- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #106711 üzenetére
Hasonlóan mint az ISA SB16, Awe sorozatok, bár azokból mégtöbb változat van, mint a Live szériából.
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106684 üzenetére
Az csinálja, igen. De én úgy vettem észre, csak annyit csinált, hogy a különböző helyszíneken előre beállított paraméterek mentén változtatta a hangzást. Tehát kis szobában nem volt visszhang, de ahogy beléptem egy nagy terembe, ott elkezdet tt visszhangozni, a kettő között éles váltással. Tehát nem igazi térhangzás. Szerintem a Streames elérhető verzióban is így szól, nemrég játszottam újra végig a HL1 részeket a Ryzen gépemen.
-
válasz
FoxiestFox #106701 üzenetére
A DeusEx is érdekes, nézegettük nem is olyan régen hogy még vadállat gépen is beesik az FPS, pld a Szabadság-szoborra nézve. Itt 220- ra esett be, a játékhoz képest durván overkill konfiggal, ennél nem is gond, de 2000 körüli vassal, előfordulhatnak alapos belassulások.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106694 üzenetére
K6hoz es ss7hez epp passzol, hasonloan bugos
-
válasz
FoxiestFox #106696 üzenetére
R7500 azért már elég jó kártya, erősebb procival hajtva elegendő lehet, 1024- hez retró gépre vetítve kell az erő.
-
válasz
FoxiestFox #106690 üzenetére
Avval sztem már beszaggat.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106688 üzenetére
Nem tudom
a rendes win98as gepemben p3, gf meg live van, nem veletlenul. Ezt a gepet azert epitettem, mint alternativ vilag (k63, v3, aureal), de hat olyan is.
-
arn
félisten
válasz
Igen, kisebb a terhelese, mint az a3d, de nem is olyan jo (mar ha az a3d rendesen mukodik).
-
válasz
Erre a helyes valasz, az attol fugg! Nalunk sok helyen arultak OEM Sound Blaster Live-ot, ami sokszor a Dell-nek gyartott OEM modell volt. Ezen nem a teljes erteku 10k1 volt, mindenfele hw gyorsitast es hw segitest mellozott. EAX volt, de szoftveres volt.
-
válasz
FoxiestFox #106656 üzenetére
Igen, sokminden visszatér ismételten a retró/topik történelemből, én meg már lassan azt sem tudom hogy az a német haverom hova tette a távirányítót
-
válasz
FoxiestFox #106650 üzenetére
Az eredeti IBM gépből asszem 3 fordult meg nálam. Először azt hittem halottak, aztán rájöttem hogy a bios-post tart félóráig. Használható alkatrésszek kimentése, a többi pedig e-hulladékba.
-
válasz
FoxiestFox #106616 üzenetére
AR bevonat pótlás : azt eszik vagy isszák...
-
válasz
FoxiestFox #106605 üzenetére
Szigetelt padláson is fail. Cserép-víz+páravédő nylon-15 centis gerendák 45 fokban-10centi kőzetgyapot-nylon-1.5 centi gipszkarton-jelenleg 44 fok. Be is van építve úgy-ahogy, télen lakható, de most max félóra, utána életveszélyes lehet az öregedőbb szerkezetnek, mint én
. A tárolt cuccok nemtom meddig bírhatják ilyen hődilatációban, télen végülis be lehet fűteni, mert van fent egy gázkonvektor, viszont nyáron...
Értékes cuccok, retrók-félretrók a földszinten, előszobában. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106616 üzenetére
En tuti nem csesznem ossze ilyennel
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106601 üzenetére
Ahhoz az is kell hogy nagy legyen a homerseklet kulonbseg, amugy nincs parakicsapodas.
-
ityam
őstag
válasz
FoxiestFox #106584 üzenetére
ha hackel megolható a vr egy őskövület tft monitorral nekem az is jó lehet(nagyontalán)
-
válasz
FoxiestFox #106569 üzenetére
Kössz a tippet ! Meglátom a renoválás után, mennyi fordulat kell az elfogadható hőfokhoz, és ott milyen zajszintet produkál. Valamint ha egyáltalán sikeres lesz a generál, tehát ennek is kordában marad a hőfoka, ha bejön az akció, akkor érdemes venti után néznem.
Gondolom sikeres lesz, a hőcső hibája talán ritkább lehet. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #106559 üzenetére
Tényleg ne!
-
válasz
FoxiestFox #106556 üzenetére
+jokeph
Már összecsavaroztam, kipróbálom így, meglássuk...ha nem ok, leveszem róla.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #106467 üzenetére
5-ös alatt pacsira gondolsz?
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #106464 üzenetére
Biztos volt Radeon nélküli, valóban béna kijelzővel. Az enyém 1280×800-as IGP-s. Viszont tök szép állapotban van
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106447 üzenetére
Nekem az atitol harom kedvenc korszakom volt, a 9700/9800, a 4800, es az 5800. Ezeken kivul vegig az nvidiat preferaltam.
A 8800gtx sok szempontbol merfoldko volt.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #106452 üzenetére
T500-at se? A kaszni ugyanaz, nem? Igazából nem is tudom, mi a különbség a T500 és a W500 között... Másrészt olvastam/hallottam olyan pletykát, hogy a T500-ak 3650-e is szeret elhullani, a W500-ra ez nem igaz?
-
válasz
FoxiestFox #106455 üzenetére
Hat
eddig, nem fordult meg a fejemben, hogy ez ujra meghalhat
De, akkor az iMac sorsara jut, amiben a 6970 lebeg valahol a 'meg tudok pixeleket kirakni a monitorodra, de texturazni mar legyszives, ne kerj' meg statusz kozott
.
Szerk: Mondjuk, a 6970 az ket cseret is megelt az Appletol, meg azt hiszem 1 ujrasutest a sutoben, de valo igaz, az iMacen volt jatek rendesen.
-
válasz
FoxiestFox #106452 üzenetére
Hat, a fene se tudja. Ebbe a gepbe valamikor 2011-12 korul halt meg eloszor, az G84-601 volt, akkor meg az Apple cserelte, G84-602-t kapott, ez 2016 oszen halt meg, akkor a digikeytol vagy a farnelltol meg rendelheto volt a G84 SKU, de mar G84-603 erkezett, ez pedig azota is vigan elvan, igaz kb havi 3-4 alkalommal van bekapcsolva a notebook. Jatszani nem remlik, hogy jatszottam volna rajta, de az OSX GUI is full OpenGL.
-
válasz
FoxiestFox #106449 üzenetére
Nekem 8600GT (G84) volt/van a MacBook Pro-ban (T9500). Ebbol konkretan 3 revizio keszult, a 3. revizionak nincs baja, az nekem ma is mukodik a MacBook Pro-ban, meghozza ugy, hogy 2018-ig, ez volt a cipelos gepem, a Core i7-es iMac mellett.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #106447 üzenetére
A 8800GT volt 2007-es. Ez a a kártya a 8800 széria die shrinkje kisebb fogyasztással (jobb esetben single slot kialakítással) és relatíve olcsó is volt, vitték, mint a cukrot.
2007 tavaszán jött ki az ati (immáron amd) dx10-es HD 2900 -as kártyája, aztán ősz végén a 3850 (ami a 2900 die shrinkje), szintén olcsósított, kisebb fogyasztással, single slot lehetőséggel, ezt is vitték, mint a cukrot.
Ezek a kb egy évvel idősebb dx9-es kártyákra köröket vertek. Van amiben persze alig gyorsabbak, de van, amiben már ilyen 10-20szoros szorzó volt.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106445 üzenetére
A 8800gtx 2006os.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #106439 üzenetére
A Win 7 már Dx11, nem? A Vista volt Dx10, úgy rémlik.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #106439 üzenetére
A 8800 és az x1950 egy időben jött. Az x1950-et szánta a 8800 riválisának az ati. Csak épp az még mindig egy dx9es grafikus kártya volt, mivel nem volt kész a hd2000-res széria, ezért annyit tudtak csinálni, hogy telerakták shaderekkel.
Az XP egászen 2012 közepéig piacvezető volt 50% körüli részesedéssel, akkor meg már bőven volt dx11 is, igaz, szinte semmit se használta ki se a dx10-et, se a 11-et, mivel xp-n nem működött. Ettől függetlenül ekkor persze már dx10 és dx11es kártyák voltak a gépekben.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #106435 üzenetére
Én a dx9es kártyák újabb és újabb generációit csak egyfajta pótcselekvésnek tartottam, amikor kijött a 8800 széria, az kb olyan volt nekik, mint a meteor a dínóknak.
-
válasz
FoxiestFox #106435 üzenetére
Nemtom milyen lehet az életben maradási aránya. A következő szériából már retróként jött a HD2600Pro - meghótt, a 2600XT frankó, a 3850- et újonnan vettem, még bírja, jól műkszik. Jött egy 3870 is, jó magasak a hőfokai télen is, de még megy az is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106381 üzenetére
végtelen +1-ig.
Amúgy igen, a netezés zsibbadt le itt is. -
Hosssszu
őstag
válasz
FoxiestFox #106388 üzenetére
Ha esetleg csalni akarsz. Persze nem tudom hogy mennyire működik: [link]
-
Hosssszu
őstag
válasz
FoxiestFox #106383 üzenetére
Szia!
Én nagyon régen ahol dolgoztam, ott OS2/ volt bizonyos gépeken.
Sajnos érteni nem értek hozzá, de mintha lett volna hozzá valami "Bonus pack", vagy valami ilyesmi cucc. Hátha megtalálod valahol és az hátha segít a dolgokon. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106381 üzenetére
A javascript gyilkolja az egesz webet.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106375 üzenetére
Nekem egy 10400F mellett tökéletesen elvan. Az kb 10%-al gyorsabb a Ryzen 2600-nál, tehát szerintem megpróbálhatod. Legfeljebb ha mégis kevésnek érzed, ráérsz azután CPU-t cserélni. A Ryzen 5800X3D tuti elég lesz hozzá
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106346 üzenetére
Igen, - mint fentebb is írtam - régen gyűlöltem az ilyen kompromisszumokat, hogy vagy sok VRam van, de az lassú fajta, vagy gyors, de akkor meg kevés
Ez ügyfeles gépeknél, de néha saját magamnak is, gyakran állított nehéz döntések elé. Bár én általában a gyorsabbat választottam, mivel az ilyen két verziós kártyák idejében, még a kevesebb VRamos is elég volt általában az akkori címeknek.
Ma meg már egyértelmű a választás : a több VRamos egyúttal az amúgyis gyorsabb, jobb busz sebességű, gyorsabb stb.
Aztán persze ilyenkor is találkozok büszke ügyféllel aki újságolja, hogy vett egy RTX3050-et, 77 ezeres ajánlatom helyett 71 ezerért. Igaz én 8GB-osat ajánlottam annyiért, ő meg 6GB-osat vett, de semmi gond, spórolt 6 ezer ft-ot, és ekkora tételnél ez biztos megéri. Valakinek a szemetet is meg kell venni, ha már elkészítették.
(egyébiránt nem nagyon értem ezt az NVidia féle szűkmarkúan, spórolósan a VRammal dolgot, mikor a kártya egészéhez képest filléres tétel, és a több VRam valódi előnyöket hozna, de egy előnye van : így a játékfejlesztők is kordában vannak tartva valamennyire. És mivel az elmúlt három kártyámat a kevés VRam miatt kellett cserélnem, én nem bánom, ha lassítanak, a 12GB-os RTX3060 még sokáig jó leszpláne FHDhez)
-
válasz
Ah, ez az oldal valami katasztrofalisan pontatlan. Mondjuk, nem is ertem, hogy ezen miert csodalkozok.
Van egy ilyenem:
Ezen GDDR3 van, es lathatoan egy VGA es egy DVI dugo. Techpowerupon nincs csak 1 fajta HD3650 AGP, azon is 2 db DVI van, es DDR2. De, ezen semmi meglepo nincs, mert a gyarto sem tudja, hogy mikor es mit arul
- 2008 oktobereben, meg csak 1 fajta 3650 AGP volt, az GDDR3 es 2db DVI [link, link]
- 2008 decemberere lett ketto fajta 3650 [link], az egyik ugyonaz, mint az elobbi, azaz GDDR3/512/dupla DVI [link], a masik pedig mezei DDR2 chipeket kapott [link]
Eddig, ebben semmi fura nincs, hiszen, ahogy telt az ido, jott meg 1 fajta kartya. A furcs dolog, ezutan kezdodik
- A 2011-es listajukon (nem talaltam kozteset) szinten 2 fajta kartya van [link], az egyik az a korabban is letezo DDR2-es 3650-es a ketto darab DVI kimenetevel [link], a masik viszont egy olyan GDDR3-as peldany, amin egy VGA es egy DVI csatlakozo van [link], nekem ez a fajta kartya van. Ami itt nekem fura, hogy eltuntettek a 2 DVI-os verziot az oldalrol, mintha soha nem is letezett volna. -
Pikari
veterán
válasz
Érdemes lenne ezeket letesztelni, elég ritkán tesztelik le a különféle középkategóriás kártyák eltérő variációit, inkább csak a csúcskártyákra (vagy az extrém low endre) vadásznak a gyűjtők, és azokat tesztelik. Persze a valódi felhasználás a kettő közötti kategória volt, ami meg pont hiányzik a tesztelők repertoárjából.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #106335 üzenetére
melyik fajta? 2600ból van jó néhány féle iteráció
-
válasz
FoxiestFox #106303 üzenetére
Üröm az örömben. Próbáld meg kicsit hangolni, lehet csak ahogy melegedett kicsit elmászott az oszcillátor és az AGC már nem tudta követni a TV-n.
Bárki tudja, hogy honnan lehetne 80-as évek beli érlistákat szerezni? Akár Otto katalógusok is jók lennének DM-ban a lista mellé rakva. Ja és ZX81 Specci közé még beékelném a VIC-20-at is.
-
Vladi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106301 üzenetére
"Oké, nem segít, hogy lett egy gyerekem"
Pedig ez életed legjobb híre volt."Szóval ha vannak spórolós tippjeid"
Anyám szokta mondani: nincs olyan nagy vagyon amit nem lehet elherdálni és nincs olyan kis pénz, amit nem lehet beosztani.
Beköltöztetem hozzátok, 1 hónap múlva a havi jövedelmed fele már megtakarításba megy. Csak győzzed elviselni. -
válasz
FoxiestFox #106301 üzenetére
Szóval dupla fizu, de elbuktátok párod keresetének jó részét és még gyerek is lett. Tökéletesen leírtad, hogy hova ment el a + kereseted. De ez azt is jelenti, hogyha mind a ketten dolgoznátok, akkor a GYES/fizu közötti pénzt félre tudnátok tenni kb.
Kis vígasztalásként: Behúztátok azt amit mi 20 évvel ezelőtt. 1 fizuból nehéz spórolni, nekünk sem ment kis gyerekkel, hacsak a hitel törlesztője nem tekinthető kikényszerített megtakarításnak. Mire jobban ment volna beütött a 2007-2008-as válság, szóval bejött a 7 szűk esztendő.
Az elb*t erre is értettem. Aki ma 30 évesnél idősebb, az mind tehet erről. Minden téren unortodox politikánkkal és kanyarban előzésünkkel haknizókat össze kellett volna párosítani az előttük lévő bandával.
Az OFF mellett azon gondolkoztam, hogy lehetne írni egy budget/best buy gép listát a 80-as évektől. Valami ilyesmire gondoltam:
81-82 ZX81 szigurúan kitben, házi összerakással
83-85 ZX Spectrum 16k kiadás házilag felbővítve
86-87 C16 vagy Plus/4
88-90 C64G széria csomag ajánlatban
91 XT: turbo, 360-as Floppy és Hercules monitor
92-93 AMD 386DX40 4MB RAM, VGA, 80-as HDD
94- Cyrix/AMD 486
95-96 AMD 5x86
97-98 Cyrix 6x86L, majd MX
98 végétől Celeron 300A és társai. Na jó ez már nem retró igaziból, de már megvan 25 éves. -
válasz
FoxiestFox #106258 üzenetére
A medián alacsonyabb, mint az átlag. A 20% reálérték emelkedés az alsó negyedet/nyolcadot árazta ki a piacról. De amiért morgok az nem ez a réteg, hanem azok, akik az itt lévők nagyrészével együtt a harmadik negyedben vannak. Ha 710k-val számolunk, akkor legyen 1 évvel több az öv meghúzás, vagy kisebb lakás nem 10.
De ismét jó példát hozol az igényekre:
"40 milkó alatt Budapesten egy lyukat kapsz"
"Az új építésűeket meg sem említem..."Gyors keresés alapján 35 és 40m áron között 975 találat van az ingatlan.com-on. Hja a többség 1 vagy 1.5 szobás, tipikusan belvárosi kis lakások, külvárosi panelek. Ezekben a "lyukakban" indult a mai 40+ korosztály többsége.
KROK640: Debrecen hajszálnyival olcsóbb, mint a főváros. kb. annyival, hogy 4-5 év alatt a beugró ott is össze lehessen kaparni.
A hazaadott 200k-ban minden benne van, a rezsi és az otthoni kaja is. Az is kijön ennyiből albiban?
Bizony-bizony, 10-20 évig fizeti a törlesztőt, ha úgy adódik, akkor beugróként felhasználja és átigazol egy nagyobba, vagy sem. 3-4 éve lakom házban, addig ment a matekozás. Most ezt fizetem... Mi ebben az újdonság? Ahogy a bedőlt hiteles/nehéz időszakokon is át kellett eveznünk nekünk is valahogy.
Amit nem értek még, hogy aki minimálbért kap és közben látja, hogy máshol többet lehet keresni az miért nem vált? Egy OKJ egy év alatt megvolt. Most a technikusi 2 tanév. 2 ingyen van! Ha 45 évet le kell húzni minimum, akkor képezhetnék magukat az emberek. Egy szakmunkás vizsga rögtön 267k -> 326k bruttó minimálbér esetén. 3 éves a főiskola és ha a mindenkit átrugdosó tanárképzést nézzük, mint hiányszakmát, akkor máris 529k minimumról beszélhetünk. Természetesen az a pár év nem egyszerű munka mellett, de már pár év alatt behozza az árát. Csak le kellene mondani a bulikákról, a szabi vizsgákra megy el stb. stb.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106266 üzenetére
Az is igaz, bele lehetne tanulni biztosan, de az egy masik szakma, es sok tapasztalat kell hozza.
-
Vladi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106260 üzenetére
Mondjuk annak a piacnak én is szívesen kiszolgáltatnám magam.
Annyit mondok, a nagyapám maga építette a házát. Februárban elkezdte, novemberben beköltözött. namármost ezt a sorsot az unokámnak most és itt aláírnám, mert tudom, hogy lesz saját háza.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #106260 üzenetére
Ertheto, en is ezt tennem, ha tudnam
de nem olyan aron, hogy a sajat lakas majd 70-80 eves koromban lesz a sajatom, es kozben meg a normalis fizetesbol sem futja semmire, mert tengodni tudok a torleszto miatt (kb 2-3x az alberleti dijnak). Itt ausztriaban ezt mar parszor vegigzongoraztam - majd a gyerekemnek jobb lesz. Igazabol ha valaki mar itt kezd dolgozni, es nem 30-40 evesen jon ki, akkor is teljesen masok lennenek a kilatasok.
Eleve az is egy illuzio, hogy a hitelre vett ingatlanod a tied. Majd az lesz, ha kifizetted, addig reszben a banke. Majd akkor veszek otthon lakast, ha kp megvehetem, de az valoszinuleg csak befektetesi cellal lesz.
-
válasz
FoxiestFox #106159 üzenetére
Igen, jó lehet. Az AV jel az Audio Video. Tehát kell egy mono hang és a Kompozit jel. Azt fogja rámodulálni a vivőre. Ha jó a HDMI-kompozit átalakítód, akkor frankón menni fog. Boltról csak annyit, hogy ezek se tudják mit árulnak.
OFF: Az autószerelők azt hiszik, hogy én vagyok Alibaba, ők meg a 40 rabló. Egy nyamvadt mikorkapcsoló miatt nem akar tölteni az autó, ezek meg 130k-t akarnak kifizettetni a komplett váltókulisszára és ennek többszörösét a cseréért és (most figyeljetek!) az újraprogramozásért. Mit lehet egy rohadt 4 állású kapcsolón újraprogramozni? PNRD és késsz. A német fórumok szerint tipushiba, a mikrokapcsoló érintkezőjét kicsit meghajlítva kitolható pár évvel a csere, vagy nagyobb áramot bíró kapcsolóval örökre eliminálható a probléma. Veszek még egy MK1 Fókát és csapatom amíg szét nem hullik.
-
válasz
FoxiestFox #106107 üzenetére
Den katalaveno ti ennoísz (δεν καταλαβαίνω τι εννοείς)
-
válasz
FoxiestFox #106085 üzenetére
A PAL/NTSC dekóder után lehet becsatolni. Meg kell nézni a kapcsolást és lehet okoskodni. De ott ha olyan, akkor fóliát kell vágni, oda valahogy illesztett jelet leválasztóval bevinni. Jó eséllyel már RGB és külön H és V sync is kell. Szóval bonyább, mint egy csatoló emitter követőnél belemókolni egy jelet.
-
válasz
FoxiestFox #106083 üzenetére
Nem nagy varázslat az egész, ha a kódolás/dekódolás részleteit nem nézed. Ha kicsit is ért hozzá szerintem megoldható a kompozit bemenet. Ha jobban nekifekszik, akkor az RGB is, de oda kell egy RGB átkapcsoló is.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #106060 üzenetére
Kicsit eltöprengtem azon a din dugón, és szerintem hang kimenet. Vagy ki/bemenet, mert 5 pines din-nel az is lehet. A jel mellette magnetofonra utal inkább, mint vhs-re. Alatta a kapcsolóval meg a tévé saját hangszóróját lehet szerintem "tiltani", akkoriban ez még nem ment talán automatikusan.
-
Pikari
veterán
válasz
Próbálgatni kell. Nem minden kompatibilis mindennel akkor se, ha épp belemegy.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #106069 üzenetére
Ha scart van, már az is jó szerintem, s-videot és kompozitot is lehet arra átalakítani. Scart meg kb mindegyiken van.
-
válasz
FoxiestFox #106067 üzenetére
Nincs pl C64-ed? Enterpriseod? Spektrumod?
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #106065 üzenetére
Váz. Illetve vázon, ő is ragozta. Chassis=sasszi. Kétszer el kellett olvassam.
-
válasz
Első ránézésre:
Az a DIN a magnónak van. Videóra inkább dominót használtak anno. PC-t illeszteni rá vicces.
Ami elsőre eszembe jut és használtam már: Olyan videokártya aminek van Svideo kimenete -> VHS magnó -> TV
Másodikra érdemes rákeresni van-e kapcsolási rajz és ki lehet-e alakítani bemenetet. Ezt a tipust nem ismerem, de érdemes vigyázni, mert néhány hazai kisTV-nél a táp kialakítása miatt a sasszin lehet 220V vagy a körüli feszültség.
-
válasz
FoxiestFox #106039 üzenetére
Czo sztem is simán megoldaná.
-
válasz
FoxiestFox #106011 üzenetére
Érdekes a 6800 vs 7900 sor.
Architecture Curie, de van NV41 és G71 GPU is. A 7900xx G71.
6800GT AGP vs 6800GS PCIe verziókról van eredményem, utóbbi nagyon elhúz, a PCIe változatok sokkal gyorsabbak. 7900GS PCIe meg már nagyon karcol, az XpertVision verzió pedig jól bírja a tuningot. -
válasz
FoxiestFox #106009 üzenetére
Na az meg talán unlockolható. (vagy csak az AGP verzió?)
-
válasz
FoxiestFox #106005 üzenetére
X1050 notikban is volt.(kevertem az 1100-assal de az sincs messze tőle)
Szerintem csak el akarták adni azt a tengernyi 9600-ast, hihetetlen így is mennyi féle készült belőlük.
RV350 (9600), RV370 (x300/x500) és RV410-est(x550/700) is nevezték át x1050-re.
Igazából olyan mint X1050 nem is létezett hanem mindenféle össze vissza átnevezés eredménye.
GPU szokás szerint húzható 2x+ órajelre mint a 9550-eseknél, RAM meg 128bit DDR2 az pont 9600XT szint lenne, ha van rajta valami tuningos akkor meg főleg.
Kis daráló venti cserélhető nagyobb bordára. -
válasz
FoxiestFox #105976 üzenetére
Van egy 486SLC2-es Thinkpadem a hírhedt mwave kártyával. Furcsa egy darab, nem is igazán használom, de van. Az igazság az, hogy már a 600-ak sem tudnak megmozgatni, tucat darabok amikkel dolgoztam, majd otthon is használtuk őket. A T4x szériát is dicsérni szoktuk, mert nagy előrelépés volt, de azok sem bírták egy ponton túl a kiképzést. Azt hiszem maradok a kaptafánál és maximum a 90-es évekig nyújtózok.
Pikari: Az a megoldás amit javasoltunk bacsisnak: 1 hónappal korábban 5-10 Celsiussal alacsonyabb külső hőmérséklet mellett tartani a BRSZK-t. Ez a megoldás a kiállítók és a látogatók egészségét is kímélné.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #105964 üzenetére
Hát, van baja a mostaniaknak a régiekhez képest.
Nekem a Core2 éra Thinkpadjai tetszenek legjobban.
Volt egy T61-esem, 1600*900-as kijelzős de csak Intel IGP, ami ha drivert kapott rendom időnként kékhalált is dobott.
Úgy vettem 3 éve, hogy kuka az akksija, postával eljött 10.000-be.
És az akksija simán félig jó volt, eldöcögött még majd 1 órát.
A T61 bill.kialakítása, extra gombjai és az állapot visszajelző csík a kijelző alatt nagyon adja.
Mivel az IGP félig dög, így HDD-t viszadobtam, tettem rá egy W7x86-ot, mindent feltettem kivéve az IGP driverét, felszúrtam az autódiagnosztikai szoftvereket, így nem hibázik, azt ráhagyományoztam az egyik kollegámra, megcsináltam neki így, faján lehet vele diagnosztizálni, lett belőle célgép.
Saját szervizes laposnak meg egy Thinkpad T440p van, i7-4700MQ proccal és 16 GB RAM-al jött 2 éve, bill. világítás van rajta, ez tetszik, illetve van benne egy dVGA is, GT730-as.
M2 SSD-vel szerelve, hasít rendesen, akksi ebben jó (kb 2 óra). -
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #105962 üzenetére
Bacsis nagy rajongó pedig, nem is értem, miért nincs Thinkpad sarok. Lehet, hogy nem akar egy a mai napig létező brandet így jobban megtolni?
envagyok: a POP-ba alapból beleírtak minden cheatet? 9 élet, ami nem is fogy, az idő se fogy,...
frescho: publikus, hogy a Casio MX-10-et ki vitte?
#105955: a Next és a Sun oprendszere már tud felhasználókat is különböző jogosultságokkal? -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #105952 üzenetére
Én 3-at bírtam Vas 12-15
De mondtam Bacsisnak hogy mennyivel jobb lenn április-május, vagy szeptember-október -
válasz
FoxiestFox #105956 üzenetére
Simán megoldható. Ha csak fekete-fehér vagy csak kis palettás PRG, akkor szoftverből. Ha színes és nem RGB, akkor esetleg kell mellé egy encoder.
-
válasz
FoxiestFox #105954 üzenetére
Első nap beletöröltek. Vasárnapra vittem az image-t. Mire felhúztam elment a monitora, vibrált, zizgatt, ezért inkább kinyomtam, hogy ne dögöljön meg teljesen.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #105942 üzenetére
Win98hoz tuti a bx a legfeelingesebb
En is gondolkodom a socket370 visszaepitesen ghz+gf2ultrarol 800+gfddrre.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #105940 üzenetére
Az i815 nálam feketelistás:
-nincs isa
-bugos memóriakezelés (a harmadik foglalat bugos, 512mb max limit hivatalosan) -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #105927 üzenetére
Ez még ISA
Egy Adlib klón van benne mostVan 386-os ps2-esem is, mca-s, esdi hdd-vel.
Tényleg gáz, hogy ahhoz horrorért van még utángyártott sb pro is.@Pista001
Pont ez a ps2 bill. akadt kezembe, de az osztály nem korhű gyűjtő.
C64 hez meg most szart be a commodore monitor. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #105929 üzenetére
Fogalmam nincs
nekem nem erne annyit sem.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #105927 üzenetére
Sbpro van hozza
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #105924 üzenetére
Ma középiskolás osztálytali (Programozó informatikus középsuli) van, én oda vittem ki egy videoton tv játékot, egy C64-est, egy IBM PS2 M20 XT-t adlibbal, dgy 486-os dx2 66-ost, amivel tegnap küszködtem.
Ez pont körbeöleli a középsulis időszakot 89-93
Holnap lehet elugrunk a gyerekkel Fülére.
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #105917 üzenetére
Én holnap megyek, valamikor ebéd után. Kiállítani sajnos idén nem tudok, pedig erre készültem az elmúlt éveben, viszont látogatóként kimegyek.
-
válasz
FoxiestFox #105919 üzenetére
Őt nem ismerem, de van még 2 kolléga akivel találkoztam személyesen is anno, de még nem sikerült kiszúrnom őket, vagy holnap látogatják a kiállítást talán.
Én a prérin vagyok a pincelakásomban, mint már említettem, csak ha életbevágó, akkor merészkedek ilyen nagy sugárveszélyben a szabadba. Bevásárolni is este szoktam. Télen semmi gond nem lenne a Viking típusomnak.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #105858 üzenetére
2019., ugye?
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #105811 üzenetére
Retró gépbe akkor ideális, ha nem az akkoriban megjelent játékokat és szoftvereket akarod rajta futtatni, hanem az 1-2 évvel korábbiakat. Sajnos ha mindent letiltasz róla, akkor sem fog jó teljesítményt adni. De persze erős a szórás itt az alaplapok, és a chipsetek különféle verziói között, szóval csak nagyvonalakban lehet rossz élményként általánosítani a VIA socket370-es élményét.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #105790 üzenetére
Uli = ali
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #105794 üzenetére
anno volt egy nagy igazság, 3 betűs chipsetes alaplapot ne vegyél! ez volt az ALI/ULI, SiS, VIA, ami nagyjából le is fedte a piacot.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #105794 üzenetére
Nem kerülendő P1-ben sem, csak fel kell tenni az AGP drivereket, különben vagy PCI módban fog futni a kártyád, vagy pedig instabil a rendszer 3D alatt, ha win98-at használsz. XP korszakban már nem volt velük gond.
-
cbmfan
senior tag
válasz
az
anno is az volt, ettől sem várok hatalmas teljesítményt.
05788 Francia91
tesztpadra vele! másik táp, csak egy RAM és VGA, aztán kiderül. és vegyél egy POST kártyát, az alapján fogod tudni, hogy hol akadt el.
-
Pikari
veterán
válasz
Az ULI (ALi) egy alaplapi chipseteket, integrált 3D gyorsítókat, és 32 bites beágyazott x86 processzorokat fejlesztő vállalat volt, amíg az nvidia fel nem vásárolta őket.
Socket7 időszakból ismerős lehet a nevük, ott szereztek hírnevet maguknak a chipsetükkel először.
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #105785 üzenetére
A legnagyobb (T1350) 1 magos proci tuningolva kb. félig hajtja ki a 8800GTX-et, persze ebben benne van a ram és FSB tuningja is. T7600 tuningolva 3GHz fölé már mindig kihajtja a kártyát, jobb kártyát nem szoktak bele rakni.
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #105782 üzenetére
Szabvány S478 lefogatós, a gyári hűtés nem túl nagy, de legalább ledes.
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #105780 üzenetére
Lehet tippelni.
-
Fücsök007
őstag
válasz
FoxiestFox #105778 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #105750 üzenetére
Próbáltál usb-s házban is ilyesmit? Több, mint 10 éve van egy ilyen kínai usb-s vackom, egy T500 odd-t próbáltam egyszer benne, az nem ment. Egy HP DV5-ből származó darabbal használtam, amígy szét nem tört teljesen a ház, azóta pőrén használtam kb egyszer. Ez DV5 optika meglepően jól bírja, de a T500-am optikája (ez nem az, amit az usb-sben próbáltam) is megy még, bár lemezt egyikkel sem írtam mostanában, csak olvastam. Írásra inkább a Dell 3020-ból és HP 400 G1-ből mentett darabokat használom, azok csak 10 évesek kb, viszont lemezt valószínűleg sose láttak korábban.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #105750 üzenetére
Amik P3-P4 éra beli cuccok mellett voltak, azok elég jók voltak - relatíve jó kompatibilitás, jó írási minőség egy laptophoz képest, és fém merevítés. Sajnos utána teljesen átálltak a műanyagra.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #105591 üzenetére
Ez egy évvel újabb azoknál a drivereknél, és több hardvert támogat.
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #105589 üzenetére
"Hát RTS-s miért is játszanál kontrollerrel? " - eszembe se volt sosem, csak nemrég valaki (nem itt) megkérdezte hogy miért nem használok kontrollert.....
Mondom neki, azért, mert az StarCraft2-őt (90%-ban ezt tolom) nem írták meg konzolra, ez aligha véletlen.
A többi FPS címhez (RTCW/Real RTCW/The Suffering/COD1-UO-2 meg a pár NFS-hez meg elvagyok a bill.-el, úgy az utóbbi 24 évben.#105588Pikari:
Itt még a 368.81 van, tényleg jött akkor ki egy újabb.#105594KROK640: nézek is párat asszem.
A GTX960-am teljesítményével elégedett vagyok, meghajtottam a raptor (13600K) mellett is. -
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #105583 üzenetére
NFS-t kipróbáltam kormánnyal. háát...
Maradtam a gomboknál.
Kontroller nekem nem opciós, azok se állnak kézre. Illetve RTS-re karcsú is lenne, elég sok bill. kombót használok.#105584FoxiestFox: évek óta talán idén először eljutok.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #105566 üzenetére
---
-
válasz
FoxiestFox #105566 üzenetére
Fülén sztem, a szokásos helyen, asszem a sportcsarnok.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #105443 üzenetére
+1
Jah, én is inkább XP és Win7-re csinálnám meg
-
válasz
FoxiestFox #105494 üzenetére
A Win98 kihajtásához pedig RyZen/Alder/Raptor, csakhogy én is hozzászóljak az elvetemült filozófiámmal
-
Pikari
veterán
válasz
Csak a kérdésed konkrétan arról szólt, hogy a p2 mellé mennyire oké a voodoo rush. És nem a fordítottjáról
-
arn
félisten
válasz
a p2 kihasznalasahoz meg p4?
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #105475 üzenetére
Korszakilag tökéletesen oké, de a P2 kihasználásához legalább Voodoo3 kell.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #105475 üzenetére
Egy lx lap + klamath ideális mellé
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Vírusirtó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztalos klub
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest