akkor küldjem vissza és küldenek másikat. (ha az se az amit én akarok akkor azt is, és játszhatunk)A hardverkerben viszont megnézik neked! Az tuti!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12564 üzenetére
miért ne lenne benne L3? az összes phenomban van...
-
Semm1
tag
válasz
ilovedigweed #12564 üzenetére
De, van L3 Cache, nekem is ilyen van.
AMD oldalán van pár érdekes elírt és kihagyott dolog. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12562 üzenetére
sztm félreinformáltak.
kérdezz rá, h a dobozon vagy procin, merthogy mindkettőn megtalálhato az a számsorozta, amiből kiderül a stepping , milyen kod van.
ha HDZ955FBK4DGM M betű a vége, akkor C3.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12560 üzenetére
c3asok nem voltak?
sztm már csak olyan van
C3asat érdemes venni, ha kel la tuning...
-
lsc
nagyúr
válasz
ilovedigweed #12533 üzenetére
Le se kell tiltani, ha beraksz egy videokártyát a lap "letiltja" az alaplapit.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12528 üzenetére
Jó az, amit darálow javasol, MSI lapot nehogy vegyél! Nem kell NV chiphez ATI VGA, meg aztán úgy is letiltod a BIOS-ban, szóval nem sok vizet zavar...
Visszatérve a 4 mag kihasználására, szerintem az Nv450-hez elég a két mag, de hátha lesz erősebb VGA is a gépben. Felesleges azon izgulni, h a játék optimalizálva van-e négy magra, a GPU sokkal többet jelent, ráadásul annyira gyatrán optimalizálják a játékokat, h már csak ezért is felesleges ezen agyalni. Ha már felemlegettétek a Black Opsot pl., hát a grafikája nem indokolná, h x4 fusson csak akadás mentesen.
Szerintem is vegyen x4-et, de kicsivel korábban itt még egy 3+1 fázisú lapot fejlesztgettünk, ami még csak nem is támogatta a CPU list szerint a 955-öt, ill. kizárólag a 95W-os kiadást. Hát abba a rendszerbe bőven elég lett volna egy kétmagos. Általában az a véleményem, h két/három mag magasabb órajelen legtöbbször jobb mint négy alacsonyabban. És most nehogy azt mondja valaki, h az x4 időtállóbb lett volna abban a lapban, DDR2-vel, meg Nv450-nel...
És akkor azt még meg sem kérdeztük, h milyen felbontáson játszik..ilovedigweed: A 880G újabb chipset és egy árban van az Anusszal...
-
Gerisz
addikt
válasz
ilovedigweed #12528 üzenetére
Semmi gond nem lesz NV karival AMD chipsetben. Ennyi erővel az Intelben mind a kettő szar lenne.
Az NV chipek meg szarok egyébként is.
Az As(h)rocknak nem kis köze van az Asushoz -
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12521 üzenetére
hamis.
12523) ilovedigweed ugyan ott az asrock 870 extreme. de jobban jársz ha van alaplapi is. néha nagy segítség lehet.
(#12526) ilovedigweednem.
#12522) Tomko78 ezt hogy érted?
-
Tomko78
őstag
válasz
ilovedigweed #12521 üzenetére
Hát ja nem nagyon csipi a amd chip a nvidia vgakat de lehet semmi gond nem lenne vele
-
Tomko78
őstag
válasz
ilovedigweed #12518 üzenetére
Szerintem ezt vedd
[link]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12518 üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12516 üzenetére
40Kig kell lap? vagy 40Kba lap+ram?
nem kell nvidia chipes...
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12505 üzenetére
Bocs, ha kicsit drasztikus voltam!
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12501 üzenetére
Figyelj, ne foglalkozz DDR2-es konfig felújításával, gyűjts hozzá, és építs olyan gépet, ami legalább egy pár hónap után is többet ér egy kalap kakiknál! A linkelt lap biztos jobb választás lenne mindenesetre.
A játékokhoz nem kell négy mag, alig van játék, ami kihasználja, vegyél 2 vagy 3 magos Phenomot, legalább marad pénzed is, és a lapod is elbírja. A mostani proccidnál így is fényévekkel jobb lesz, játékokban meg úgy sem veszed észre az X4 hiányát. Közben gyűjtögess, olvasgasd a fórumot és akkor legközelebb már nem futsz bele ilyen hibákba, mint ez az NV chipes őskövület alaplap. -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12498 üzenetére
3+1 fázisa van, az egy dolog, h ráírják, h az x6-ot is viszi, csak azt nem, h meddig, a BIOS képernyőig?
.... (Nem látom értelmét a fejlesztésednek. Ehhez a laphoz, bőven elég egy két vagy három magos procc sok tuninggal, mint az x4 alapórajelen...)
Ugyen láttad, h a 955-ből csak a 95W-os verziót támogatja a lap a CPU support list szerint? [link]
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12496 üzenetére
Miért veszel akkor pont Phenom II x4-et? Az aprón lehet kapni tesztelt, négymagosítható Phenom II 555 proccokat [link], [link], nézz valami értelmesebb lapot, amin a feszültségszabályzók el is bírják majd a négymagost. A DDR3 árak is nagyon lementek....
A 2000MT nem jelent érezhető különbséget egyébként. -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12493 üzenetére
Miért nem veszel egy picit újabb alaplapot? 785-770 chipesek is azonos áron mennek.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
ilovedigweed #12493 üzenetére
Ha játékra kell a konfig akkor szerintem sokkal jobban járnál egy (768-s) 460GTX kártyával. Az aprón találhatsz is ha hajlandó vagy picit többet áldozni
-
Tomko78
őstag
válasz
ilovedigweed #12062 üzenetére
hát kifele füja házbol csak érdekesége a 2 venti elvan tolva a siktol
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12056 üzenetére
meg mennyi V kell hozzá? 20?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest