- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
-
ityam
őstag
válasz
DarthSun #89397 üzenetére
Voodoo2 nekem az I7 4770 mellett(asrock z97 anniversary lapommal) is tökéletesen ment win10 el kb 2 éve amikor vettem(a voodoo2t). Sok szívás sem volt anno, de talán driver telepítéshez speckó módban kellett indítani a win10 et(talán aláírás megkövetés nélkül), de már nem emléxem pontosan
-
-
válasz
DarthSun #89392 üzenetére
A PAE lenyege diohejban az, hogy 36 bitre no a cimbusz merete. Az egyszerre cimezheto memoria merete marad 32 bitnyi( tehat, ennyit lat 1-1 processz), viszont lapozgatva vannak a memoriateruletek, igy 1-1 alkalmazas kaphat ures ram lapokat. Tehat tobb processz tul tud noni a 32 bites korlaton.
Emiatt egyebkent, a PAE-s rendszer lassabb, mert a ram temyleges fizikai cimenek kiszamitasahoz plussz egy tablazaton at kell rohannia az MMu-nak. Eleg regota velunk levo kepesseg, a PPro-val jelent meg
volt nehany Pentium M aminel a tamigatas hianyzott (volt ahol a tamogatas megvolt, de a CPU titkolta, hogy tudja), ott elegge gond volt egy Linux installal mar 20 eve is, mert a default kernelek paeztak volna.
-
válasz
DarthSun #89390 üzenetére
A 32 biter barriert nem tudod attorni. Tehat, minden eszkoz, ami memory mapet "regisztral", annak valahol cimteruletet kell adni a 32 bites cimterben. Igy ertelemszeruen, ami azon a cimen lenne RAM, az "elvesz". Ezzel nem sokat tudsz kezdeni. Illetve, nem hagyomanyos megoldasokkal, tudod erre-arra hasznalni. Pl emlekeim szerint a RAMdrive kialakitasa az "elveszett" teruleten is egy ilyen feature.
-
válasz
DarthSun #89388 üzenetére
Leirja sajat maga a leirasban
Miert ne lenne az elso bootnal mar mukodokepes? Ha megallsz mielott betoltodne a Windows es felmasolod a fileokat, akkor mar azokat tolti es igy megy. Ahogy irja, ha megvannak a nem tomoritett fileok, akkor azokat tolti, ha nincsenek, akkor tolti a vmm32-bol. Ha valami patchet telpitessz, az felulirhatja, dehat akkor sincs semmi mas feladat, csak visszacserelni a jora. Halistennek az NT elotti Windowsoknal meg a fakocka is bonyolultabb.
-
válasz
DarthSun #89386 üzenetére
Igen, a Loew patche kell neked. Az ha megnezed/elolvasod, kicserel nehany filet, ami erdetileg egyebkent is egy tomoritett file a telepitett rendszerben. No, ezeket a fileokat te is ki tudod cserelni a telepitonel. Akar mar magaban a CAB allomanyban (igy ugye, eleve a patchelt rendszer telepul), akar telepites utan az elso boot folyamata kozben (igy pedig rogton patcheled, mielott baj lehetne).
-
válasz
DarthSun #89371 üzenetére
Fokozás. Van nekem PCIe- ben NV7900GS(QuadroFX3500 - 256bites bika kártya) is, mely ugyanevvel a driverrel megy még Win98 alatt. Sőt, amiatt irták a moddolt drivert hogy ez még menjen. Asszem a 7xxx az utolsó.
Hát akkor legyen ez a világ leggyorsabb Win98- as gépe.
Persze erre kell majd valami jó kis sufni hűtéstámogatás. Kisebb venti van rajta, mint a 6600GT- n.
Megnézem DOS alatt is, ha ok, akkor ez marad a konfigban, a 6600GT pedig kint, tesztkártyának. -
válasz
DarthSun #89215 üzenetére
Huh, hát megmondom, ez volt a legnehezebb projectem eddig. Az effektív idő végülis csak ~3hét, de a nehézségi fok....
Világszenzáció
, flexelek vele -PCIe rendszeren a Win98SE, sikerült, perfekt. Még majd alakítgatom, de már minden műkszik.
Itt röviden, mivel a teljes install elég bonyolult, részletesen majd a blogban.Tehát a meglévő rendszert, melyet a 939- ről hoztam át, nem lehetett megpatkolni, némelyik driver kiírthatalan sajna. Tiszta install, de hogyan, 4GB RAMmal ? Mire jó az 512MB- os DDR2 RAM, mely nem nagy szám, de megtartottam, hátha kell valamikor, valójában semmire, de most...
...természetesen a Win98 installra. No de így is bonyolult kissé(majd részletezem), a BIOS, az install menete, a SATA AHCI beillesztése, videodriver felpakolása...stb.Csak sikerült, azért az óvatosság miatt, minden órajel minimumon, így installáltam, ahogy DOS alatt is használom. Aztán kaptam egy kezdeti rendszert :
Majd az UOSP felpakolása, Loew RAMdriver, Loew AHCI Win98- as driverek, a Marvell vezérlővel való küzdelem, ez is egyszerűnek hangzik, de vagy 1 hétig tartott, mire rájöttem, mit-hogyan.
És itt már 3.16GHz- en, 4GB RAMmal a Win98SE :Ahogy nézem egyedi a setup . Sokféle tipp van a neten, de hiteles teszteket, képmentéseket, komplett rendszerrel, nem látni. Írják hogy a patkolt NV driver instabil, ezt észrevettem én is, a filekezelő halt be, de az UOSP felrakása után atomstabil lett minden, a filekezelő sem rendetlenkedik, bár úgyis TC- t használok, úgyhogy sok jelentősége nem lett volna.
Pár gamet teszteltem, és itt egy 3DM2001 minden trackal, stabilan megy :
Tuning minimális, a működés a lényeg egy ilyen szenzációs gép esetén, majd jönnek még tesztek, tovább ragozgatások...
-
-
válasz
DarthSun #89286 üzenetére
eah6850 dc/2dis/1gd5/v2
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/asus-hd-6850-directcu-v2.b759
gondlom valami oc verzió
Maga a GPU hűtés rendben van de az nem hogy minden más csupasz.
Eladtam amúgy 5eft-ért. Tudom lehet többet érne de nem férek már el annyi cuccom van.
A hozzám került döglött kártyák nagy része Asus, ez mondjuk pont jó volt. -
válasz
DarthSun #89209 üzenetére
Folytatás : duplikáltam a DOS/Win98- as vinyót, legyen tartalék, ha sikerülne bekavarni - egy 160- as vinyóra, lehet hogy ez is a konfig része lesz.
DOS, SpeedSys tesztek. Először 3.16GHz- en :
Hangulatképek
Látkép a próbapadra : -
válasz
DarthSun #89178 üzenetére
XP újratalepítés ok. Erre a gépre nem ok a Legend XP, az már túl modern hozzá, tippre azért dobált hibákat. Feltettem a sima 2009- ben szerkesztett FreeDom- ot. Majd erre ráhúztam a DX2010+programfrissítések+PAE csomagokat, aztán eddig úgy néz ki hogy jó.
Így a DOS+XP rendben van. Elkezdem jegyzetelni a Win98- hoz szükséges kiválogatott anyagokat, helpeket, aztán következhet a telepítési kísérlet.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #89185 üzenetére
Általában a legjobb hatásfok 20 és 80% között szokott lenni terhelési oldalon, ide érdemes belőni a tápválasztást idle-full-load. A tápodnál ez 100-400W között van, ami konnektorból ~120-470W.
Én a leírt konfigodat tök alapon konnektorból mérve idle-teljes terhelés 70-150W-ra tippelem. Majd írd meg mennyi -
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #89177 üzenetére
Kicsit túlbiztosítottad a tápot. Ahogy a #89166-ban futott +3db 12cm-es ventivel 200W volt a legtöbb. amit láttam 3dmark alatt, hogy kivett a konnektorból. Ebből lejön a hatásfok, olyan ~170W körül ehetett.
Ezeknek az E8x00-eseknek már nagyon jó a valós fogyasztásuk. Volt egy tesz, ahol kimérték műszerekkel és 30-35W jött ki, erre jön még a VRM+táp vesztesége. Persze alapon. -
válasz
DarthSun #89113 üzenetére
Mai menü : tápcsere, SATA optika beiktatása, vinyókkal kis variálgatás, másolások, kereszt-mentések vinyóra, penre.
Konfig jelenleg, a Win98EE#2 folytatása kissé megváltozott :
Asus P5Q lap
Core2Duo E8500 proci + LCPower LC-CC-120 hűtő
2x2GB XMP/1066 Geil DDR2 RAM
NV 6600GT PCIe video
RagePro PCI video
YamahaXG PCI hang
SB0100 PCI hang
Maxtor 160GB IDE + Samu 400GB SATA HDD
Asus 24D5MT DVDRW
FSP Hyper K Pro 500W táp
DOS 7.1, Win98SE, WinXP SP3 oprendszerek1-2 dolog még módosulhat, változást jelzem természetesen.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #89169 üzenetére
A másiknál is van egy 38400-as eredmény, de még várok, hátha fel tudok menni 5GHz-re.
Priviben tanakodtunk, érdekesebb, hogy a giga lap hogy a fenébe tudja állítani a vga órajeleit(?). A használatiban ennyi van:
"Robust Graphics Booster
Robust Graphics Booster (R.G.B.) helps to enhance the performance of the graphics chip and
memory. Auto allows the BIOS to automatically set the R.G.B. mode based on system
configurations. Options are: Auto (default), Fast, Turbo."Turbón 500/500-ról 551/526-ra gpu/mem: 10%+5%-ra emel. Ami különös még, hogy a gpu-z és az aida szerint is ezek az alapórajelek és nem OC. Lementettem a vga biost és ebben is az emelt szerepel. Persze ténylegesen nem írja át, hanem valahova tükrözi és abban trükközik valahogy.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #89155 üzenetére
VRM-et C2D-vel aligha izzasztod meg rajta.
Északi hidat is inkább 1066-os vagy nagyobb ramokkal, 4 modullal főleg meg persze ha kell neki adni + kakaót.Déli híd: sok lapnál néztem (többek között: nf2, SIS-ek, ALI/ULI, ICH2/3/4/5, egybe PCH: nf 4 kiemelten és az ez utáni nForce-ok is), és meglepő volt, de piszkosul tudnak "fűteni".
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #89140 üzenetére
Az asusban nincs ilyen, szerintem azok a jumperek arra valók, hogy extra feszt tudj adni a cpu+ramoknak.
Itt van egy ideje, vártam, hogy megtaláljon egy jófajta E0 steppinges E8500/8600, az x48-at nem akarom megbontani. A Gigabyte biosoktól mindig viszket a talpam. Most sem csalódtam, csak a cpu és a ram feszt tudtam beállítani, a többit auto-n kellett hagyni különben nem indult, vagy instabil volt. Az időzítéseket 5-7-7-25-ről le tudtam vinni 5-5-5-20-ra, a tRD-t 13-ról 9-re, ami így is sok, de 8-on fagyott.
Az asus x48-hoz képest elég szűk tartományban lehet vele mozogni. Kíváncsi vagyok, hogy mire jutsz a P5Q-val, volt belőle Deluxe-om és úgy emlékszem, hogy az nagyon jól ment.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #89127 üzenetére
Igen, nem nagyítottam ki
Közben én is összedobtam egy P45-öst tesztelni. Sajnos az e8500 nem E0, kb. olyan fesszel megy 4GHz-et, ahol az E8600-as 4750-et. A ramok sima Kingmax 2x1GB 1066MHz, hűtő zalman cnps 7000 alcu.
Ebben a Giga biosban van valami vga turbózó. Mondom mi ez? Annyi, hogy megemeli az órajeleket, az látszik a második képen. -
válasz
DarthSun #89103 üzenetére
Mai tevékenység - felpakoltam a toronyhűtőt.
19 fokra állt be idleben, a próbapadnál hűvös van. Persze evvel a hűtővel nyáron is ok lesz a C2Duo, Quad nem lesz bele, XP- hez elég a Duo, DOS/98 alatt meg amúgyis 1core játszik.
A DOS pokolian jól szuperál. Win98- at csak részben sikerült belőni egyelőre, de menni fog sztem. Vinyót válogatok, aztán felhúzok egy XP- t, annak simán fel kell menni, és ott pontosan fogom látni a hardver neveket/ID- ket.
-
válasz
DarthSun #89096 üzenetére
Sikerélmény. Nem kis operett volt lenyomozni hogy EMS lapkeret is legyen+UMB+HMA - PCIe lap esetén. Amiről korábban írogattunk hogy nem megvalósítható, na az nem úgy van, megoldottam. A netes leírások kissé keveredettek, a módszer jó de a sorrend nem. Jópár reboot kellett mire rájöttem a megfelelő sorrendre. Bemásolom a Config.sys- t, ami itt a lényeg. Ha valaki ki akarja próbálni az örült DOS setet, akkor mentse.
device=c:\config\limitmem.sys 32
rem new version EMS
DEVICE=C:\config\HIMEMX.EXE /NOABOVE16 /X /X2MAX32 /MAX=32768
DEVICE=C:\DOS\UMBPCI.SYS
DEVICE=C:\dos\EMM386.EXE RAM
DOS=HIGH,UMB,AUTO
rem end new version EMSSHELL=C:\dos\COMMAND.COM C:\ /p
DEVICEHIGH=C:\dos\SETVER.EXE
DEVICEHIGH=C:\dos\IFSHLP.SYS
SHELL=C:\COMMAND.COM C:\ /E:1024 /P
LASTDRIVE=Z
rem DEVICEhigh=C:\HXCD-ROM\LTNIDE.SYS /D:MSCD000
STACKS=9,256
SWITCHES=/F
FILES=20
BUFFERS=20600k konv RAM marad. Pár gamet már indítottam, ugyanúgy futnak mint a S939 AGP lapon.
Hang is ok, a Yamaha és az SB0100 is elfogadja az így emulált EMS- t.
Videokártyák : Ati Rage PCI, nV6600GT PCIe, mindkettő a lapban, mindegyik működik DOS alatt.Következik a Win98SE set, ami ez alapján valszeg szintén működni fog, persze oda kissé más beállítások kellenek.
-
-
válasz
DarthSun #89064 üzenetére
A 600W CM táp is hibás lett. Üresjáratban megy, de ha rá van dugva a lapra akkor nem indul. Ez volt a kontroll táp, mellyel visszapróbáltam a 939- est. A lap vagy a proci(vagy mindkettő) úgy rossz hogy hazavágja a rádugott tápot is. Kártyák mennek, azok túlélték, meg a vinyók is. RAM- okat nemtom, félretettem, de nem lényeg ha elszálltak, van tartalék.
Tehát egy molex zárlat miatt a kár : 2 táp, 1 alaplap és vagy 1 proci, és a plusz idő kiderítgetni ezeket.
Így tápot is kell rendelnem, kettőt, egyet a mindenkori próbákhoz, egyet pedig a 775 PCIe- hez.
Asszem ezentúl 5x ellenőrzök mindent bekapcsolás előtt...Emiatt félve, de egy 700W- os Akyga táppal indítottam a szerzeményt. Egyelőre a kis gagyi stiftes gyári hűtőt tettem az E8500- ra. BIOS minden alapon setekkel lefutott a memtest fullpassra. DOS bebootolt, EMS nincs, de van rá recept, ha bejön. Aztán a Win98. Ha mindegyik ok, akkor rádobom a toronyhűtőt, aztán mehet a részletes móka. Mérsékelt tuning persze majd csak jövő héten, ha megjön hozzá a minőségibb táp.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #89064 üzenetére
Ezek 1066-os ramok - ez már önmagában is tuning ha ennyin vannak hajtva, sanszos hogy bírnak 1200 körül is.
BIOS-ban csekkold hogy mekkora fesz van belőve a moduloknak, ha 1,8 Volt, akkor 800-900 MHZ körül talán még nem hibázik WIN alatt, oda kell neki adni a 2,2 Volt-ot. vagy többet, ha többet kér.
Jó kis pakk.
Mivel nem mai darab már a lap és mégiscsak egy elég potens OC-s lap, előszőr megjáratnám kopaszon, hogy egyáltalán van e rendes hőátadás a bordákra, az északi és a déli hídnál is.
4 ilyen modulnál már kellet dobnom +0,1 Voltot az IMC-nek is (északi hídban van), na itt már nagyon kívánta a ventit.Az a hűtő okés lesz.
(kivéve, ha X5482-es Xeon-t akarsz cibálni).
Az az E8500-as C2D E0-steppinges, simán lehet benne egy 4,5 GHZ+.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #89070 üzenetére
az, de nem az elso ilyen, vettem 2600X -et, az is frankon mukodik, 4/8 -ra vagy 6 magon ha jolemlexem 2.8Ghz -re limitalva.
leszoktam a tippmixrol, de valami adrenalin azert csak kell -
hokuszpk
nagyúr
válasz
DarthSun #89068 üzenetére
nemtom, hogyan törtek le, kockaztattam picit, ezt vettem meg.
az eredetileg rajtalevo paszta mennyisegebol arra kovetkeztettem, hogy hűtővel együtt tépték ki a foglalatból.
egy gilette penge segitsegevel kiegyengettem amit lehetett, aztán nagyítóval átnéztem, remélem több láb nemhiányzik, mielott belepattintottam a B450 lapba, sütöttem uj biost a bennelevo 2600 segedelmével, és most bontok egy sört
* meg futtatok pár tesztet. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #89036 üzenetére
A P5Q az egy nagyon jó tuning lap (P45+ich10r), főleg Quad procikhoz, bármit is lehet állogatni, BIOS-on felül vannak a lapon még +-ban jumperek is túlfeszeléshez.
s viszonylag sok van belőle, nem ritka féleség.
Az északi híd hűtőbordáját túlfesz nélkül is érdemes megtámogatni aktív hűtéssel, pláne ha 4 modul ramot raksz bele.
BIOS-a az általam favorizált AMI BIOS, jól átlátható és roppant jól moddolható - az Award BIOS macerásabb modd szempontjából (Giga lapokon többnyire Award BIOS-al találkoztam).#89045FF23: durván kihegyezted a 6600GT-t.
S gondolom, nincs széjjel extrázva, gyári a VGA-d. Melyik 6600GT-d van ? -
fatpingvin
addikt
-
válasz
DarthSun #88996 üzenetére
Gyakorlatilag annyiról van szó hogy eddig a cpu és gpu 256mb-os szeletekben kommunikálhatott egymással ami elég is lenne de akkora dögnagy textúrák és geometriák lettek hogy egyre rosszabb hatékonysága volt ennek az átvitelnek.
pcie3.0 specifikációban lehetőség volt ennek a szelet méretnek a változtatására. A nagy kártyák tudták és használták is (teslák számításokra) csak ekkor még nem volt igény rá hogy játékoknál is legyen jelentősége. Előszedték mit bazi új húdekirály technológiát miközben 10+ éve default enabled a szerver és workstationokon.Amdnél smart access memory néven van, ott a nimez driverben bekapcsolható, nvidián szerintem csak megadott kártyákon megy a driver oldalán hiába tudja a kártya.
Nálam az egyik kártyánál működik alapból bios mod nélkül is supermicro lapon de az modern lap. Nem is kikapcsolható. -
válasz
DarthSun #88942 üzenetére
Úgy néz ki hogy félbemaradt projekt marad. Megpusztult a lap vagy a proci. Az egyik venti leállt, megigazítottam a molex csatit, majd a vinyóöbölbe pakoltam a kábeleket - bekapcs, nem indul. Kihúzom a kábeleket, az egyik molexen kicsúszott félig a 12V+föld, gondolom összeértek.
Táp megy, a zöld+feketével indítva bekapcsol, molexen az 5 és 12V multival jó. De próbáltam másik táppal(600W CM) is, ugyanez van, ha rá van dugva a lapra nem indul, ha nincs, akkor indul mindegyik táp.
Gőzöm sincs hogy a lap vagy a proci, vagy mindkettő szállt el. Innen már elég nehéz, kockázatos a hibakeresés, még ha sikerülne is másik lapot szerválni.
Jó sok idő+meló megy kárba, félig megírtam a blogot is. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #88917 üzenetére
Régen nálam is kimaradt a pc kb 98-99-ig. Igazából 93-ig, mert 93-99 között másfelé irányult az érdeklődésem.
Emlékszem mikor 80-as évek elején megkaptam a C64-et floppyval, mekkora ász volt. Még a programozó/rendszertechnikus szakon a középsuliban 89-93 között kiröhögtük az xt/286 pc-ket, mert sehol se voltak a C64-hez képest, egyedül egy Amigás ismerősnél tett látogatás okozott meglepetést. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #88907 üzenetére
A Soundblaster Pro 2 mikor megjelent, árulták midi kábellel, sequencer-el is.
Az pontosan hogy állt össze?
Hogy nézett ki az a sequencer?
Elvileg nem mpu-401 kompatibilis az sb pro 2.0, Roland nem szól vele.
Azért is agyalok, mert a most összeálló 486 dx2 Dos konfigomban a soundblaster 16-ost kicserélném sb pro2-re (ct-1600) mert az teljesen sb kompatibilis, míg az sb16 ha jól olvastam, csak monóban.
Igazából korban is jó hozzá, itt egy hirdetés 92-ből. -
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #88851 üzenetére
Okés, akkor húzzak bele, amíg ilyen liberalizmus van.
Amitől megválnék:
vga: mx440, ati 9200, asus 8800 gt
lap: abit vh6, asus k8n4-e-delux ezekben valami proc
némi sd ram pár 128/133 meg kisebbelvileg minden működik, de évek óta állnak szóval: as is.
cserebere alapon.
Ami jól jönne:
ddr1 1gigás ram, vagy 4
usb mikroszkóp
ssd használt isesetleg elektronikai műhelyfelszerelés, oszcilloszkóp, funkció generátor.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #88820 üzenetére
"2600+ - ig írják" -igen, ezt anno "bírtam", hogy rá volt írva, hogy 2400+-ig, 2600+-ig 3200+-ig ... nem az számít, hogy mennyin megy alatta a CPU, hanem, hogy mekkora feszig. Ha mondjuk van egy 2400+-om, és feszcsökkentéssel (mondjuk 1,65V-ről 1,6-ra csökkentve) feltolom 2700+-ra akkor az a hűtő már nem jó rá??? Pedig kevesebb hőt is termel... Dehogynem. Inkább magfeszt lett volna rá érdemes írni.
A második konfignak az alaplapja ugyanaz mint nekem is. nem is tudtam, hogy az ASUS A7N8X-E DLX ilyen népalaplap itt a topicban
-
Francia91
veterán
válasz
DarthSun #88816 üzenetére
A Tied szerintem ez a típus, a bordát nézve
-
válasz
DarthSun #88752 üzenetére
4GB-os SD kártyát dugtam a cart portjába. A 3.31-es Compaq is megoldás lenne, de az milyen már amikor egy IBM gép Compaq-ként jelentkezik be? Amúgy 4.77MHz az órajele, a landmark hazudik.
All: Szerintetek milyen játékokat van értelme 128k (- videó -DOS, szóval a free 50-60k körül van) RAM mellett próbálgatni?
-
válasz
DarthSun #88750 üzenetére
Prózaibb oka van. A 3.3-nél a 32MB-os partíció limit miatt szét kell szabdalni a háttértárat. Amúgy jó a 3.3 is, nincs vele semmi gond. A hatalmas sebességhez válogatni kell a programokat... A dir is a hihhetelen hajmeresztő száguldás miatt olyan gyors. A kép minősége borzalmas, de kompozit videó kimenettől nem lehet többet várni.
-
fatpingvin
addikt
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #88607 üzenetére
Ez azért retro téma, nem?
Na így már egyetértek azokkal, akiknek ez nem tetszik. Ezek egyenlapok, tényleg semmi design.
Én szavazok a színes alaplapokra. Legyen már némi kultúra.
Egyébként azt nem gondolnám, hogy visszajelzések, ma már arról szól a történet, hogy vedd meg amit eléd teszünk, ha nem tetszik, akkor majdfog.
-
-
-
válasz
DarthSun #88585 üzenetére
Oké most megyek hányni....
nem vagyunk egyformák.
Nekem a Pc és az extra fény nem fér meg, annyira hogy a ledeket is leragasztottam. Viszont éjszaka kell valami háttérfény az igaz.
Egy retró múlt rendszerbeli ocsmány piros gömbfejű asztali lámpám van istentudja milyen led-es égővel ami már egyszer kiégett csak átforrasztottam a hibás részt és az egész egy zacskóval van elirányítva amit egy sata kábellel rögzítettem hogy ne a szemebe világítson.
Gépem is olyan dizájnos hogy közel 20 éves chieftec gépházban van, extra dizájn a hátsó részen gyorskötözőzött 12cm-es venit és egy kopott AMD sempron matrica, titan ventiszabályzóval a videókártyához mert kézzel vezérelem.Ugyanakkor réges régen 2006-ban nekem volt zizon extreme gépházam több fénycsővel meg világítós ventikkel akkor szimplán divat volt az ilyesmi.
Nyilván ízlésen nem lehet vitatkozni. Nálam egy sima zöld pcb-s totál egyszerű lap jön be igazán minél kevesebb lefeddéssel. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #88512 üzenetére
Acer Aspire 7520, Turion (2×1800MHZ, 3GB RAM) + "Geforce 7000M" nevű VGA (amihez kifejezetten nehéz volt drivert találni, elvileg ezeket a modelleket 8XX-ekkel szerelték) és Win 7 :
3D Mark '03 eredmény 1207 pont. Kissé szerény, de igazából a Wings Of Furyn kívül minden masszív diavetítés volt rajta.Tiszta főnyereménynek hangzik ez a GTX770!
(hogyhogy ingyen jött???) -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #88514 üzenetére
Kedvelem a spéci dolgokat.
#88515fatpingvin: a cuccaim többsége több platformba is használható, ilyen szinten nem egyediek.
#88518fatpingvin: no, az nekem spéci cucc lenne, szerver motyókat nem gyüjtök.
Ez alól egyedül a REG ECC DDR3 ram a kivétel. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #88510 üzenetére
Oh, nem azért írtam, mert szégyenkeznék vagy valami... igazából most pont csak azért ekkora a gyűjteményem, mert ennél nagyobbat nem is akarok (A commodore-ok még ott vannak).
Többször írtam a topic hasábjain, hogy 2009-ig nekem is nagy gyűjteményem volt, volt, hogy egyszerre három komplett napi használatos gépem volt (az Athlon XP, egy 1600A (@2400) és egy 1800A (@3000MHZ) NW Pentium 4. Volt mellette ládaszámra alaplap, marék számra proci, vagy 20db VGA TNT1-től GeF2-ig, meg GeF4 MX-ig (volt Voodoo 2 is benne), sok-sok HDD (egy zöldséges ládányi) 1-300GB között teszteletlen, meg még egy zöldséges ládányi 20-40-60-80-120GB-os működő, de két működő Gravis Ultrasound hangkártya is volt. Konkrétan régi alaplapokkal kezdtem el "kitapétázni" a falat. (az volt a design ötletem, hogy az egyik kb 10nm-es falat bevonom régi alaplapokkal, mert szerintem bitang jólnézett volna ki)
Aztán jött a lakásfelújítás, és mindennek mennie kellett, sajnos csak azt tudtam menteni, amiről tudtam, hogy akkor ott feltudom használni az aktuális napi gépben (csak az maradhatott), a GeF3 is a ház aljába ragasztva úszta meg (több más HW-vel együtt). Pár dolgot gyorsan eltudtam adni, de sajnos nagyon sok minden végezte nemes egyszerűséggel a kukában
Nagyon rosszul viseltem a dolgot
Szerencsére a Commodore gyűjteményen átvészelte ezt az időszakot.
Ezután szándékosan maximalizáltam magamban a retro projectet Ismerem magamat, függő vagyok, rohadt hamar visszaesnék, és hegyekben állnának megint a fél és egész gépek, meg az alkatrészek mint régen. Azt el kell ismernem most otthonszerű a lakásom, és nem egy számítógépszervízhez hasonlít* (mondjuk nekem úgyis tetszett, de sajnos egyedül voltam vele a háztartásban).* jelen pillanatban éppen nem igaz, mert van nálam egy Turion laptop (újratelepítés) meg egy FM2-es asztali gép (szervizelés), meg egy 1st gen I3 (memóriabővítés (4GB -> 12GB) és újratelepítés, ez már kész), az I3 holnapig, a másik kettő péntekig marad nálam, és ez most teljesen véletlenül alakult ez így.
hanem azon gondolkodtam, a Turionban (2×1800MHZ, 3GB RAM) van egy "Geforce 7000" nevű VGA, most Win 7-et raktam rá. Érdemes lenne 3D Markot futtatnom rajta? És ha igen melyiket?
Hm, szép kis pack, főleg a GTX770-nek örültem volna, ugyanis az még valamekkora előrelépés is lett volna a fő VGAmhoz képest.
Erről jut eszembe : holnap után lesz 7 éve, hogy szolgálatba állítottam a GTX950-semet, ezzel minden idők leghosszabb szolgálati idejét főkártyaként betöltve.
A második helyen a GeForce 3 áll, ami főkártyaként 2002 november 1-től 2007 áprilisáig szolgált (jelenleg a hobbi projectben pedig mai napig szolgál). Tényleg, kevesebb mint 2 hét, és 20 éve lesz, hogy egy borús napon a mester elé öntöttem az összes spórolt pénzemet ami csak volt, plusz az alig 2 hónapos GeForce 2-met, dobozával mindenével, és megkaptam az Inno 3D GeForce 3 128MB-ot, azzal, hogy ez tud menni Ti500-nak is.Én pedig szerényen csak annyit mondtam miután megköszöntem, hogy "elnézést egy buszjegyre valót visszakaphatok?". Tényleg minden pénzem oda volt, de mégis boldogan jöttem haza, mert azta GeForce 3!!!-asom van! A haverok álla egy emberként esett le, mind a 128MB VRAMtól, mind attól, hogy GeForce 3, ráadásul Ti500-asnak is megy ... Az más dolog, hogy az agyeldobós gyorsulásra következő augusztusig várnom kellett az Athlon XP 1700+@2700+ érkezéséig, ugyanis az 1700-as Celeron igencsak bottleneck volt (még ha én ezt akkor nem is tudtam).
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #88507 üzenetére
Ennek már eléggé komoly helyigénye is lehet ... (hol vagyok én ehez a napi használatos gépemen kívül a két fél és ezeknek közös másik fele Athlon XP-vel, és a fél C2D-mmel? Meg vagy 10 CPU-m van, a legújabb szerzeményem egy Pentium G3258, ami megyen 4500-on feszemelés nélkkül is.#88508 fatpingvin
+1 ... sőt inkább +3, erősen hasonlót gondoltam. -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #88475 üzenetére
Asus P5Q + X3360 +DDR2-800 MHZ+ 6600GT:
Asus P5Q + OC X3360 2,83@4,0GHZ +DDR2-800@934 MHZ+ 6600GT:
Asus P5Q + OC X3360 2,83@4,0GHZ +DDR2-800@934 MHZ + 9800GTX:
#88484Fücsök007: nem vitatom, de a régi játékok (és nemcsak azok) a nyers CPU erőt kihasználják, főleg ha erős VGA van mellettük, ez főleg a min FPS-en fog meglátszani.
Ezt a képet nagyobba is be tudnák illeszteni ?
A ram részét nem tudom olvasni rendesen, háborúznak a pixelek.Van difi s775-nél a DDR2/DDR3 között, de elenyésző és leginkább játéktól is függ, lásd pl. ITT.
-
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun #88463 üzenetére
Mert a késői lapokhoz jellemzően nincsen Win98-as driver, ha lenne hozzá igazad lenne, de elég kevés kivétel van. Ha meg már maximalizmus és 45nm-es procik: azoknál már DDR3 is ajánlott, mert tapasztalatból is írom, hogy korlátoz időnként, még Duo prociknál is, Quad-nál méginkább.
envagyok: Igen léteztek, de ez olyan mintha most 2022 végén azt írnád, hogy minden proci sokat fogyaszt mert a 13900K meg 7950X bőven túlhajtva érkezik nagy hőtermeléssel a hatékonyság kárára. Akkor is voltak Pentium M vagy Athlon 64 vonalon jó fogyasztás/teljesítményű procik, ahogy ma is. -
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun #88459 üzenetére
Én is hasonlóan használom a platformot, és nincs szükség 486-os vagy Pentium II-s konfigra mellé. Tisztelem a munkásságodat és többiekét is, de ugyanarra a célre az átlagember nem fog 3 konfigot megvenni/összerakni.
Egyébként almát almával körtét körtével hasonlítunk, a S754/S939 ellenfele a S478 majd később korai S775 volt, 2006 előtt nem is létezett olyan alaplap amibe ment volna Core 2 Duo vagy Quad proci. Pentium 4 vonalon akár S478 akár S775-ös hatékonyabb az asztali és mobil Athlon 64 proci, pláne ha megkapja a nagyon jó ramokat a platform. Azonos frekvencián sosem volt kérdés melyik architektúra a jobb, ráadásul jóval kisebb fogyasztásból és hőtermelés mellett. -
Fücsök007
őstag
válasz
DarthSun #88456 üzenetére
Persze, nem azt írtam hogy nem létezik, hanem egy átlagember számára mint platformlehetőség mi az ajánlott. Gyakorlatilag az Asrock 775i65G lap az amibe ki is lehet hajtani az AGP-s HD3850-et, de egy idő után értelmetlen mindennapi használatra a dolog ha mindig VGA limit van egyébként is. Én viszont L1 és L2 gyorsítótár letiltással tudok emulálni P1/P2 prociszintet S754-es platformon.
-
válasz
DarthSun #88425 üzenetére
Sajnos a P1 érában nagyon gyerekcipőben járt a laptopgyártás.
A legdrágább high-end modelleknél is mindennaposak a szétszedésnél törő műanyag alkatrészek, műanyagba ágyazott zsanérok...
Volt egy Samsungom, mindenből a kor legjobbja volt benne, sztereó hangszórók, SB16, P1, VGA TFT, bővíthető memória, könnyen cserélhető meghajtók (optika, floppy, HDD is), mechanikus billentyűzetkapcsolók (Cherry ML), de volt baja úgyhogy szét kellett szednem: soha többé nem tudtam összerakni ahogy volt, több dolog is eltört benne, több mindent pedig sosem sikerült úgy ahogy volt.
Pedig nekem ez az egyik "hobbim" hogy régi laptopokkal legózom, de ez agyrém volt.
Thinkpadeknél szintén jelen van a törésre hajlamos és /vagy ragadós műanyag szar, de azt legalább ha szétszeded, legalább logikusan van összerakva, készen arra hogy kicserélj benne dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest