- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Google Pixel topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
DarthSun #81207 üzenetére
Az működik...elvileg, 775 lelki világa válltozatos ramok terén.
Korábban az 1R jelentette az egy oldalas ramot, 2R meg a két oldalasat de ez már régóta nem törvényszerű. Igazából azt jelent hogy hányszor 64(72 ecc) bit széles a ram. Nyilván egy slot 64 bit széles és a második oldalt külön ciklusban kell címeznie a procinak ha dual rankról van szó.
x4, x8, x16 meg azt hogy egy chip milyen széles ahogy én tudom. (Tehát elvileg 1rx8 ram az 8db chippből áll ami 8 bit széles)
Mindegyik szervezésnek van előnye és hátránya.
Az meg hogy ezen belül hogy működik a címzés nem tudom. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #81180 üzenetére
Jaja akkor félretro
végülis már akárhogyis nézem ezek 10+ éves CPU-k már. VGAból volt terv bele jobb, csak ideiglenesnek került bele GTX950, aztán valahogy mindig maradt bene az, most meg tényleg nem indokolt lecserélni, pláne ilyen árak mellett.
Jah, kemény lenne ahogy a nagyi leiskolázná a sok gamert XD de ha azt nem is, a szövegével tuti ütne. (Anyám meg anno az autóvezetős játékokat szerette, Mafia 1-ben kormánnyal órákig eltudott cruisolni meg taxizni a városban)
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #81175 üzenetére
A nagymamalekvárja recept weboldalt kb. 4ms alatt rendereli. A kiskutyás háttérkép is bőven elfér a VRAM-ban. Az unokás fényképek is nagyobb biztonságba lesznek egy már kipróbált 4TB HDD-n.
Más.
Teljes lett a Radeon 8500 sorozat. Eddig volt a fullos retail változat 275/275MHz és a 250/183MH Low End Lame Edition.
A hétvégén találtam az ajándékcsomagban egy valódi 250/250MHz LE-t. Törődést igénylő állapotban. (1 púpos kondi, -1 ventilátor).
Socket 939-ben teszteltem:
A 8500LE is átlépte a 10k-s limitet. Megfuttatam a 275MHz-s kártyát is:
Érkezett egy japánkondis csoda is:
Picit hangosabb a ventilátora a vártnál, de amúgy minden rendben vele. Nem sípol, nem nyekereg, teszi a dolgát.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #81173 üzenetére
Akkoriban nem ám (2001). Leginkább csak arra volt jó, hogy álljon a pöcörő, hogy az egész suliban senkinek (tanárokat is beleértve) nincs ennyi RAMja.
Igen, pont CADre meg ilyesmire fogja használni.
LG BH16NS55 blue ray író nem selejtezi : elfelejtettem beírni, de az is megy az új gépbe. Pont a fontos adatok mentése miatt. (lesz egyébként még egy 18TB-os HDD külső házban, ami szintén backup célokat szolgál)
Sőt, a mostani Core I7 sem megy selejtbe, a nagymama kapja meg netezni. 1800+-os Palát és egy tabletet fog váltani -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #81170 üzenetére
Ne is mond... tényeg kb olyan volt (értelme nem volt amúgy)
a héten porcosodott az altesti szervem, amikor a következőt építettem :
Ryzen 5800X
128GB RAM(!) DDR4 RAM
Nvidia RTX3090 24GB VRAM
2×1TB SSD RAIDben M2 alapon
2×4TB SSD tárolónak
1×18TB TB HDD archivra
1000W-os Corsair tápMunkára kellett, de az volt az elképzelés, hogy bármikor tudjon vele játszani, ha úgy tartja kedve.
Ezt váltja :
ASUS P6T
Intel Core I7 975 Extreme (4×3,33GHZ (HT))
12GB DDR3
GeForce 750Ti 2GB
Samsung 870EVO 500GB SSD
4TB HDD
LG BH16NS55 blue ray író
400W Chieftec tápAmi már oldtimerként is komoly értéket képvisel (ha másért nem az Extreme CPU miatt)
De azért látszik, hogy a két gép teljesen más liga -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #81159 üzenetére
Nekem volt anno 16-os SD RAMom, de 32-es PC66 tuti. Mindet elpasszoltam / nagyobbra váltottam, ami igazán menő volt a 128MB PC133 (dobozos) és ugyanez 256-ban.
A fénykorban 3db 256-os dobozos SD PC133 256MB-os RAM volt a 466-os Celeronomban. Túlsokat nem ért, de az egész közép suliban nekem volt a legtöbb RAMom (64/128 esetleg nagyon menőknek 256MB RAMja volt... Árpi haveromnak 512MB, de az már frankón a túltolt katergóia volt a Win98-as időkben). -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #81136 üzenetére
Az egész úgy kezdődött... hogy elkövettem azt a hibát, hogy a múltkori 3250MHZ-et (sajnos) máshová is elpostoltam.
Na, emiatt akadnak most mindenféle ellenfeleim P4 és Athlon XP és egyéb oldalról. (főképp orosz és török oldalon)
Nos mivel a 3D mark is számít, gondoltam a VGA oldalon dönthetek, de ezek mind HD3850-esekszal az ilyen X800GTO-kkal vagy 9700-aakkal (aminekem van) nincs esélyem ... majd nézzek jobb VGA-t, és borsot török a török orruk az alá ...
De így esélytelen mert a HD3850-et nem tudom mivel leverni, AGP-n.Mert az a baj, hogy amit most én tudok, az a GeF3 oldalon 2D max 3D...
Ezek alig várják, hogy yemek benim bilgisayarım, vagyis megesznek mindenestől...
Látnád, van olyan 5500MHZ-es P4-esük ami stabilabb mint a német gazdaság!! és ez csak egy... van más is ott.Büszkén képviselem majd hazánkat, a versenyben
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80965 üzenetére
mivel az 1333-as FSB esélytelen, ezért nem kizárt, hogy a csökkentett órajellel még a nagyobb is beférne a VRM keretbe - de közben meg már alig lehet ilyen alaplapokat szerezni, ha károsodna nagyon sajnálnám... szóval lehet megmaradok annál, hogy megpróbálok szerezni bele valami nagyon magas órajelű/tuningolható 1-2 szálas procit, hogy win98 alatt a lehetséges maximumot hozza AGP slottal kombinálva...
az előzőből még annyi lemaradt, hogy azért volt USB soros TTL emelegetve, mert a TTL jelszint az a 0-5V, az LVTTL az a 0-3.3V - úgyhogy igazából helyesen USB soros LVTTL kell - nem tudom hogy a gotek 3.3V-os STM32-je adott lábain 5V-toleráns e -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80959 üzenetére
A klasszikus RS232 sorosport jelszintje magas és invertált - eredetileg a +13V volt a logikai 0, és a -13V a logikai 1, aztán ez idővel alakult, már sok eszköz már csak +/- 5-7V, aztán a minuszt el is dobták és 0V és valami 5-12V közötti érték között kolbászolt a jelszint.
De a mikrokontrollerek, procik világában a 0 az 0V, az 1 pedig valami 1.8-3.3-5V jelszint, ezért jelszint illesztő transceiver IC kellene még utána - ilyen pl a klasszikus MAX232... Az összes régi alaplapon is meg lehet találni ezeket vagy valami funkcionális klónját, hogy a COM1 COM2 csatik RS232 kompatibilisek legyenek.
A Gotek-en a mikrokontroller sorosportja direktben érhető el a lábakon, ezért felesleges oda-vissza konvertálgatni, a legegyszerűbb ha egy olyan USB>soros adaptert használ az ember amin szintén nincsen ilyen RS232 illesztő IC, így közvetlenül össze lehet őket kötni -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #80959 üzenetére
Gotek frrissítés Flashfloppy-ra. Kettes metódus az USB-soros átalakító: [link]
Egyébként régi Flashfloppy volt rajta eddig is (nemtudom, milyen verzió, amivel jött vagy 3 éve), amit talán pendrájvról is lehetett volna frissíteni, de így tisztább volt.Persze megpróbálom más lapban is (ha lesz rá lehetőségem), de ebben is mennie kéne. AGP 4x a lap és kártya is. Egy évben gyártották őket.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #80903 üzenetére
Határozottan.
Mivel nem 24*7-esre terveztem az XP-t SSD-n használni, ezért nem is vacakoltam vele, simán hagyományos módon telepítettem fel rá, SATA port természetesen AHCI módban.
Ha szépen csinálom meg majd egyszer, akkor egy működő W7/W10 alatt fogom megparticionálni, mert így lesz helyes az alignálás az SSD-n.HD3850: meglepően kihasználja a játék a VGA-t, nem gondoltam volna, 1600*1200-on, Max grafikával.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #80901 üzenetére
Nyomattam vele pár kört az NFSMW-vel (Asrock 4core Dual Sata2+E5200+Sapphire HD 3850 AGP) XP SP3 meghálálta a 2 GB ramot, de az SSD-t is.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #80883 üzenetére
Ezzel egyébként megdöntöttem a 2010 decemberi ugyanilyen hideg erkélyes (csak akkor nappali) rekordomat, az "csak" 3173MHZ volt. Igaz akkor "csak" -12 fok volt. Meg más szorzó és FSB persze. De most is nagyon féltem, nehogy úgy járjak mint 2010-ben, hogy egy hatalmas pukkanás, és sok-sok füst jött ki a tápból... most szerencsére nem volt ilyen
Amúgy nem tudom mit szólna a 3D Mark2001 ahhoz, hogy mindössze 256MB RAM van benne
mert csak egy darab 256-os modulom hajlandó elindulni ekkora FSBvel, bármelyik másikat rakom bele, vagy ezzel rakok másikat is, akkor elindítom és csak pörögnek a ventik, és nem történik semmi, amjd a bios alaphelyzetbe áll...
Alacsonyabb FSB-n (pl 166MHZ, 200MHZ) megy a többi RAMom is. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #80883 üzenetére
Köszönöm
Megérte érte megfagyni az erkélyen, meg tök sötétben telefonos világítás mellett operálni.
3D Markot azért nem mertem volna rajta elindtani meg időm sem nagyon volt. Szegény GeForce 3-as is majd megfagyott, mert most arra nem volt időm, hogy adjak annak is rendesen.
3D Mark?
Amúgy szerintem ilyen hidegben menne neki a 12×250MHZ (3000MHZ), léghűtővel 5800-as fordulaton, és persze előhűtve mint most.
(Az erkélyre kiraktam, először alapórajelen, alapfesszel maximális hűtőfordulattal Biosig járatva volt, hogy hűljön át rendesen az egész gép. Ezután gyorsan kivittem hozzá a HDD-t, és indulhatott a mókaés megjegyeztem, hogy kéne hozzá egy SSD, mert nagyon szar volt telós világítás mellett a pokoli hidegben még szerelgetni is. Ha valaki látott, tuti hülyének nézett, hogy mit csinál valaki hajnal fél 5kor az erkélyen egy telós világítással ilyen hidegben? XD)
Igen, képes voltam ezért több mint 1 órával hamarabb kelni... Ilyen mikor az overclock a szenvedélyünk
-
-
-
válasz
DarthSun #80852 üzenetére
"GL/NPR Quake/Q2/Q3 homály-sötétségbe veszik CRT- n, LCD- n a legsötétebb sarkot is látni."
Ez nem kijelzőtech, hanem beállítások függvénye. Normálisan kell a játékot és a videodrivert belőni a kijelzőhöz.
Illetve az sem normális szerintem, ha egy játékban, ami játszik a fénnyel és az árnyékkal is, minden sötét sarok világít.
A CRT-nek van feketéje. LCD-nek nincs. Még a legjobbakat is ha bekapcsolod egy koromsötét szobában, szürkén fog világítani az egész, amít meg nem jelenik a kép, és rá nem áll a szemed a világos tartalomra, hogy a fekete hiánya ne tűnjön fel.
Kivétel az OLED, de gondolom nem olyanod van. -
-
válasz
DarthSun #80779 üzenetére
Windows vagy linux alatt akarsz ftp szervert? Linux alatt van Howto kilóra. Mondjuk itt egy elég bőbeszédű: [link] Van java alapú ami fut Windowson is és elég egyszerűnek tűnik: [link] Persze az 5 percet nem hiszem el amit r, mert azért a configot még át kell nézni, de van hozzá doksi.
ESS nem rossz, de azért nem is volt a legjobb. Kompatibilitásban mondjuk egész jól hozta az SB Pro-t és a GUS mellé könnyen be lehetett pakolni.
-
válasz
DarthSun #80784 üzenetére
Nem az az.
Ennyit találtam róla. -
válasz
DarthSun #80773 üzenetére
fpt szerver van linuxra rogyásig. vsftpd-vel már volt dolgom párszor
Ma este viszont sikerült a ZIP végére járni, van egy LTP-SCSI páros ami szereti egymást, csak az SCSI-n kellett leformázni a lemezt hozzá, így biztosabban működik. Fogok róla írni nem sokára, mert tanulságos. Közben úgy néz ki, hogy az elveszettnek hitt bluscsi NYÁK-ok is befutnak a héten. Pedig már keresztet vetettem rájuk. Ráadásul tegnap este hákoltam nagyobb HDD-t a IIsi-be, de lehet így felesleges volt. Hogy már 90-ben is saját firmware-hez kötötte az Apple a bővítést valamiért nem lepett meg. Ahogy az sem ,hogy van rá patch
Így most 100x nagyobb vinyó van a gépezetben, mint azt a gyáriak gondolták.
Az említett driverrel pont a GUS lényege veszik oda. Akkor már miért ne egy viszonylag gond nélküli SB 128-at rakjak egy P3-as gépbe? A GUS nekem a midi/sample keverése miatt tetszett meg akkoriban. Ha ezt elveszítem, akkor van jobb is nála.
OK, egy AWE már drága, de egy SB pro kompatibilis ESS még aprópénz. Kíváncsiságból megnéztem és azonnali vételekkel 20k-ból bőven kihozható a hirdetések alapján egy 233-as MMX-es gép billentyűzettel, egérrel. Ennyiből Amigáról nem is lehet álmodni sajnos. Ha kifog az ember olcsón egy A500-at, mondjuk átfésüli, belecsap egy Goteket és mellécsap joy-t és egeret, akkor sem ússza meg még a duplájából sem, inkább a 3x-osánál jár, de már azt is szerencsésnek lehet lassan mondani. Egy 1200-as meg 100k-ról indul lassan. Ha meg még valami turbo-t is akar az ember WHDLoadhoz, akkor a határ a csillagos ég.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #80773 üzenetére
Örülök is neki, főleg, hogy ez nem hibázik. Van benne 5-10MHz tartalék is.
2001-es procival CPU limites az ATI 2001-es kártyája.
Overkill procival 10-11k-t tud 3DMark2001-ben.Olyan jó lenne, ha menne DOS-ban is a DVI, akkor használhatném a KT133A konfigban.
Egy 8500LE-vel szerintem menne az is. (az nem tud duál monitort kezelni, mint a 8500, cserébe egy monitoron gondolom bootoláskor is működne a DVI, mint a FireGl 8800-al).
Nem tudom, hogy van e hardveres eltérés is, vagy csak BIOS, mert akkor elviekben működhet a 8500 -> 8500LE BIOS mod. -
fatpingvin
addikt
válasz
DarthSun #80673 üzenetére
hardveraprós szerzemény, teszteletlenül vettem üresen fillérekért, de működött miután pakoltam bele procit és helyrepofoztam pár dolgot a BIOS-ban.
nekem főleg amiatt tetszett meg mert pici. kb akkora mint egy játékkonzol az egész, de az alkatrészek cserélhetők benne és bővíthető két full magas PCI kártyával. egy bajom van csak vele, a tápja (egy 90W-os pici kocka) valam irgalmatlan módon melegszik, kell majd beletákolni egy izmosabb ventit.
középtávú projekt lesz még majd a merőleges PCI riser kártyát visszafejteni, és áttervezni egy olyanra amin egy PCI és egy AGP slot van. ha ebbe a vasba bele tudnám tenni az egyik Matrox vidikarimat, azzal teljes lenne a kép. már lassan elengedem hogy találok valahol PCI-s Matroxot -
válasz
DarthSun #80667 üzenetére
Köszi!
Hát még csak nem is a duplagpus verzó vagy még quad sli sincs, semmi poén ez csak a kezdet. BTW van ám benne 2880 core is amit szeretnék feloldani valahogy.
Amúgy a K40m biosa van moddolva rá (GK110B az kicsit másabb csak), beküldtem hátha másnak is kell:
https://www.techpowerup.com/vgabios/241461/241461
Meg akarom oldani a gpu hiányt valahogy, és erre ez jobb megoldás mint a hulladék javított túlárazott kártyák nepperektől apróról. GTX780Ti-t nem hiszem hogy lehet kapni 40eft-ért (bár egy pár éve az is sok volt érte)
Majd a radeon pro duo-t akarom kiváltani valami bazi nagy teslával (vagy kettővel)
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #80650 üzenetére
Aki itt olvas, és csak megfordult a fejében, hogy érdekes a c64, annak már szerintem van
Tényleg 2 kérdésem lenne:
Bios írót milyet érdemes venni amivel mindent meg tudok írni 1990-2010 között?
Illetve van egy dual socket 5 lapom : PCI/E-P54NP4
Úgy tűnik az egyik kristályból kifolyt valami, szeretném hozzáértő szakemberrel megnézetni, így nem akarom kipróbálni. Procim sincs kettő.
Tudtok ajánlani valakit, illetve itt valaki nem vállalná?
Nagyon szeretném megmenteni. -
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #80658 üzenetére
Valószínűleg nem hozzávaló Biost írtam rá és még el sem olvastam rendesen amit kiírt. Szegény még próbált is figyelmeztetni, hogy nincs elég rendelkezésre álló hely, de én hülye rányomtam a yes-t... írjad csak. Kapkodtam.
Utána szerencsére írtak nekem egy új chipet és küldték postán.
#80657 Czo
Próbálom. Végre itthon vagyok...
Most töltöm a régebbi drivereket... hátha. -
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #80616 üzenetére
Amit a képeken láttok, ez az alapbeállítás, Load Bios Defaults után, max egy-két apróságot írhattam át, de azt se biztos. Soros/párhuzamos portokat már letiltogattam, nem segített. Tegnap éjjel 1-ig ezzel a lappal szórakoztam.
IDE eszköz nincs, le is tiltottam, de az eszközkezelőben akkor is megtalálja és sárga felkiáltójelet rak mellé. Hiába törlöm, újraindítás után akkor is visszajön.
#80619 Thrawn
Egy órán belül hazaérek, kipróbálom, és a PnP OS-t is enabledre, ahogy Czo javasolta.
#80618 FoxiestFox
Tényleg nagyon jó kis lap, egyik kedvencem a meglévők közül. Főleg a stabilitása miatt, már ha egyszer sikerül beállítani.
Utoljára a benne lévő MX300 ütközött a PCI Lan kártyával, azt úgy sikerült megoldanom, hogy raktam bele inkább egy ISA Lan kártyát, ami kézzel jumperolható a szabad IRQ címre. -
Czo
addikt
válasz
DarthSun #80616 üzenetére
Ha csak a memoriacimek utkoznek, akkor a sorosportok tiltogatasa nem segit. Ezek a PCI/AGP kartyak nem hasznaljak azokat az alacsony cimeket, amiket a soros/parhuzamos portok.
Minden PCI kartya elvileg tudjatja a PCI configuration registerben a rendszerrel, hogy milyen eroforrasokra van szuksege es melyik eroforrasnal milyen opciokat fogad el. Olyanba futottam bele a multban, hogy ketto kartya, egymassal utkozo memoriatartomanyt fogadott csak el. Ez valami S3 Vision 964 volt talan es egy 3Dfx Voodoo 1.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #80585 üzenetére
AHCI módban kajak HDD-vel SATA1-en is képes bufferelve 100MB/s körüli lineáris átvitelre nagyobb fileokkal.
FX: vasárnap updateltük cimbim gépét, a Sapphire RX 550 hazajött, beledobtuk a friss szerzemény Asus Phoenix GTX 1660 GDDR5 6 GB-t (egy ventis kis cukorfalat ez is), meg pihenőre küldtem az FX4300-át és bedobtam a saját FX8320e-m (semmi OC, FX8350 gyári hűtője van rajta, meg a lap se túl acélos - Asrock 970 Extreme 3).
F1 2018, Farming Simulator 18 elsőprően jó megyen 1440p-n, max grafikával. -
válasz
DarthSun #80585 üzenetére
Sima linux 1MB-os blockmérettel dd-zek. A lehető legegyszerűbb, faék módszer. A lemez elején megvolt a 120 MB/sec. Szóval ez egyszerűen döglődik, még jókor szólt a smart. Megvan minden lementve, de nem lett volna kelleme az össze emulátort, formátum konvertert és más bizbaszt visszalapátolni egy új rendszerre.
-
válasz
DarthSun #80583 üzenetére
Asszem jön a következő csapás. A műhely gépet gondoltam upgradelem. Még szét se szedtem, erre belassult S.M.A.R.T. szerint ideje vinyót cserélni. De jó, hogy a hétvégére terveztem. A klónozás gyanúsan lassan 10MB/sec körül megy csak, szekvenciálisan ezek a merevlemezek úgy 10x többet tudtak elvileg.
Nah kipanaszkodtam magam. Legalábbis remélem nem jön semmi új.
-
válasz
DarthSun #80579 üzenetére
A2000 házat. A belső részt már kiraktam a blogomba. Aztán gondoltam belülről megpucolom a házat. Aztán kilyukadtam a másik oldalon a réz drótkoronggal. Szóval csúnyán megette az akku a ház külső borítását. Szóval ledrótkorongoztam teljesen, kapott evipass-t, cink sprayt, gitteltem, csiszoltam, fillereztem még többet csiszoltam, még kicsit alapoztam és már vizesen finom csiszoltam és akkor mellényúltam...
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #80571 üzenetére
Igen, megvan a veszélye, hogy ez adja meg a tápnak a kegyelemdöfést és visz magával mást is.
Viccet félretéve, ha nem bírja, akkor eleve alul volt méretezve a konfighoz és a túlterhelésvédelme is rossz a tápnak.
Jobb, ha kontrollált körülmények közt hibásodik meg valami, mintha váratlanul.
Pl.: [link]Persze a legjobb, ha jó a táp és jól is van megválasztva a konfighoz. Ilyenkor a teszt csak megerősíti, hogy minden OK.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #80553 üzenetére
Furmark. Lehetséges... De a VRM védelmére ott kellett volna legyen a PWR limit, amit később be is vezettek. Ez inkebb ilyen tűzoltás volt. A referencia kártyákkal nem volt gond, de ahol az egyedi hűtési megoldásoknál csupasz volt a VRM ott még el tudott szálni, mert akkor még nem vezették be a VRM hőmérséklet throttlingot. Valószínűleg a GPU többet fogyasztott Furmarkkal, mint a közölt TDP, amire a VRM-et méretezték.
A lényeg, hogy tök jól működik. A termikus konstrukció is jobb, mint vártam.
coilwhine?
MSI GTX 1080 Gaming X plus 11Gbps: ennek is van egy pici, de csak külön odafigyelve hallani és főleg akkor, ha valami régebbi cuccban többszáz fps van valahol menüben, vagy töltéskor, amúgy jó így nekem. Üzemszerűen amúgy is vsync on van és 60fps. (csak el ne romoljon, mert kitudja mikor lesz újra 100k alatt) -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #80553 üzenetére
A furmark nagyobb áramot vett fel és többet fűtött, mint bármely játék, és emiatt elfüstöltek a vrm-ek, és megsültek a kártyák.
Nvidia Gtx500-tól, AMD HD6000-től hardveresen védve van már ellene, a régebbieknél driverrel próbálták lejjebb venni a terhelést.
Egy 4890-est vagy 4870x2-est, gtx480-at, gtx280-ar még újan is meg tudott ölni a furmark pár perc alatt.
Egy ideig garanciát kizáró ok volt a vrm megsülése, amit a furmark okozott. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #80543 üzenetére
Még nem próbáltam, de az eladónál jó volt.
A terv az, hogy nem piszkálom a hűtését, hanem megpróbálom sűrtett levegővel visszafelé kifújni a szöszöket, miközben a ventilátort fogom, hogy ne pörögjön túl.
Aztán kipróbálom.FoxiestFox: Az pedig jó cucc. Próbáld ki másik lapban is.
MasterDeeJay: Azt láttam, hogy itt vezette be az AMD a Furmark lassítást. Ez a 8.8-as driver után végig benne maradt?
Ezen a referencia hűtő van, nem spóroltak az anyggal, jutott a RAM + VRM-re is hűtés. A ventilátor ami kicsi, de magas fordulaton így is hűt rendesen, cserébe hangos. Néztem review-t róla és az AUTO-hoz képest a 100% ventilátor az 15-20 fokot javít a hőmérsékleten.
-
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80524 üzenetére
az elektrolit kondik többféleképpen is tönkre tudnak menni... lehet szimplán xar kivitel, idővel lassan elszivárog belőle az elektrolit de olyan lassan hogy még nyomot se hagy maga alatt - ezt gyorsíthatja az ha valami forró helyen van mint vidkártya vagy alaplapi VRM kör, de anélkül is megtörténhet... aztán ott van a korrózió is mint lehetőség - amibe ugye annó pl az Abit is megrokkant és belebukott - a gyatra elektrolit recept elkorrodálhatja belülről, kinyomhatja a tetejét is... a végeredmény ugyanaz: kiszárad belül, elveszti a kapacitás értékét, aztán funkciótól függő hogy ez mit okoz - lehet tele vannak a retró eszközeink sunyiban belülről elporladt kondikkal, de mégis tűrhetően működnek, esetleg 1-2 plussz kékhalál, vagy kisebb tuningolhatóság, de működik...
-
-
-
válasz
DarthSun #80513 üzenetére
Ez gyakorlatilag GTX580-as 6Gb vrammal és egy egész jó túlméretezett hűtővel. Nem vagyok nagyon egy blower fan barát de azt kell mondjam hogy igencsak halk a kártya. Mondjuk jó nehéz is, bazi sok fém van benne.
Shader unlock lehetséges ahogyan tuning is. [link]
Csak várom hogy megkapjam hozzá a kész biost, nem akarok világot megválltani és saját magam dolgozni rajta ha van már készen bios hozzá.
Mindegy ez nem játékra lesz hanem arhicad-re, azt röhögve vinni fogja jelen állapotában is, és olcsóbb mint akár melyik 6gb-os kártya.
A vicc az hogy nem is a saját kimenetét használtam, nem is tudom hogy az működik-e rajta, hanem egy AMD 6600K APU-n keresztül ment ki a jel.Rakom be most már a K20c-t az érdekesebb GK110 amiből akár mi lehetne, bár K6000-et szeretnék belőle csinálni. Bár egy gyorsabb GTX780-asnak is örülnék.
Ha összejön akkor rendelek még 30-40eft körül K20X-eket, azokra van leírás Titan-ra is. -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80500 üzenetére
mivel hajnalban kelnem kell, meló, ezért ez most ilyen kocka szilveszter lesz - kibekkelem amíg durrognak a petárdák aztán próbálok aludni kicsit mielőtt fél6kor szól az ébresztő...
hát a Rev3D és IV kártyákban csalódtam - lassú, inkompatibilis... többet vártam tőlük, egyiken sem indul el a S4x4 programhibával, OpenGL támogatás nulla, 3dmark99-ben is irtó halvány eredményeket tolnak... -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80494 üzenetére
nagyon sok éve vettem, egy 32MB-os PCI-os kyro2 is van - az biztos hogy ezeket nem itthon találtam hanem németeknél vagy usánkában, de 1-2e forintoknál többet biztos nem adtam értük... már rég fel is adtam, hogy bővítsem a gyűjteményt
pont ez volt a tervem hogy pár egzotikus kártyával megnézzem hogy mit villantanak D3D-ben és/vagy OpenGL-el a S4x4-el - mindjárt következik egy 8MB RDRAM-os Chromatic Mpact! 2, aztán sorba áll még egy 8MB NumberNine Revolution 3D és egy 32MB-os Revolution IV is... sajnos úgytűnik a Matrox Parhelia kártyáknak már egyáltalán nincsen win98 drivere, úgyhogy a jelen körből sajnos kimaradnak... a Savage2000 64MB és Xabre200 64MB/400 128MB kártyák valamiért elég fagyogatósak, gyakorlati tesztig el se tudtam vergődni - remélem csak a SiS645 lappal nincsenek jó barátságban és nem megkotlottak álltukban... -
válasz
DarthSun #80494 üzenetére
Jó de az a te ízlésed, de így olyan mintha a veterán autót is leélve tartanád és szétrohadva, mer' úgy látszik hogy retro. Nem mindenkinek pálya így.
CIF szétbassza a műanyagot, mikrokarcokat nyom bele mélyen, vékonyít, és ugyanúgy be fog sárgulva csak minden ilyen szeánsszal vékonyítod is.
Igazából eddig egy felületen találtam használhatónak, Thinkpadek gumírozott karcos fedlapján, szépen le lehet csiszolni kicsit mélyebbre hogy eltűnjenek a karcok, de ezt is csak akkor ha nem volt már megcsinálva többször, mert véges a gumiréteg.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #80458 üzenetére
Nekem volt 8500LE-m pár napig. Amikor megjelent elég potens cucc volt. Nyers erőben ott volt a Geforce3 Ti nyakán, de nem volt kiforrott a drivere. Talán emiatt nem tartottam meg és maradtam a TNT2 mellett (ami akkor már vállalhatatlanul elavult volt).
Utólag visszagondolva nem tűnik jó döntésnek de akkor nekem nem volt elég jó... Mivel nem volt 14napos elállás így a bukó miatt még később lehetett csak új VGA-m: Geforce 4 Ti 4200-8x. Az jó cucc volt, de akkor már nem sokkal később a 9800 PRO lemosta.Szerintem valahol a 9800 PRO környékén érett be az Ati. Akkor már egyre kevesebb driveres nyűgje volt és erőben annyira ott volt, hogy a Geforcera optimalizált proik is jól futottak rajta.
-
válasz
DarthSun #80458 üzenetére
8500-asokból néha azért van nagyon olcsón is, egyszer láttam 8k-ért például. Csak nincs fenn sokáig az ilyen.
Illetve a dátumozóknak sokszor problémásak ezek a karik, mert az R200 chip 2001-es, de a 8500LE 2002-es, a 9100-as pedig 2003-as. Azon gondolkodtam valamelyik nap, hogy egy low profile Radeon 8500-ast, ami LE órajeles (sőt, LELE), használhatnék -e egy 2001-es konfigban anélkül, hogy zavarna. Az élet nagy problémái.
-
válasz
DarthSun #80369 üzenetére
PCI express-es lapokkal több szintű cache-sel és spekulatív végrehajtással? Mintha egy Ford Focust oldtimereznél le. Ezek jó kis youngtimer cuccok amikkel el lehet hobbizgatni. Van nekem is pár darab szép Nforce deszkával, de hogy retró lenne?
Valaki még szarozza a 8 biteseket, vagy folytassam és is a trollkodást?
szerk: Itt nincs spoiler tag?
+1: Van egy ezres XP a vaterán, meg lehetne futtatni a rézbányák ellen. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #80312 üzenetére
Brutális, hogyezek a régi CPU-k mit elkérnek!
Persze, ég és föld a különbség a két CPU között, az utóbbi mellett már tudja kamatoztatni a tehetségét.
(Sokan nem szeretik elismerni, de a játék múlik a CPU-n is, elég ha arra gondolok, hogy a GTX950-em hogy megtáltosodott mikor a I3 4330-at I5 10400F-re cseréltem) -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80316 üzenetére
évek óta nem is bővült már, vicckategória amit kérnek a leg kommerszebb szemétért is, csak azért mert régi...
most azon gondolkozom, hogy elég xar ahogy tárolom őket két nagy műanyag ládában - már sérülést is láttam, leesett smd alkatrészt a doboz alján, meg porosodik is - asszem építek hozzá rétegeltlemezőből zárható, szárazon tartható ládát amibe sorban be lehet állítani a kártyákat úgy hogy nem érnek össze, aztán átfürösztök mindent ecsettel izopropilban, kifújkálom kompresszorral őket, mert nem lesz ez így jó hosszútávon... mostanra már egészen jelentős érték is, pedig amikor aktívan gyűjtögettem, nem azt mondom hogy semmi pénzt nem adtam értük, de saccra max ha 100e lehet az összesben, most meg a mai árakon milliós érték is lehet -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80313 üzenetére
ehhh, akkor én a ~130db-ból álló vidkártya gyűjteményemmel elbújhatok a sunyiba
esetleg erre volna ötleted, hogy mivel lenne esély beröffenteni? milyen FSB, milyen szorzóval? ez is valami trükkös tört-szorzós lehet? szinte semmit nem lehet róla találni...
(van aki 2x40-et emleget rá, de az is miféle alaplap lehet? talán 50MHz FSB volt eddig a legkisebb érték amit láttam...) -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80289 üzenetére
micsoda gyűjtemény, csúnya dolog de irigy vagyok
honnan lehet/ett ilyen procikat szerezni, mint a rise meg idragon? eddig számomra ezek olyanok voltak mint a columbo felesége: hallottam róla hogy létezik, de soha nem láttam sehol nyomát sem...
K6-3+ 400-am nekem is van, de asszem 550 fölé nem jutottam vele, bár ilyen király lapom sincsen mint az epoxok, csak ali meg via PC-partner, meg valami sis cucc ami már modernebb mint egy klasszikus S7 lap, de nem is SS7 mert se AGP, se 100-as FSB... -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #80287 üzenetére
Fuh, ez azért nagyin durva. A K5-ös CPUval a 9800 Pro alig eredményt ért el mint nekem a Celeron 366 és a S3 Trio 3D 2X (131 pont a VGAra).
texture rendering itt gyors, de azt vettem észre, hogy annál a x MB-osnál esik be 1FPS alá ami meghaladja a kértyén lévő VRAm méretét. Tehát 8MB-os kártyánál 16MB-nál 16-osnál 32MB-os textura renderingnél és így tovább.Azért az is eléggé kemény, hogy 3,3V-ot kér a CPU
-
válasz
DarthSun #80277 üzenetére
Tiéd szebb.
Teszteltem végre a Palomino Athlon XP 1800+-om, és ez bizony hibás, mert random fagy. Egy Windows telepítést nem bír ki.
Arra gondoltam, tesztelhetném vele a Palomino core hővédelmének a megfelelőségét.Van olyan (fölös) lapom, ami támogatja ezt a hővédelmet, megnézném élőben, odakozmál -e, vagy sem. Anno egy Mercury lapban elfüstölt már egy nálam; az nem támogatta a hővédelmet.
Kínos lenne azért, ha most is megmutatná a proc, hogy ő füsttel működik, és ha kijön a füst, már nem működik.. -ahogy lesz kis időm a mókára, kiderítem, mi a helyzet. -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80278 üzenetére
az 5700 sztem már az FX vergődés második felvonása volt: először a páros számozásúak, az 5200, 5600, 5800 jött, aztán második körben érkezett az 5300, 5500, 5700, 5900 és még ezeknek pár alvariánsa - addigra lehet picit javítottak az ár-érték arányon a listaárakkal hogy legalább valamennyit el tudjanak adni
-
válasz
DarthSun #80267 üzenetére
Szép az a Giga!
Ez itt az én FX 5700-asom, jó karcos az előlapja, lehet, egyszer még kihámozom belőle:
fpeter84: Pirosaktól vásárolni valóban jobban megérte, de akkoriban a zöldek driverei voltak kiforrottabbak, és az is igaz, hogy sokaknak teljesen jók lehettek ezek a belépő szintű FX 5200/5500-ak is.
Én kedvelem az FX-eket, ha a Radeon 9xxx-ek jobbak is náluk objektíven nézve. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #80267 üzenetére
Persze, hogy jól ment az FX5700-al a Farcry. Az még GeF3 Ti500-al is jól ment
Egyébként ha emlékeim nem csalnak, akkor az FX5200 lassabb volt mint egy GeF3Ti200, de egy Ti500-nál biztosan, viszont fejlettebb DX-et tudott.
Haveromnak is asszem FX5700 (Ulta?) vagy ilyesmi volt a 2800MHZ-re húzott Athlon XP mellett. -
válasz
DarthSun #80265 üzenetére
UT2004-et nem is játszottam vele. UT99-ben kellett csak jeleskednie. Meg AvP, QUAKE III, SoF 1-2, Gothic 1-2, RtCW, Deus Ex 1. Mást talán nem is vitt, amíg nálam volt. Red Alert 1-2-t még azért biztosan, de az nem eszi a VGA-t.
Abszolút nem nagy szám a 64 bites FX 5200/5500, de bőven használható, ha nem Splinter Cell-ről vagy Far Cry-ról van szó. És driveresen rendben van, megbízható, gondtalan. -
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80260 üzenetére
no ezzel a ddraw-al fut a 99 - pedig kipróbáltam többfélével is, 8, 9c, stb - de a GX2-vel ezzel sincsen textúrázás, fehér-szürke felületek száguldoznak egész jó tempóban
de ha már össze van rakva a rendszer, akkor gyorsan megnézem még ezzel-azzal: 2+2MB-os PCI-os GX2, 6MB-os VX, 4MB MX, aztán van még Savage 3D, IX és egy 64MB-os 2000 is -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Temu
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged