- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
Nyilván mivel nincs X6-osom ezért gyakorlati tapasztalataim nincsenek. De most őszintén Jim belelapozol az X6 topikba és megnézegeted ott mit értek el a tulajdonosok. Bár ott is dúl az alulfeszelési láz. Amit én láttam, az olyan 4,0 - 4,2 Ghz-et el lehet érni ezekkel a procikkal megfelelő feszültség hozzáadásával.
-
Cadal
őstag
Osztom Ger_man nézetét, miszerint nincs ilyen összefüggés a CPU/NB órajele és a CPU órajele közt. Emelheted mindet, amíg van értelme persze elfogadható feszültségen. Nálam 3600Mhzes CPU órajlnél 2400Mhz-es CPU-NB órajelnél 1,25v-ot adok neki (alapból 1,1V giga lap).
Valszeg lehetne még az órajelen emelni, vagy a feszt csökkenteni, de nincs kedvem kínlódni vele.. -
Ger_man
senior tag
Szia,
nekem alapból 1.200volt az NB feszültségem 2000mhz-es sebességgel... 2400mhz-re húztam, de csak 1.300voltal stabil (ami elég magas, de ez van). Emellett PII X4em van 3.4Ghz-re húzva.
És szerintem nincs semmi féle kapcsolat aközött hogy mennyin megy a CPU-d...Ger_man
-
Whaazzup
senior tag
Szia.Általánosan mondom,bárki cáfolhatja.Az a lényeg hogy a tuning alatt a rammok feszültségét emelni kell a CPU-hoz képest,de semmi esetre sem túlzásba vinni.Szerintem a Dual chaneles ram kezelés nem igazán tuning álló minden lapnál,az előtt én mindig csak single módban használtam a rammokat ami kb,csak 6-10% -kal lassabb a dualnál.Tudom a mai lapoknál a slotok miatt nehezebb 4gb rammot singleben berakni.Hát ennyi.ÜDV.De ha másfajta rammot próbálsz lehet hogy nem fog CRC hibát írni ramja válogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bittorrent topik
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest