Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Czo

addikt

válasz czundermák #124951 üzenetére

Szerintem, rosszul szamolsz. A 20 pines ATX tapnal eleve osszesen 6A mehet 12V-bol mert osszesen 1 db sarga vezetek van benne. A sima AGP eleve elviheti ezt a teljes 1A-t, az extra labaknak igy nem fog mar 12V teljesitmeny jutni akkor, ha nincs 24 pines ATX, vagy 12V-s csatlakozo. Ezt tudtak abban az idoben a VGA gyartok is. Ezert leginkabb az extra kakaoval ellatott 3V3 labakat terheltek, illetve csak az alap 1A-val szamoltak 12V-nel. Amikor megjelent a P4 extra csatlakozoja, 12A/12V csatlakozassal, az azutani korszakban szuletett AGP Pro kartyakon volt a VRM nagyreszt a 12V agra kotve. En lattam olyan korai AGP Pro ATI kartyat anno, aminel semmi nem volt kotve a 12V-re, minden a 3V3-on volt.

Szoval, technikailag, egy ilyen lapon, ahol nincs extra power, az AGP Pro-nak nem sok ertelme van. mert 1A/12V ott van a sima AGP reszen, az extra teljesitmenynek mar nem jut fedezet, a 3V3 es az 5V agat pedig szlopalja eleve minden alkatresz az alaplapon, ezzel is kaoszba tolva a stabilitast.

Szerk: az AGP Pro az "extra" keretet ad, Az alap AGP 3V3/6A melle megjelenik extra 3V3/7.6A, az alap 5V/2A marad (nincs extra 5V rail az AGP Pro csatlakozon) es az alap 12V/1A melle bejon tovabbi 12V/9.2A. Viszont ennek bemeneti oldalon is meg kell lennie. Itt jon az, hogy max 6A lehet 1 db ATX labon, es van osszesen 1 db 12V lab (6A), 4db 5V lab (24A) es 3db 3V3 ag (18A).

Szerk2: Meg talan valami GeForce 256 kartyabol is lattam anno olyat, ahol volt ugyonazzal a chippel szerelve Pro es nem Pro AGP-vel is a kartya. a Pro kartyan 3V3 ag volt terhelve mindenre, a nem Pro kartyan meg a 12V/5V vonal. Gondolom az elobbi azert volt "workstationbe" valo, mert a workstationbe elivtte a 12V keretet pl a HDD, igy jobb volt a GPU-t 3V3-rol jaratni.

Új hozzászólás Aktív témák