- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
whitehand
senior tag
válasz
Oliverda #458 üzenetére
látom nem érted... ha valaki azt állitja hogy megy 3.6 @ 1.2125v (stock 3ghz 1.35v) igy a proci ez ugye 20%os tuning ~10%kal kevesebb feszen akkor a 40%nak közel alap orajelen kéne mennie ehhez képest +10% kell a procinak a 40%hoz akkor valaki nem mond igazat vagy ennyire más lenne a 940 a 920hoz képest?
Az a kép már hihetöbb 33%os tuninghoz +~0.1 v
-
whitehand
senior tag
válasz
Oliverda #423 üzenetére
a Phenom 2 is ott körül lesz mire kijön amugy a jelenlegi árakkal igen kicsi lenne a haszonkulcs ha 299 lenne a 920 ára mert az jelenlegi árfolyamon 60k huf arra rájön még a vám az euba behozatalkor plusz az áfa itthon plusz haszonkulcs ez ugy kb 75-80k köz lenne valahol közben meg már kapni itt 68-72 közt nem csak hardveres bazárban hanem boltban pont az iponban
-
Cadal
őstag
válasz
Oliverda #418 üzenetére
Van egy-két AMD Phenom II 920 (Deneb) eredmény is.
-
DeckardCain
senior tag
-
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #369 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy mekkora feszültség mellett és milyen hűtéssel sikerültek ezek a szép eredmények.
---
[link] - Remark: the primary frequency of Intel Core 2 Quad 9400 is 2.66GHz, that of Q9300 is 2.50GHz, and AMD Phenom II is 3.00GHz.
Bluegene: azért a Nehalem teljesítményét nem kell leírni... Főleg, hogy a Phenom II-t nem a Nehalem ellenfelének szánják.
-
Atocha
senior tag
válasz
Oliverda #322 üzenetére
Nos már rég volt, szóval egy hasonlóra gondolok, akár megint csak fLeSs tollából.
Arra akartam utalni, hogy jó lenne ha a szélesebb magyar közönség is megismerné, hogy nem csak az AMD tud hibázni. Szerintem a Prohardver az egyik, ha nem a legnagyobb magyar Hardver hír oldal M.országon, tehát sokakhoz eljuthatna a hír. -
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #262 üzenetére
Amit még érdemes megjegyezni, hogy az Opteron-os alaplap(ok) sokkal inkább a 24/7 stabil működésre van kihegyezve mintsem a max. teljesítményre. ez igaz, mivel a shanghai és a deneb majdnem egyforma miért nem rakja be valaki egy AM2+-os lapba??
Aki nagy penge egy béta BIOS-t tud faragni nem? kár h nem -
Gorneck
legenda
válasz
Oliverda #262 üzenetére
Hááát a kommenteket átolvasva igen csak nem tetszett ez a teszt a nagyérdeműnek...
Kérdés, hogy akkor ez mennyire is reális teszt vagy volt e értelme...no meg rendes ram mit hoz a teljesítményen...
Amúgy a bios-ok nem kicsit vannak butítva ezeknél a rendszereknél...állítási lehetőség szinte nulla...sztem 1-2 ember egy ilyen láttán rosszul lenne...
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #225 üzenetére
Ha a skálázódást vesszük figyelembe, akkor a CMR Dirt az egyik legjobban megírt játék, hiszen kettőről négy magra váltva is gyorsult. A Phenomok itt nagyon jól szerepeltek, szabályosan lealázták a Merom-alapú Core 2 Quadokat, viszont a Yorkfielddel nem bírtak, a Penrynben található óriási méretű másodszintű gyorsítótár megtette hatását. A Phenom jó eredménye valószínűleg a magok között fennálló gyorsabb adatkommunikációnak köszönhető.[link]
igen ebben van valami, talán a valódi négyszálú alkalmazásokban(ebből egyre több van) még a mostani phenomok is villanthatnak, érdemes minden grafikon alatti magyarázatot elolvasni
-
csatahajós
senior tag
-
-
csatahajós
senior tag
válasz
Oliverda #183 üzenetére
Itt van némi bizonyíték a sráctól, hogy nem kamu:
"Quote:
Originally Posted by junkmonk View Post
can you post pictures of your setup and the deneb cpu so we know its not fake?
http://4.bp.blogspot.com/_lJdgLM3WR3...s1600-h/11.PNGhttp://3.bp.blogspot.com/_lJdgLM3WR3...s1600-h/10.PNG
http://markbench.blogspot.com/2008/1...-part-one.html
Crp1988 is offline Reply With Quote"Persze ezek 3D Mark pontok, tehát még kérdés hogy ez mennyire fog megjelenni valóságban, de ha igaz akkor tényleg nagyon, de nagyon bíztató!
-
bnss
veterán
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #169 üzenetére
Igazad van, erre nem is gondoltam. Ha még ezekben a lapokban is mennének a Phenom II-k, az nagy előrelépés lehetne AMD részéről - szvsz.
gyiku: HT korlát van.
Atocha: egyelőre nem tudni, hogy milyen teljesítménnyel érkezik a Deneb, azt a pár grafikont, amit ebben a topicban látsz, ne vedd "szentírásnak".
-
Atocha
senior tag
válasz
Oliverda #167 üzenetére
"300-350 dollára tippelem a 940 BE árát. Nagyban függ persze attól hogy mit tud majd ténylegesen felmutatni."
Nos ez mindenképp egy érdekes kérdés. Az ATI 4850-70-es kártyák árazása még csak hasonlatosnak sem mondható a gtx260-280-as megjelenéshez. Én reménykedem egy hasonló megmozdulásban CPU téren is. Vagyis hogy jóval olcsóbbak lehetnek, mint az Intelek. Értek ezalatt egy 10-30%-os különbséget is akár.
A képlet 1xü. Ha ugyanazon az áron jön ugyanolyan teljesítmény mellett az AMD mint az Intel, akkor vérpistikeintelcsávó miért váltson intelről amd-re? Az AMD pedig piacot akar/kell nyernie, hogy ha fent akar maradni a víz felszínén. Szerintem olcsóbb lesz azonos teljesítmény mellett és nem 5 ft-al. -
bnss
veterán
válasz
Oliverda #167 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés, ha technikai akadálya nincs (lábkompatibilis, más probléma hirtelen nem jut az eszembe), akkor elméletileg műkődniük kellene.
Ha a pénzügyi szemüvegemet veszem fel, akkor ez egy marketing fogásnak láttatja magát, miszerint vegyen mindenki, aki Phenom II-t szándékozik használni új alaplapot (és mivel chipset terén igen jól áll az AMD, lehetőleg ilyen chipsettel szerelt lapot.)
300-350 dolláros induló ár elképzelhető, az lesz érdekes - az árakra vetítve -, amikor februárban jönnek az AM3-as CPU-k.
-
laci666
senior tag
válasz
Oliverda #154 üzenetére
Phenom II X4 920 - 2.8 GHz, 4-Core, 2MB L2+6MB L3
Phenom II X4 925 - 2.8 GHz, 4-Core, 2MB L2+6MB L3
A két proci között mi a különbség a megjelenési dátumon kívül,mert én nem láttok semmit
4000Mhz =1,6v nem sok ez egy kicsit.
Én eddig max 1,5-1,55v adtam a procinak léggel. -
bnss
veterán
válasz
Oliverda #154 üzenetére
Puccs az AMD-nél.
Nyár elejére tervezem a CPU cserét, addigra remélem megjön a 790GX lap is. Remélehetőleg úgy lesz az NDA és a raktárkészlet felhalmozása, ahogy mondod. Erre mernék következtetni abból, hogy nem hozzák ki a Denebet karácsonyra, hanem inkább januárban "elárasztják" velük a piacot.
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #124 üzenetére
QX9650@4400mhz+4870X2@832/950=24823p
phenom II@4000mhz+4870X2@750/900=24312p
nemtudom, én ebből azt szűröm le h a deneb erősebb lesz a quadnál(pláne ha Vista alatt tesztelték, SzlobiG egy kiherélt XP-n ami gyorsabb), nagyon biztató, meg kéne kérni SlobiG-et egy QX9650@4ghz+4870X2@750/900-ra biztos kevesebb lesz mint a denebbel(ennek alapján)
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #118 üzenetére
Értem, hogy mire gondolsz, de én is le tudnám írni, hogy már átléptük a 6GHz-et, legalább valami "gagyi" CPUZ shotot kirakhattak volna. Vagy az NDA miatt nem lehet?
Nekem nincs szükségem arra, hogy ilyen gyorsan ketyegjen, mint már mondtan én egy alacsony fogyasztású példány szeretnék majd (persze ha egy kicsit feljebb lehet pöckölni feszültség emelés nélkül, az még egy piros pont).
-
Márk
senior tag
válasz
Oliverda #114 üzenetére
Hali!
Akkor ez egész jó eredmény a Phenom II-től, igaz?
Remélem, hogy ez a Phenom II valóban ütni fog, mint ahogy azt a tesztek is sugallják, és akkor majd valamikor könnyes búcsút veszek a jelenlegi Athlon 64 X2 6400+ Black Editionomtól egy Phenom II kedvéért....
Üdv.: Márk
-
leviske
veterán
-
-
-
leviske
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Magisk
- Autós topik
- Renault, Dacia topik
- Filmvilág
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest