- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
finest #20364 üzenetére
AM3 Phenom II venti mérete.
Bár megvan még a 955-ösöm gyári hűtője valahol a dobozában. De a dobozt megkeresni úgy fél óra lenne... -
Crossfit007
senior tag
válasz
finest #19042 üzenetére
Hát ha nem okozna nem lenne semmi baj.
Csak fura, mert RAM fesz stabil, meg X4 975-öm ami volt egy ideig normálisan ment. ( 1.408v load 1.425v idle ), majd annál kezdődött már az egész... ( load: 1.344v-ig!! :S idle: 1.425v mellett )Legújabb BIOS is fent van!!!
X6-al is ugyanígy csinálja, azóta vettem UD7-et UD5-öt lecserélve, új tápot ( Chicony Adrenalin 850W ) és ugyanúgy maradt a jelenség.
Már kezdek kikészülni szó szerint... :S -
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
válasz
finest #15818 üzenetére
Minden futó progit be szoktam zárni előtte.
5x is lefuttattam egymásután a teszteket és érdekes 4.2GHz-en minden esetben jóval gyengébb eredményt hozott, mint 3.9-en.
3GHz-es NB-t megpróbálom, próba cseresznye, szép lenne ha menne.
A játékok is sokkal többet profitálnak a magas NB órajelből, mint a prociból. -
Crossfit007
senior tag
válasz
finest #15810 üzenetére
Max 3GHz-re akár, ha ott mondjuk 1.35-ön, netán 1.375-ön stabil, procinak meg nem adok most külön feszt, mert tényleg befosna a lap, proci elég nekem így egy jó 3.9-4.0-án, ilyen magas NB mellett pláne.
2.9-es NB 2.6-hoz képest olyan gyorsulást hozott, hogy álmomban nem hittem volna, hogy ennyit számít ez a NB!Most látom, akkor kevertem a szezont a fazonnal, jah ha a prociban van és ilyen jó a procihűtőm, akkor simán megkínálhatom mondjuk egy max. 1.4V-al is 24\7-re?
-
Crossfit007
senior tag
válasz
finest #15709 üzenetére
Hát kísérletezgetek, és mostmár ésszerű határok között...
Akkor ha nincs, hogy lehet, hogy alapon be se indul a gép?
Amint növelek rajta 0.1V-ot beindul, és ez azóta van mióta ugye nem Auto beállításokkal tuningolok.
Tehát, ha full normalon van a CPU NB Vid fel se áll a gép, de ha adok neki 0.1V-ot akkor már feláll bármikor, tehát nem igazán értem a mondatodat... -
Crossfit007
senior tag
válasz
finest #15664 üzenetére
Pff...
Na most kézi fesz értékeket állítottam be, 1.4V-ot kap csak a proci most.
3.8GHz-en vagyok perpill 2.6GHz-es NB-vel, NB 1.2V-ot kap, 1.25V-nál be se indul a gép...
Viszont ha FSB-t szeretném növelni a 4GHz-hez, egyszerüen már 205MHz-es FSB-nél se indul be a gép, van olyan, hogy chipset/pci-e voltage, azt lehetne még manuálisan állítani...
Ilyenkor mit tudok tenni, hogy mondjuk a RAM-okat szeretném 938on hajtani, 2.0V-ot adtam nekik, de FSB-vel nem tudok felmenni, mert ahogy emelem be se indul a gép...Legalább a RAM-okat jó lenne 900 felett hajtani, és 3.8GHz-el is megelégszem ha valóban nincs érdemi teljesítménynövekedés a felett...
-
apollo12
veterán
válasz
finest #15642 üzenetére
Jó de azért a proci ha 4.3ghz es akkor kb 170wattos fogyasztása van ha nem tőbb egy olyan lap nem foglya bírni hosszú távon, ha 4ghzen 1.4voltot adsz akkor kb 150wattot eszik
meg a másik
ha auto feszen van, akkor szoftveresen sose tudod menyit ad, csak a biosban mutatja pontosan, pl nekem 1.352voltot kap de szoftveresen meg 1.43voltot mutat, láttam már olyat aki 1.5voltot adott a procinak és 1.4voltot mutatott szoftveresen
lehet hogy, nála azért stabil 4.3ghz en mert épp a procinak 1.5voltot ad, ha nem többet és az a lap nem fogja bírni azt a fogyasztást elfognak égni a vrmek[link] itt különösen le van írva hogy csak óvatosan
-
Crossfit007
senior tag
válasz
finest #15644 üzenetére
Mert egy-ketten mondták itt az elfüstölés dolgot, és rám hozták a parát ezerrel...
Köszi az infót, akkor AIDA-ban indítok egy statisztikát és nyomon követem.Igen elszállt akkor a gép, mert a RAM-ok 5-5-5-15-ben mentek 938MHz-en, de 5-5-5-18-on semmi probléma sincs szerencsére.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
finest #15642 üzenetére
AIDA64-et használok, ott elvileg terhelés alatt ha átlépek játékablakból a program ablakába a túlhajtás menübe simán mutatná ha irreálisan megemelné a feszt terhelés során, ugye?
Aztán akkor neki látok a kézi emelésnek óvatosan, ha ingadozna a fesz így.
Mert ha fixen adja, akkor semmi probléma nem lenne belőle.
Először jó lenne erről meggyőződni valahogy, aztán ha ingazodik a fesz, akkor elkezdem óvatosan kézzel állítgatni az általad javasolt értékeket....
Amúgy finest nekem most stabil volt GTA4-ben is egy órán át és Prime-nál is 2 órán át small fft-ben, közben pedig filmet dekódolok, miközben most itt írok.
Tényleg 57 fok a max, AIDA64-ben néztem. Afölé nem ment egy centit sem.
Zalman CNPS 9900 MAX procihűtőm van. -
Crossfit007
senior tag
válasz
finest #15640 üzenetére
Alaplapom Auto-n procinak pont 1.45V-ot adott, NB-nek igaz csak 1.1-et, RAM-oknak 1.95-öt. És a proci 2 órás small FFT teszt során nem ment fel 57 fok fölé sem.
És így most a végleges stabil állás 4336MHz, RAM-nak pedig 938MHz 5-5-5-18-on.
Akkor elvileg nem lehet füst, mert nincs semmi se túlfeszelve, ugye finest? -
Crossfit007
senior tag
válasz
finest #15628 üzenetére
De mit csináljak ha egyszer NORMAL-ra állítva a feszültségeket az alaplap még alapórajelen se indította el az előző procimat sem???
Esküszöm, ha Normal-ra veszem a feszértékeket Auto-ról még alapjáraton se mukkan meg a gép...
Akkor szerintetek ez mi a fészkes fene lehet? -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
finest #15411 üzenetére
Én az Arctic Freezer 13-at javaslom. Folyadékcsapágyas venti van rajta ami hangtalan, a memória slot-ot nem takarja el és nem kell kiszerelni a lapot és a teljesítményére sem lehet panasz. 2 "fülecskével" egyszerűen rögzíted, nem kell neki a lap hátuljára támaszlap. Méretei: 123 L x 96 W x 130 H mm, nekem befért egy kis GMC R3 házba.
Több infót itt találsz róla.
És ha kérdésed van itt feltudod tenni. -
@matthew@
őstag
válasz
finest #15411 üzenetére
Én 955-höz veszek most Cooler Master Hyper 212 Plust és sztem neked is jó lenne ha nagy tuning kell akkor max teszel a hátuljára is egy PWM-es ventit és húzhatod. Ez egész kicsi hűtő mármint olyan szempontból h a RAM slotot nem takarja ki én is e miatt veszem ezt és jó is max annyi h legalább egy 19 cm széles ház kell neki én e miatt házat is cserélek.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12755 üzenetére
Akkor ha ez a blend test lefut rendesen, akkor meg van tuningolva a gép stabilra?
Ja és mi van akkor ha pl resetelnem kell a bios-t és elmegy belőle a beállítás? Utána elég közvetlenül ezeket az értékeket beírni ehhez a konfighoz hogy ugyan olyan legyen mint most? Az a stabilitás lesz akkor is mint most?
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12674 üzenetére
20as szorzóval még nem néztem így. Felső tápos a házam és igen szellőzteti a házat is. Van alatta is venti és az sokkal hűvösebbet fúj kifele mint a táp. Előre is kellene egy ventit vennem de arra már tényleg nincs keret most.
Meg gondolom az everest stabilitást tesztnél van komolyabb teszt is amivel néznem kellene a stabilitást?!
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12663 üzenetére
Akkor ha most belövöm ezeket a frekiket így ahogy leírtad, akkor mennyire toljam fel a clock ratiot?
Habár inkább lehet hogy lécsőről lépcsőre kellene haladnom ahogy darál0w írta. Először cpu fesz fix aztán pl 18-as szorzó. (most auton van a cpu clock ratio. az hanyas szorzó? 16?)
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12658 üzenetére
Én még csak ott tartok ,hogy most kezdek rájönni ,hogy a biosban a "cpu clock ratio"-t kell emelnem (vagy tévedek?) 18-ra gondoltam ha jó helyen a megfelelő dolgot állítom?! Nb Freki az meg alatta van ha jól tudom/emlékszem
De ahhoz egyenlőre nem merek nyúlni.
Sokat kell még olvasnom a tuningról, Hiába olvastam el a "tuning kezdőknek szájbarágósan" első hsz-t. Nem nagyon értettem meg, és nem nagyon igazodok el a biosban még.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12594 üzenetére
Értem. Egyenlőre nem fogom húzni mert még nem is tudom nem értek még hozzá. De idővel nekem sem lesz elég a 3.2GHz
A lapot nem tudom hogy lesz mert elvileg mindent az ipon-ról akartam rendelni de ott nincs CM Hyper212plus és értelmezhető információt sem adtak a 955-ről. darál0w ajánlott (
)egy srácot akinek van bazárja a HA-n és onnan veszek meg mindent. Holnap rendelem meg tőle a cuccokat. Legkésőbb pénteken remélem ,hogy már az új gépről írok majd
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12583 üzenetére
Azóta átalakítottam a költségvetésem
Nem kell az SB850. Az kell amit ajánlotok és jó és nem kell cserélni vagy 3évig. + tudom majd tuningolni vele a 955-t. 25e Ft szánok lapra, eddig ezt a Gigabytot találtam jónak de ha találtok jobbat akkor megköszönöm!
Egy szimplat 4GHz-et szeretné a 955ből
Gondolom 25e-s alaplappal nem lesz gond
Ja meg a CoolerMaster Hyper 212plus-al lehet 4GHz-ig húzni?
-
Tomko78
őstag
válasz
finest #12532 üzenetére
De híd el énse vettem volna a x4 965 cpu mert nekem eddig a x2 550 BE tökéletes volt de megvettem eredetiben a Cod Blac Opsot és nem tudtam vele játszani mert annyira akadt
és amikor beletettük ezt a cput egyböl semmi akadás se volt , és mindenki ott röhögöt rajtam hogy x2 550 3.4 ghz meg ati hd 5850 el akadt 1680x1050 en
-
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12499 üzenetére
Azért akarok venni 955Be procit mert nem értek a tuninghoz (olvastam a leírást a tuningról, de nem értem és egyenlőre nem is tudok vele foglalkozni más elfoglaltság miatt) és a 3200MHz 4 mag nekem elég lenne a játékokhoz.
A jelenlegi lapot 2 hónapja vettem (elég ratyi vétel volt, nem értettem hozzá annyira [elősször építek gépet/konfigot] Szivesen vennék egy Asus lapot 28e ft-ért és bele egy dd3 dc 1600MHz ramot 15e ft-ért de jelenleg be kell érnem ezzel.
Ez a lap esetleg jó lenne? vagy tudnál egyet ajánlani 15e ft-ig ami ddr2-es?
-
agemate
addikt
válasz
finest #12266 üzenetére
Elvileg kapok egy FSP400-60APN-t és egy C3-as 955BE-t holnap kölcsönbe, meg egy HD5750-et is, ezzel a tápot ki tudom talán szűrni.
Én örülnék a legjobban, ha a táp sz@rt volna be!kop8: Egyébként hallottatok már ilyenről, hogy stabilitás teszt közben megsérül egy ilyen proci vagy táp?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
finest #12246 üzenetére
Nem hinném, hogy ez egy tápnak betenne, mivel ezen a szálon indítod. Tesztelni is ezzel szokták, ha garba viszed, hogy röccen e a táp illetve így használok egyet én is ami nincs gépben, csak a ledes világítást és külső meghajtókat vezérlem róla.
(#12247) agemate: Az mindenképp jól jöhet, ha nincs otthon másik tápod. Az pedig, hogy elgyengül, sosem meglepő dolog. Gyenge alkatrészek mindenben lehetnek sajna. Azt pedig, hogy mi hozza ezt ki sosem tudni.
-
-
Prison85
senior tag
válasz
finest #11957 üzenetére
Ez mekkora fogás!
Észre sem vettem eddig, ezentúl a PCX-nél rendelek. A párom már úgyis unja, hogy havonta jön a futár, aki számára értelmetlen kütyüket hoz. Majd ezentúl mindig "csempésztetek" a csomagba valamit, amivel elterelem a figyelmét a hardverekről és legalább ráfoghatom, hogy a sex a drága, nem a konfigolás
-
stratova
veterán
válasz
finest #11957 üzenetére
No az ám, csak ha már egy helyen vesz mindent nehogy a végén síkosítóval pasztázza fel a procit (bacsis letesztelhetné, letesztel mindenfélét a PCX-től paszta gyanánt és a teszt bemondására PCX-nél egy csomag kebel vagy fallosz tésztát (max. 2 tojásos lehet..) kapna ajándékba a kedves vevő). Egyébként tudja valaki miért futnak ők két név alatt? Minibook és PCX csak a két termékkategória (PC, notebook) miatt külön név? hát..
-
megint én
őstag
válasz
finest #11031 üzenetére
GA-MA78LMT-US2H
Nem is rosz! Köszi mindent! -
megint én
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung LCD és LED TV-k
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest