- Milyen okostelefont vegyek?
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cadal
őstag
A 965-ös is "csak" egy Deneb maggal rendelkező proci aminek az órajelét gyárilag 3,4Ghz-re állítottak be. A lényeg a Deneb magon van. AM2+ -os lapban 800Mhz-es modulokkal tuti hogy működnie kell. Már csak azért is gondolom hogy így van, mert ha pl. 1066Mhz-es memóriákat tesz a user a gépbe, akkor alap helyzetben azt is csak 800Mhz-en működteti az alaplap. Manuálisan kell beállítani bios-ban az 1066Mhz-es órajelet. Szóval a 800Mhz holtbiztos.
ehh, megelőztek!
-
hat en feszhez inkabb nem nyulok csak a szrozot emelem, ahogy lattam alapbol talan 1.35 megy 3.8 meg bir de akkor a 60c az biztos siker... szoval nem igazan akarok azzal probalkozni, ha mar itt aztirjak hogy 60 foktol felfele nem ganracia semmire amd nel
csak latom hogy itt az nb erteket is emelitek es nemtudtam ezt az infot hova rakni
-
-
RootRulez
félisten
AMD csinálta, lehet benne tuningolni a CPU-t És a VGA-t is, Fusion, azaz CPU + VGA közös vezérlése (fúzió)
Profilokat hozhatsz benne létre, ami a CPU és VGA órajelekeet egyszerre vezérli, nekem pl CPU 3800MHz, GPU 960, VRAM 1200 így volt belőve a tuning alapfeszel
realmadrid92: nekem az alapfesz 1.400V, így ment 4000-ig...
-
RootRulez
félisten
Szedd le az AMD Fusion-t. Nekem ezzel 3800-ig vitte alapfesszel.
...
Bár százalékban kb itt vagy a 3600-addal.
-
RootRulez
félisten
Mármint?
..
Éjszaka volt időm és játszadoztam, de akárhogy máshogy próbáltam húzni szorzóemelésen kívűl ("FSB", HT Link, NB órajel) Mindig újraindulgatás és kékhalálozgatás lett a vége.
Alaplapom 1.550V-ot tud adni a procinak, szóval akkor innentől "FSB" emeléssel mehetnék feljebb, de vmiért nem akarja.
-
csokad
senior tag
Az a baj, hogy ha Prime-ot elindítom (bármelyiket a 3 közül) úgy írja hogy elindult, de nem tesztel, nemterhel se procit se ramot semmi. Csak áll 1 helyben és olyan mintha mérne de nem.
Vga driver a legfrissebb catalyst. dirtect x-ről meg annyit, hogy a kártyám nem támogatja a 11est mégis azt írja a gép, hogy az van fent. -
maxcooper
tag
3 év garis, hol?!
Nyilván csak utópia ez a ne egyen, de mennye' mint állat dolog.
Csak most megint nem tudok dönteni.
A lényeg 25 fölé nem nagyon akarok már menni árban :Ssith7:
...de melyik?
Maradjon az első elképzelés és az 5750 vagy megéri azt a kis pluszt és inkább 5770? -
maxcooper
tag
-
Gerisz
addikt
Ennyi. A HW védelem miatt nem lesz gond. De ha kiteszteled energiagazdálkodás nélkül a maxot fesszel mindennel stabilra, belövöd P0-nak, akkor visszateszed alapra, megnézed a minimumot és beállítod azt a legalacsonyabbnak. Köztest meg ugyan így figyelni kell mekkora feszt ad milyen Mhz-en és azt is beállítod. Nem kell négyet megadni, 3 is elég. a közepe ugyan az akkor is jó lesz minden.
-
Ringman
félisten
Hello!
Itt egy leírás, bár főleg notebookra kihegyezve: [link]
nem tudom phenom II-t támogatja-e, mert az rmclock-ot több, mint 3 éve nem fejlesztik.
vista/win7 esetén energiagazdálkodási lehetőségeknél is lehet állítani a cpu-használatot.
veszélyes max úgy lehet, hogy te tudod beállítani, hogy egyes szorzóknál milyen feszültséget adjon a procinak. ha kis feszültséget adsz meg, akkor fagy.
-
Speed®
titán
Hogy az eredeti felvetésre válaszoljak, itt az "alap" B55 fogyasztása.
Összevethető az X2 555BE eredményekkel, látható mit hoz +2 mag.idle 0,992V 110W
netc 0.992V 126W
netg 1.008V 155W
p95 1,328V 198W
fánk 1.328V 292W
p95+fánk 357WGyakorlatilag terhelve ~30Wal növekszik, de semmi extra, idle is jó..
És nézzük ugyanezt optimalizál feszültséggel..megéri-e alulfeszelni:
idle 0.880V 105W
netc 0.880V 119W
netg 0.922V 139W
p95 1.224V 178W
fánk 1.224V 267W
p95+fánk 328WAzt gondolom egyértelmű..a teljesítmény nem változott, de -20-30W.
Ami meg a plusz teljesítményt illeti, 3.6GHz@1.312V= +30W..ez jó.
Végülis az alaplap által alapnak tekintett feszen hozza a 3.6GHzet..Hm..erről akár biggyeszthetnék is egy logout cikket..X2/X2@X4/OC.
Mérésre a frissen szerzett MFC3 az eszköz, remélhetőleg pontos..
-
Speed®
titán
sg22
Mivel nem írtad, mit értesz alapnak, belőttem defaultra a BIOSt ;p
Tehát X2 555BEként mért értékek, feszültségek mindenhol auton.
idle 0,992V 108W
net sw 0.992V 117W (+-5W, youtube alatt..)
net hw 0.992V 146W (felvált a 460 3Dbe..lol)
prime 1,328V 166W
fánk 1.328V 283W
p95+fánk 301W..Érdekességképpen, semmit sem piszkálva overdriveal emeltem 200MHzet, +4W..
Megyek, visszalövöm a magokat meg a feszt..de nem alapra, az nagyon sok..a VID (1.35) helyett beéri 1.224el is 4magosítva..szvsz nálad is.Ja, az 5850ed kajálósabb a 4850nél, az alulfeszelt GTX460am hasonló inkább.
-
nyesix
senior tag
egy óra crysis2 után 44 fokos volt, egy AC Freezer 13-al... Freezer 13
bár az AC mérnökeivel lebeszélgetnék, az ASUS M477T alaplapra csak úgy lehet felrakni, hogy a VGA felől szívja, és a táp felé fújja a levegőt... tehát nem kifelé a házból, bár van a házban elől kettő, hátul egy 12 es venti a huzat miatt
-
franc0
őstag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Van nekem egy pretested 555BE procim. Ez alapján a teszt alapján az 555 49,4, a 955 pedig 25 másodperccel végez egy Monte Carlo analízissel a legújabb Excel-ben.
Namost nekem mind két, mind 4 maggal kb 37 másodperc alatt végez vele.
Ha meghúzom 3,7GHz-re, akkor 32s-re lemegy az idő ez rendben van.Akkor most mi a helyzet, ez ennyit tud?
-
Speed®
titán
Leírtam mi a drop és hogy amit csinál a lapod (1.3 helyett 1.25) az az
A megfogást arra értettem, hogy bár nem 3.4en jár a procid, "csak" 3Gn, de így sem kevés semmihez..főleg az 5770el, épp ideális, spórolsz.
Szerintem ezzel az 1.4V->1.25V lépéssel terhelve simán lehet 50W eltérés is..Amúgy nem vesztettél semmit ill. nem emiatt olyan a proci amilyen..ez van
Hovatovább, nem gondolom, hogy lesz problémád vele..ha eddig is üzemelt így. -
Speed®
titán
Alaplapfüggő, milyen szinten lehet hagyatkozni a szenzorok értékeire és mekkora a drop (azaz a beállított és a valós terhelt fesz közti difi).
Először is tölts le egy friss CPUzt, ezzel megadva az esélyt a proginak ;p
Másodszor, azért van terhelve 1.248ad 1.3mas beállításnál, mert droppol.
Ez nem baj, szükségszerű, nondigi pwmekkel még jó is a 0.05V eltérés..A C&Q működése szintén alaplapfüggő, nekem a 785Gs Gigában/ASUSban és a 880as AsRockban is ment, még szorzóvariálás mellett is..szerintem nálad is mennie kell, csak engedélyezd ill. energiagazdálkodásnál windózban állítsd a minimális profilra..vissza fogja venni magát terheletlenül.
Egyébként az 1.248 már nem rossz a gyári 1.4hez képest..jó sok W spórolva. És ha jobban belegondolsz, mi az ami megfogja 3GHzen az X4et..?
-
Speed®
titán
Leállni nem áll le, max. lefagy vagy újraindul..de ne egyből lődd be..fokozatosan. Pl. ha most 3400@1.35ön használod, próbáld ki 3000@1.3mon, aztán 1.275, 1.25, 1.225, stb..nyilván érdemes minden lépcsőre rátolni legalább fél óra P95/IBTt, ellenőrizendő a stabilitást. Az előző C2es Denebem ment 3000@1.3mon, pedig 373mas rfclk kellett hozzá..nálad a BE kivitel miatt könnyebb a szitu.
A mostani B55öm 1.35öt kér gyárilag X2 555BEként 2 maggal 3.2GHzen..ehelyett B55ként ugyanezen az órajelen 4 maggal elvan 1.2V alatt..
-
Speed®
titán
Hozzáteszem, attól, hogy sérült az IHS, ha nem pont mag feletti részen, nem lesz semmi gondod..akkor van gond, ha magfelület van a lyuk alatt és a pasztával kitöltődve van csak hőátadás..ebben az esetben érdemes vigyázni rá feszcsökkentéssel valószínűleg. Ha jó példány, simán lemehetsz 1.2V környékére, egy próbát megér..
Egyéb esetben meg ne félj, annyira azért nem döglődősek ezek a procik..igaz, még nem láttam hasonló ihstörést 10+ év alatt, de azért nyugi
-
nanus
senior tag
Mert?
nem a legjobbakról van
szó hogy csak azok kerülnek fel,csak arról ki mit tud kihozni a sajátjából ez egy lista nem rangsor
,-jó viszonyitási alap ,-hisz sokszor kérdezgetik mit megy ez vagy az a proci -milyen beállitással -milyen lap stb....csak meg kell/lene nézni a listát ([link])
,minél több van fent annál jobb
akoska07 meg örül a beküldött eredményeknek(ide:[link]) legalább nem unatkozik otthon
-
nanus
senior tag
Nem
(3.500ft),955-el lehet jobban járt volna ha már ugy is huzni akarta,csakhát sokan ugygondolják ha eleve magassabról indul tovább huzható ...itt a példa!....pedig 955 c3-nál mennyivel másabbak ezek 965,970 stb annyival hogy megnézték alapfeszen megy 3.4,-3.5 stabilan akkor jó lesz 965-970-nek? tud erre valaki választ!
-
Ger_man
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest