- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz
Alister71 #20239 üzenetére
Szia!
Úgy látom, te eléggé benne vagy a témában, szóval kérdeznék még, ha nem gond.
Most van időm, csöppet elkezdtem húzni a procit, nézem, mi a vége.
Belőttem a CPU NB-t 1,2 V, 200X13-ra, ahogy írtad, már alapon segített rajta. Nagyon jó ötlet, AIDA-s bench-eken láttam, hogy gyorsult is szépen. Érzetre is, de az nem volt nagyon feltűnő.
Na már most elkezdtem emellett CPU fesz és szorzót állítgatni, majd Prime95-el tesztelgetni.
Először 3,8 GHz-et céloztam be, UEFI-ben belőttem 1,3625 V-ra a feszt (alatta Win nem indult), betöltött, CPU-Z és Prime indít. CPU-Z és AIDA szeritn a feszkó 1,3625 helyett 1,328-1,336 V. Ezen már lestem, úgy látom, alulfeszel a lapom. (AsRock 970 Ex. 3)
Kb 2 perc Prime után a 4. mag hibázott ,a többi futott.
Ok, restart, feszt feljebb toltam 1, 3875-re, ami CPU-Z szerint terhelve 1,344/1,352/1,36 V. Mondjuk üresben 1x 1,4re is felugrott, azon még jobban lestem...
Majd így küldtem rá a Prime-ot, 10-15 percig betonstabilan mentek a magok, de pikk-pakk 61-62 fokos lett a proci, mivel még sajna az Alpenföhn hűtőt nem tudtam megvenni, majd fizetéskor, szóval nem nyúztam tovább. De egyelőre okésnak tűnik.Annyit kérdeznék, hogy ez így okés? Vagy mit érdemes még állítanom? Esetleg a CPU NB-n valamit? Feszültségben lehet még feljebb lépkedni? (4 Ghz lenne a cél minél értelmesebb feszkón. )
Ja, a memóriám 1600as 2X 4 GB Kingston HyperX Blue, unganged módban. Ezt nem tudom, mire jó, maradjon így?Köszönöm válaszod.
-
Tibi86
aktív tag
válasz
Alister71 #20226 üzenetére
250 az fsb. HT 8-as szorzóval 2000, NB 10-es, így 2500.
A ramok miatt használom így, mert 4 modult nem tud meghajtani a memvezérlő 1066MHz-en.(persze ezt akkor még nem tudtam, mikor beszerztem ramokat)
De ha fsb-t emelek, akkor mennek hibátlanul.Köze lehet a dologhoz??
-
pr1mzejEE
addikt
válasz
Alister71 #19536 üzenetére
Egyet értek. Én cod4-ben mértem fps-t, mivel leginkább azzal játszom és 4ghz valamint 3.6 ghz-hez képest nemhogy nőtt, hanem csökkent az fps. Skyrimban viszont nagy előrelépés volt (városokban). De majd letesztelem 3.6-on is.
Valószínűleg visszaveszek én is feszből egy kicsit és 3.6-on fog járni.
Így még véletlenül sem tudom az ostoba turkálásommal a BIOS-ban elrontani a gépet.Köszönöm a segítséget!
-
laca000
őstag
válasz
Alister71 #19516 üzenetére
Már 1.45 ön ment, próbáltam csak FSB-vel, csak szorzóval, kombinálva is.
De a feszültségen és a szorzón, FSB-n kívül mást nem állítottam.
Volt, hogy stabil volt egy ideig, amikor a szorzót piszkáltam aztán játék közben kivágott az asztalra.
A CPU NB-hez viszont nem nyúltam, próbáljam azt?
-
apollo12
veterán
válasz
Alister71 #19486 üzenetére
igen 960T
hát elmúltak a bf3 ban a cpu limitem és 65% ment csak a bf3
a régi 4magos meg 90-100% között ment
és 3dmark 11 alatt 825mhz ment csak a vga és 6071 pntot értem el
amikor meg 875mhz volt a vga akkor a régi procival csak 5989pont
ma még megnézem mit tud ha 875mhz járatom a vgat
-
-
-
-
válasz
Alister71 #18937 üzenetére
A leírásomban is szerepel, hogy mindkettőt használom.... és régóta AMD párti vagyok. Az I5-760 muszájból' van a másodállásos helyemen egy stúdióban. Az X4-955 meg otthon.
Na mármost.... Mindkettővel HD videót vágok... sokat... ugyanazzal a szofttal' és ugyanúgy W7 64bit alatt.... ugyanúgy DDR3 memóriával és ugyanúgy olyan alkalmazással ami nem támogatja a CUDA-t (azaz videókártya független)
---> Az öreg I5-760 jobb az alapfeszen 3,6-ra húzott 955BE-nél. Érezhetően... Ez van...
Csalódtam is... de azért elmegy otthoni vágásra a 955-is.
Ezek a tények...Megbántam-e a 955-t othonra? NEM! Nekem jobb választás volt ár/teljesítményben, mint az I5.
-
Genji
őstag
válasz
Alister71 #18555 üzenetére
A 2600 be se bootol 1,25el. 1.2vel tűnik stabilnak a 2400. Elég fos, de nagyobb baj, hogy csak akkor tudom húzni az nb-t ha a cpu alapon van. Ha amúgy prime stabil emelt cpu órajel mellé akármilyen nb húzást állítok egyből nem bootol. Ez mi már? Kell vmit kikapcsolni, pl energiagazdálkodás?
-
apollo12
veterán
válasz
Alister71 #18527 üzenetére
hát nálam még az 1.35 se volt stabil 2900mhz en
asszem 1.4voltig el lehet menni, pl nálam valamiért 2.6ghz fölött már instabil az l3 cashe
most 1.05volton 2432mhz en megy stabilan, lapon csak ennyit bír sajnahasználatos 2.4-2.6ghz között maradni, legtöbb 1.1-1.2volton tudja
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Alister71 #18507 üzenetére
Boccs, hogy beleszólok, de érdemesebb a legújabbat letölteni a hivatalos honlapról. Nálam a 26.6-ossal sokkal előbb hibázik ha instabil a tuning.
(#18509) h1n1_900: Biztos jót töltesz? Nekem 300-al jön. Próbáld így. (32 bites)
-
goodboy007
senior tag
válasz
Alister71 #18485 üzenetére
Kikapcsolt állapotban is kékhalál, szóval tényleg ez a vége. Az eddigi 3,6 helyett 3,7-ig jutottam, szóval 100MHz-et nyertem rajta. Amúgy 54 fok volt 2 óra Prime után is.
Most már hagyom a fenébe, a Bullokat még így is lenyomja játékokban
, úgyhogy a Trinity-ig marad mindenképp ez a proci.
-
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Alister71 #18416 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztam.
"Az tök mindegy, hogy szénné feszeled vagy "éhezteted" a procit az Idle órajel/fesz. mindig ugyan annyi lesz (nálam)."Nálam tökmindegy, hogy húzom vagy alulfeszelem a procit mindig 800MHz/1V marad az Idle.
(#18417) D.Orion: Nem kell elnézést kérni, hanem nem kell bekötni másokba ráadásul alaptalanul, mert mint látod te beszélsz hülyeségeket, mert nálam nem így van hiába próbálsz itt okoskodni.
(#18419) Lord Vader: Délután több időm lesz lefotózom nektek. Tényleg így van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest