- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
válasz
old gray #4119 üzenetére
Az én tapasztalatom eddig az, hogy ami 15-20 perc alatt nem hibázik, az nagy valószínűséggel nem is fog. ( általában)
Ez a proci pl. 3700 Mhz-en COD5-el vígan fut, de prime alatt 10 mp-et se bír alapfeszen.
Otthoni userként eddig mindig bejött az a módszer, de természetesen kíváncsivá tettél, mostmár egyszer kipróbálom azt a néhányórás nyúzópróbát is.Az előzménye egyébként az, hogy akitől vásároltam, ( UD4-es lapban volt), ott is 3600 Mhz körüli frekin ment, és úgy teszteltük adás-vétel elött.
Majd itthon mindenféle dolgot csűrtem, csavartam rajta, és megállapítottam, hogy az előző gazdi által állítottak igazak, valamint az én lapom sem olyan rossz. Volt már 4 db orthos +1 db cpu stability egyszerre futtatása is, stb.....
Ez a 20 perc, csak azért 20 perc, mert feleslegesnek tartottam a fenti előzmények miatt tovább futtatni.
Tehát ezekkel az előzményekkel együtt kerek a dolog. Azért majd kipróbálom a Te által ajánlott módszert is, és természetesen tájékoztatlak az eredményről.
-
csiga8
senior tag
válasz
old gray #4114 üzenetére
Nem azon a pár forinton van a hangsúly....
Intelburntest letöltve, kipróbálva, működik. Igaz, csak 5 percet futtattam a maximum stress-t, de nem lett melegebb a procim, mint a prime alatt 5 perc alatt.
Ha akarod a képeket felteszem. Egyet futás közben csináltam a végefelé, egyet a legvégén, amikor gratulál. Ha jól emlékszem ugyanúgy 55-56 fokosak a magok, mint prime alatt.
Válaszaidban nem a szakmaiságot, hanem a cinikusságot kifogásolom, ezért is reagáltam úgy, ahogy.
Ez egy szakmai fórum. A kritikát a tőlem tapasztaltabbtól természetesen elfogadom, de csak az építő jellegű, segítő szándékút. Az irónia nem helyén való.
Köszönöm megértésed.
-
csiga8
senior tag
válasz
old gray #4090 üzenetére
Az UD3 rev 1.0-ra elég gáz hűtést rakni, rosszul vannak elhelyezve.
A rev 2.0-n már elég jó helyen vannak, az UD3T-n szintén.A lapom az én tápommal 2.225 V-ot ír, hogy annyit ad maxon a memóriának. Eddig bőven elég volt mindenre.
Az F5-ös BIOS pedig már jó, az elöttiek valóban felejtősek. -
Bluegene
addikt
válasz
old gray #4090 üzenetére
nem tökmindegy a lap ha úgyis szorzólockmentes procit tervezek?? Minek szórjam feleslegesen a pénzt?
és 8 ezer forintal drágább az UD4 az UD3-tól, croosfire meg tuti nem kell ezt előre megmondom.
hát frissítek biost, 2,1 volt fellett meg még nem adtam ramnak soha, elég az
-
csiga8
senior tag
válasz
old gray #4085 üzenetére
NB freki emeléshez hova adjak +feszültséget?
Állítólag sokat javít a teljesítményen, de nem tudom hogy kéne jól.
Jelenleg auto beállításon van. Ha átteszem manualra, akkor 9-es szorzóig jutok, a 10-nél már fagy. A rendszerem 15*240, 4.00 szorzó a ramoknál ( 960 Mhz), a memók 1066 OCZ repaer -
Scr1pter.cg
csendes tag
válasz
old gray #3673 üzenetére
erről (M4A79 Deluxe) valami vélemény?
-
Cane
őstag
válasz
old gray #3673 üzenetére
1 (+1) OFF:
Ha intergált vga mobo-t választok, akkor van arra lehetőség a tapasztalatok szerint, hogy az alaplapi vga nyomja a 2D módot (pl.: desktop, net, szövegszerkesztés, stb.), ha pedig 3D alkalmazást indítok (pl. játék), akkor standby-ból indul a komolyabb teljesítményű PCIE slotos kari? Legfőképpen az energiatakarékosság miatt kérdezem.
A másik, hogy az integrált vga (crossfire-ban) együtt tud számolni pl. egy 48x0 kártyával? -
Scr1pter.cg
csendes tag
-
kts88
aktív tag
válasz
old gray #3647 üzenetére
Erre anyit tudok mondani, hogy a sapphire 4850 dual slot vga-n két fázis táplálja a gpu-t, pedig a kártya tdp-je kb 100W ebben pedig oroszlánrészt vállal a gpu.
Csak normálisan meg kell építeni.
a kapcsolóüzemű tápoknál ha növeljük a frekvenciát akkor nagyobb teljesítményt vihetünk át a vasmagon v kisebb vas is elég. Jó péda erre a "digitális" pwm ott nincsenek is különálló tekercsek, mert a nagy frekvencia miatt ~1Mhz a tekercsek befértek egy icbe is. ilyen a radeon 4870-es karija, alaplap közül pedig dfi ut széria. -
somasz
addikt
válasz
old gray #3638 üzenetére
Native van bekapcsolva, nem tom, mi a különbség.
Még egy gondom van: ha itthagyom a gépet hosszabb távra, akkor hibernálja magát, és kattintással újraéled, viszont nem ad képet. Mi lehet a baj?1-1 óra prime sem dobott ki hibát(első és második teszt). Hőfokok is normálisak voltak
-
RtK
tag
válasz
old gray #3603 üzenetére
Miert nem ajanlanad az UD4H-t X4 tuningra? Mi a baj azzal az 5+1 VRM ellato fazisaval? Ezt kifejtened egy kicsit lecci, mert nem vagom ennyire a temat.
Amugy en is az 1100-es GSkillt neztem ki melle.
Tapnak meg a HX520 Corsairt, remelem eleg, vagy 620as inkabb ajanlott ala?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
old gray #3623 üzenetére
A linkelgetni szó azt jelenti, hogy össze-vissza másolok be mindeféle linkeket. Azért linkeltem be, mert az árlistában még nincs benne(utóbbi), és csak most láttam meg. Másrészt meg azért linkeltem be, mert nem láttam még, hogy szó volt róla. Nem azt mondtam, hogy a Q9300 jobban megéri, hanem azt, hogy számomra éri meg jobban, és ez nem ugyanaz. Erre a fórumra pedig csak ilyen öreg szürkék járhatnak?
-
antikomcsi
veterán
válasz
old gray #3439 üzenetére
Igen, nv chipes asus, de van ilyen jelenség amd chipes lappal is.
720-as x3-al nem tudtad kipróbálni, hisz nekünk 940BE-vel csinálja. És az előző procinál ami egy x2 6400+ volt nem csinált ilyet. Na meg persze más a lap gyártója is.
Szerintem a bioshoz, és a 940-hez lehet köze, nem biztos, hogy a lap sajátossága.
-
antikomcsi
veterán
válasz
old gray #3429 üzenetére
Azért mert Te baromságnak gondolod még így van. Pl. 13.5 és 14-es szorzónál +0.2V-od ad a procinak. Ha azt szeretném, hogy 1.4V-ot kapjon a proci akkor ezeknél a szorzóknál 1.2V-ot kell beállítsak.
És így is van, mert 13,5x268-on ha 1.2V-ra állítom akkor megy a proci, mert igazából 1.4V-ot kap. Viszont 18x200-on ha 1.2V-ra állítom akkor meg se nyekken, mert akkor 1.2V-ot kap. Ha felrakom 1.4V-ra rögtön beindúl.
Azt, hogy miért? Ne tőllem kérdezd.
-
-
bnss
veterán
válasz
old gray #3162 üzenetére
Gondolom nem az AM2+ foglalatos lapokra fognak BIOS-t fejleszteni a gyártók - amennyiben ez szükséges -, ill. a következő Phenomok nagy valószínűséggel menni fognak az AM3-as lapokban, remélhetőleg idővel megéri a DDR3-ra váltás - értsd ez alatt a megfizethető kategóriájú tuningramokat. Hirtelen ennyi.
Nem súgott senki semmit, reménykedem, hogy kicsit javult a helyzet, és nem 310 körüli EUR árfolyam lesz a jellemző addigra.
---
FONTOS! Megváltozott az OC lista címe, itt érhető el mostantól!
-
slett27
addikt
válasz
old gray #3148 üzenetére
Alaplapi kérdésben nem tudok érdemben hozzászólni, azt vettem mint Oliverdának van, gondoltam Ő tudja mit vesz.
Eddig semmi gondom vele, az összerakástól a telepítésen át, tegnap 2 óra COD5, teszi a dolgát.
Viszont elfelejtettem +feszt adni a RAM-oknak, 1,8V-on működtek még tuning alatt is, közben winrart futtattam és így is bírta 2,1-2,2V helyett ami nagyon pozitívum. Valójában hogy mennyi feszt ad a lap a RAM-oknak azt nem tudom.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
old gray #3140 üzenetére
Negatívan nem befolyásolja.
A RAM-nál meg azt nézd meg, hogy a gyártód benne van-e legalább valahol a listában.
J&W Extremeje van még ebben az árban, bár amikor legutóbb olvastam akkor volt gond a BIOS-szal.
Esetleg az ASRock 790GX-es lapja is jó lehet, többeknek ment benne 3900MHz-et a 920-as a rippingen.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
old gray #3137 üzenetére
MSI-hez:
Csak DKA-s lapot vegyél, a KA-val vannak problémák. A fő különbség itt a BIOS-ban és a lap hűtésében van, na meg persze a hozzáadott cuccok számában és a +1db PCI-E x16-os sínben.
RAM-os kérdést az alaplap RAM-kompatibilitási listája válaszolja meg, itt találod: [link]
A két DKA lap BIOS-a azonos, az 1.5-ös és 1.6-os verzió a legjobb a laphoz.
Ezt a gyári fesz. dolgot nem tudom mennyi, de ebben a lapban 2.3V a plafon RAM téren.
=====================================================
Gigabyte:
DS4 = 790X+SB600 => régi lap, gyenge tápáramkör (csak névlegesen 140W-os), gyenge az egyéb hűtés is, mint volt tulaj nem ajánlom komolyabb CPU-hoz
DS4H = 790GX+SB750 sokkal korrektebb, ezzel már lehet valamit kezdeni
Ha int. VGA nem kell, akkor pedig még UD4 is lehet.
=====================================================
Déli híd nagyon hűvös, ezzel nem lesz semmi gond. MSI-nél össze van kötve az északi híddal is...
-
Gyuri27
félisten
válasz
old gray #2643 üzenetére
Hehe. Volt neked mással is. Meg lefoglalsz valamit és nem veszed meg. Vagy épp beirogatsz más aprójába mit mennyiért ad. Szóval majd ha fedhetetlen leszel, térjünk vissza erre.
Addig meg mivel mindenki ember hibázhat is. Meg ha jól tudom téged ott nem is szolgálnak ki.Bon3ss: én a foxxitól idegenkedem. Bár lehet ez is ilyen asrockos féle fóbia csak és a lap meg kiválló.
-
bnss
veterán
válasz
old gray #2639 üzenetére
"Várható a közeljövőben árcsökkenés?"
Ha erre tudnék válaszolni - a jelenlegi EUR-HUF-USD árfolyamot figyelembe véve -, akkor már milliomos lennék...Hogy a témába is vágjon valamelyest a hozzászólásom, Foxconn A7DA-S alaplapon is elgondolkoznék, ~24k, de 790GX és SB750 csücsül rajta.
-
Oliverda
titán
válasz
old gray #2636 üzenetére
Például abban hogy nincs hűtés a PWM-en így a keményebb tuning nem javasolt. Legalábbis ahol már nagyobb mértékben szükséges feszültséget emelni az biztos nem. RAM feszt. csak 2.175V-ig lehet adagolni az UD4 esetében jóval tovább. Stb.
Persze ennyiért még ezek ellenére is jó választás.
-
Oliverda
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest