- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt
válasz
Redneck #22269 üzenetére
Redneck, Zuzu000: a Bios ganged/unganged módja nem tévesztendő össze a CPUMsr ganged/unganged módjával. A Biosban a memória vezérlési módot jelenti. 2x64bit vagy 128bit. A CPUMsrben pedig a magok energia gazdálkodását. Nincs jelentősége a programok futása szempontjából, a fogyasztást csökkenti csak.
-
-
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Redneck #22122 üzenetére
Szerintem elvész a garancia. Beviheted szervizbe, de nem tudom mit fognak hozzá szólni.
Igazából sok garanciás ügyet hallottam már hogy megúsztak emberek, úgy hogy simán vissza rakták a gyári hűtőt, aztán simán cserélték az adatott alkatrészt mintha mise történt volna. Valaki mesélte lanon, hogy egy kártyának a nyákját megroppantotta a hűtővel amit épp szerelt rá, visszarakta a gyárit, és gariba kicserélték.
Amúgy gyárilag nincs ezen olyan pici borda, ha nem feszeled az NB -t, akkor szerintem el kéne vigye, ha a házadban valamennyire kering a levegő. -
-
BalaNce87
addikt
válasz
Redneck #22000 üzenetére
Igazából nem is a hőmérséklet a kérdés, hanem az hogy elég hangos lesz a hűtő ha ennyire melegszik. És szerintem nem nagyon van olyan hűtő, amin nem pörög fel a venti ilyen melegedés közben. A CM Hyper kb 1300-1400 ig elég halk. 1500 körül már hangos, a házból is kihallatszik nekem. Márpedig folyamatos terhelés mellett 1600-1700 re felpörög. Prime alatt még gyorsabb és 60 fok körül van.
-
BalaNce87
addikt
válasz
Redneck #21979 üzenetére
Itt mekkora feszültségek vannak?
Én 1.296 on járatom 3.8-on és játékok alatt soha nem fagyott még...
CPU NB 1.175 ön megy 12*206-on
HT 11*206-on
DDR3 1.344V 9-9-8-24 1600És hozzáteszem az alapfeszültségem 1.325 3200Mhz-hez. Ennyit még soha nem adtam a procinak, mert a 3600 at atomstabilan vitte 1.216 körül.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Redneck #21977 üzenetére
LinX el tesztelj.
Most akkor mivan? 1.4 el fagyott 3700 on? És hogy jött az 1.475 a 3.9 hez? Totál káosz amit felsoroltál.
Normálisan teszteld végig ez így semmit nem ér.
Beállítasz egy 1.375 öt, emeled a szorzót felesével míg a teszt meg nem makkan az első pár percbe, utána mész visszafele, aztán tesztelsz, 3 óra LinX alatt én nem mondom stabilnak egyáltalán.
Aztán mész felfele a feszültséggel is egy lépcsőt, aztán nézed mennyit tudsz még rárakni szorzóból. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Redneck #21974 üzenetére
CPU-NB húzással tudod az L3 sebességét és a memória sebességét növelni, ami játékokban is segíthet.
Ennek a szorzóját is tudod növelni a BE prociknál.
Én 1.425 fölé nem mennék, valamint cpu-nb nél 1.325 fölé.
Próbálgasd hogy ezekkel az értékekkel meddig tudod emelni a szorzókat. Először a cpu-nb-t hagyd, majd ha a cima cpu órajel stabil, utána jöhet az is. És 62 fok fölé ne nagyon enged, szerintem 1.375 volt felett már kifingik a TX3 tudása.
Azt is próbáld kideríteni hogy mekkora frekvenciánál érzed hogy a procinak túl nagy feszültség ugrásra lenne szüksége hogy tovább lehessen húzni. Az az érték az ahol vége van. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Redneck #21972 üzenetére
Az a baj hogy ez a 200 mhz ami a két mérés közt a különbség, nem egy nagy durranás. 5.5% os húzás.
FPS eket tekintve, 100 fps +5% az 105fps. Leszámolod a veszteségeket, stb, akkor alig van különbség. Ilyenre nem lehet teszt eredményt alapozni.
De egyébként is úgy néz ki hogy vga limit van. Monitorozhattad volna a teszt alatt a cpu kihasználtságot, akkor egyértelműbb lenne.
Úgy hogy az CPU-NB -t meg nem húzod, úgy az 1600 as ramból se nagyon tud profitálni a phenom, mert lassú hozzá az L3.. főleg hogy az időzítés is jóval több. -
BalaNce87
addikt
-
endruboy1
senior tag
válasz
Redneck #21828 üzenetére
Különben nekem is jól ment egy ideig a fentebbi beállításaimmal (alapfeszen húzva) de aztán huzamosabb BF3 alatt megint elhasalt. Úgyhogy most alapon használom sima C&Q-val meg IES-el aztán ha lesz majd valami komolyabb VGA-m mellé akkor megint bepróbálom esetleg a húzást. Bár így hogy tudom valszeg feszt is kell emelnem, már nem annyira szimpatikus. Ja amúgy szerintem a BF3 multinál nincs jobb stress teszt, nem az első ilyen tapasztalat ez itt a fórumon, hogy benchmarkokkal órákig megy és BF3 alatt meghal.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Redneck #21663 üzenetére
minden lehet xd
alaplap függő is a cnq támogatás, van olyan lap ami szorzó növelésnél már automatikusan lelövi a cool'n quiet-et, van amelyik csak bizonyos szorzók fölött kapcsolja ki (mondjuk 17,18 stb) és van olyan lap, ezek már az újabbak (970-es chipesektöl felfele) aminek nem számít se szorzó se "fsb", akárhogy húzhatod, visszaveszi takarékra, magyarul megmarad a cnq.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Redneck #21661 üzenetére
http://phenommsrtweake.sourceforge.net/
szervízkonfiguráció almenü alatt lehet előhozni az említett beállításokhoz szükséges ablakot
vizuális segédlet is van ha az angol nem megy jól, képek formájában, bár nincs garantálva 100%ban, hogy oc-nál/szorzó állításnál működni is fog, legalábbis egy bizonyos szint felett -
Márk
senior tag
válasz
Redneck #21620 üzenetére
Akkor is korrekt eredmény szerintem. Ha teheted, akkor szerelj be a házadba a cpu hűtő fölé és mögé egy ventillátort, nagyon szép huzatot lehet vele elérni a házban és a cpu is hűvösebb lesz.
A tied az ennyire tuningos példány, hogy alulfeszelni tudod ilyen sebességen?
-
-
BRIKLY
veterán
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Redneck #21572 üzenetére
C3-akban benne van a 4Ghz is. Jól húzható procik. Itt a topikban valahol van egy link. Nem jut eszembe a progi neve...
Természetesen baja nem lesz, de nem is árt neki, ha legalább üresjáratban visszaveszi a teljesítményt. No meg a villanyszámlának sem.
Megpróbálhatsz egy BIOS frissítést. Az sosem árt.
CnQ-nak sajna nem a feszültség nagysága, hanem az AUTO beállítás hiányzik. Azon viszont nem ajánlott húzni. Feleslegesen nagy feszt állíthat be a procinak. -
apollo12
veterán
válasz
Redneck #17645 üzenetére
hát ramtól nem lesz több fps-ed, inkább csak gyorsabb lesz a rendszer
szerintem próbáld cl4 en fsb vel tuningolni procit, és olyan 230fsb mellet 800mhz helyett 920mhz lesz a ram
a proci meg 3680mhz lesz 16 szorzón, de 17.5 szorzóra érdemes rakni ott már 4025mhz ami már ütős lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Béta iOS-t használók topikja
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest