- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17696 üzenetére
Fene a hűtésed.. 1,5v nél már elkell egy jó 20ezres hűtő.. vagy legalábbis tuti egy drágább.. lehet ,h a magasabb hőmérséklet miatt hibázik be? (bár nekem 60fölé 1,4on sem ment soha azért nem értem..
)
1,424v-on 4125ön elszállt simán és sajnos még 4000en is csak tovább bírja kicsit..
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.Az ő állítása szerint meg : 1.35V@4075
Talán messze áll kicsit a 2 egymástól..
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17694 üzenetére
Akkor 1,426ot mutat.. cpu-z és a hw monitor is.. kicsit sem droppol.. átvágtak kicsit vagy (L) user error?
(néha 1 századdal alatta vagy felette vana feszültség a megadottnak attól függ mennyit nyomok be neki pl 1,4@ 1,398, 1,25@1,26 stb.. ,de teljesen stabil.. beton.. szóval, ha nem a lap akkor a proci gondolom, nem?
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17680 üzenetére
HERR Z kollegának megvettem az előző processorát ami nálam csak így muzsikál..
1,296v@ 3875mhz , ami nem rossz, de feljebb már nem valami eget rengető..
4000nél már 1,375ön is elszáll fölfelé meg reménytelen.. a hűtőm egy hyper TX3 (lecserélve a venti) 2db gentleThypoon 90mmes szörnnyel
Így 3900on is 53fokos és teljesen csöndes a hűtő.. valami ötlet ,h hogyan tudnám feljebb tornászni a procit?
HERR Z azt állította ,h nála a proci 1,275v-on ment 3840et , 1,35v-on már 4080at, 1,4v-on pedig már 4200felett..
Nos nálam 3950-4000fölött drasztikus 1,425v feszültségen is elszáll már prime alatt.
NB 2500mhz, NB fesz 1,2v-1,3v ig adtam neki.. (1,2v-on stabil)
Valami ötlet? a lapom nem lenne elég jó? Nekem ez elég korrekt lapnak tűnik már...(atom stabil)
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17415 üzenetére
Köszi a választ.. most ,h jön a tél már nem is para ,h fog kicsit fűteni
nanus : a ventik a fölső 2slotot leszámítva mind be vannak téve.. 120mm-esek..
Ház tetején sajnos nem lehet ezzel a lappal használni őket (mással sem nagyon csak ügyeskedve), faragni meg nem akarok.. kicsit magasabb kéne legyen a ház, de így is jól szellőzik
Pont felfelé fúja ki a házból.. a hátsó venti meg kapja le róla a maradékot.. végülis nekem így jó... ez nem 1tuning proci egyáltalán.. alulfeszelni meg nem lehet
-
Sz.Miki
őstag
válasz
apollo12 #17339 üzenetére
Sajnos nem nagyon lehet elrontani a felszerelést, nem is értem, hogy egy ekkora hűtő miért nem csavaros, ez sima beakasztós karelfordítós rögzítést használ. Ráfeszül de azért nem olyan nagyon erősen mit a gyári.
Pasztát tettem alá egy nagyobb borsószemnyit és szépen egyenletesen elkentem.
A biosban eddig silent módban volt a pwm szabályzás profilja most átraktam standardra így már 1500-at pörög de még mindig eléri a 61C-fokot.A házban 2 rendszerhűtő is van, egy hátul kifelé szív elöl egy ami befelé szív.
A vga pedig kifújja a meleget a házból. -
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17286 üzenetére
Egykártyás rendszerhez viszonyítva már kurvára semmi értelme a tuningnak ilyen 3500-3600után érdemben nem gyorsul már.. 3700 a vége.. afelett már 0fps különbség egy cf rendszernél akkor én mit akarjak egy gtx 480assal ami max OC-vel gtx 580nak felel meg (vagy be is előzi kicsit)...
Az ATI kártyák mindig erősebb procit igényeltek ,h ki lehessen őket rendesen hajtani.. így 1kártyás rendszer esetén 1680as felbontásban már felesleges 3600felett járatni a Cpu-t.. ez világosan látszik a tesztből. ez van..
Aki meg cfben vagy sliben gondolkodik az úgyis erősebbet fog venni mint egy phenom x4-x6.. i2500k vagy bevárja a bulldikat ,h mire képesek.. ennyi
-
Colos1
őstag
válasz
apollo12 #17231 üzenetére
Igen, valahol ott van.
Csak azt nem tudom, hogy honnan ered, hogy az a "kupakhő"
Másik, a (#17217) -re: A drop az, amikor a terhelés hatására visszaesik a fesz. Ez a terheléstől függetlenül 0,025...0,028V -al a beállított érték alatt van, és ahogy leírtad, nálad is kb. 0,02V -al kevesebb. Arra gondoltam, hogy nem lehet, hogy 1,4125V-al küldi meg a VRM, de az érzékelő meg a magokban van, és ennyit esik a feszültség
Ez magyarázná azt is, hogy az Aida azért ír hülyeségeket, mert az a VRM által előállított feszültséget méri.
-
icons
addikt
válasz
apollo12 #16969 üzenetére
Közben találtam egy tesztet is: http://www.tweaktown.com/reviews/3872/arctic_cooling_freezer_13_pro_cpu_cooler_review/index7.html
És ez erőteljesen igazolja a halkságát az első hellyeldarky@: Ninja 3as sem rossz, de messze nem olyan halk, mint az AC (persze jobban hűt, de nekem most a hang a fontos
)
-
Bohir
tag
válasz
apollo12 #16924 üzenetére
Szerintem nem.
A sípolásból gondolom.
AWARD BIOS beep codes:High frequency beeeps while running: Overheated CPU
-
Alister71
nagyúr
válasz
apollo12 #16875 üzenetére
A TX3 is 130 wattot tud lehűteni, nekem 4.0GHz-ig elég. 1.375 volton, 59 - 60 fok a cpu.
A Freezer 13-al csak az a baj, hogy nem lehet elforgatni (bát a TX3-at se), nem mindegy milyen áramlású házba veszi az ember. Nekem elölről hátrafelé áramlik a levegő, ezért a TX3 pont jó rá, a 13-om alulról felfele áramláshoz jó.
Bár azt most nem tudom, hogy a hűtő lefogató keretet el lehet-e forgatni az alaplapon. -
Alister71
nagyúr
válasz
apollo12 #16673 üzenetére
Hidd el, hogy az összes EGO motoros játék előhoz bármilyen hibát, ezt nem a kisujjamból szívom.
De menjünk tovább. Ha már játék alatt nem hibázik? Mi alatt fog? Netezés alatt? Konvertálás alatt? vagy ???????
Nem mindegy? Miért nyugtat meg bárkit is ha a prime megy 8 órán keresztül?
Énfelőlem aztán biztathattok 24 órás prime-ra akit akartok, végül is nem az én villanyomat fogyasztják halál feleslegesen
-
csabika0001
senior tag
válasz
apollo12 #16670 üzenetére
Nem az
Hanem nem mindenkinek van kedve órákon át egy tesztet bámulni és várni hogy mikor lesz hiba vagy kék halál.
Részemről még mindig tartom azt hogy elég 30perc hogy eldöntsd hogy a megengedett hőmérsékleten belül maradsz e vagy nem másrészt amikor nagyon nem jó a beáll már itt el is száll.
Ezek után meg jöhet a game. Legalább ott nem unod magad. -
norbi0604
aktív tag
válasz
apollo12 #16661 üzenetére
Jelenlegi beállítás:
CPU szorzó: 18.5 (200x18.5=3700Mhz), 1.4000 volt, CPU NB: 13X (2600Mhz), 1.2000 volton. Most stabilnak tűnik, a F1 se fagy ki, de valami normális mérés is kellen neki, látom sokan a Prime95-öt használjátok, ezt ha felteszem és elinditom mit kell figyelni? És ez konkrétan mit tesztel? (CPU-t terheli 100%osan?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest