- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
jokeph #91305 üzenetére
Nem nagyon fűt (azthiszem olyan 55 fok környékén megy a céges munkaállomásban, ha megvan hajtva), de ahhoz képest jó a teljesítménye játék alatt is. Ahhoz viszonyítok, hogy nekem laptopban (DELL Precision M6800) AMD FirePro M6100-as kártya van, és az elvisz fullon mindent, amit erre a Xeon-os gépre tennék játékot. Az M2000 Quadro pedig újabb és erősebb a FirePro M6100-as laptop kártyámnál
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #91035 üzenetére
A TFTben az UD cript fiend sokkal jobb lett (mint a sima játékban volt), olyan volt (ahogy akkor jellemeztem) mint a 400-as FBS-s 2,8GHZ-es P4 VS a 800-as FSB-s HT-s 2,8GHZ-es P4... Akkoriban ez releváns hasonlat volt.
10000 RPM-es SCSI winyók nekem kimaradtak, de láttam havernál. Gyorsak, hangosak, drágák és forróak voltak, így nem is nagyon tendáltam feléjük.Apró fun fact, hogy 2006ban európai elsők voltunk War 3 TFTben, nagyon komolyan nyomtuk, ez megkereséseket is eredményezett, amit akkoriban sajnos nem használtunk ki, pedig így visszagondolva lett volna lóvé ebben. Azért az adott az önbizalomhoz, mikor a hely PC-ben "jó én vagyok akkor egyedül ti meg csomóra" 3V1ben nyertem nem egyszer. Szintén érdekesség, hogy öcsém még ma is War3-azott a reforge-al, én nem vettem már meg, mert kimerült számomra az egész, de ő és a másik két ember akikkel EU elsők lettünk még mai napig nyomják. Ma már nagyon rozsdás vagyok, de a 4v4 volt az erősségünk... 2011-ben még 2v1-et részegen is bemertem vállalni és megtudtam nyerni. így 11 év után beérném egy ellenféllel is ...
Ha lenne rá mód, hogy fusson, visszahúznám magamat szerintem hamar... de így olyan mint az IRL darts, 3+ év nem játszás után most szombaton közepes játékosoktól kaptam ki, akik minden héten játszanak. Süllyedtem is ... -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #91032 üzenetére
A War3 nekem első kipróbálásra nagyon lassú volt, 1700-asCeleron GeForce 2 társaságában volt játszható, a 466-os Celó + TNT2 kombón 192MB RAM ide vagy oda, kifejezetetten szarul futott. Haverom 733-as PIII-asán + GeForce 256-án már jól ment nagyon.
Win98 már 96MB-val is pattogós volt, a WinME ezt a szintet kb 192MB-val tudta ...
GeForce 2 GTS hiába 32MB csak, nagy előrelépés az MXhez képest, haver is MX400-ról lépett előre, hát volt szájtátás. (1300@1733-as Tualatin mellett, kegyetlenül ment)
-
zotyesz66
őstag
válasz
jokeph #91035 üzenetére
Amennyire tudom, az SB128 PCI-nak elég magas a prociterhelése.
Valamikor rég, szórakoztam azzal, hogy min indul el a War3, ha jól emlékszem, egy 4 megás SiS6326-on is elindult, bár lehet, hogy 8 megás volt. Persze úgy is nézett ki... Ahhoz képest egy 8 megás VantaLT-n egész szépen futott, Voodoo3-on meg a lányom elég sokáig játszott is vele egy Abit ST6 és Celeron 566@850 társaságában.
Most meg 1.8 GHz Willamette P4 és Geforce4 MX440-el röcögősnek tűnik... -
Pikari
veterán
válasz
jokeph #91032 üzenetére
a warcraft3-nak több baja is van régebbi gépeken:
-nem szereti a lassú hangkártyákat (korai cmediákat, isa kártyákat). rendes hangkártya kb 30-40%-ot jelent fps-ben (nyilván ez arra nem vonatkozik, ha valaki valami 2 magos 4ghz-re húzott processzoron akarja futtatni, mert annak tökmindegy).
-nem szereti a hardveres transforming and lighting nélküli videókártyákat sem, annak ellenére, hogy nem használ különösebben nagy polygonszámot.
-nem szereti az 500 mhz-nél lasabb processzorokat sem.
Ha a három probléma egyszerre van jelen - pl opti isa hangkártya tnt2-vel, meg valami 250 mhz-es socket7 gép, akkor bizony ilyen 10-15 fps-t fog csak tudni.
amint elkezditek orvosolni ezeket a problémákat, mindegyik pont kiiktatására elkezd kicsit megtáltosodni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #91028 üzenetére
Na igen, de te P4-en használtad 512-1024MB RAMmal, sokkal komolyabb VGA-kkal mint én, relative alacsony gépigényű játékokkal. (War3 TFTt magam is sokat játszottam).
Én a 466 Celeronomon próbáltam ki 192MB RAMmal, és TNT2-es VGAval. Az teljesen más gép azért.
Egyébként akkoriban olvastam is egy cikket, hogy 128MB alatt egyáltalán nem ajánlják a rendszert, gamingre meg 256MB vagy több memóriával. (Akkoriban 65-128MB RAM volt egy átlag gépben, az én 192MB-om kifejezetten soknak számított). Kb helytállónak éreztem amit a cikk írt, ugyanakkor a Win ME 192MB RAMmmal mesésen futott, a Win 98 meg még annál is durvábban pattogós rendszer volt. Ráadásul 2000-2001 környéki játékokból nagyon sok el sem indult Win 2000-en, annak kompatibilitása játékfronton csak később javult, mikor már az XP kezdett terjedni. Szóval nem volt kérdés, hogy a Win 2000 megy. -
Czo
addikt
válasz
jokeph #91008 üzenetére
Akkor az Asrock azok egyike, akik visszarakjak. Nekem Supermicro van Alder Lake-hez, abban mar semmi CSM sincs. Gondban is voltam, mert UEFI-s VGA-bol csak a filmnezos PC-ben hasznalt Rx480 van itthon, de aztan megtalaltam, hogy az Asus a 650Ti-hez adott ki UEFI updatet, igy bele tudtam tenni ideiglenesen.
-
envagyok
veterán
válasz
jokeph #90901 üzenetére
Valószínűleg túl erősen húztak rá egy hűtőt, valamit elroppantottak.
Z68-77-87-97 vonalból már én is gyűjtögetek:
Asus macimusok, Asrock Fatal1ty-k, Sabertooth
Most épp i7-5775c-vel játszottam kicsit ASUS Sabertooth Z97 mark II-vel.
I7-4790 volt nálam, most adtam el, nem fogott meg annyira, meg várok kicsit, hogy olcsósodjon.Egy 486 kérdésem lenne.
Rakom össze a gépet (486dx2 66) és a tekram vlb ide cache vezérlőre rádugtam az egyik csatira a hdd-t, másikra egy ide zip meghajtót.
Ott mit kell beállítani, mert az autodetect semmit se lát a zipből? Vagy csak a zip inicializálásakor keresi meg a szoftvere?
Tényleg, 93 környéki pc-be érdemes cd-t is tenni?
Azoknak mindnek külön vezérlőkártya kellett még, igaz? (a korai 93 körüli cd-kre értve)Esetleg van valahol leírás vmi ultimate Dos+win 3.11 telepítésről, hogy mit hogyan kell, érdemes csinálnj?
Értem ez alatt a memóriakezelést, a különböző módokat, egér, cd , sb1600, mtcp, ftp, dos böngésző, stb. Konfigolását
Valami ilyesmire gondolok:Tök jó lenne, ha lenne egy ilyen elmentett telepítés, és dos install után csak fel kellene másolni a fileokat mondjuk a zipről vagy norton commanderrel soros portról
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #90778 üzenetére
Hely és fölös pénz hányában nem tervezek ilyeneket, pláne, hogy amúgy sem töltenék velük sok időt, de anno nagyon csepegett rájuk a nyálam.
4th gen az alap, igaz csak I3-as de abból még most is van nekem egy I3 4160-as 8GB RAMmmal. A 4th gent mindenképp pótold be, szerintem az egyik legjobban sikerült generáció volt, ráadásul ma is használható. Most néztem a minap, az I7 4770-esek ára végre megindult lefelé, egy év alatt kb a felére esett. Ha még mindig 4th gen, LGA1150-et használnék szerintem most lenne itt az ideje, hogy I7-re cseréljem a procit, ami jó eséllyel már amúgyis egyI5 lenne, lévén 5000ft környékén már szép merítés van I5-ből is.A 6th gennel a DDR4 érkezése volt érdekes (de van belőle DDR3-as is, sőt még 7thből is), 7th gennél meg a K-s I3-asok, de egyébként 4th genről egyikre sem volt érdemes átállni. 8th gen volt az igazi nagy dobás, végre natív 4 magos lett az I3 és 6 magos az I5, alapjaiban 12th genig ez ígyis maradt, csak a HT kapcsolódott be egyre több prociba, ahogy fejlődött. (az I5-ösökben sosem volt HT, csak a 10th gennél jelent meg, korábban az I3 nagyon kevés magjának ellensúlyozására és az I7-esek kiváltsága volt a HT).
-
Pikari
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #90768 üzenetére
HEDT lévén nekem eléggé kimaradt, de nem i emlékszem rá, hogy bárkinek is lett volna a környezetemben.
Igen, gondolom valami tervezős vagy keményebb gép lehetett, bár ezt nem tudjuk mert üresre volt gyalulva az SSD és a HDD is, viszont a cég épület tervezéssel foglalkozott, szóval szerintem valami építész gépe lehetett.
A 2ng genből pedig egy időben rengeteg lett ismerősi körben rengeteg I5 2500K (igazi népproci lett) meg valamennyi I7 2600K. Sajnos nekem az is kimaradt, és azt nagyon sajnáltam is, mert akkorra a Phenom 9500 már kezdett nagyon kevés lenni. Az a durva, hogy egy I7 2600K szerintem még ma is bőven használható. Anno volt olyan akinek eleve 16GB RAMmal jött az I7 2600K, én meg csak pislogtam a 2GB RAMommal, hogy suhan el mellettem a technika.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #90764 üzenetére
Tulajdonképpen akkor a 1st gen Core I7-eseknek az extreme verziói. Durva hogy már azokban is 6C12T volt.
Egyébként ezek nekem eléggé kimaradtak, mert azokban az időkben mikor ezek kijöttek, pont a vasútnál dolgoztam, pémzem meg nagyon nem volt, úgyhogy lehetőség, idő és pénz híjján nem is nagyon foglakoztam ezekkel. Úgy mond aszemem sarkából tudtam, hogy épp ezek a procik vannak porondon de nem nagypon ástam bele magamat.
Olyannyira nem, hogy először 2017-ben láttam élőben egy ilyet, amikor egy haver egy irodai selejtezésen lecsapott 96 ezer ft-ért a következő konfigra:
ASUS P6T
Intel Core I7 975 Extreme (4×3,33GHZ (HT))
6GB DDR3
120GB SSD
1TB HDD
GeForce 750Ti 2GB
DVD író
400W Chieftec tápMeglepett akkor, hogy még akkori (2017 ősze) mércével is milyen meglepően gyors kis gépecske volt. A I3 4330-as procimat pl keresztbelenyelte a 1st gen I7, és a 2GBval kevesebb RAM és a gyengébb VGA ellenére is, érzetre még talán gyorsabb is volt mint az én gépem. Bár akárhogy gondolkodok, próbélok emlékezni, nekem 4C8T-nek rémlik az a proci... (igaz a 975-öst pont nem is soroltad fel)
I7 995 az már szerintem túl később jött, tudvalévő volt, hogy az egész 1366-os platformot nyugdíjazák, már szivárogtak az utódmodellek. nem tudom ki áldozott volna annyit egy procira, amibe az újabb platform került volna. De az és a 990 viszont mintha tényleg 6C12T lett volna ... -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #90723 üzenetére
C2D alapú Celeronok, amik végre megkapták az 512KB L2-t és elég jól húzhatóak voltak. Ugyan nagy C2D-re vágytam (6-7-8-as sorozat) de beértem volna egy ilyennel is. Mint ahogy lett is aztán egy kis 2140-esem, ami egyébként 4800MHZ-ig tudott felmenni, 1600MHZről ez nagyon durva.
Nekem igazából elég hamar lejött, hogyha valamire erre érdemes lenne váltanom (ugye a széttuningolt Athlon XP-m volt), de hamar rájöttem, hogy egy 3GHZ körülire húzott C2Dvel sokkal jobban járnék mint a 2669MHZ-re húzott Athlon XP-vel... csak hát akkoriban nagyon nem volt pénzem, így hiába dolgoztam számtech boltban és tudtam magamnak áfamentes nagyker áron szerezni alkatrészt, még ígyis csak rózsaszín álom volt, hogy lesz egy ilyenem... Viszont nem sajátba rengeteget raktam össze meg teszteltem, így a teljesítményével képben vagyok, nagyon bestbuy volt a maga idejében (2006-2009)
Sajnos nekem pénzügyi okokból számos olyan platformot ki kellett hagyni, amibe amúgy nagyon szívesen beleugrottam volna. -
válasz
jokeph #90698 üzenetére
Jók ezek a régi gamek moddolt, felfejlesztett változatai is
Emiatt használok a retro gépekhez is LCD monitort. A CRT- kből engem a jobbak is zavarnak, már nem állnék rá vissza semmiképp.
(#90700) frescho : persze, láttam hogy már az i3-5- ben is gyarapodtak a magok.
(#90701) FoxiestFox : Copper P-III / 1000 legalább, sztem...
(#90715) jokeph : 6C/12T elegendő még, csak amiatt szereztem be 8/16- ost is, mert talán időtállóbb. Bár később is fejleszthettem volna, most pld lejjebb ment a proci és RAM ár, viszont a lapok meg feljebb. Nehéz megjósolni hogy alakul később.
ALL : nálam Core2D kimaradt az idejében, retroként Conroe E6600 lett az első belőle, hát alapórajelen is lenyomja a @4GHz- re tuningolt Presscottot.
(#90733) izee : ez szokásos volt anno, 486- ra bővíthető 386- os lap. Nekem is volt hasonló(meg most is van ilyen lapom). Ha belement a 486, akkor a 386 inaktív lett.
-
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #90723 üzenetére
Engem mar a Core Duo is sokkolt elotte. 3.0-as NW-rol valtottam 2006 januar-februarban, a frissen bemutatott iMac-re. Ugyan dual-core volt, de "csak" 2 GHz... Igy egy kicsit aggodtam, hogy, oke, hogy ketto van belole, de ami nem tudja kihasznalni a ketto CPU-t, az tuti gyengebb lesz. Nem lett
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #90715 üzenetére
Persze, új gép esetén már én sem mennék 4/8 alá... a 6C12T még azért szerintem otthonra bőven elég, de jövőállóság szempontjából a 8C16T is elgondolkodtatna ha most vennék gépet. (vagy ugye a 13th gen I5, ahol már 16T van meg 10 mag... )
Amikor kijött a C2D kicsit megijedtem, hogy rohadt alacsonyak az órajelek, 3200-as Prescottok, meg 4GHZ-re húzott Pentium D-k meg egyebek után az E6300-as mindössze 1833MHZ-en... Elképzeletem hogy milyen vészesen gyenge lehet, az egyetlen dolog ami mellette szólt, hogy jól lehet tuningolni. Aztán amikor kipróbálhattam, akkor láttam, hiába alacsony az órajel, nagyon erős proci az.
#90717 MasterDeeJay : Jah X299-es Taichi lap... az eszi az ECC REGet, így tényleg olcsó sok RAMot csinálni.
-
envagyok
veterán
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph #90542 üzenetére
Köszi mindenkinek. Egyenlőre alpakoltam a gépet, mert nincs még meg hozzá a PCI-E-s videokari. Ha jövő héten sikerül elmennem érte, akkor talán jövő hét végén ismét elő tudom venni a gépet beszerelni ssd-t és videokarit is, és kipróbálni felmegy-e Win10 x64.
Beszámolok majd róla természetesen itt. -
válasz
jokeph #90488 üzenetére
És én csak 4GHz- en hajtom. Most meg már tartalék/bizt-adattároló gép, sokáig fog menni sztem, engem már kiszolgál, ha esetleg magas kort érnék is meg...csupa szilárdtest kondi, nemtom valahogy az ilyenek szimpik, várom hogy ne kelljen kondizgatni
(#90492) Bile Demon : A 775 és mindenféle verzióhoz az LC-Power Cosmo Cool LC-CC-120- at választottam, bár ez meg látom hogy Alderre nem jó, de nekem a 775- re kell, meg vettem egyet a Haswellre is.
(#90495) Pikari : mennyin hajtottad ?, ezeknek nagyobbacska tuninggal végük van, csak idő kérdése. Mondjuk sleepet meg soha nem használok, azt már tudom elég régen(a céges tesztekből főleg) hogy csak a problémát okozza.
(#90496) Pikari : sztem is, a D0 3GHz- es Prescott már simán megy 4GHz- en, ott már nincs verseny a korabeli AMD- vel. A Core2 maggal meg méginkább elszabadultak a lóerők.
(#90527) petakpa1 : persze, nyomassad csak, én is éppen ilyenben utazom, a 775- ben AtiRagePCI is van, bírom az ilyen aberrációkat, a többiek meg eldöntik hogy elolvassák, vagy skippelik...
-
petakpa1
őstag
válasz
jokeph #90523 üzenetére
Siker
. Mármint az egyik 4 pines némi nézelődés után gond nélkül beduggató volt az alaplapi csatlakozóba.
Az alaplapi csatlakozó mellett van egy kiseebb méretű tekercs. Zöld szigetelő mag, körben szigeteletlen réz vezetékek. Sajnos a másik4 pines csatlakozó szigetelése pont hozzáér a tekerecsen lévő szigetelenteln réz vezetékekhez. Ez mennyire egézséges? Mennyire fog melegedni a tekercs réz vezetéke? Megolvasztatja a hozzá érő 4 pines táp csatlakozót?
Gép még nincs bekapcsolva, videókártyát keresek hozzá, de csak egy ősrégi sima PCI-os Tseng ET6000-t találtam, Vajon ezzel beindul majd az s775-ös lap?
-
válasz
jokeph #90513 üzenetére
Jah hát 1.6GHz-en nem volt valami acélos a 754. 2.4-re húzva már jobb volt, főként 939 verzióban dual chanel memóriával.
Én azt nem értettem, hogy miért léptek vissza ekkorát single core teljesítményben az AMD-nél. Amikor azt elkezdték tervezni már az is nagy szó volt, ha valami kihasznált 2 magot.
Abban az időben volt mindenem, talán a 8xxx C2D maradt csak ki, de Phenom II, mindenféle Athlon X2-X3-X4, Sandy és Ivy. Aztán jött a Bulldózer és letarolta az AMD oldalt évekre. Pedig többször nekifutottam. Isten bizony a Llano és az E350 is jobban tetszett. A kis AM1-es gépecském pedig még mindig megvan. De ezek csak PC-k és egyik sem retró, még csak youngtimernek sem merném mondani.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #90506 üzenetére
Czo árult kb egy éve, egy nagyon jót 64GB RAMmmal meg jó alaplappal, úgy emlékszem az ára is nagyon rendben volt. Szóval bepótolhatod
De átgondolom az is lehet h nekem kell majd...
Az I3-as K-s proci az tuti kuriózum, sajnos azóta sem jellemzőek a K-s I3-ak.
Nem Ryzen 5600-ad van?(Dicsekedtem már, hogy jelenleg van egy RTX3080-am?
de majd a 3060 lesz a mainline, ez most csak nálam van (és persze melegen tartom
) még ki nem fizetik és el nem viszik)
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #90499 üzenetére
A P4 eléggé lassan indult be, és drága is volt. Az S423-at egy az egyben ki lehetett hagyni, és kb a 2GHZ-es NW-ig tényleg nem volt értelmes választás. Elitebb PIII-ról (főleg Tualatin) abszolút nem érte meg cserélni.
A P4 abszolút krémje valóban a HT-s 3066MHZ-es NW volt. Sosem felejtem el, mikor 2003 márciusában beestem a mesterhez, és épp akkor érkezett meg neki egy ilyen proci. Kibonthattam, és megnézegethettem, majd összerakott köré egy gépet éstesztelte. Órákig ott ültem, és egy bulldozerrelsem lehetett volna elvontatani onnan.
És még ugyanabban a hónapban egyik havernál is megjött az ugyanolyan proci, elképedve néztem, ahogy Far Cry futtatása közben filmet konvertál, meg CD-t ír, és így sokkal-sokkal több FPS-e van mint nekem. (Otthon akkor nekem egy 1700-as Wilamette Cerka volt 2266MHZ-re húzva GeF3 társaságában)A Pentium D nem volt rossz, főleg ha tuningoltad is.
A C2D pedig nekem is kimaradt mint saját, de nem mint élmény. Akkoriban mikor elkezdett nagyon terjedni épp egy számtech boltban dolgoztam, és rengeteget raktunk össze és teszteltünk belőle, sokat tuningoltam is, a haverok körében is népszerű volt, és az volt az első CPU amire úgy gondoltam, hogy érdemes lehet lecserélni az Athlon XP-met. Csakhát akkoriban mindenre is kellett a pénz, barátnő, utazás, kocsi stb. az Athlon XP meg csak eldörgött otthon, pláne, hogy alig volt időm játszani... így kimaradt nekem is.
Aztán 2009-ben megvettem egy tuningbajok E2140-est ami 4800MHZ-en is ment. De komolyabb konfig nem épült köré sosem, pedig erősen tervebn volt, csak mindg közbejött valami.
Azután sok évvel később egy kedves Jokeph nevű fórumos megörvendeztetett egy Giga EP35-ös lappal, és egy E7500-assal, szóval ha úgy veszem végül kezdem betolni sajátként, bár még kéne neki DDR2 RAM a többi nagyjából kezd összeállni, úgyhogy sajátként is megtapasztalhatom azt amit már jól ismerek. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #90488 üzenetére
Emlékszem mikor haver 2010 (vagy 2011?) novemberébe megvette az X6-osát. Phenom 1100T ami tudott menni 4GHZ felett is (napira 3800-on használta), 8GB RAMmmal, 64GB-os SSDvel (+2TB HDD), és egy HD5870-el.. az a gép akkor ütvefúrt, de szerintem még ma is használható lenne, ha nem adta volna el már réges régen. De én azt a gépet évekig irigyeltem tőle! Teljesen más dimenzió volt mint az Phenom 9500-asom majdnem fele akkora órajelen, hozzá képest - 2 maggal, negyed annyi RAMmmal SSD nélkül...
Robi haverom meg mai napig(!) egy X6 1090T-t használ napira (8GB RAMmmal meg egy 4GB-os RX470-el), az a (fő) gépe. -
válasz
jokeph #90491 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy a szerver piacon is mennyire kellett a verseny. Nem lennének 64 magos procik, ha az AMD végre nem szorítja meg az Intelt.
Bile Demon: Visszanézve azt mondom, hogy az Intel a 6-os szériával volt a topon. Rokonságban kellett gépet újítani. Egy second hand SFF valami lett a megoldás 25k-ért. Kis SSD, mert ugye minden a neten van fent, képek google-ben, chat face/viber , zene spotify stb. Most azt hagyjuk, hogy ezzel mennyire értek egyet, de ez van. Szóval az ergya i5-6400-zal és 8GB RAM-mal egész fürge és szinte hallhatalanul csendes gépecske lett, ha meg kifutna a memóriából még egy modult be lehet tolni. Nem hittem a szememnek, de tökig terhelve valami 60W körül vett fel a konnektorból, terhelés nélkül csak zenét hallgatva kb. a felét. A hang és a fogyasztás erős szempont volt a régi gép + RAM, videokártya ellen, mert ezzel kel-fekszik az egyed. Szerintem ki se kapcsolja.
A nagy kérdés, hogy melyik platform lesz majd klasszikus. A Slot A például elég ritka és drága. Azt gondolom ez vár a top Bulldozerre is, nem azért mert jó, hanem pont azért, mert kevés viszonylag ment el belőle. Én egy dobozos 8086K-t szeretnék még feltenni a polcra.
zoltanz: Piaci realitása nem volt annak amit az AMD akart. kis részesedéssel átfordítani a piacot. Álmodozásra nem lehet építeni. Úgy főként nem, hogy lassabb lett a termék 1 szálon. Nem lett gyorsabb töb szálon és még többet is evett. A 3-ból kettőnek teljesülnie kellett volna a sikerhez. Ezért tartom, hogy erősen benézték az AMD-nél a dolgot.
-
ityam
őstag
válasz
jokeph #90461 üzenetére
Engem PCI-E már nem vonz retróban, csak az AGP. AM2ből valszeg nehéz olcsón jó erősebb konfigot összehozni AGPből. C2D biztos nyer persze ellene, de AGPs C2D sem egy gyakori olcsó jelenség.Még olyan alaplapot nem sikerült szimpi áron találnom, ami C2D-t fogad, de AGPs.
-
válasz
jokeph #90090 üzenetére
Jó proci a Q6600, mondjuk nekem nincs, de a kétmagos testvére is jó retrora-félretrora, Bár inkább középretro, mert AGP- s lapban van.
3DMark99 : P5Q/E8500 @4GHz/7900GS pedig 50k+ ha jól emlékszem. Képmentést még nem csináltam róla, de valszeg lesz. Végig kéne mérni a tesztsoromat Win98/XP alatt is. -
válasz
jokeph #90045 üzenetére
Az én kedvencem 2015-ös, még messze nem való a topikba: DDR4 HyperX Savage 2400CL12. Alig volt pénzem akkoriban ilyesmire, és mégse bírtam kihagyni. B150-es lapban aztán megküldtem a Skylake proci mellett -csak 2133 MHz-et támogat- 2133CL9-ben. DDR4-hez képest az elég baba.
Kicsit koszos, meg össze is van gumizva, de megdobbantja a szívem. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #89940 üzenetére
"1680*1050-es 22"-os monitoron tökéletes.
" - jelenleg én is ilyenen nyomom, bár gondolkodom a cserén, mert bár imádom ezt a monitort, de az RTX 3060 eléggé overkill hozzá. (plusz hatodik éve nyomom ezen a felbontáson, ideje lenne fellépni fullHD-be, ami már 6-8 éve sem volt elérhetetlen)
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #89935 üzenetére
Az első PII-esem a Celeron 366 az 64MB RAMmal kezdte, de mint írtam csak hamar 32MB lett, Win 98-al még az is használható volt, de lassúcska. 32 és 64 között Win98-on lehett érezni a különbséget, ha játszott az ember. 96MB RAM jött utána, ami megváltás volt (2000 tavasza), de még egy év sem telt el, és a 32-es modul helyére egy 128-as költözött, így lett 192MB RAMom. Edigre WinME és Win98 is volt a gépemen. 192MB-val a WinME is tökéletes volt (a Win 2000 is élhető, ami 128 alatt azért nem nagyon volt jó), de a Win98 állejtősen pattogós és gyors lett tőle.
Aztán az XP korszaknál jött a 384MB (még 192-vel léptem bele), egy rövid ideig a 768, de végülis az a gépem asszem 384MB RAMmal lett végüis tovább adva (addigra már 466-os Celeron volt benne).
Nekem a HDDvel sokkal kisebbeket sikerült lépnem, a 3GB-sról 2×20GBra, majd 2×40-re majd 2×80-ra majd 2×120-ra sikerült lépnem (ezután 1TB jött 2009-ben, amikor már a fiatalabbik 120-as winyóm is betöltötte az ötödik életévét. Ez az 1TB-os ami akkor jött jelenleg a legkisebb (nem retro!) HDD-m, és a legidősebb is.Hát ha erre én is venném a fáradtságot, hogy implementáljam az SSD-t, az érdekes lenne, mert igencsak 480GB-os SSD-t kapna az Athlon XP, ami még HDD-ben is koridegenül modern lenne már hozzá, de ennél kisebb SSD-m nincs. De erre nem fog sor kerülni mert a modern gépemben meg kell.
-
válasz
jokeph #89935 üzenetére
Gyerkőcnek jó lesz
, legalább lesz saját gépe. Általános dolgokkal el tudom képzelni hogy megbírkózik a 4 magos, erős a 775, Xeonnal meg biztos jobb.
Ha nem csak hobbigép lenne, akkor én is cserélném 4 magosra a procit, de retrózós Win98/XP- nek elég a 2 magos E8500, főleg a 98- nak, az csak 1 magot lát amúgyis. -
válasz
jokeph #89918 üzenetére
Vazze, ez tényleg jó kis cucc, megkedveltem eléggé. Elsöprő egy HyperRetro(jó hát már inkább félretro, de W98- al finomítva ok) gépet lehet építeni vele. Sokadszor mondom hogy az Intel már nem xarral dobálózott a Core2- vel.
Valamint a közben összeszedett tapasztalatok alapján, nagyon úgy néz ki hogy RyZenre is fel lehet tenni a Win98- at
, ha elindul a lapban a 7900- as video, bár sztem elindul, mert a 6600GT PCIe is megy benne.
Igaz hogy a 3800X- em csak 4.6GHz- et megy, de avval is elég ütős lenne a 98Hangot is meg lehetne oldani, mivel az USB- s Audigy2NX- nek van még W98 drivere.
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #89842 üzenetére
Na igen, mindez igaz. Akkor úgyfogalmaznék a power usereknek.
Nekem pl nagyon kellett a 32GB, 16GB-val ugyanis többször belefutottam abba a jelenségbe, hogy nemes egyszerűséggel kifogyott alólam a memória, és volt hogy ezért csapot papot hagyva mindent kellett egy ful restart és csak a feltétlen fontos dolgokat visszatölteni, ami eléggé bosszantó volt.
Most amióta 32GB van a rekordom 24GB foglaltig sikerült felmenni, és már rá is játszottam, tehát maradt még bőven azért.
Ami még érdekes, hogy amióta RTX3060-am van és nem a 2GB-os GTX950, azóta sok játék mintha kevesebb RAMot foglalna, ugyanakkor olyan játékok is elkérik a 3-4-5GB RAMot, amik korábban simán beérték a 2GB VRammal (szerintem a textúrák egy részét a rendes RAMba tarthatták valahogy, ez lehet a magyarázat a jelenségre). -
válasz
jokeph #89837 üzenetére
Nem tudod nem kihasználni. Kínai lapban is megy mind az ECC mind a REG rész mivel nem is kikapcsolható. Azaz olyan van hogy a a proci nem tudja az ECC-t akkor az nem működik (nem lesz hibajavítás) benne de a REG nem megkerülhető.
Annyi előnye van hogy tuningnál ha hibázik akkor bizonyos szintig ki tudja javítani. Illetve a REG buffer miatt több modul rakható a simához képest.
Legtöbbször amúgy is jobb minőségűek az ecc reg ramok az asztaliakhoz képest és erősen visszafogott időzítéssel és órajelen mennek. Jól tuningolhatóak.
Nálam 1066-os DDR3 ECC REG is ment 1866-on minden hiba nélkül, de 2133-on már hibázott viszont javítgatta az ECC de lassabb is volt. Jellemzően az összes 1066-os ecc reg kivétel nélkül ment 1600-on, és némely 1866-on.
DDR4 ECC REG hasonló, ott nagyrészt mind ment 2133@2666-on. A nagyobbak 2400/2666@2933-on és akár felette is de azt már nem mind tudta.
A load reducedek voltak nekem antituningok de az megint más cucc lásd alább.
Nem szükséges szoftveres támogatás az ECC-hez, proci hardverből csinálja. Úgy tudom i5-i7-i9-nél nem megy az ecc rész, de ugyan azon socketben xeonnal meg igen.Ahogy tudom ECC REG esetén van minimális pár % teljesítményveszteség azonos órajel és időzítések esetén. De ez teszteken alig kimutatható. ECC proci teljesítményéből nem vesz vissza.
-
válasz
jokeph #89834 üzenetére
Nálam érdekesség hogy nem volt módom az ECC kihasználására. Pedig a kínai lapban, ami megtetszett megy, de már volt 2x8GB sima HyperXFury(amit ajándékba kaptam korábban), aztán úgy döntöttem hogy ehhez veszek inkább még 2 ugyanilyet - 32 GB, de azért mert 4 modullal megy csak a quadchannel.
Nemgond a 32GB- ot még az XP is látja, mivel az egy dolog hogy ez a gép mainak is jó, de valójában XP hobbigépnek építettem
, persze van rajta W10 is, hátha kell esetleg
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #89776 üzenetére
Na, gratula !
majd számolj már be róla valahogy, valahol részletesebben. Akár PMben akár itt OFFban.
Én is most fejlesztettem, vettem egy 1TB-os M2 SSD-t, +16GB RAMot, egy új tápot, és ami a legfontosabb : lecseréltem a félretro GTX950-et, egy RTX3060 12GB-ra.
így most a gépem ilyen lett :Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
EVGA RTX 3060 XC BLACK GAMING 12GB GDDR6
ADATA SU650 480GB SSD SATA
ADATA Legend 710 SSD 1TB M2
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
2TB WD Green WD20EZRX SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
COOLERMASTER Elite V3 600W
Gigabyte Custom Airbrushed Tower!Röviden : "10gen I5 6C12T, 32GB RAM, RTX3060 12GB VRam, 1.5TB SSD, 6TB HDD".
Én a VGAkat meg sem próbálom felsorolni...
de egyébként ez akkor érdekes kérdés, amikor Inteles vagy AMD-s vagyok? kérdés merül fel, mert egyrészt mindig azt veszem ami jobb ár/érték arányú, másrészt sokszor előfordult, hogy párhuzamosan több gépem is volt, és az egyik ilyen a másik olyan.
Volt pl olyan, hogy fullosan összeépített pentium D805 4GHZ-en is itt volt a szobámban (eladásra építettem), miközben a főgépem továbbra is az Athlon XP volt. Persze azért a D805-öt is leteszteltem alaposande akkor épp milyenes voltam?
Meg mint írtam szintén az Athlon XP mellett volt hogy egyszerre két komplett Northwoodom is volt, mert volt rá lehetőségem, hogy legyen, és mindig is piszkálták a fantáziám a Northwooodok, csak vadi új korukban nem telett rá.Egyébként jelenleg a GTX950 és az RTX3060 12GB mellett van még egy agyonbányászott 8GB-os RX570-em is ...
Egyébként a P35 giga project most előrelépett annyit, hogy megkapta a Corsair CX400-as tápot.
-
Francia91
veterán
válasz
jokeph #89778 üzenetére
A kedvenc generációm a Socket 462 volt, így a Duron-os gépet elhoztam otthonról, felfejlesztettem (abból lett az Athlon XP 2500+ konfig), egy másikat pedig apránként összeszedtem, majd találtam véletlen egy 2,0 GHz-es Barton magos Sempront, talán lesz hozzá egy Athlon XP 3200+ a következő héten, megy a Sempron helyére
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #89749 üzenetére
Én is mindig azt vettem ami épp jobb vétel volt.
Most csak a fő gépeket írom le, mert gyakran megesett, hogy otthon volt második harmadik gépem is, pl az Athlon XP mellett egy ideig volt egy 1600A NW és egy 1800A NW is. Na meg ezek a főbb platformok gyakran 2-3 havonta upgardelődtek (néha volt down is) azt nem írom le.1999-2001 : Intel Celeron 366MHZ@458 1C1T
2001-2002 : Intel Celeron 466MHZ@585 1C1T
2002-2003 : Intel Celeron 1700MHZ@2266MHZ 1C1T
2003-2009 : AMD Athlon XP 1466@2669MHZ 1C1T
2009-2014 : AMD Phenom 9500 2200MHZ 4C4T
2014-2021 : Intel Core I3 4330 3500MHZ 2C4T
2021- : Intel Core I5 10400F 2900MHZ 6C12T -
zotyesz66
őstag
válasz
jokeph #89761 üzenetére
Nekem ilyenem volt: Asus N4L-VM DH
Core2 Duo T7400 ment benne. -
-
válasz
jokeph #89718 üzenetére
A TVC definitive gyűjteményt itt éred el: [link], ha még nem ismernéd. Facebookon is elég nagy az élet, több fejlesztés is zajlik.
Tegnap este borítottam szét egy TVC-t, agyátültetésen vesz részt. A jó hír, hogy alap állapotban már megy. A rossz, hogy tuningolva nem. Számomra innen jön az igazán kemény rész, a szoftver bütykölés. Évtizedek óta nem írtam egy sort sem Z80 gépi kódban. C-ben még csak-csak elboldogulok...
-
válasz
jokeph #89715 üzenetére
Tömören a kérdésedre a válasz: végülis igen. 2 generációval későbbi, hasonlóan együttműködésből született, hazai gyártási bázissal Tehát az ABC modellként szolgálhatott.
Az összetett válasz: Az első itthon gyártott/összeszerelt mikro az ABC volt. Bár csak százas nagyságrendben készült a BRG-ben, mégis az együttműködés jó volt tapasztalatszerzésre és a gépek jelentős része iskolákban kötött ki. A hozzáférhető dokumentumok alapján az iskolaszámítógép program 0. verziójának tekinthető.
Nem sokkal később már jött az első, hivatalos program aminek a HT-1080Z-t és a Primót köszönhetjük. Előttük/mellettük még volt egy kis szériás hullám, hogy csak kettőt emlytsek: Kompi vagy a Homelab széria.
A második program szülöttje a TVC aminek a hardvere és szoftvere is angol eredetű. (Ahogy a HT meg egy TRS-80 Model I klón.) A HT és a Primo modernizált verziói csak proto szinten készültek el. Végül jött és látott a C= TED széria végkiárusítása (C16, +4) és tudás/ár arányai miatt letarolta a piacot. A TVC nem lett volna rossz gép, csak a helyi sajátosságok miatt egy alkatrésztemető lett ami semmivel nem kompatibilis (Na jó a teső Enterprise-szal igen, de annak ugyanez a baja). Sokat akartak fogni, de túl későn készült el. A szlovák utat követve jobban jártak volna. (Speccy kompatibilis, kevesebb tudás, de rögtön ezres mennyiségű szoftverrel van rá)
Egy nagyon szép gyűjtemény és képei ugrottak be miközben gépeltem. Hozzá képest én csak műkedvelő vagyok: [link]
gban: Monitort évek óta keresek hozzá, mert abban van a táp.
-
Francia91
veterán
-
válasz
jokeph #89556 üzenetére
"Mivel ez egy Promise vezérlő"
Silicon Image lesz az.
Az ABIT NF7-Sen ugyanez a vezérlő van, és az nálam pl. egy IDE-s DVD pörkölővel DE a Serillel átalakítóval SATA-ra lógatva lazán* működött éveken át... márpedig ha az a hákolás nem okozott gondot, akkor natívan meg pláne mennie kellene.
De AIDA64-ből elég egyértelmű hogy OS szinten nem is látszik a vezérlő, tehát vagy ahogy mondtad le van tiltva fizikailag, vagy egyszerűen megmakkant az IC...
(*IIRC még talán bootolt is róla, de utólag erre már nem esküdnék meg, mert szökőévente csinálok reinstallt szóval lehet hogy éppen akkoriban nem is volt szükség ilyesmire...)
-
válasz
jokeph #89294 üzenetére
Ez mondjuk nem minden esetben ideális.
A fan stop pont azért zsír (olyan kártyákon, ahol a vrm és a vram is érintkezik a bordával, ha ez nem teljesül, akkor persze borzalmas), mert az idle alapból magasabb (tegyük fel, 50-60 fok körül), load alatt pedig odapörgeti a ventit, és 70-nél megfogja, így az idle-load difi borzasztóan kicsi, ráadásul lassabban is hűl vissza, ha kikapcsolod a gépet, ami megint csak jó.
Ha nincs fan stop, folyamatosan hűtöd az amúgy idle hideg kártyát, 30 fokos lesz, de load alatt ugyanúgy 70. Na ez cinkes hosszabb távon.
-
fatpingvin
addikt
válasz
jokeph #89294 üzenetére
én a legtöbb GPUn simán azt a logikát követem hogy hadd menjen százon a propeller, a videoprocesszornak nem baj ha extra hűtést kap.
CPU-n szoktam csak fordulatszámszabályzást alkalmazni, ha a GPU zárt házban van akkor inkább a házventiket szabályzom a procik hőmérséklete alapján. -
válasz
jokeph #89074 üzenetére
, akkor saccra jót vettem
, persze csak ha működni is fog rendesen...
Lassan meg is ejtem a próbát. Előtte ki kell porolnom a próbatápomat(600W CM), ecsetelés, fújkálás. Kéne valami kisebb teljesítményű kompresszor, de nem találni csak szivargyújtóról üzemelőt, 230V- os nincs.
Némelyik gépem is már full poros.Nem is akartam már ilyen jobbfajta S775- öt, de máshogy most nem tudtam továbblépni, A8V- t láttam régebben eladót, de most sehol.
Ja, úgy tervezem kipróbálni, óvatosan, kíméletesen. Csak ez a 2 RAM lesz benne, mivel XP lesz a max, ahhoz meg elegendő, bár láttuk hogy megfelelő driverrel egész sok memóriát is lát, ha szegmentáltan is, de használja.
Azt nekem is sikerült csekkolnom hogy E0- ás a proci, az SLB9K alapján. -
válasz
jokeph #89051 üzenetére
Nézegettem a mostani online kínálatot. Még ez volt az ami úgy-ahogy tetszett laikusként, mivel nemtom melyikek jók a korszakból. Nem is fotóztam(tegnap érkezett), az eladó elég jó fotót töltött fel :
Valami 1GHz körüli 2x2GB Geil- el és E8500- al adta :
Nekem elég, mert DOS/Win98/XP a tervezet. Ahogy már említettem, állítólag felmegy a Win98 PCIe rendszerre is, sőt még ennél későbbi lapokra is. Azonban későbbit nem akartam egyelőre, ez olyan középretro, kísérletezésre jó lesz, meglátjuk. Felemás lesz a blog, a 939- es RIP után, evvel folytatom, kiderül milyen sikerrel.
Meg egyáltalán működik-e a lap, úgy vettem hogy BIOS- ig próbálva ok. Ha működik Win alatt is, a hűtés elég jó lesz, online rendelés már nem ért volna ide hétvégére, gyorsban vettem egy 180W TDP- ig jelzett tornyot
De akkor az északi-hídra is tegyek egy kisebb ventit ? Bár tuning nem lesz egyelőre, esetleg majd mérsékelt, ha minden jól működőnek látszik.
-
FF23
senior tag
válasz
jokeph #89051 üzenetére
Ez lenne az [link]
A gyári hűtője egy kétdekás pléh sz.r, a ramsünik meg a kondik miatt semmi nem fér el, legfeljebb a zalmi vf700, ami nincs. Először tettem rá egy kocka zalmi nb47j-t, de 570/11xx körül megállt a dolog, 70°C akárhogy fújattam ventivel.
Eszembe jutott, hogy pár éve vettem valami halott geforce-t a passzív hűtője miatt, megnéztem és stimmelnek a lyukak. A hátuljára muszáj volt feszítőket tenni, hogy ne görbítsem a pcb-t, alattuk 2mm-es thermál pad van. Ilyen most: -
zoltanz
nagyúr
válasz
jokeph #88987 üzenetére
"Manapság máshogy viszonyulok hozzá, most már elég sok régebbi cím kitűnően fut egy 5 éves HD630-al is"
Hangsúly a moston van.
Intel architetúrásan el van maradva Intel Compute vonatra nem váltott jegyet. A jövőben a gépi tanulásra kíván építeni GPU-iban, de hogy mi lesz belőle? Az nVidia, AMD, Apple -nek (utóbbi kettőnek okostelefonon is) már piacon vannak az ilyen motoros termékei.
Teszt 2014-ből (ComptuBench CL): -
Czo
addikt
válasz
jokeph #88977 üzenetére
Tenyleg nem ertem ezt a lassito "megnevezest". Egy olyan "valamirol" beszelunk, ami nem kerult penzbe. Ha vettel barmilyen brand gepet, akkor az eddig kotelezoen kifizetendo videokartya helyett, kb innentol mindig megsporolhattal $10-$20-t. Az oprendszre GUI-t elvitte (legyen az Linux + Compiz vagy akar XP), illetve az XP beepitett OpenGL screensaverei is mentek vele. Ha valaminek kellett Direct3D, akkor az is elindult. A kezdetektol volt digitalis kijelzo tamogatas (a pc-s alaplapokon sokszor csak VGA volt kivezetve), igy a gyarto ingyen rakhatatta notebookba is. A helyen kell kezelni a termeket. Ha abban az idoablakban nezzuk, amikor a piacon volt, akkor a sajat idejeben, sokkal jobb valasztas volt az integralt Intel megoldas, mint pl a ViRGE/ATI Rage/Trident Blade 3D a sajat maga idejeben.
-
Czo
addikt
válasz
jokeph #88658 üzenetére
Node, a 810/815 nem is a BX levaltasara lett letrehozva. Az elmelet itt az volt, hogy a lowend (ZX) helyere megy a 810, a mid-highend (BX, GX) helyere meg a 820 es a 840. Ez ugyonaz, mint az Fx5200, aminek nem a Ti4200 az "elodje", hanem az MX420.
A 815 csak kinbol szuletett, mert az RDRAM dragasaga miatt, az alternativ chipsetek elkezdtek eloretorni. Gondolok itt a VIA Apollo Pro-ra, ami ugye SDRAM majd kesobb DDR mellett nyujtott, akar SMP-t, vagy sok memoriat, nem beszelve arrol, hogy rendelkezett AGP tamogatassal is.
Majd jott ugye a B steppinges 815, amibe bekerult a Tua tamogatas, az Intel doksija szerint, itt elsosorban a Celeron volt a lenyeg, majd a VIA is kihozta a Pro133T-t, amibol a Celeronok miatt, ki is dobta az SMP supportot.
-
-
-
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #88559 üzenetére
Pont, mint [ez a Ddr3] Az Fsb fogja az egészet.
[Emelni kell az Fsb-t és szépen nőnek a számok.] [Vagy emelni kell mindent.]
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #88542 üzenetére
Remélem, hogy a sok állás nem veszélyes, mert a Giga lap és a CPU amit küldtél egyenlőre még mindig állnak, és nem sok esélyt látok rá, hogy idén eljussak odaáig, hogy elindítsam.
(RAM, táp, ház és HDD híjja is van, illetve ezutóbbi van, ha minden igaz csak még teszteletlen)
Szóval remélem, hogy elektrosztatikus zacsiba, jól bedobozolva, pormentes, rendkívül alacsony páratartalmú, sötét helyre eltéve csak nem makkan meg.#88541 Fücsök007 : pár hét az semmi, itt éves állásokra gondolok.
#88543 DarthSun : Aha értem. Ezért jók a kapcsolatok
-
Fücsök007
őstag
válasz
jokeph #88500 üzenetére
Nem csoda, az X48 válogatott X38 egyébként, ezért mennek jobban átlagban, de van szilícium lottó is természetesen. Nálam az abit IX48 Q9650-el vitte a 4,4GHz-et is.
Nagyon feszelve az enyém elindul 490-es FSB-vel, de az csak rövidebb tesztre használható, Duo procival szerintem menne a 700-as FSB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robogó, kismotor
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpársportok
- Trollok komolyan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest