- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom5
addikt
válasz
apollo12 #19612 üzenetére
Úgy küszöböltem ki a dolgot, hogy fix 1,136V-ot kap a proci, ez 3Ghz-hez bőven elég. Így a fesz "fix" az órajel meg 3Ghz - 800Mhz.
adam432 - sajnos az...Giga lapnál nem volt ilyen gondom, csak sokan mondták, hogy nagyon jó lett az Asrock és váltottam. Egyelőre nem nyerte el a szimpátiám, de ez hétvégén még változhat.
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #19583 üzenetére
Ezek szerint szarok tényleg a vram hűtések a twin frozr II-eseken.. ezt már hallottam mástól is!
Én egyedi hűtésben gondolkodom most a zaj miatt és egy Zalaman VF3000F-et akarok
Amúgy pedig visszavettem az elővigyázatosság kedvéért 1025v és 860mhzre. azon még stabil.. azért kösz az infót és a figyelmeztetést!
szerk : Amúgy haverodnál hány fokos volt a kártya gamek alatt? 90+? ??
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #19580 üzenetére
Referencia hűtésnél nincs elbaszarintva a vram hűtés és
80-85%on kb 75fokig melegszik max.. nem főzök el semmit.. (amúgy sem emeltem a vram feszt) csak mondom nem értem miről beszélsz, nem lehet a gpu kihasználtságom 100% ,ha egyszer proci limitem van.. érted?
Msi on screeen displayel kirakatom az értékeket.. pontosam tudom mit bír kb a proci 4100on és milyen gamek alatt.. bf3 alatt 3700nál sem vagyok még ultrán maxon limites.. csak vga.. főleg ha a v sync on... (max 60fps)
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #19577 üzenetére
Világos.. az ugyan úgy szép az talán igaz ,de azért van külömbség a full-full és a te beállításaid között.. különben nem lenne értelme és senki nem használná..
Amúgy pedig 920as gpu mellett már nekem is 55-60fps az átlag.. néha leesik 1brutál fightban vagy tankharcban, heli lövöldözésben islandon, de így az igazi azért (nekem
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #19572 üzenetére
Hm.. ebben lehet van valami, viszont 4100mhzen ultrán nekem leesik 40környékére, de a GPU kihasználtság stabilan 99%... tehát nem a procim a karcsú multiban a kemény harcoknál, pedig gpu keményen túl van hajtva..
szerk: 50fps alá nem ment soha gtx 480assal full hdban ultrán? az szép, mert gtx 580assal van átlag fpsben kb 50 és a minimum meg 40körül...
-
pr1mzejEE
addikt
válasz
apollo12 #19561 üzenetére
Arról a javításról nem is tudtam.
Mindjá' megkeresem. Magyarítás van?
Amúgy egy mugen3-mal sokkal jobb helyzetben lennék 3.9ghz-en? Mert így hogy nincs CnQ 29 fok helyett 39 fokos a proci, egyéb alkalmazás elindításával 43 fok körül van, játék alatt 55 fok a max és prime alatt 63.
Igazából nem is zavar a venti hangja, mert 2200rpm helyett most 2700rpm-et megy.Üdv.
-
-
WonderCSabo
félisten
válasz
apollo12 #19454 üzenetére
cpu-upgrade.com szerint
a lap CPU támogatási listája
így jártak a 125w-os párosítással (persze ez még nem feltétlenül biz.)
további infó a laprólBár az fura, hogy vannak 125W-os procik a támogatottak között, de vmi akkor se kóser itt. Hozzá teszem én nem értek hozzá, a neten fellelhető infókat gyűjtögetem.
-
-
adam432
tag
válasz
apollo12 #19277 üzenetére
Sziasztok! 955 BE procihoz jutottam most hozzá, és kísérletezek. 1.15V feszkót kap 3.2GHz-en, és stabil ( SuperPI, IntelBurnTest gond nélkül megy, 3 óra NFS Run közben meg után se volt semmi gond) . Lehetséges ez? Vagy szálljak le a Földre, és futtassak egy hosszabb LINX / Prime95 tesztet, ami valszeg megfogná?
-
gonoszember
csendes tag
válasz
apollo12 #19137 üzenetére
Az a hütö amit linkeltél
http://kepfeltoltes.hu/view/111127/K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.huItt egy kép! A höfok Aida val is ugyanez, és HW monitorba is egyforma, ugyhogy szerintem azzal nincs bibi.
CPUZ amit mutat 1.4xxx Ugyan az van HW be is a bioszba .... És szerintem az nem stimmel
-
gonoszember
csendes tag
válasz
apollo12 #19135 üzenetére
Frissitettem a biost! 1.70 röl 1.6 ra..... Ez is simán odakeni a procinak alapjáraton az 1.502 voltot a HW szerint..... Viszont ettöl feljebb terhelve se megy... Már nem 1.512
Ha kell tudok küldeni képet a höfokrol.... És meg is tapogattam, abszolut korrektul 50 fok! (mikor megtapogattam esett még 3 fokot minusz, mert levettem a ház oldalát) Ezt a hütöt nagyon könnyen fel lehet ferdén rakni ha nem figyelsz, szerintem azért lett neked 60 fokos a procid LOL.... Nem véletlen pro a neve)
De viszont ezt olvasva már ha lehet neked hinni, tuti 1000 százalék hogy hogy a HW monitor nem jo értéket mutat mert ha te 1.4 re se merted tenni és 60 fokos volt (most ugy filozok hogy jol szerelted fel a hütöt, és igazat is irsz), nekem 1.512 és 50 akkor szerintem nyugodtan pörgethetem 1.5 ön mert az valojába max 1.4....
-
gonoszember
csendes tag
válasz
apollo12 #19133 üzenetére
Te tényleg ekkora köcsög vagy vagy csinálod magadat? Te sorozatosan olyan kérdéseket teszel fel amiket már a legelsö hozzászolásomban leirtam érthetöen! Elhiszem hogy segiteni akarsz meg hogy feltünési viszketegséged van, de olvasni tanulj már meg! 10 leirtam hogy mit állitok manuálba mit ir a HW, és mit mutat terhelve szoftveresen, erre te mink pistike beirod hogy ne szoftveresen nézzem holott ugyanazt irja mint a HW. Ezt kb 3 szor leirtam én, meg 3 ember is leirta rajtam kivül. Leirtam azt is hogy használtan vettem ebayröl, erre irod hogy garztassam a lapot. Mért nem kötöd fel magadat ha ennyire hülye vagy? Leginkább arra lettem volna kiváncsi hogy tapasztalt e már valaki ilyet hogy a HW többet mutat mint ami, mert nekem erös a gyanum mivel 1.512 alatt 20x szorzoval 50 fok a prime tesztelve, ami nekem azért fura mert másnak 1.45 nél van 60. Tehát valami ha tetszik ha nem meg van kavarodva. Mivel senki nem irt semmi használhatot ezért beletörödök hogy kicsit fura a lapom. Beállitom 1.425 re , azon elkerreg 3.850 gh en aztán ennyi. Ezt egyébként magamtol is meg tudtam volna csinálni, feleslegesen jöttem ide hogy egy ilyen értelmileg fejletelen ember mint te ossza nekem az észt.
-
gonoszember
csendes tag
-
gonoszember
csendes tag
válasz
apollo12 #19119 üzenetére
Igen annyit ha 1.4 re állitom. Felfele droppol elég csunyán!
A 17.5x220 at azt probáltam ma 1.488 körüli fesszel. Ment is prim vagy fél orát aztán tovább kisérleteztem. Akkor ha szt tanácsolod visszaállok arra és megprobálom lejjeb eröszakolni ha elmegy 1.4250 körül akkor meghagyom. Mit értesz az alatt hogy fixáljam a feszültséget?
-
Crossfit007
senior tag
válasz
apollo12 #19074 üzenetére
Végén egy Asrock 990FX Fatal1ty oldotta meg a problémát, amire be tudtam cserélni UD5 lapomat.
Teljesen jók a hőfokok is Prime alatt, RAM-nak is felismerte egyből XMP Profilt, nagyon baro ez a lap.
Előző hibás volt, VRM-je hibásodott meg mondták a srácok, azért volt akkoriban bajom azzal. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
apollo12 #19054 üzenetére
Nekem azért egy bermuda 3 szög ez a dolog crossfittel. Mert oké rá lehetne fogni egy csomó dologra hogy nincs meg a 230v meg hogy gagyik a giga lapok.
DE
Ment nála 1.408 ig droppolva 1.425 ről a 975 ös.
Aztán az asrock lap után kezdett el droppolni a proci az UD5 jében (ekkor már a húzás se ment), majd azt hittük hogy az asrock tette tönkre a megmagyarázhatatlan melegedés miatt.
Utána viszont már a ramon kívül minden ki lett cserélve, és a droppolás megmaradt.
Miközben az 975 már nálam van a 970A UD3 ban, és viszi a 4100 at az 1.408-1.425 értékekkel ahogy régen nála.Szóval ez az a dolog ami számomra megmagyarázhatatlanná teszi a dolgot, hogy akkor nála miért nem droppolt egy ideig a fesz... És ez az ami kizárja a találgatásokat, meg azt hogy ez normális dolog, meg stb...
Meg most gyenge a táp, meg nem, ez is vicces.. nekem egy olyan tápról megy, aminek a 12 voltos ágon leadott max teljesítménye 396 watt.
-
apollo12
veterán
válasz
apollo12 #18982 üzenetére
az egyébként elő fordulhat, hogy a táp már nem tudja atz a stabilitást, mert régebben beton stabil volt, mostanában kezdett a vga is baszakodni, régebben 815-1630-2000mhz stabil volt unige heaven alatt, és bf3 beta val akkor is egész nap nyomtam, most meg 800-1600-2000mhz már képi hiba van unige heavenon 2perc múlva, alapon ennek sincs semmi gond
most megmaradt az 1.425 volt és most épp 4180mhz megy, rem itt már nem lesz gond
Lord Vader
BF3 alatt 3.9ghz és 4.2ghz között caspain broder alatt 3.9ghz en 36fps min 4.2ghz 43fps min
érezhető a különbség
-
Alister71
nagyúr
-
HERR Z
veterán
válasz
apollo12 #18979 üzenetére
a proci a gond, ha prime alatt hallgatnál pl zenét lehet ott is elkezdene ugrálni
1-el vedd vissza kb az fsb-tsiriq: nekem ennél a lapnál biosok közt van 200MHz(de itt visszafejlődött..), asrock -nál pedig mégtöbbet hoztak az újabb biosok(mert alapból ennyivel roszabb volt pl mint giga)
de még a mod szempontjából is van difi biosok között ( főleg mióta nincs acc azóta lett látványos) -
-
HERR Z
veterán
válasz
apollo12 #18666 üzenetére
inkább 3950-4000 1.3v-tal,sajna 4200-4250 télleg a max 1.4V-on, ezen erkély kúling se fog javítani
varmi procijába 3850-3900 lesz 1.4V-ton, ha emel egy kis NB-t is. Optimális esetben minden +0.025V hoz kb 70-90Mhz-et, ezzel lehet kalkulálni(ha kb egytudásúak a magok, a hűtés nem szól közbe, a táp is bírja stbstb)
-
HabyRolika
tag
válasz
apollo12 #18613 üzenetére
jövőhéten megveszem a hűtőt szerintem és amjd csak utánna
azt is megköszönöm!! csak ez az első AMD/ATI konfigom és ez már nekem az elején is furcsa volt hogy a BIOS olyan szinem mintha valamio hátteret raktam volna ki az asztalra meg ott is egérrel irányítható minden
SORRY vidéki gyerek vagyok eddig a Gigabyte GA EP35 DS3-nál nem volt ilyen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Wuthering Waves
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest